31.1.2012,

Η ΝΕ.Ο.Σ Πειραιά τίμησε τη μνήμη του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου

Στείλτο Email

Δυναμική και πολυμελής η παρουσία της Νεολαίας ΛΑΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ στην επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του ήρωα αντιναυάρχου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου, στον ανδριάντα του στην πλατεία Τερψιθέας.

Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΝΕ.Ο.Σ. Πειραιά, μαζί με μέλη, φίλους του κόμματος και τον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ. Γιαννη Παναγιωτακόπουλο ,απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές στον ήρωα Πειραιώτη αντιναύαρχο.

 

Ο ήρωας Παναγιώτης Βλαχάκος μαζί με τον υποπλοίαρχο τότε Χριστόδουλο Καραθανάση και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, την 31/01/1996 εκτελούσαν αποστολή αναγνωρίσεως με ελικόπτερο του Π.Ν. γύρω από την βραχονησίδα Ίμια. Κατά την διάρκεια επιστροφής του ελικοπτέρου στην φρεγάτα ‘ΝΑΥΑΡΙΝΟ’, κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή κάτω από ‘αδιευκρίνιστες’ συνθήκες;;; Σύμφωνα με την επίσημη θέση του Πολεμικού Ναυτικού, το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν εκείνη την μοιραία νύχτα και σε απώλεια προσανατολισμού του πιλότου!!!!

 

Τρία παλικάρια,από τους αξιότερους βαθμοφόρους του Π.Ν., χάθηκαν σε μια νύχτα κατά την ώρα του καθήκοντος. Δεν λογάριασαν τίποτα. Δεν ήξεραν τι θα πει φόβος! Στα μάτια τους έβλεπαν μόνο την Ελληνική σημαία την οποία κατέβασαν άνανδρα οι Τούρκοι! Η αυτοθυσία τους αποτελεί για εμάς παράδειγμα ηρωισμού και θάρρους το οποίο θα μας ακολουθεί πάντα.

 

Αντιναύαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης: ΠΑΡΩΝ

 

Αντιναύαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος: ΠΑΡΩΝ

 

Πλοίαρχος Έκτωρ Γιαλοψός: ΠΑΡΩΝ

 

ΑΘΑΝΑΤΟΙ. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ αδέρφια…

 

Η ΝΕ.Ο.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ κατέθεσε και φέτος στεφάνι στην μνήμη των τριών ηρώων. Στεφάνι επίσης κατέθεσε η νομαρχιακή επιστροπή ΛΑ.Ο.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ και ο πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ. Α’ Πειραιά και νήσων κύριος Χρήστος Χαρίτος εκπροσωπόντας τον Υπουργό μεταφορών υποδομών και δικτύων κύριο Μάκη Βορίδη.

 

ΥΓ1.: Οι υπεύθυνοι της κρίσης των Ιμίων πρέπει να λογοδοτήσουν κάποια στιγμή. Καλή η κακοκαιρία άλλα μάλλον δεν έφταιγε αυτό….

 

ΥΓ2.: Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι καμιά άλλη πολιτική νεολαία δεν έδωσε το παρόν στο σημερινό μνημόσυνο!!!

 

Γραφείο τύπου ΝΕ.Ο.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ