4.3.2012,

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 29/2/12 & 28/2/12

Στείλτο Email

29/2/12 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ, ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ & ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:

κ. Υπουργέ, συνήθως είστε επιμελής. Σήμερα, όμως, δίνετε, παίρνετε, ξαναμαζεύετε.. Διακρίνω μία προχειρότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Τι συμβαίνει; Δεν συνεννοείστε στο Υπουργικό Συμβούλιο; Δεν μπορώ να καταλάβω. Ή εσείς δεν κάνατε σωστά τη δουλειά σας και δεν το πήγατε στο Υπουργικό ή οι Υπουργοί της ΝΔ δεν ρώτησαν το κόμμα τους πριν το εγκρίνουν να προχωρήσει. Όπως και να ΄χει, αυτό δείχνει ένα κενό που είναι αποτέλεσμα δυσφορίας που υπάρχει στην κυβέρνηση. Αυτό που κάνετε δεν δείχνει ότι υπάρχει ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης σε αυτό που φέρνετε. Αποσύρατε τις διατάξεις όλες, μία σειρά άρθρων που είχε φέρει στο νομοσχέδιο η κα Διαμαντοπούλου για τη Σχολή Δημόσιας Υγείας. Τι συνέβη; Εάν το είχε υπογράψει ο Υφυπουργός Παιδείας που ανήκει στη ΝΔ, ο κ. Αρβανιτόπουλος, το κόμμα του σήμερα τον ανακαλεί στην τάξη δηλαδή; Υπάρχει μία δυσλειτουργία!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ

κ. Υπουργέ, χθες στερήσατε το φαγητό από τους Έλληνες. Αυτό που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή δεν ήταν προϊόν ελεύθερης βούλησης αλλά προϊόν εκβιασμού που πέρασε στις ηγεσίες των δύο κομμάτων και διά των ηγεσιών πέρασε σε μεγάλο μέρος των βουλευτών –ευτυχώς όχι σε όλους.

Και απευθύνομαι στον παριστάμενο αρμόδιο υπουργό για τις συντάξεις, τον κ. Κουτρουμάνη. Εκείνο το βράδυ στο τελευταίο Συμβούλιο Αρχηγών δώσαμε μία μεγάλη μάχη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 3 το πρωί και μπήκατε κι εσείς κάμποσες φορές μέσα για το θέμα των συντάξεων. Τελικά συμφωνήσαμε και βγήκε τότε ο κ. Βενιζέλος και είπε να ρωτήσουμε και τον κ. Τόμσεν! Εγώ τότε έφυγα! Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι μεσολάβησε από την αποχώρησή μου μέχρι χθες που κόπηκαν οι επικουρικές συντάξεις. Είχαμε συμφωνήσει όλοι, ο Πρωθυπουργός, 3 Πολιτικοί Αρχηγοί, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο αρμόδιος Υπουργός να μην πειραχτούν οι επικουρικές συντάξεις. Πώς κόπηκαν τελικά; Ποιος το διέταξε και με ποια αρμοδιότητα; Δεν δέχτηκε ο κ. Τόμσεν και πήγε και το είπε και έδωσαν εντολή και άλλαξαν τα πάντα; Δηλαδή, τι κάναμε εκείνο το βράδυ; Κοροϊδεύαμε εαυτούς και αλλήλους;

 

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Για το φάρμακο: Το καλό φάρμακο γι΄αυτόν που έχει και γι΄ αυτόν που δεν έχει το φάρμακο που φτιάχνεται στο Μπαγκλαντές και στη Μαλαισία; Σαν τις φόρμες adidas που πηγαίνει ο φτωχός και την αγοράζει, γράφει adidas αλλά φτιάχνεται στη Μαλαισία.. Και καλά η φόρμα θα σκιστεί, δεν πειράζει. Το φάρμακο όμως; Δεν μπορούμε να θέσουμε ένα πλαίσιο για το φάρμακο;

Μπορούμε να έχουμε ένα ελληνικό φάρμακο; Να ενισχύσουμε, να χρηματοδοτήσουμε, να βοηθήσουμε και να βοηθήσει και ο στρατός, να βοηθήσουμε όλοι το ελληνικό φάρμακο. Στο ποσοστό που μπορούμε να έχουμε. Γιατί, ξαφνικά, πρέπει να πάρουμε το γενόσημο της Μαλαισίας; Γιατί δεν μπορούμε εμείς να το παράξουμε; Γιατί δεν μπορούμε να δώσουμε θέσεις εργασίας; Γιατί δεν μπορούμε, αν θέλετε, να συστήσουμε τη ΜΟΜΑ και να αναλάβει αυτό το έργο;

Θα σας πω μια ιστορία με τη δραστική ουσία. Είμαι με ένα φίλο, ο οποίος βήχει ακατάπαυστα. Άρχισε και ψαχνόταν ο άνθρωπος μήπως έχει κάτι χειρότερο. Τελικά τι ήταν; Ήταν ένα αντιυπερτασικό φάρμακο το οποίο δημιούργησε μία παρενέργεια. Είχε την ίδια δραστική ουσία με ένα άλλο φάρμακο που του έγραψε ο γιατρός, που δεν είχε αυτήν την παρενέργεια και κόπηκε ο βήχας. Άρα, λοιπόν, η δραστική ουσία δεν μπορεί να είναι το φάρμακο το αποτελεσματικό. Και τι θα γίνει τώρα στην ουσία;

 

ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Αυτό που αποφασίζει κανονικά ο γιατρός, θα το αποφασίζει ο φαρμακοποιός. Δηλαδή, δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο γιατρό και πετάμε το μπαλάκι στο φαρμακοποιό, του οποίου του δίνουμε και ένα ελεύθερο πλαίσιο να δουλέψει, πέραν του ωραρίου. Ο σύλλογός του λέει 48 ώρες. Διαπραγματευτείτε να είναι οι ώρες 50,52 αλλά να είναι απόφαση του συλλόγου. Θα ανοίγει ο καθένας ό,τι ώρα θέλει; Τι κρύβεται από πίσω; Μήπως κρύβεται η επιθυμία των πολυεθνικών εταιρειών να μπούνε μέσα; Μήπως πάμε να κάνουμε σούπερμάρκετ φαρμάκων; Δεν μπορεί όλοι οι φαρμακοποιοί να είναι εναντίον αυτού του μέτρου. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι γιατροί να είναι εναντίον του υπουργείου. Κάτι δεν πάει καλά!

 

ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σχετικά με την έμμεση νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών. Η νομιμοποίηση αυτή με βάζει σε μεγάλο πειρασμό να πω πως δεν μπορεί να το έχετε συζητήσει αυτό στο Υπουργικό Συμβούλιο, γιατί ξέρω άνθρωπο που ήταν εντελώς αντίθετος. Εκτός αν έχει φτάσει εκεί ο εκμαυλισμός, που, όταν πρόκειται για την καρέκλα, ξεχνούν τις αρχές που πρέσβευαν αναφορικά με την περαιτέρω νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, όπως επιχειρείται να γίνει με διατάξεις σε αυτό το νομοσχέδιο.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Ένα μεγάλο πρόβλημα κ. υπουργέ, μια βραδυφλεγής βόμβα η οποία θα σκάσει, είναι η υπογεννητικότητα. Το 2030 είναι οριακή ημερομηνία. Θα είναι περισσότεροι οι αλλοδαποί από τους Έλληνες. Και αντί να δίνουμε κίνητρα για να κάνουν οι Έλληνες παιδιά, εμείς αφαιρούμε. Θα σώσουμε την Ελλάδα αν δεν αφαιρέσουμε τα κίνητρα για περισσότερα παιδιά. Την ίδια ώρα, οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν το διπλάσιο μέσο όρο παιδιών.

Πηγαίνετε, κ. υπουργέ, αύριο στο «Έλενα» να δείτε πόσες γεννήσεις είναι Ελλήνων και πόσες είναι λαθρομεταναστών… Δε δείχνει κάτι αυτό; Δεν πρέπει λοιπόν να βοηθήσουμε τον Έλληνα να κάνει παιδιά; Εκεί θα βάλουμε τον περιορισμό;

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Δεν ξέρω λοιπόν υπό το βάρος ποιων πραγμάτων οδηγηθήκατε σ΄ αυτό το «δημιούργημα». Δεν είναι ένα δημιούργημα για υπογραφή Λοβέρδου. Έχω το δικαίωμα να το λέω αυτό γνωρίζοντας τον άνδρα. Γνωρίζω ότι μπορείτε το καλύτερο. Γιατί λοιπόν αυτό το πράγμα έχει τέτοια προχειρότητα; Κάτι συμβαίνει… Και σας διαβεβαιώνω ότι θα το ψάξω γιατί λυπάμαι όταν άνθρωποι τους οποίους έχουμε ξεχωρίσει για τις νοητικές τους διαδρομές και την εργατικότητά τους μας φέρνουν τόσο πρόχειρα νομοθετήματα. Κάτι δεν πάει καλά. Κι αν «χάλασε» και ο Λοβέρδος, τότε φαντάσου τι γίνεται με όλους τους άλλους!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ): Σήμερα, και το ύφος και το περιεχόμενο των ομιλιών και του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου έδειξε με εντυπωσιακό τρόπο σε εσωτερικό και εξωτερικό ότι υπάρχει σημαντική ύφεση αξιοπιστίας. Κρίμα!
Υπάρχουν 3 κατηγορίες ομιλητών:
1. Αυτοί που δεν λένε ούτε λέξη από στήθους και διαβάζουν συνεχώς κείμενα -ενίοτε τα διαβάζουν και λαθεμένα.
2. Αυτοί που μιλούν από στήθους και ο λόγος τους έχει ειρμό.
Και υπάρχει και μία ακόμη κατηγορία ομιλητών,
3. Αυτοί που είναι προικισμένοι να μιλάνε από στήθους όμως τα διαβάζουν γιατί δεν πιστεύουν αυτά που λένε. Αυτή ήταν η περίπτωση, σήμερα, του κ. Σαμαρά. Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Εάν ό,τι έγινε τον περασμένο Νοέμβριο υπό συνθήκες εξαιρετικής πίεσης είχε γίνει από τον Απρίλιο του 2010, είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε γλιτώσει από πολλά σήμερα, θα είχαμε γλιτώσει πολλά από τα λάθη που έγιναν όλο αυτό το διάστημα. Όμως, τότε, η ΝΔ ήταν συνέχεια στο «όχι». Ο έντονος αντιμνημονιακός αγώνας τότε δεν άφηνε περιθώρια. Και του λέγαμε τότε του κ. Σαμαρά “πρόσεχε, στέλνεις κόσμο στην Αριστερά”. Και τώρα έρχεται να την εγκαλέσει την Αριστερά, που μέχρι χθες ήταν συνεργός της.
Έρχεται δε να επιτεθεί και στο ΚΚΕ, που σήμερα είναι η μόνη ημέρα που δεν χρειαζόταν! Δεν χρειαζόταν σήμερα να επιτεθεί κανείς στο ΚΚΕ, διότι αρκεί να διαβάσει κανείς τα κείμενα του υιού Χαλβατζή που γεννήθηκε μέσα στον Περισσό. κ. Χαλβατζή, κι εγώ θα ενοχλούμουν εάν ο γιος μου έγραφε κάτι εναντίον τού ΛΑΟΣ… Και, αν μη τι άλλο, είναι ένα κείμενο που πρέπει να απαντηθεί με επιχειρήματα και όχι με κουβέντες για «προβοκάτσια». Κι αν εμείς φαντάζουμε στα μάτια σας ως προβοκάτορες, δεν μπορεί κ. Χαλβατζή ο γιος σας να είναι προβοκάτορας.

Έρχομαι στην ουσία της σημερινής συζήτησης:
Αυτό που ψηφίζετε σήμερα, κ. συνάδελφοι, δεν είναι προϊόν βούλησης αλλά, όπως το είπε κομψά ο κ. Βενιζέλος, είναι αποτέλεσμα του συσχετισμού δυνάμεων στην ΕΕ. Όμως, από πότε ο εκβιασμός είναι υπέρ του εκβιαζόμενου; Αυτό το πόνημα που έχουμε μπροστά μας σήμερα, αλήθεια κ. συνάδελφοι της ΝΔ, το διαβάσατε; Δεν χρειάζεται! Αρκεί να διαβάσετε τη σελ. 427 για τα μέτρα που ήδη αποφασίστηκαν και μέρος των οποίων θα ψηφίσετε σήμερα:
«Τα μέτρα αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη)»
Δηλαδή θα φτάσουμε σε μισθούς Ρουμανίας, Βουλγαρίας με καλύτερη περίπτωση τη Σλοβενία; Θα φτάσουν οι μισθοί στα 200 ευρώ; Γι’ αυτό δώσαμε μάχες και αγωνιστήκαμε και πολεμήσαμε; Γι’ αυτό κρατήσαμε την Ελλάδα εκτός του Ανατολικού Μπλοκ; Αυτό ψηφίζετε σήμερα! Και δεν είναι μόνο αυτά τα μέτρα! Έρχονται άλλα μέτρα ύψους 5 δισ. τον Ιούνιο.
Πώς, όμως, διά της υφέσεως θα έχουμε ανάπτυξη δεν το καταλαβαίνω. Μειώνουμε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και αυξάνουμε το ΦΠΑ;;!
Μας είπε και ο κ. Σουλτς, που τον ακούσαμε προ ολίγου στην επιτροπή της Βουλής, με διπλωματικό τρόπο -για τον οποίο δεν διακρίνονται οι Γερμανοί- ότι αυτό το πράγμα δεν βγαίνει. Το είπε και στο Ευρωκοινοβούλιο, κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας, αφού το πήγα τελικά μόνος μου το ζήτημα του Μνημονίου στο Ευρωκοινοβούλιο, διότι όταν το έθιξα στο Συμβούλιο Αρχηγών και επέμενα, οι άλλοι έλεγαν όχι.
Και έτσι ξεκίνησε και η κινητοποίηση των ευρωπαϊκών λαών και ξύπνησε η ΕΕ.
Μην κοροϊδεύομαστε, οι περισσότεροι εδώ είμαστε με την ΕΕ. Δεν είμαστε όμως με την κατοχή της ΕΕ. Δεν ψηφίζετε σήμερα την ΕΕ αλλά την επικυριαρχία της Γερμανίας στην ΕΕ.
Κάποτε ρόλο έπαιζε η «μεζούρα», το πόσο μεγάλη χώρα είσαι για να μπεις στην ΕΕ.. Τώρα παίζει ρόλο το πορτοφόλι. Όσο πιο βαρύ πορτοφόλι έχεις, κάνεις κουμάντο στην ΕΕ. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η απόλυτη υποταγή όλων των χωρών της Ευρώπης στη Γερμανία.
Δεν είναι αυτή η ΕΕ των ονείρων μας! Είναι η απόλυτη επικυριαρχία της κυρίας Μέρκελ. Δεν αποφασίζουν οι Βρυξέλλες πλέον. Αποφασίζει ο πύργος έξω απ’ το Βερολίνο όπου συνεδριάζει η κυρία Μέρκελ με τους Ολλανδούς, τους Φινλανδούς, τους Αυστριακούς -με την εκπρόσωπο της να είναι ιδιαίτερα άκομψη- και τελευταία με τον κ. Γιούνκερ που άλλαξε και τη στάση του.
Κάποια στιγμή πρέπει να πούμε και στην Ευρώπη μερικές αλήθειες: Πριν από 2.500 χρόνια, ο Ηρόδοτος, ο μεγαλύτερος ιστορικός της εποχής του -όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, γιατί αμφιβάλω αν υπήρχε Γερμανός ιστορικός τότε- ανέφερε ότι ο Ευρυβιάδης είπε: «οι Έλληνες, που σώσατε την Ευρώπη…»! Από τότε υπήρχε η Ευρώπη ως έννοια!
Για χίλια χρόνια φυλάγαμε εμείς οι Έλληνες την Ευρώπη και αυτή απολάμβανε την ηρεμία της, ενώ εμείς κρατάγαμε τους εξ Ανατολών εχθρούς, μεταξύ αυτών τους Πέρσες, τους Σελτζούκους, τους Τούρκους και τους λοιπούς Οθωμανούς. Μόνο αφού πέσαμε εμείς έφθασαν αυτοί να πολιορκήσουν για πρώτη φορά μια γερμανόφωνη πόλη, τη Βιέννη…
Αλήθεια επίσης είναι ότι δεν θα είχαμε ανάγκη ούτε ένα ευρώ απ’ αυτά που μας προσφέρουν, αν μας έδιναν τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας χρωστάνε! Κατέθεσα σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό γιατί είχα βαρεθεί να μου λέει ο προηγούμενος: «Το έχουμε υπόψη μας, το έχουμε κατά νου…». Κατά νου το έχουμε, στο χρηματοκιβώτιο δεν τα έχουμε! Είναι απαραίτητη προϋπόθεση άλλωστε, αν θέλουμε να είμαστε υπερήφανοι, να διεκδικούμε αυτά που μας χρωστάνε. Είναι βέβαια γυμνό ηλεκτροφόρο καλώδιο για κάποιους να διεκδικείς σήμερα από τη Γερμανία!
Ποιοι φταίνε για την κατάσταση που είναι σήμερα η χώρα; Δεν υπάρχει φταίχτης; Δεν υπάρχει διεύθυνση; Υπάρχει! Είναι στην Ιπποκράτους, είναι στη Συγγρού! Ποιοι κυβέρνησαν με την ευκολία των άνετων πλειοψηφιών; Ποιος τους εμπόδισε να πάνε την Ελλάδα μπροστά;
Και την πτώχευσαν! Σήμερα είμαστε υπό πτώχευση. Αφήστε τώρα τα παιχνίδια με τους επιθετικούς προσδιορισμούς, «ελεγχόμενη», «μη ελεγχόμενη» κτλ. Χρεοκοπία είναι! Η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης δεν δέχεται τα ομόλογά μας. Ποιος το έκανε αυτό στην Ελλάδα; Άκουσα πριν από λίγο «τα κόμματα της εξουσίας»… Τα πτώματα τη εξουσίας! Θα απολογηθείτε ποτέ;
Κι έχετε βρει τώρα την εύκολη λύση της «παρεούλας». Αγαπιέστε αλλά δεν μιλιέστε, δήθεν. Και θα οδηγηθούμε μετά τις εκλογές, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στην εξουσία. Ένα μονόδρομο που θα επιβάλουν τα φιλικά προς εσάς ΜΜΕ. Γιατί, βέβαια, ξέχασαν την κριτική που ασκούσαν πριν δύο χρόνια στην αποτυχία της ΝΔ να κυβερνήσει ή τι έλεγαν πριν τρεις μήνες για το ΠΑΣΟΚ και πως κατάντησε την χώρα. Τα ίδια ΜΜΕ, αγκαλίτσες και φιλάκια! Αυτό είναι το σύστημα από τα οποίο πρέπει να αποδράσουμε. Και θα αποδράσει ο ελληνικός λαός όποτε κι αν κάνετε εκλογές, γιατί πλέον δεν εμπαίζεται και δεν κοροϊδεύεται!
Ποια είναι η Ελλάδα σήμερα, πέρα από την κρίση;
Πάρτε μια εφημερίδα: 100 διευθύνσεις πορνείων, «μασάζ, 18 από την Ουκρανία, 19 από την Μολδαβία». Και υπάρχουν οι νονοί, που επιτρέπουν αυτή την εκπόρνευση της κοινωνίας, ενίοτε ακόμη και από έναν-δυο επίορκους αποστράτους. Λες και δεν γνωρίζουμε ποιος προστατεύει ποιους! Δύο φορές έκλεισαν ένα «πριβέ» καζίνο στο κέντρο και δύο φορές άνοιξε!
Ποιος το προστατεύει; Η αριστερά; Ο ΛΑΟΣ; Ή οι Υπουργοί που πέρασαν από τα Υπουργεία αυτά μέσω των μηχανισμών; Είναι ψέματα;
Η λαθρομετανάστευση πως γίνεται; Μπαίνουν και βγαίνουν από Τουρκία και Αλβανία πετρελαιοφόρα που έχουν ένα μπιτόνι κάτω από την τρύπα που μετράνε, και μέσα είναι γεμάτο λαθρομετανάστες. Όλο το λαθρεμπόριο γίνεται στην Εγνατία Οδό. Από μένα περιμένετε να το ακούσετε; Ποιος το ανέχεται αυτό;
Η Ελλάδα της εγκληματικότητας; Τολμάει άνθρωπος να περάσει; Πέρασε προχθές ένα ζευγάρι από την Ευριπίδου, γιατί είχε κίνηση η Πειραιώς, τους κατέβασαν, τους πήραν το αμάξι, τους πήραν τα λεφτά τους άφησαν με το πουκάμισο και τους είπαν δεν θα ειδοποιήσετε σήμερα την αστυνομία, αύριο και τους βάζουν σε ένα ταξί και πλήρωσαν και το ταξί, για να μην μείνουν εκεί κοντά οι ιδιοκτήτες. Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Προχθές, Καπποδιστρίου -δεν δίνω τα νούμερα για να μην εντοπιστούν- 6 νούμερα σε έναν δρόμο που είναι τρία σπίτια. Τηλεφωνεί η κόρη, που έχει ένα μωράκι 12 μηνών, στη μάνα της, έχει 41 πυρετό και κάτι το παιδί, τρέξε. Και δεν μπορούσε να πάει 4 σπίτια μακριά! Δεν μπορούσε το βράδυ να βγει.
Αυτή είναι η Ελλάδα, έτσι την καταντήσατε. Και εσείς και οι άλλοι!. Και να απολογηθείτε και να πείτε συγνώμη! Ποια Ελλάδα παραλάβατε; Αυτήν την Ελλάδα παραλάβατε; Της εγκληματικότητας; Έπαψε η δολοφονία να μπαίνει στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων γιατί είναι ρουτίνα. Έπαψαν οι ληστείες να μπαίνουν καν στο μονόστηλο. Τόσες πολλές είναι.
Προδώσατε την Ελλάδα, προδώσατε την κοινωνία μας και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό έγινε από ανεπάρκεια. Και πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθείτε και όχι λόγια, όχι βερμπαλισμοί, όχι επάρσεις. Μία φράση: Ελληνικέ λαέ, συγνώμη, έτσι όπως καταντήσαμε το έθνος, έτσι όπως καταντήσαμε την κοινωνία. Και αυτήν τη συγνώμη θα την ζητήσετε όταν θα ανοίξουν οι κάλπες. Το βράδυ της Κυριακής ο λαός θα σας έχει τιμωρήσει όπως σας πρέπει και αρμόζει!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ

Παρεμβαίνοντας κατά τη σημερινή συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου του Μνημονίου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, σχολίασε προηγηθείσα παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, σχετικά με τις τράπεζες, ως εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
κ. Αντιπρόεδρε, είπατε ότι έθεσα θέμα τραπεζών στην ομιλία μου, δεν το έκανα, εν πάση περιπτώσει…
Μιας και το θίξατε. Για να θυμηθούμε, πόσα χρήματα πήραν οι τράπεζες από τους Έλληνες από την εποχή Καραμανλή και πόσα από την ΕΚΤ; Με τα λεφτά αυτά που θα πάρουν τώρα, τα λεφτά που θα κληθούν να δώσουν οι Έλληνες πολίτες συνολικά στις τράπεζες θα ξεπερνάνε τις καταθέσεις τους! Πάνω από 170 δις θα έχουν δώσει!
Και ερωτώ: η κερδοφορία των τραπεζών από το 2001 έως το 2008, η απληστία της κερδοφορίας αυτής, αυτά τα λεφτά που έβγαλαν από τα πανωτόκια και τα ψιλά γράμματα τόσα χρόνια, θα τα επενδύσουν για να σώσουν τα μαγαζιά τους; Δεν είδα κανέναν να λέει ότι θα αυξήσει τα ίδια κεφάλαιά του.
Και εν πάση περιπτώσει, τα λεφτά θα τα δώσετε και θα πάρετε κάποιες μετοχές -που ακόμα δεν έχετε αποφασίσει εάν θα είναι κοινές με ψήφο, κοινές χωρίς ψήφο, ομολογιακά δάνεια- όμως, γιατί δεν δίνετε τις μετοχές αυτές στα Ασφαλιστικά Ταμεία που πλήττονται να δώσετε και μία ανάσα στους συνταξιούχους; Τόσα δις έφυγαν από τα κεφάλαιά τους και κάποιες φορές χωρίς τη συναίνεσή τους, αφού ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έκανε χρήση χωρίς να ειδοποιήσει τις διοικήσεις τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Είχα πει μέσα, εκείνο το δύσκολο απόγευμα, ότι μου είχε κάνει εντύπωση η επιστολή προς την κυρία Λανγκάρντ, η οποία είχε και τη «οσφυοκαμψία» των πολιτικών αρχηγών λέγοντας ότι δεν θα ασκήσουν άλλη πολιτική αν έρθουν στα πράγματα. Αυτό το εξευτελιστικό και εξαιρετικά ταπεινωτικό, γιατί είναι στα Αγγλικά και δεν είναι στα Ελληνικά; Είπαμε εκείνη τη μέρα έγινε λάθος. Εξηγώ: εφόσον το λάθος το είδατε, επί σκοπού έγινε; Λέει στα Αγγλικά, λοιπόν, ότι τα κόμματα που στηρίζουν δέχονται μετά τις εκλογές ότι δεν θα αλλάξουν πολιτική. Το ταπεινωτικό το δέχθηκαν. Δεν με απασχολεί όμως αυτό και δεν το κρίνω αυτό, θα το κρίνει η κάλπη. Στα ελληνικά όμως, γιατί δεν είναι; Είναι πάρα πολύ απλό το ερώτημα. Και καταθέτω κα στα πρακτικά και του λόγου το αληθές, να το διαβάσει όποιος θέλει, για να δει τι τερτίπια γίνονται…

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

Οπότε, κ. Αντιπρόεδρε, αφήστε τις ίδιες διοικήσεις που κάποιες από αυτές τις οδήγησαν στην πτώχευση. Αφήστε τους εκεί! Κρατήστε τους! Έπρεπε να είχατε κάνει συγχωνεύσεις. Σας το λέω τόσα χρόνια. 2 χρόνια εσάς και 2 χρόνια στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Συγχωνεύσεις! Έπρεπε να υπάρχει ένας τραπεζικός πυλώνας του δημοσίου και ένας του ιδιωτικού, αλλά ο καθένας από αυτούς θέλει την καρέκλα, κάνουν αρραβώνες, χαλάνε αρραβώνες, τουμπάρουν το χρηματιστήριο. Το ανεβάζουνε το χρηματιστήριο, πουλάνε κλπ., δηλαδή πρόκειται για τον ευτελισμό της οικονομίας.
Όσον αφορά για το ποιος θα κυβερνήσει αύριο, νομίζω ότι ο κ. Λοβέρδος το ξεκαθάρισε, το είπε ευθέως. Εσείς με την ΝΔ! Μπράβο σας, καλό αρραβώνα! Θα έρθουμε και στην γαμήλια τελετή!