1.4.2012,

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Στείλτο Email

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ”

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ.Παπαδήμο με θέμα τις “Δολοφονικές ληστείες για λίγα ευρώ”.

 

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

 

 

Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

 

Θέμα: Δολοφονικές ληστείες για λίγα ευρώ.

 

κ. Πρωθυπουργέ,

 

Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν τρεις εν ψυχρώ δολοφονίες μέσα σε 24 ώρες στην Ελληνική Επικράτεια, με στόχο χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν σε χαρτζιλίκι!!

 

Πλέον, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για μεμονωμένα άτομα ή ομάδες δύο-τριών ατόμων που δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές ακόμη και για λίγα ευρώ.

 

Παράλληλα, η τοποθέτηση βόμβας σε συρμό του μετρό, που ευτυχώς δεν πυροδοτήθηκε, προκαλεί βαθιά ανησυχία, αφού συνιστά την πρώτη απόπειρα “τυφλού χτυπήματος” εναντίον ανυποψίαστων πολιτών.

 

Συνεπώς, καθώς η εγκληματικότητα καλπάζει,

 

Ερωτάσθε:

 

Πώς θα αντιδράσει η Ελληνική Πολιτεία;

 

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ

 

Γ. Καρατζαφέρης 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ & ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τοποθέτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή, κατά τη σημερινή συζήτηση, της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα «Δολοφονικές ληστείες για λίγα ευρώ» (και στην οποία απάντησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης).

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
Άλλη μία φορά να ορκιστείτε υπουργός Δημοσίας Τάξεως θα σπάσετε το ρεκόρ του Ακριτίδη. Θυμάμαι πριν 20 χρόνια, τον ένα μήνα ήταν υπουργός Εμπορίου, τον άλλο μήνα τον αλλάζανε. Έτσι και εσείς: Έχετε ορκιστεί τρεις φορές υπουργός Δημοσίας Τάξεως που φαίνεται ότι υπάρχει λειψανδρία στην κυβέρνηση στα δύο μεγάλα κόμματα και καταφεύγουν σε εσάς.
Βέβαια, χαίρομαι που θα απαντήσετε την ερώτηση γιατί ξέρετε το αντικείμενο, αλλά έχω να κάνω μία παρατήρηση. Έχει καταργηθεί η «Ώρα του Πρωθυπουργού». Έχουμε να δούμε τον Πρωθυπουργό περισσότερο από ένα μήνα. Δεν είναι μόνο τα θέματα της Οικονομίας, η κοινωνία έχει τα δικά της θέματα που την απασχολούν και δεν είναι, βέβαια, μόνο το οικονομικό, δεν είναι η εξαθλίωση που είναι αποτέλεσμα των δύο κομμάτων. Των κομμάτων αυτών που έφεραν τη χώρα εδώ και τα κόμματα αυτά τα οποία ευελπιστούν ότι θα κυβερνήσουν από κοινού και την επόμενη ημέρα. Έχουμε και άλλα θέματα και η καλπάζουσα εγκληματικότητα, η διαρκώς αυξανόμενη ανασφάλεια είναι ένα κυρίαρχο θέμα. Δεν μπορεί, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός να αγνοεί τη Βουλή. Μπορεί να είναι ένας Πρωθυπουργός ο οποίος προέκυψε με την γνωστή διαδικασία και την ευθύνη και την δική μας, αλλά είναι Πρωθυπουργός Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Πρέπει να είναι εδώ και είπαμε: μία φορά έχει ταξίδι, δεύτερη φορά να κάνει τηλεφωνήματα, τρίτη φορά.. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να απουσιάζει τόσες πολλές φορές από την «Ώρα του Πρωθυπουργού» γιατί έχει αυτοκαταργηθεί. Αυτή είναι μία παρατήρηση την οποία θα ήθελα να μεταφέρετε.
Όσον αφορά την εγκληματικότητα: Ομολογήσατε και εσείς ότι έχει διαλυθεί ένα τμήμα της Αστυνομίας, αυτό το τμήμα το οποίο προφυλάσσει τους πολίτες στο δρόμο.
Τι σημαίνει αυτό κ. υπουργέ; Ότι ο Έλληνας πολίτης που βάλλεται οικονομικά, βάλλεται καθημερινώς, θα συνεχίσει να βάλλεται συνεχώς από την εγκληματική αδηφαγία κακοποιών στοιχείων; Τρείς δολοφονίες σε μια ημέρα; Έχουν πάψει να είναι είδηση οι δολοφονίες. Εκεί έχετε καταφέρει να φτάσει η χώρα. Να μην αποτελεί είδηση η δολοφονία ενός ανθρώπου. Πάει ο μεροκαματιάρης ο περιπτεράς να ανοίξει το περίπτερο και τον πυροβολούν στο κεφάλι; Τόσο απλά; Βιάζονται γυναίκες στο δρόμο! Ληστεύονται κάθε μέρα μαγαζιά! Τα οποία μάλιστα τα βλέπουμε και στην τηλεόραση, ως αμερικανική υπερπαραγωγή. Μπήκαν οι άλλοι στο κοσμηματοπωλείο, έριξαν κάτω τον κόσμο, πήραν τα λεφτά, τελείωσαν! Πώς μπορεί να ζει ο Έλληνας, εξηγήστε μου, όταν φοβάται να βγει το βράδυ από το σπίτι. Μπορεί η γυναίκα του καθενός από μας, να πάει το βράδυ μετά τη δύση του ηλίου επίσκεψη στη φίλη της στα διακόσια μέτρα και να μην κινδυνέψει; Μπορεί να φέρει τσάντα η γυναίκα μαζί της, για να πάει να κάνει τα ψώνια της; Από παντού έρχεται το έγκλημα. Ένα έγκλημα διαρκώς αυξανόμενο, γιατί δεν μπορείτε να ελέγξετε τα σύνορα.
Κι έχουμε κάθε μέρα καινούργιους λαθρομετανάστες. Λαθρομετανάστες που τους νομιμοποιείτε από το παράθυρο, όπως κάνατε τις προάλλες με το νομοσχέδιο Λοβέρδου. Μια καταγγελία προς το αφεντικό και γίνεται αυτόματα νομιμοποίηση! Μα είναι δυνατόν; Πού οδηγείτε την χώρα; Στον πλήρη ευτελισμό; Οι υπουργοί της Αυστρίας, της Σουηδίας της Γερμανίας μας κατήγγειλαν ότι τα σύνορά μας είναι πόρτα σε αχυρώνα. Επιτέλους τι άλλο θα κάνετε ακόμα στην Ελλάδα; Πόσο ακόμα θα ασελγήσετε; Πόσο θα αφήσετε έρμαιο των ορέξεων των εγκληματιών τους Έλληνες πολίτες; Πρέπει να αναλάβετε ευθύνες τις οποίες, δυστυχώς, δεν μπορέσατε δεκαετίες τώρα να αναλάβετε και γι αυτό φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Απαντώντας στη μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
Χαίρομαι που κατ’ αρχήν ασπαστήκατε τις απόψεις μας και τις αντιρρήσεις που ορθώσαμε όταν ήρθε στη Βουλή η ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για απελευθέρωση χιλιάδων εγκληματιών, που όπως-όπως τελικά μαζεύτηκε ως ένα σημείο.
Ωστόσο, κ. Υπουργέ, οι αριθμοί της εγκληματικότητας είναι αμείλικτοι και πρέπει να δούμε κάποιους από αυτούς. Ο αριθμός των ληστειών με εισβολή σε σπίτια έχει αυξηθεί από το 2010 στο 2011, 132% κατά μέσο όρο. Στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, αύξηση 300%! Στη Θεσσαλία, αύξηση 340%! Στην Κρήτη, αύξηση 700%! Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην ουσία δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχουν μπει μέσα κακοποιοί! Χρειάζεται να αλλάξει η νομοθεσία κ. Υπουργέ. Όταν μπαίνει ο ληστής στο σπίτι ή στο μαγαζί σου μπορείς και τον πυροβολείς! Δεν μπορείς εκείνη τη στιγμή να αντιπαραβάλεις τα όπλα για να δεις αν είσαι σε άμυνα. Επίσης, να αλλάξει ο νόμος και για την Αστυνομία. Δεν μπορεί ο Αστυνομικός να περιμένει να τον πυροβολήσουν και μάλιστα με καλύτερα όπλα από τα δικά του, όπως κι εσείς παραδεχτήκατε, και μετά να μπορεί να ρίξει.
Ή θα αποφασίσουμε να αναλάβουμε μέτρα προστασίας της κοινωνίας ή όλες αυτές οι ψευτοπροοδευτικές θεωρίες θα στερούν ζωές καθημερινά.
Επιπλέον, τι γίνεται με το φράχτη στον Έβρο; Κόσκινο είναι τα σύνορά μας επάνω! Κόσκινο! Και εάν η Γερμανία, η Σουηδία και η Αυστρία διαμαρτύρονται για τους λαθρομετανάστες, βρείτε το θάρρος να τους στείλετε «πακέτο» εκεί. Βρείτε το θάρρος να ξεφύγετε από το Δουβλίνο ΙΙ, στο οποίο μας ενέπλεξαν και μας εγκλώβισαν, βρείτε το θάρρος να βγάλετε ταξιδιωτικά έγγραφα και να τους στείλετε χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Ευρώπη. Διότι, καλά μιλάνε όλοι αυτοί εκ του ασφαλούς έχοντας 2% ποσοστό μεταναστών, και αφήνουν τη χώρα της ΕΕ που δεινοπαθεί οικονομικά να έχουν 20%.. Κι όσο η οικονομία πέφτει, τόσο αυτοί δεν θα έχουν δουλειές και θα σφάζουν κόσμο καθημερινά.. Επιτέλους, πρέπει να προστατέψουμε τους Έλληνες πολίτες.
Είναι δυνατόν σήμερα να μην γίνονται παρελάσεις; Καταργήθηκε η παρέλαση; Αυτό που επιζητούσε τόσα χρόνια η Αριστερά αλλά προσέκρουε στον αστικό κόσμο που σέβεται τους νεκρούς και τους ήρωες, βρέθηκε τώρα ο τρόπος τώρα με το να πηγαίνουν να προκαλούν.. «Ταγματασφαλίτης» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;;; Πού ακούστηκε; Πήγαν προχθές οι βουλευτές για την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων και προπηλακίστηκαν. Θα αφήσουμε την Ελλάδα στα άκρα, κ. Υπουργέ; Πώς θα πάμε σε εκλογές μεθαύριο; Πώς θα γίνουν συγκεντρώσεις; Με γιαούρτια, με πέτρες και μετά ίσως με σφαίρες; Μπορείτε να εγγυηθείτε ασφαλείς εκλογές; Πώς θα προστατέψετε το αστικό καθεστώς;
Έχετε αποτύχει οικτρά τα δύο μεγάλα κόμματα. Και αυτήν σας την αποτυχία πώς θέλετε να την αποτυπώσετε κ. Υπουργέ; Τι έγκλημα είναι αυτό, όταν πεθαίνει ο φουκαράς, όταν του κατάσχουν το μισθό του πάνω από 1.000 ευρώ για χρέη στην Εφορία, όταν δεν μπορεί να καθυστερήσει μία δόση στην τράπεζα γιατί παίρνουν και τον απειλούν, να προσπαθείτε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να γλιτώσετε τα λεφτά που χρωστάτε στις τράπεζες; Είστε από τους βασικούς συντελεστές πτωχεύσεως της Αγροτικής Τράπεζας και φέρνετε εδώ «ντροπολογίες» -και όχι τροπολογίες- που σας διαγράφουν τους τόκους; Πού το έχετε βρει αυτό το «νταβατζιλίκι» να παίρνετε λεφτά από το κράτος, να χρωστάτε στις τράπεζες και να μην πληρώνετε; Μην  τολμήσετε να το φέρετε αυτό μέσα δω! Μην τολμήσετε!
Και επαναλαμβάνω την πρόταση του ΛΑΟΣ: Τα κόμματα δεν πρέπει να πάρουν λεφτά φέτος, εν μέσω αυτής της οικονομικής συγκυρίας. Αυτά τα 25 εκατομμύρια να τα δώσουμε στους φτωχούς Έλληνες και να κάνουμε εκλογές με όσα έχουμε. Τίμιες εκλογές!
Και επιτέλους, να κάνετε μία Σεισάχθεια για τα χρέη του απλού κόσμου και όχι να φέρνετε νόμο για τα δικά σας. Όταν το PSI πέτυχε, όπως πέτυχε, πείτε ότι όλα τα χρέη του ελληνικού λαού από ένα ποσό και κάτω, χαρίζονται.
Στον Αγ. Παντελεήμονα θα δώσουμε πνοή ή θα αφήσουμε την πόλη στα χέρια των ακραίων; Μπορεί να πιει κάποιος καφέ το βράδυ στην Ομόνοια; Επιτέλους! Ελλάδα είναι εδώ, όχι κάποια Μέση Ανατολή!
Δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες και πεινασμένοι και τρομοκρατημένοι. Είμαστε και πεινασμένοι και ταπεινωμένοι, από τα κελεύσματα της Γερμανίας. Δεν μπορεί να είμαστε και τρομοκρατημένοι και οικονομικά και κοινωνικά και από τις γραμμές που θέλουν να επιβάλουν εδώ από τη Γερμανία. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο τις δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων της που κάποιος από αυτούς μάλιστα σας «περιποιήθηκε» κι εσάς…
Δεν πολέμησαν οι γονείς μας το ’40 για να υποταχθεί η Ελλάδα στους Γερμανούς το 2012!

Απαντώντας σε νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):
Νομίζω, σ’ όλη αυτή την προσπάθεια έχετε τον καλύτερο συμπαραστάτη: Τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι κάνουν το καθήκον ακόμη και με τους αυτούς μισθούς που παίρνουν. Έχετε, λοιπόν, έναν μεγάλο βοηθό και αρωγό, αξιοποιήστε τους, δώστε τους την ευκαιρία να παράξουν έργο. Και επιτέλους να λύσουμε το θέμα των λαθρομεταναστών. Ο Στρατός κλείνει στρατόπεδα ολόκληρα, βάλτε τους μέσα και θα τρώει όποιος παράγει για την Ελλάδα. Ένα πιάτο φαγητό για την Ελλάδα! Να ξέρει, λοιπόν, αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν, ότι αν έρθει εδώ θα μπει σε στρατόπεδο. Δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερος να εγκληματεί και θα τρώει αν παράγει. Και δεν μπορεί να έχουμε τόσους. 12 δις ευρώ το χρόνο βγάζουν από την χώρα μας. Ό,τι και να κάνει ο Έλληνας, όποια θυσία και να κάνει ο Έλληνας, το έλλειμμα δημιουργείται από τα 12 δις που βγάζουν στις χώρες τους. Δεν θα πληρώνουμε ισοβίως το έγκλημα του Σαμαρά, να ανοίξει τα σύνορα το 1991! Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί! Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει! Και όταν θα’ ρθουμε στα πράγματα να ξέρουν ότι εμείς θα διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες, δεν θα αφήσουμε κανέναν! Δεν υπάρχει επιείκεια σ’ αυτούς που βυσσοδομούν εις βάρος του Έθνους.