29.2.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ 1

  • 23 Φεβρουαρίου 2012 16:20

Στείλτο Email


 

 
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ 1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πηγαίνουμε σε λάθος δρόμο. Όλα αυτά είναι ατελέσφορα. Η ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση του ΛΑΟΣ είναι να πάρουμε μια περίοδο χάριτος 5 χρόνων για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, να αποπληρώνουμε 10 δισ. ετησίως για όσο διάστημα χρειαστεί, με το επιτόκιο που δανείζει η ΕΚΤ τα άλλα κράτη, δηλαδή 1%.

Πρέπει να επανέλθουμε στην απόφαση που είχε ληφθεί στη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου για την εκπόνηση, εφαρμογή και υλοποίηση ενός αναπτυξιακού «Σχεδίου Μάρσαλ», το οποίο θεωρώ απαραίτητο για την οικονομική ανοικοδόμηση και ανάταξη της οικονομίας της πατρίδας μας.

Χωρίς αυτό το σχέδιο, δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Χωρίς αυτό το σχέδιο θεωρώ ότι αυτό το όλο πακέτο – σχήμα βοήθειας είναι ατελέσφορο. Προσπαθώ να ενημερώσω, να ευαισθητοποιήσω και να κινητοποιήσω τις δυνάμεις της Ευρώπης σε αυτήν την κατεύθυνση και βλέπω ότι κάτι αρχίζει να “ανθίζει” και να δημιουργείται». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ 1 – ενημερωτικό» στο δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη.

 

Μόνος μου ξεκίνησα το παγκόσμιο κίνημα υπέρ της Ελλάδας

Η άρνηση των άλλων δύο εταίρων να προωθήσουμε το θέμα μας στην Ευρώπη όλοι μαζί, μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Χαίρομαι η προσπάθειά μου και η πρωτοβουλία μου, «άναψε το φυτίλι» για μια νέα εποχή, για μια νέα συνεργασία και για την διεύρυνση της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Πρέπει να συνασπισθούν και να ενωθούν οι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου στο μέτωπο ενάντια των βιομηχανικών και πλουσίων λαών του Βορρά. Πρέπει να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη των λαών, των ιδεών και των εθνών, και όχι για μια Ευρώπη που λειτουργεί κάτω από τη γερμανική «μπότα».

 

Εθνικά υπεύθυνη η στάση του ΛΑΟΣ

Ο κόσμος ξέρει, έχει γνώση και κρίνει αυτά που γίνονται. Κοιτάζουμε το αύριο με σύνεση και πολύ επιμέλεια, χωρίς εξαλότητες και χωρίς απολογίες. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε θετικά και αποτελεσματικά την πατρίδα μας. Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι προσπαθούν να «μαγειρέψουν» κάτι στο πολιτικό μας σύστημα. Δεν με απασχολούν. Τους αφήνω στο δικό τους κατήφορο. Προσπαθώ να δώσω ιδέες, λύσεις και προτάσεις για το καλό της χώρας. Κατόρθωσα μόνος και χωρίς την βοήθεια και συμπαράσταση κανενός και έφερα το θέμα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δημιουργώντας έτσι ένα θετικό κλίμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.

 

 

Δεν νοιάζονται για τη σωτηρία της Πατρίδας Παπανδρέου-Σαμαράς

Ξέρω μια πραγματικότητα. Ο κ. Παπαδήμος είναι Πρωθυπουργός της χώρας σήμερα γιατί εμείς επιμείναμε να είναι. Σας θυμίζω ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου είχαν συμφωνήσει στη “θεσμική λύση”, στο πρόσωπο του κ. Πετσάλνικου.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί και αποφασιστεί τελικά τι είδους μετοχές θα λάβει το κράτος από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρότεινα να δοθούν οι μετοχές στα Ταμεία, να τα “προικίσουμε” για να αναπληρώσουν και να δημιουργήσουν ένα “κουμπαρά” και ένα νέο αρχικό κεφάλαιο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν το ασφαλιστικό τους τα επόμενα χρόνια. Εισέπραξα ένα “όχι” στη πρόταση μου το οποίο δεν το κατάλαβα. Επίσης διαπίστωσα ότι δεν συμφωνούσαμε σε μια σειρά άλλων πραγμάτων και τους ενημέρωσα ότι θα αποχωρούσα. Μετά από ατέλειωτες ώρες συζητήσεων είχαμε συμφωνήσει να μην “κουρευτούν” οι επικουρικές συντάξεις, μισθοί και οι συντάξεις. Δεν το άντεχε η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια μου να πρέπει να παρακαλέσουμε τον κ. Τόμσεν της τρόικας να δεχθεί αυτά που είχαμε συμφωνήσει στη σύσκεψη.

Δεν λέγεται στον κόσμο ότι θα έχουμε πάλι νέα δυσβάστακτα μέτρα τον Ιούνιο ύψους 5 δισ .

Δεν ήταν διαπραγμάτευση τελικά αυτό που έγινε. Ήταν ουσιαστικά «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». Δεν έγιναν δεκτές οι προϋποθέσεις που είχα ζητήσει.

 

Φασιστικές και φασίζουσες ιδέες περί εξαφάνισης των κομμάτων

Επτά φορές από τότε που ιδρύθηκε ο ΛΑΟΣ έχει επαναφέρει η ΝΔ το θέμα της ενοποίησης και απορρόφησης όλων στην ευρύτερη κεντροδεξιά. Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, δεν θα επηρεαστεί από τέτοιες φασιστικές ιδέες που πρεσβεύουν ότι θα πρέπει να «εξαφανιστούν» όλοι οι άλλοι. Μέσα σε αυτό το τρίμηνο οικοδόμησα κάποιες σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Και για αυτό που έγινε, όπως έγινε, και το οποίο δεν ήταν κομψό, δεν επιτέθηκα στον κ. Σαμαρά. Μιλάω με τον κ. Σαμαρά και θα ξαναμιλήσω εάν χρειαστεί.

Ουαί και αλίμονο, εάν θα επιτρέψω στα καμώματα κάποιων «σουλατσαδόρων» της πολιτικής, να τιναχθεί η επόμενη μέρα. Πρέπει να προφυλάξουμε την επόμενη μέρα.

Η επόμενη μέρα θα είναι ιδιαίτερα σκληρή, γιατί θα υπάρχει μια Αριστερά που θα αριθμεί πολλούς βουλευτές, βάση των σημερινών δημοσκοπικών ενδείξεων, που θα κάνουν την πολιτική ζωή του τόπου πάρα πολύ δύσκολη. Ως εκ τούτου, χρειάζεται υπευθυνότητα και όχι αυτού του είδους πράξεις, οι οποίες εν πάση περιπτώσει, δεν ικανοποιούν, δεν εξυπηρετούν το κοινό αίσθημα, αλλά αντιθέτως, το προκαλούν.

Από τη δική μου πλευρά δεν θα βάλω «φωτιές» στο πολιτικό σύστημα. Ιδιαίτερα στα αστικά κόμματα που πρέπει να προστατέψουν την δημοκρατία μας.

 

Ύποπτες αστειότητες τα σενάρια κοινής καθόδου των κομμάτων στις εκλογές

Θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των κομμάτων. Το κάθε κόμμα έχει το δικό του «στίγμα» και προσωπικότητα. Υπάρχουν οι δουλείες των μεγάλων κομμάτων. Δεν έχω καμία όρεξη να εμπλακώ σε αυτές τις διαδικασίες. Όμως, την επόμενη μέρα των εκλογών, πρέπει να είμαστε δυνατοί και σοβαροί απέναντι στις προκλήσεις που θα δημιουργηθούν. Τουλάχιστον, να υπάρχει ένας σοβαρός διάλογος που δεν θα «αγκυλώνεται» από διάφορα περιστατικά που βλάπτουν την πολιτική μας ζωή.

 

Απαλλάχθηκε ο ΛΑΟΣ από «βαρίδια»

Είναι αστειότητες τα διάφορα που ακούγονται περί αποχωρήσεως άλλου στελέχους του κόμματος. Υπήρξε και από εμένα μια κάποια απαλλαγή από κάποιες δουλείες. Ξαφνικά χρίστηκα έγινα «ακροδεξιός» για κάποιες καταστάσεις που οφείλονταν σε άλλα πρόσωπα. Υπήρξε μια αντίδραση από το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο που αφορούσε στον ΛΑΟΣ. Τώρα όμως, για πρώτη φορά το ΚΙΣ έστειλε επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται στο αδελφόν κόμμα της ΝΔ. Ο καθένας έχει και τα καλά του και τα αρνητικά του. Από αυτήν την πλευρά και άποψη, έχουμε μια απαλλαγή από κάποιες βαρύγδουπες και σύνθετες εκφάνσεις του κόμματός μας, και ως εκ τούτου, έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι είναι ένα «συν» στην περαιτέρω πορεία μας.

 

Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Οι εκλογές είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων και παραγόντων. Θα πρέπει πρώτα να τελειώσει η διαδικασία του PSI. Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί στα μέσα Μαΐου. Δεν θεωρώ ότι θα γίνουν τον Ιούνιο και μετά γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα τρέμουν τα νέα επώδυνα μέτρα 5 δισ. που θα ληφθούν τον Ιούνιο.

Μάλιστα, διενεργείται μια «πολιτική απάτη», δανειζόμενος τον όρο του Ευαγγ. Γιαννόπουλου. Ενώ ήδη έχουν αποφασιστεί μειώσεις στις συντάξεις, αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Ιούνιο. Ο κόσμος τελικά δεν κερδίζει τίποτα. Με αυτό τον τρόπο, θα έχουν προηγηθεί οι εκλογές και δεν θα έχουν την δυσαρέσκεια του κόσμου στο καφενείο του χωριού για τις μειώσεις.

Θεωρώ ότι αυτό είναι μια πολιτική απάτη. Θεωρώ ότι δεν είναι πολιτικά έντιμο αυτό που γίνεται.