1.2.2012,

ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΡΕΝΤΙΓΚ

Στείλτο Email

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΡΕΝΤΙΓΚ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Σε υλοποίηση της πρότασης που κατέθεσε χθες ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, περί προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ερώτημα αν οι απαιτήσεις της τρόϊκα είναι σύννομες και σύμφωνες με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την Συνθήκη της Λισαβόνας, ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σαλαβράκος, κατέθεσε σήμερα προς την αρμόδια Επίτροπο Βίβιαν Ρέντιγκ, ερώτημα με τίτλο: «Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα».

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, τονίζει ότι οι εκπρόσωποι της τρόϊκα, υπέβαλλαν στην ελληνική κυβέρνηση πολυσέλιδο υπόμνημα απαιτήσεων- υποχρεωτικών όρων, για τη σύναψη νέου δανείου στην Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι υπό τις οδηγίες της τρόϊκα, η ελληνική οικονομία περιήλθε σε βαθιά ύφεση και η ανεργία έφτασε στο ύψος του1 εκ.ανέργων και 600.000 υποαπασχολουμένων, σε συνολικό πληθυσμό5,8 εκ.ενεργού πληθυσμού.

Ο κ. Σαλαβράκος σημειώνει ότι οι απαιτήσεις αυτές, εκτός του ότι διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και ενέχουν κινδύνους αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα, παραβιάζουν καταστατικές διατάξεις των συνθηκών και εγχώριες συνταγματικές διατάξεις, θίγουν ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, ζητά να πληροφορηθεί από την αρμόδια Επίτροπο Ρέντιγκ εάν σκοπεύει να εξετάσει νομικά και πολιτικά το θέμα και να προβεί στα αναγκαία διαβήματα, για την αποτροπή παραβιάσεων ουσιαστικών και συνταγματικών κανόνων με σεβασμό του εκ του Συντάγματος καθιερωμένου αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας συνεργασίας και ισότητας των κρατών- μελών.

 

 

(Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σαλαβράκου προς την Επίτροπο Ρέντιγκ παρατίθεται κατωτέρω.)