5.5.2012,

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Στείλτο Email


 

Κύρια σημεία της σημερινής εισαγωγικής τοποθέτησης του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη Συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ στη Βουλή.

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

«Ήτανε χθες μία εξαιρετική συνάντηση! Πήγα, γνωρίζοντας ότι, προκειμένου να επιτύχει, είχα αποφασίσει να αποσύρω το κόμμα από την κυβέρνηση. Όμως, έγινε! Εστέφθη με πλήρη επιτυχία! Έγινε ένας επιτυχημένος διάλογος! Εμείς είχαμε θέσει κόκκινες γραμμές, πάνω σε ένα πλαίσιο αρχών, με επιστολή που είχα στείλει την προηγούμενη ημέρα στον Πρωθυπουργό. Υπήρξε μία ταύτιση απόψεων με το κ. Σαμαρά για το 13ο και 14ο μισθό.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Ζήτησα να υπάρξει απαραιτήτως ανασχηματισμός, διότι αυτό το σχήμα θυμίζει ένα ΠΑΣΟΚ που έχει αποτύχει με ολίγον από ΝΔ και ολίγον από ΛΑΟΣ! Ο κ. Παπανδρέου δεν είχε πρόβλημα με αυτήν την άποψη και είπε, μάλιστα, ότι έχει εξουσιοδοτήσει τον Πρωθυπουργό να αντικαταστήσει όποιον Υπουργό θέλει για να γίνει ανασχηματισμός, που είναι μία από τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει τον προηγούμενο μήνα.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Έγινε κουβέντα για την ημερομηνία των εκλογών: Ο κ. Σαμαράς επέμενε ότι πρέπει να γίνουν στην ημερομηνία που έχει βγει προς τα έξω, διαφορετικά θα είμαστε αναξιόπιστοι. Ισχυρίστηκα ότι αν οι εκλογές προκηρυχτούν την ημέρα που θα ψηφίσουμε τα μέτρα, οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν θα τα ψηφίσουν, οπότε θα ευτελιστεί το πολιτικό σύστημα. Έμεινε μετέωρο, με την άρνηση του κ. Σαμαρά..

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ

Ζητήσαμε, επίσης, εμείς ορισμένα πράγματα, που αφορούν εσάς, κ. Βελόπουλε, κ. Πολατίδη, κ. Κολοκοτρώνη και κ. Κιλτίδη, να μην καταργηθούν οι Γ.Γ. Μακεδονίας &Θράκης και Β.Αιγαίου. Το αποδέχτηκαν!

Ζήτησα, επίσης, να μην καταργηθεί το ΙΓΜΕ, εφόσον θα προχωρήσουμε για τον ορυκτό πλούτο και για πετρέλαια, ενώ, όπως συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, υπάρχει ένα εξειδικευμένο προσωπικό, που δεν θα το ξαναβρούμε.

Ζήτησα, επίσης, ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τις διαδικασίες για ανακήρυξη ΑΟΖ και ζήτησα να γίνει μία 3μελής επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα και θα αναφερθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έγινε απολύτως δεκτό!

Υπήρξε κουβέντα για μία σειρά θεμάτων που είχε θέσει ο Πρωθυπουργός και όπως σας είπα υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ποσοστό πάνω από 80%. Υπήρξε η άρνηση για το κόψιμο του 13ου – 14ου μισθού.

Έγινε, επίσης, ευμενέστατα δεκτή η πρότασή μας για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ως εξής, με πλήρη πρόταση: Είπαν ότι περίπου 2,5% μπορεί να μειωθεί το μισθολογικό κόστος και τους είπα ότι έχω πρόταση που δεν θα μειώσει την εισφοροδιαφυγή αλλά θα την εξαφανίσει, θα τη φέρει στο απόλυτο μηδέν! Η πρότασή μου που σημειώθηκε και έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσει, είναι ότι πλέον τα ένσημα δεν τα πληρώνει ο εργοδότης, αλλά να ενσωματώνονται μέσα στο μισθό. Εάν στο τέλος του μηνός, ο εργαζόμενος δεν πάει το χαρτί από την τράπεζα ότι πλήρωσε τα ένσημά του ο εργοδότης δεν θα μπορεί να τον πληρώσει, με ποινή φυλακίσεως 10 χρόνια. Άρα, λοιπόν, για να πληρωθεί, πρέπει να έχει πάει χαρτί ότι πλήρωσε την εισφορά του. Άρα, αυτομάτως μηδενίζεται η εισφοροδιαφυγή! Αντιλαμβάνεστε, τους λέω, ότι μπορούμε να κερδίσουμε πλέον, από το μισθολογικό κόστος, όχι 2,5%, αλλά 10%. Αν πιάσουμε, λοιπόν, όλη την εισφοροδιαφυγή, θα είναι υπέρ την ανταγωνιστικότητας. Έγινε ευμενέστατα δεκτό!

 

Το άλλο θέμα -και το οποίο πέρασε- που ήταν πάγια θέση του ΛΑΟΣ 4 χρόνια μέσα στη Βουλή ότι φεύγουν τεράστια ποσά από τους λαθρομετανάστες και όποιος βγάζει χρήματα στο εξωτερικό πρέπει να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, διαφορετικά δεν μπορεί να βγάλει λεφτά. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα συνεισφέρει στο κράτος τεράστια ποσά. Δεν θα βγαίνουν τα χρήματα αυτά έξω με την ευχέρεια που έβγαιναν.

Πρέπει να πω επίσης ότι υπήρξε ένα ευχάριστο κλίμα ανταλλαγής απόψεων. Είχαν φύγει όλα εκείνα τα στοιχεία της καχυποψίας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και δεν υπήρξαν εντάσεις».