23.2.2012,

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ REAL FM ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΣΤΟN ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ

Στείλτο Email

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης παρεμβαίνοντας στον Real Fm αναφορικά με το θέμα επιβολής ποινής στον Γ. Τράγκα από το ΕΣΡ, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Καταρχάς, δεν είμαι σίγουρος για τη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής που επέβαλε την ποινή. Η θητεία κάποιων από τα μέλη του έχει λήξει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κατ’ επανάληψη, έχω κάνει οχλήσεις στον Πρόεδρο της Βουλής ότι υφίσταται μια ανωμαλία η οποία συνεχίζεται.

Νομίζω ότι η μια πλευρά είναι να εξεταστεί κατά πόσο είναι νόμιμη η σημερινή σύνθεση του ΕΣΡ που απεφάσισε αυτά τα οποία απεφάσισε.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, θεωρώ ότι το ΕΣΡ δεν είναι ένα Όργανο λογοκρισίας. Δεν το αντιλαμβάνομαι σαν κάτι τέτοιο. Εάν κάποιος πιστεύει ότι υπήρξε λάθος, ή υπήρξε ανόμημα, υπάρχει Δικαιοσύνη στη χώρα. Καταφεύγει σε αυτή, εκδίδεται μια απόφαση ποινική και στη συνέχεια έρχονται τα Διοικητικά Όργανα για να επιβάλουν κάποιες ποινές.

Δεν καταλαβαίνω πως ξαφνικά βγήκε αυτή η απόφαση. Εν τέλει, από ηθικής πλευράς, θα έλεγα ότι πρώτα θα εγκαλέσουμε όλους αυτούς τους Γερμανούς συναδέλφους που δείχνουν την Ελλάδα να «βιάζεται» από έναν Τούρκο και που δείχνουν την Αφροδίτη, στη γνωστή σε όλο τον κόσμο άσχημη χειρονομία στο εξώφυλλο του περιοδικού FOCUS, και  μετά να μας πιάσει η ευαισθησία για την  κ. Μέρκελ.

Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι ο θυμός του Έλληνα απέναντι στην κ. Μέρκελ και σε όσα υπερβολικά και διαβολικά θα έλεγα επέμενε σε βάρος της Ελλάδος, νομίζω ότι δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ψυχισμό που καμιά φορά, μπορεί να φτάσει  και σε μια λεκτική υπερβολή.

 

Πιστεύω λοιπόν ότι είναι ένα λάθος το οποίο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Δεν έχουμε την δυνατότητα πολλών παρεμβάσεων μέσω του Κοινοβουλίου, αλλά είναι κάτι το οποίο θα ψάξω».