14.5.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Στείλτο Email


 

«ΑΝΑΚΑΜΨΗ! Αυτή είναι η λέξη κλειδί για την πορεία και τη σωτηρία της πατρίδας μας. Ανάκαμψη του ηθικού του λαού μας, το φρονήματος, του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας για να μπορέσει να σωθεί ο τόπος μας και να σταθεί πάλι στα πόδια του ο λαός μας.

Ψηλά το κεφάλι για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, τόλμη και αποφασιστικότητα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην πρωινή εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΚΑΪ» με τον Γ. Αυτιά.

 

Παρέδωσαν την χώρα άνευ όρων

Αρχίζει να συνειδητοποιεί, να αντιλαμβάνεται και να καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός το μέγεθος και την έκταση της πολιτικής απάτης η οποία έχει διαπραχθεί από τα δύο μεγάλα κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής, στη σελίδα 14, αποκαλύπτει ότι εξαπατήθηκαν στην ουσία οι βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν το Μνημόνιο. Στο ελληνικό κείμενο της Δανειακής Σύμβασης δεν υπήρχε! Κατά περίεργο και παράξενο τρόπο, η μετάφραση της αντίστοιχης που υπήρχε στο αγγλικό, και βάσει της οποίας «… ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς, δεσμεύονται ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα μπορούν, με κανένα τρόπο, να ασκήσουν για όσο πολιτεύονται, άλλη πολιτική που θα είναι αντίθετη από αυτή που ορίζει το Μνημόνιο». Αυτή η άνευ όρων παράδοση, είναι τρομακτική για την επόμενη μέρα του τόπου.

Πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ότι ψηφίζοντας αυτούς τους δύο, τον κ. Βενιζέλο ή τον κ. Σαμαρά, οι οποίοι δέχθηκαν αυτή την ταπεινωτική και μειωτική για την πατρίδα μας δέσμευση, να μην αλλάξουν τίποτα από το Μνημόνιο και να είναι πάντα στοιχισμένοι πίσω από αυτό, καταλαβαίνετε την βαρύτητα αυτού του θέματος. Με την πράξη τους αυτή, τίθενται εκτός ελευθέρας βουλήσεως.

 

Για τις εκλογικές συνεργασίες

Ο ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές, θα έχει περισσότερους βουλευτές από όσους έχει σήμερα. Αυτό είναι και το μήνυμα που λαμβάνουμε καθημερινά από τη μεγάλη συσπείρωση του κόσμου μας και των ψηφοφόρων μας. Αυτό φαίνεται από την εκτίμηση και την αναγνώριση της ελληνικής κοινωνίας.

Το πάθημα έγινε μάθημα. Δεν πρόκειται να προβώ και να κάνω καμία κουβέντα για συνεργασία, εάν δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν εγγράφως ορισμένα πράγματα. Τους φοβάμαι. Τους είδα άλλωστε και την περασμένη φορά που συμφωνήσαμε να μην γίνουν μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και τελικά, μείωσαν και τα δύο. Είχαμε πει να μην χαθεί η Εθνική μας κυριαρχία. Τώρα γίνεται «απόβαση» των συμβούλων του κ. Ράιχενμπαχ σε όλα τα υπουργεία. Θα βιώσουμε ένα πλήρες «ξεγύμνωμα» των υπουργείων. Με τις πρόσφατες ρυθμίσεις που πέρασε ο κ. Λοβέρδος, στη πράξη ουσιαστικά, νομιμοποιεί τον κάθε λαθρομετανάστη.

Δεν καταλαβαίνουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι ο «βρόγχος» της ελληνικής κοινωνίας; Δεν καταλαβαίνουν ότι ο τόπος μας πρέπει τελικά να απαλλαγεί από αυτά τα αποβράσματα; Να βαστήξουμε μόνο το 2%, ποσοστό που έχουν άλλωστε όλες οι άλλες χώρες. Η χώρα μας δεν αντέχει τόσους πολλούς μετανάστες. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται τώρα με τα δυσβάστακτα μέτρα και την ανεργία. Η εγκληματικότητα έχει ανέλθει σε τρομακτικά υψηλά επίπεδα. Σκοτώνουν και δολοφονούν αθώους Έλληνες πολίτες. Είπα στη Βουλή να μπορεί και να έχει την δυνατότητα ο Έλληνας πολίτης και ο οικογενειάρχης να πυροβολήσει όποιον εγκληματία και εισβολέα μπει και απειλήσει την οικογένεια του, τη ζωή και την περιουσία του. Να μπορεί και η ίδια η αστυνομία να χρησιμοποιεί τα όπλα που τους έχει εμπιστευτεί άλλωστε η ελληνική κοινωνία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το μπάχαλο και η ανομία που ζούμε κάθε μέρα. Να επανέλθει η ασφάλεια, ο νόμος και η τάξη στη χώρα.

Να βγει η χώρα μας από τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. Να εκδοθούν μαζικά έγγραφα έτσι ώστε να φύγουν και να διοχετευτούν οι λαθρομετανάστες και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Έχουμε καταντήσει ένα πελώριο «σουρωτήρι». Όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει από τη χώρα μας. Ουσιαστικά είμαστε «όμηροι» των λαθρομεταναστών. Ο τόπος κινδυνεύει σοβαρά. Το λέω σε όλους τους τόνους και κάνουν ότι δεν το βλέπουν και ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν πάει άλλο.

 

Εκχωρεί το όνομα Μακεδονία ο κ. Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί το όνομα παράγωγο Μακεδονία; Για αυτό το σημαντικό και κρίσιμο θέμα έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα γιατί άλλαξε θέση; Γιατί λέει ναι; Γιατί εκχωρεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια;

Όποιο όνομα και να επιλεγεί, να τεθεί στη κρίση και να αποφανθεί ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα. Να απαντήσει ο ελληνικός λαός.

Ο ελληνικός λαός δεν είναι «προσκυνημένος», όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου. Έχει αρχές, θέσεις, ψυχή και φρόνημα.

 

Το μυστικό είναι η ανάκαμψη

Αυτή είναι η λέξη κλειδί για την πορεία και τη σωτηρία της πατρίδας μας. Ανάκαμψη του ηθικού του λαού μας, το φρονήματος, του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας για να μπορέσει να σωθεί ο τόπος μας και να σταθεί πάλι στα πόδια του ο λαός μας.

Ψηλά το κεφάλι για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, τόλμη και αποφασιστικότητα.

 

Η θέση του ΛΑΟΣ για την ανάκαμψη και την επάνοδο στη θετική πορεία της χώρας

Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι λάθος και ατελέσφορος. Δεν μας βγάζει πουθενά. Η πρόταση του ΛΑΟΣ για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη είναι ρεαλιστική, εφαρμόσιμη, ουσιαστική και αποτελεσματική. Το αναγνωρίζουν και το αναφέρουν όλο και περισσότερα άτομα και τεχνοκράτες. Τι προτείνω:

Να μας δοθεί μια περίοδος χάριτος 5 ετών για να προβούμε και να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που χρειάζεται η κοινωνία και η οικονομία μας. Να γίνει ανακεφαλαιοποίηση όλου του χρέους μας και να πληρώνουμε 10 δισ. ετησίως με επιτόκιο 1%. Δηλαδή, το επιτόκιο της ΕΚΤ.

Η χώρα μας είναι πτωχευμένη. Εκεί μας κατάντησαν οι κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που κυβέρνησαν το τόπο τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι ντροπή. Να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

 

Ψήφισα μόνο το Αρθρο 1 από το πρώτο Μνημόνιο

Με την αποδοχή του Αγγλικού Δικαίου στα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν, κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα. Θα μπορούν να μας τα πάρουν όλα. Ψήφισα μόνο το Αρθρο 1 από το πρώτο Μνημόνιο. Τίποτα άλλο. Είδαμε και φύγαμε. Ο κ. Σαμαράς που έλεγε όχι! Γιατί ξαφνικά άλλαξε θέση και έγινε τώρα ναι στο πολύ σκληρότερο νέο Μνημόνιο; Άλλαξε γιατί φοβήθηκε τα αφεντικά του. Με φοβισμένα σύνδρομα δεν θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ανθρώπους που είναι έμφορτοι φοβικών συνδρόμων. Ποιος θα πάει να αντιμετωπίσει την κ. Μέρκελ και να διαπραγματευτεί στα σκληρότερα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο;

Θα ληφθούν επιπλέον 13 δισ. μέτρα την επόμενη διετία… Θα έχουμε μισθούς Βαλκανικών χωρών. Έχουν υπογράψει για μισθούς 200 ευρώ.

Είδα, έμαθα, τρόμαξα και αντιστάθηκα. Ενώ οι άλλοι τα είδαν και τα συζητήσαμε, τελικά προσκύνησαν. Υποτάχθηκαν και παρεχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία. Ας πάρουν τα μέτρα αυτά πρώτα και να πάμε μετά σε εκλογές. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Δεν έχουν ούτε καρδιά, ούτε και μπέσα.

 

Να δοθούν στους φτωχούς πολίτες τα χρήματα για τη χορηγία των κομμάτων

Η ελληνική κοινωνία είναι παραδομένη στο έγκλημα και υποφέρει. Λέω ξεκάθαρα ότι όσοι αστυνομικοί πρέπει να αποσυρθούν από τη φύλαξη προσώπων και μιας στρατιάς δημοσιογράφων, να αποσυρθούν. Τώρα που η χώρα μας έχει πτωχεύσει, που ο κόσμος δεν έχει να ταΐσει την οικογένειά του και η ανεργία έχει ακουμπήσει όλες τις οικογένειες, τα δύο μεγάλα κόμματα, αυτοί που φταίνε για τη κατάσταση μας, προσπάθησαν να φέρουν στα κρυφά τροπολογία για να γλυτώσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο! Ο ΛΑΟΣ κατόρθωσε να το σταματήσει αυτό, με την απειλή της ονομαστικής ψηφοφορίας. Να μην πάρουν εφέτος κρατική επιχορήγηση τα κόμματα. Τα χρήματα που θα λαμβάναμε, να τα διαθέσουμε στους φτωχούς και σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

 

Δεν θα υποκύψουμε στις ορέξεις της κ. Μέρκελ και της τρόικα

Δεν θα υποκύψουμε στις ορέξεις της κ. Μέρκελ και της τρόικα.

Από εδώ και εμπρός, υπάρχει «πόλεμος» για το γόητρο της πατρίδας μας. Υπάρχει «πόλεμος» για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.