23.2.2012,

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στείλτο Email

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ & ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του αιτήματος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ)
Εάν τα πράγματα δεν ήταν όσο τραγικά είναι, θα επρόκειτο σήμερα για μία ωραία κωμωδία με στοιχεία έντονα από Γούντυ Άλεν.
Έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής και θέτει θέμα εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα. Και θέτει το θέμα μάλιστα με τόση ζέση που από τους 112 βουλευτές που υπογράφουν, είναι παρόντες σήμερα δυο-τρεις!
Κι ύστερα αναρωτιούνται κάποιοι, σήμερα, γιατί ο ελληνικός λαός αποστρέφεται την πολιτική..
Εσείς, τα δύο μεγάλα κόμματα το κατορθώσατε αυτό! Ποιος έφτασε την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα; Έπαψε η ελληνική γη να είναι εύφορη; Έπαψε ο ελληνικός λαός να είναι επινοητικός και δημιουργικός; Όχι, βέβαια! Εσείς κατορθώσατε και πήρατε μία χώρα με σχεδόν μηδενικό χρέος και κατά τη διάρκεια όλης της Μεταπολίτευσης που κυβερνήσατε οι δυο σας τη φτάσατε να έχει 360 δις χρέος, να εμφανίζεται διεθνώς ως επαίτης και να πηγαίνει γονυπετής στην κα Μέρκελ που μας συμπεριφέρεται με ακραίο φασιστικό τρόπο.
Κυβερνήσατε με πολύ άνετες πλειοψηφίες τόσα χρόνια. Γιατί καταντήσατε έτσι τη χώρα; Γιατί την ξεφτιλίσατε έτσι; Γιατί; Πήρατε μία κραταιά Ελλάδα με ισχυρό νόμισμα –τότε το χιλιάρικο το υπολόγιζαν περισσότερο κι από το μάρκο στην Ευρώπη- και την φτάσατε σήμερα εδώ. Την ξεφτιλίσατε! Και πήγατε προχθές πάνω, παρά την αντίσταση που επέδειξα εγώ και παρά τις επιστολές που σας έστειλα έστω να προλάβω την τελευταία στιγμή να σας πω να μην δεχτείτε τον εξευτελισμό του ειδικού ταμείου, να μην δεχτείτε τα επιτροπάτα.. Εσείς παρ’ όλα αυτά, πήγατε εκεί φοβικοί και τα δεχτήκατε όλα. Πήγατε σαν κάποιον που πηγαίνει στον πόλεμο έτοιμος να ηττηθεί.

Κι έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ και μας λέει να γίνει εξεταστική επιτροπή. Φοβάστε, όμως, την περίοδο Σημίτη. Με τι αριθμούς μπήκαμε μέσα στην ΟΝΕ τότε; Δεν το κατήγγειλε τότε ο Αλογοσκούφης στην Ε.Ε., με ό,τι συνέβη; Εσείς, εν συνεχεία, δεν βάλατε τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει τα ψεύτικα στοιχεία, που μας ξεφτίλισαν σε όλη την Ευρώπη, που τώρα τα ψάχνουμε δικαστικά; Γιατί δεν κάνετε μια έρευνα, λοιπόν, από τότε μέχρι τώρα;

Γιατί δεν λέτε, λοιπόν, παλικαρίσια όλα μαζί να τα εξετάσουμε; Να δούμε, ήταν αυθεντικά τα νούμερα του 2000, για τα οποία σας κατήγγειλε η ΝΔ στην Ε.Ε.; Ήταν σωστά τα νούμερα της ΝΔ; Ήταν σωστά τα νούμερα του κ. Παπακωνσταντίνου;

Είναι ψέματα ή όχι ότι αξιωματούχος της σημερινής κυβέρνησης έδωσε την ίδια ημέρα υπογραφή με άλλα νούμερα του υπουργείου του στην Ελληνική πολιτεία και άλλα νούμερα στην Ε.Ε.; Και αντί να τον έχετε εξοβελίσει τον έχετε σήμερα σε κυρίαρχη θέση σε υπουργείο;

Ψάχνετε δήθεν την αλήθεια. Αν θέλετε την αλήθεια μπορώ να σας δώσω πολλά στοιχεία -γιατί έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία ως υπουργός Δικαιοσύνης, ενίοτε πιστεύετε ότι είσαστε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Σας δίνω, λοιπόν, στοιχεία: Στείλτε να γίνει μια έρευνα για τον κ. Λάμπρο και τον κ. Μηλιάκο. Οι οποίοι έδιναν άνευ εγγυήσεων χρήματα στα δύο μεγάλα κόμματα, και πτωχεύει σήμερα η Αγροτική Τράπεζα. Πτωχεύει, γιατί έδωσαν 250 εκατομμύρια χωρίς να ζητήσουν εμπράγματες εγγυήσεις. Εκτός αν δεν έχετε ενημερωθεί. Με ποια εγγύηση; Με την εγγύηση των ποσοστών του 44,5%. Που είστε σήμερα; Πως θα ξεπληρώσετε; Και λέμε τώρα για μια ή κάποιον που έβγαλε 1.000.000 ευρώ νόμιμα. Και βεβαίως πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί και θα φύγουμε από αυτές τις υποκρισίες, γιατί φοβάμαι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πέφτει σκιά σε τίμιους συναδέλφους.

Το πρώτο εύρημα της Blackrock -που μας ξεφτίλισε διεθνώς όπου πήγε έκθεσή της- ήταν τα λεφτά που πήρατε εσείς τα κόμματα. Και την ώρα που εσείς παίρνατε λεφτά με αυτό τον τρόπο, εμείς είχαμε την δύναμη και δίναμε 1 εκατομμύριο πίσω, χωρίς να έχουμε πάρει δάνειο από κανένα. Το οποίο εκατομμύριο εξαφανίστηκε και ουδέποτε μας είπε κανείς αυτό το εκατομμύριο που δώσαμε εμείς για την φτώχια, πως το αξιοποίησε η κυβέρνηση. Ποια είναι η διαφορά, λοιπόν; Η διαφορά είναι εμφανής.

Εχθρός της χώρας άμεσος είναι αυτός ο νεοφιλελευθερισμός. Φτάσατε τη χώρα να κινείται μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού και του κομμουνισμού! Ε, εμείς προτάσσουμε τον Πατριωτισμό. Γιατί πού πήγε άλλωστε και ο σοσιαλισμός; Χάθηκε τον Οκτώβριο του 2009. Μπορούμε εάν θέλετε να το συζητήσουμε για το ποια ήταν τα πιστεύω της 3ης Σεπτέμβρη και ποια είναι σήμερα. Έχετε πλέον ένα ψευδεπίγραφο κόμμα.
Κατορθώσατε, λοιπόν, με όλες αυτές τις αλχημείες και κάνατε καχύποπτη την ΕΕ απέναντί μας. Και μας λέει τώρα ότι θα παρακολουθούμε εμείς πόσα μπαίνουν μέσα στο ταμείο και πού πηγαίνουν, όχι εσείς.
Και γυρίσατε θριαμβολογώντας απ’ έξω. Με αυτήν τη συμφωνία τι πετύχαμε; Εξασφαλίστηκαν οι δανειστές, δίνοντας τα ευτελισμένα πια ελληνικά ομόλογα και παίρνοντας ομόλογα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού με αξιολόγηση ΑΑΑ για εγγύηση. Από αυτήν τη συμφωνία επίσης, επωφελούνται οι τράπεζες οι οποίες θα πάρουν 30-40 δις. Τι άλλο παίρνουμε; 6 δις για να τα δώσει το ελληνικό Δημόσιο σε αυτούς του κεφαλαίου που τους χρωστάει.
Και για το λαό τι μένει; Μείωση μισθών και συντάξεων! Και όταν ήρθε η ώρα να δώσουμε τα λεφτά στις τράπεζες και να πάρουμε μετοχές για τις οποίες δεν ξέραμε ακόμα εάν θα είναι κοινές ή προνομιούχες, τους είπα, γιατί δεν εκχωρούμε αυτές τις μετοχές που θα πάρουμε από τις τράπεζες στα Ασφαλιστικά Ταμεία που θα πάθουν τόσες ζημίες; Είπαν όχι..
Για άλλη μία φορά να σας πω να σοβαρευτείτε. Και γιατί να μην κάνουμε έρευνα για όλους και για όλα; Γιατί να μην κάνουμε έρευνα για τις υποκλοπές που οδήγησαν έναν άνθρωπο στην αυτοκτονία ή που «τον αυτοκτόνησαν»; Γιατί δεν ψάχνουμε τη Vodafone για την υπόθεση; Και ποια η πρόνοια της Πολιτείας για τη Vodafone που έκανε πρόσφατα μία κυνική ομολογία ότι κάθε Παρασκευή τα λεφτά φεύγουν και πάνε στο εξωτερικό; Ποια η πρόνοια της Πολιτείας να μην φεύγουν τα κεφάλαια από τις πολυεθνικές που κατέχουν το 80% του λιανεμπορίου κάθε Παρασκευή προς τις μητρικές τους; Καμία! Και να σας πω γιατί: Γιατί είστε υπάλληλοι των πολυεθνικών!

Και τόλμησε ένας δημοσιογράφος, «αριστοφανικός» ο Γιώργος ο Τράγκας να πει κάτι για την κα Μέρκελ και έσπευσε το ΕΣΡ να τον αποκεφαλίσει: 25.000 και 13000 ίσον 38.000. Έχει καταντήσει δικαστήριο! Θέλω να πιστεύω ότι στο Συμβούλιο Επικρατείας θα πρυτανεύσουν άλλες λογικές.. Επειδή είπε κάτι για την κα Μερκελ. Όταν το focus και τα άλλα τα περιοδικά ξεφτίλιζαν την Ελλάδα με την γνωστή χειρονομία στο άγαλμα της Αφροδίτης, όταν υπήρξε εκείνη η γελοία γελοιογραφία που έδειχνε έναν Τούρκο να ασελγεί επί της Ελλάδος, ποια ήταν η αντίδραση; Η ευαισθησία ήταν επειδή ο Τράγκας είπε κάτι για την κα Μέρκελ.

Αλλά βεβαίως η κα Μέρκελ είναι υπεράνω ελέγχου και εξουσίας και το έχετε δεχθεί αυτό. Και φωνάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και φωνάζουν οι Επίτροποι και φωνάζουν οι Ευρωβουλευτές. «Βοηθήστε μας εσείς του Νότου να αποτινάξουμε τον ζυγό της Γερμανίας και των δορυφόρων». Το πήγα μόνος μου στο Ευρωκοινοβούλιο και μίλησαν σε συνεδρίασή τους κατά της κας Μέρκελ. Έτσι δόθηκε η πρώτη ανάσα συμπαράστασης στην Ελλάδα. Εμείς το πήγαμε! Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, γιατί έχουμε ψυχή και δεν φοβόμαστε
Και έρχομαι κλείνοντας στον εκπρόσωπο του κομμουνιστικού κόμματος. Προχθές κάποιος από εσάς είπε «φωτιά και τσεκούρι». Εγώ το κακίζω. Αλλά κάνετε λάθος. Καλά τους είπατε για φωτιά. Το τσεκούρι το έχουν στους κόλπους τους!

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ)
Πως παραποιήσατε ότι εμείς είμαστε εναντίον της Ευρώπης; Εμείς είμαστε υπέρ της Ευρώπης των Εθνών, όχι της Ευρώπης των υποτακτικών! Έχει μεγάλη διαφορά! Άλλο ευρωπαϊσμός και άλλο ενδοτισμός. Ίσως δεν τις καταλαβαίνετε αυτές σαν έννοιες, θα τις διαπιστώσετε όμως, θα τις βρείτε μέσα στις κάλπες. Όσο για τον πατριωτισμό που είπατε: Σαφώς όλοι είμαστε πατριώτες, αλλά με άλλη προτεραιότητα. Δεν είναι πατριώτης αυτός που βάζει πρώτα την καρέκλα του υπουργού από τον αγώνα υπέρ του λαού. Αυτό είμαστε εμείς. Εγώ είχα τέσσερα υπουργεία και ήμουν στην κυβέρνηση και τα παράτησα, όμως, γιατί ήταν εις βάρος του πατριωτισμού των Ελλήνων. Το καταλαβαίνετε αυτό; Το κατανοείτε; Δεν μπορείτε να το κατανοήσετε γιατί είστε εξουσιολάγνες. Αυτό φοβόσαστε, μην χάσετε τις καρέκλες. Ήρθε, όμως, η στιγμή της αλήθειας και θα πάψουν οι πολιτικές απάτες, γιατί πρόκειται για πολιτική απάτη, κ. Υπουργέ. Πάρθηκε μία απόφαση, όσο ήμουν μέσα δεν υπήρχε αυτή η απόφαση για μείωση επικουρικών και κυρίων συντάξεων. Και βγήκε «συμπτωματικά» τώρα, μάλιστα, ότι λέτε «δεν θα κάνουμε τώρα τις μειώσεις, δεν θα πάρουμε τώρα το κουλούρι από τον γέροντα, αλλά τον Ιούνιο αναδρομικά». Δηλαδή, «ψηφίστε μας γερόντια κορόιδα και μετά θα σας πάρουμε το ζουμί». Ε αυτό είναι πολιτική απάτη!

Απαντώντας σε νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ)
Τώρα εγώ νόμιζα ότι είστε σοβαρός άνθρωπος, αλλά ξαφνικά και εσείς μιλάτε σαν κι αυτούς τους βαλτούς, τους αργυρώνητους δημοσιογράφους! Έλεος ! Από αυτούς, εννοώ, που παίζουν τα παιχνίδια, που μέχρι την Παρασκευή που εμείς ανακοινώσαμε γιατί φεύγουμε, από αντιμνημονιακοί γίνανε μνημονιακοί όλοι. Απότομα! Βλέπω δελτία των οκτώ και αυτοί οι μεγαλοδημοσιογράφοι οι οποίοι ήταν εναντίον του μνημονίου, ξαφνικά γίνανε υπέρ του μνημονίου. Δει δη εξουσίας ή δει δη χρημάτων; Εν πάση περιπτώσει, αυτά τα οποία είπατε για το ΠΑΣΟΚ, εάν έτσι νομίζετε έτσι είναι. Πιραντέλλο! Αλλά υπάρχει κάτι, κ. Υπουργέ, στο οποίο κάνετε λάθος. Είπατε «κόμμα». Ήσασταν κόμμα. Τώρα είστε απόκομμα!