23.1.2012,

Έτσι άρχισε η ολοκλήρωση ενός οράματος.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα (δημοσιεύεται και στην Α1)

Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι συμφωνώ απόλυτα με τη διαπίστωση του πρώην υπουργού και Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος έγραψε ότι «μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά από την ορκωμοσία της κυβέρνησης-Παπαδήμου, ο ελληνικός λαός διαπιστώνει ότι καλείται να εμπιστευτεί και να πιστέψει μία καινούρια κυβέρνηση, που είναι η… παλιά, του ΠΑΣΟΚ.»

Πολύ σωστά. Να μη σας πω ότι με…πρόλαβε. Και ότι κάτι τέτοιο είχα υπ΄όψη μου να γράφω κι εγώ. Διαπιστώνει –και πολύ σωστά- ότι  «ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά τριάντα έξι (36) υπουργοί και υφυπουργοί βρίσκονται στο «νέο» κυβερνητικό σχήμα» και ότι «ως αποτυχημένοι από τους «40» έφυγαν, μόλις, τέσσερις υπουργοί,  Καστανίδης, Μπεγλίτης, Λαμπρινίδης και Μόσιαλος.»

Και για να κλείσω την αναφορά μου στο Νικήτα Κακλαμάνη, προσθέτω ότι όπως γράφει, «η ιστορία του τόπου μας έχει αποδείξει ότι οι επτά προηγούμενοι τραπεζίτες (  Σκουλούδης, Τσουδερός,  Κορυζής,  Μάξιμος, Διομήδης, Παρασκευόπουλος και  Ζολώτας), που εκλήθησαν να κυβερνήσουν τον τόπο, δεν είχαν επιτυχή αποτελέσματα.» συμπληρώνοντας ότι ο καθένας απ αυτούς, «έδρασε» -όσο έδρασε- σε διαφορετικές συνθήκες απ΄ όλους τους άλλους.

Στην κυβέρνηση αυτή λοιπόν του κ. Παπαδήμου, ο Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός μετέχει –ύστερα από απόφαση του προέδρου του- με τέσσερα στελέχη του, τρεις εν ενεργεία βουλευτές ( Βορίδης – Γεωργιάδης και Ροντούλης) και τον αντιπρόεδρο ( πρώην ευρωβουλευτή, πρώην βουλευτή) κ. Γεωργίου.

Η απόφαση του κ. Καρατζαφέρη να συμμετάσχει το κόμμα στην κυβέρνηση και να στηρίξει την προσπάθειά της να «διορθώσει τα αδιόρθωτα» και να ισορροπήσει στην τερατώδη κατάσταση που περιγράφεται  ως «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας», έχει ήδη προκαλέσει σχόλια, κριτικές και αντιδράσεις.

Αλλοίμονο εάν η συμμετοχή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στην κυβέρνηση ΔΕΝ προκαλούσε αντιδράσεις. Αυτό που συνέβη , εκτός από τη νομιμοποίηση της ισχύος του κόμματος και της δυναμικής του σε σημείο όπου κάθε μονομερής, χυδαία, άδικη, αυθαίρετη αντίδραση μηδενίζεται, δημιούργησε και μια νέα «κατάσταση» στο πολιτικό σκηνικό: Ο Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός, παρά τη λυσσώδη αντίδραση των εχθρών του, ξεπέρασε πλέον τη φάση  ενός  «μικρού», «ακραίου», «ακροδεξιού», «φασιστικού»  κόμματος, έγινε επίσημος συνομιλητής της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και μπήκε με αξιώσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όλα τ΄ άλλα είναι πλέον εκ του περισσού. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και οι σκαπανείς του ΛΑ.Ο.Σ. το έφεραν σήμερα εκεί που είναι.  Και η συμπεριφορά και απόδοση των «4» θα κρίνει την ολοκλήρωση της καθιέρωσης. Ο πολύς κόσμος που δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον πολιτικό αυτό σχηματισμό και τα στελέχη του  «από κοντά» και περιοριζόταν να ακούει και να διαβάζει ΜΟΝΟ όσα έγραφαν και έλεγαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι με στόχο τη δυσφήμιση και τη γελοιοποίησή του, θα μπορέσει τώρα να σχηματίσει γνώμη από μόνος του.

Δεν είναι ούτε δουλειά μου αλλά ούτε και επιθυμία μου να κρίνω ή να σχολιάσω την απόδοση, τις ενέργειες, τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις των «4». Δουλειά μου και επιθυμία μου είναι να προκαλέσω όλους όσοι αρνούνταν τόσα χρόνια να έρθουν πιο κοντά στον Λαικό ορθόδοξο Συναγερμό και αρκούνταν να του κάνουν κριτική αφ υψηλού, να παρακολουθήσουν τη λειτουργία του και την απόδοσή του όχι πλέον μόνο μέσω του προέδρου του ( να θυμίσω: Δημοφιλέστερος αρχηγός κόμματος στις αρχές Νοεμβρίου βάσει δημοσκοπήσεων) αλλά και μέσω των τεσσάρων υπουργών μιάς κυβέρνησης που αρχικά είχε ονομαστεί «Εθνικής Σωτηρίας» για να καταλήξει στο μετριοπαθέστατο «Μεταβατική». Έστω.

Υπάρχουν και οπαδοί και ψηφοφόροι του ΛΑ.Ο.Σ. που αναρωτήθηκαν – και  ίσως αναρωτιούνται ακόμα- γιατί το κόμμα «τους» δέχτηκε να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και αισθάνονται ότι με αυτό τον τρόπο, «έκανε πίσω» στις πολιτικές του. Εάν ακόμη δεν έχουν  πεισθεί για την αναγκαιότητα συμμετοχής  σ΄ αυτή την «Εθνική Κυβέρνηση», θα τους πρότεινα να σταματήσουν να προβληματίζονται και ν αρχίσουν να το ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ. Να το ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ. Γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που πιστώνονται τη δημιουργία και την πορεία και τη δυναμική του ΛΑ.Ο.Σ. με επικεφαλής το Γιώργο Καρατζαφέρη – που όταν προέβλεπε τις εξελίξεις, άκουγε λοιδωρίες- όμως η κύρια δύναμη, ώθηση, έμπνευση προς την επιτυχία και τη νέα δυναμική είναι αυτοί οι ίδιοι που ίσως σήμερα αναρωτιούνται. Και μέσα στην αναρώτησή τους και τα ερωτηματικά τους  και τους φόβους του μήπως «άλλαξε ο ΛΑ.Ο.Σ.», χάνουν την πεμπτουσία της εξέλιξης: Την πορεία προς την επιτυχία και τη χαρά της δικαίωσης.

Δεν « άλλαξε» ο ΛΑ.Ο.Σ. Δεν «προσέγγισε» το ΠΑΣΟΚ. Δεν «τα βρήκε» με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν «παρακάλεσε» κανέναν. Αγωνίστηκε, απαίτησε, κέρδισε την αναγνώριση και τώρα κρίνεται. Συνεπώς δεν … «χάλασε», δεν « συμβιβάστηκε»,  δεν έγινε «μια απ΄ τα ίδια».

Αντιθέτως.  Παραμένει αυτός που ήταν. Αλλά ξεχώρισε.  Έγινε πιο  ισχυρός.  Κατάφερε να πείσει. Δικαιώνεται.

Χαρείτε το. Εσείς το πετύχατε. Σας ανήκει.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. μπήκε στην κυβέρνηση για να προσφέρει στην Ελλάδα επειδή  εσείς τον κάνατε ισχυρό. Έτσι, άρχισε η ολοκλήρωση ενός οράματος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

1 σχόλιο στο Έτσι άρχισε η ολοκλήρωση ενός οράματος.

  1. Ο/Η paris λέει:

    Φίλε Δημήτρη Κωνσταντάρα
    Το πολύ ωραίο άρθρο σου που αποπνέει μιά ισχυρή δόση χαράς και ενθουσιασμού, απόλυτα δικαιολογημένου, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο πώς και με τη δουλειά, τις πρωτοβουλίες και τη στήριξη ποιών, το κόμμα έφτασε στην πρόσφατη επιτυχία, της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
    Θα μου επιτρέψεις όμως να “διαφωνήσω”, σχετικά με το αν η επιλογή του προέδρου γιά συμμετοχή στην “συγκυβέρνηση”, επηρεάζει ή προβληματίζει “δυσμενώς” τα μέλη, τους ψηφοφόρους ή τους φίλους του κόμματος, καθώς πιστεύω ότι όλοι αυτοί έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις πολιτικές του κινήσεις, ειδικά σ’ αυτές τις παρ’ ολίγον τραγικές γιά τη χώρα μας μέρες.
    Έχουν και έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει, ότι δύο μόνο σταθερές παράμετροι επηρεάζουν τις σκέψεις και τις ενέργειες αυτού του ανθρώπου, το συμφέρον της χώρας και η λογική.
    Αυτοί που, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να επηρεαστούν είναι οι λεγόμενοι “ψηφοφόροι ελευθέρας βοσκής”, που πιθανόν να έχουν υπ’ όψιν τους στις επόμενες εκλογές να πειραματιστούν, ψηφίζοντας έστω και δοκιμαστικά ΛΑΟΣ.
    Το αν θα επηρεαστούν ευμενώς ή δυσμενώς γιά το κόμμα, πιστεύω, όπως και συ, ότι θα εξαρτηθεί από το δείγμα γραφής της συμπεριφοράς και της απόδοσης των “4″.

Σχολιάστε