15.11.2013,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕΡΡΩΝ

Στείλτο Email

Αθήνα, 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Τ/Σ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕΡΡΩΝ

 

«Είναι επιλογή του κ. Σαμαρά αν θα πάει αντάμα με το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένας ανιαρός γάμος. Πέρυσι, στις 7/4, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνύπαρξη με το ΠΑΣΟΚ, αναλύοντας τους λόγους. Διαφωνώ με την τακτική του κ. Σαμαρά που νεκρανασταίνει για τρίτη φορά το ΠΑΣΟΚ. Μία το -93, μία το ’95 με τον Κ. Στεφανόπουλο και μία τώρα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο T/Σ Δίκτυο Σερρών.

 

Για τη συζήτηση στη Βουλή

Η εικόνα του δεν ταίριαζε σε πρωθυπουργό. Δεν είχε λάμψη αυτή η Βουλή, είναι εντελώς επιφανειακή. Και τα τρία κόμματα έχουν προβλήματα στο εσωτερικό τους και ο καθένας προσπαθεί να καλύψει το δικό του.

Το θέμα δεν είναι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Τέξας αλλά τι ωφεληθήκαμε απ’ αυτή. Να μας ενημερώσει που πάει το πράγμα. Ο κ. Σαμαράς από την άλλη, δεν μας λέει που το πάει η κ. Λαγκάρντ, αν θα πάρει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση κλπ. Ο κ. Κουίκ τα έβαλε με τον κ. Καμμένο για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο κ. Λαφαζάνης και κάποιοι άλλοι ήταν έτοιμοι να προπηλακίσουν τον κ. Τσίπρα και εκείνος κατέφυγε με τέχνασμα και ο κ. Σαμαράς το υπεδέχθη αυτό με λουλούδια, προκειμένου να συσπειρώσει το δικό του κόμμα. Είδα μερικούς βουλευτές στα κάγκελα. Έχουμε μια κυβέρνηση και ένα πολιτικό κόσμο κατώτερο των περιστάσεων σε μια περίοδο όπου η χώρα ευρίσκεται σε εξαιρετική ανάγκη.

 

Για την απάντηση Σαμαρά στον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων όσο και αν προκαλείται. Δεν θα έπεφτε στο λάθος αυτό ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Καραμανλής.

 

Για τα πρόσφατα επεισόδια στην ΕΡΤ

Δεν αποφασίζει η συντεχνία, αλλά η κεντρική κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας και το κόστος. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε τελειώσει το θέμα από τον Ιούνιο. Οι εμφάνιση τν δύο γυναικών βουλευτών στα κάγκελα και το θέατρο στην ΕΡΤ δεν περιποιούν τιμή σε κανένα. Όσον αφορά την συγκέντρωση του κ. Τσίπρα, ήταν κατώτερη των προσδοκιών του.

 

Για τις εμφανίσεις του ΛΑ.Ο.Σ στην τηλεόραση

Σε ένα μήνα είχα τόσες εμφανίσεις όσες δεν είχα σε 1,5 χρόνο. Το ίδιο σύστημα που με ανέτρεψε, βλέπει ότι το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να βοηθήσει πλέον την χώρα και φωνάζει την εφεδρεία, θεωρώντας αναγκαία την παρουσία μας. Ίσως να είναι και ερινύες.

 

Ξέρουμε που βρισκόμαστε, καταγράφουμε τις δυνάμεις μας και νομίζω ότι έχουμε μπει πάλι στις καρδιές του κόσμου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φίλων μας των Αμερικανών και των ντόπιων εδώ να μας αποτρέψουν.

 

Ποιο είναι το σύστημα

Το σύστημα είναι οι μεγάλοι καναλάρχες, οι δυνατοί οικονομικά ιστάμενοι, αυτούς δηλαδή που περιφραστικώς ο κ. Καραμανλής είχε περιγράψει με ένα προσδιορισμό που συναντάμε σε οίκους ανοχής. Εγώ κρατάω την πορεία μου. Δεν άλλαξα, δεν συμβιβάστηκα, δεν έκανα εκπτώσεις. Εγώ είμαι εδώ και όποιος θέλει με φωνάζει, ή όχι. Δεν εκλιπαρώ, δεν παρακαλώ, δεν προσκυνώ, δεν συμβιβάζομαι, δεν παίρνω πίσω όλα αυτά τα οποία έχω πει.

Χαίρομαι όμως γιατί μετά από ενάμιση χρόνο, ακούω τον κ. Πρετεντέρη να υιοθετεί πλήρως τις θέσεις μου. Και το σχολίασα το γεγονός αυτό λέγοντας: «Αυτά που λες τώρα κ. Γιάννη Πρετεντέρη τα έλεγα εγώ τον Φεβρουάριο που έφυγα». Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Η χώρα βρίσκεται σε μία κατάσταση οικτρά. Όλα τα παραμύθια ότι θα είμαστε καλύτερα είναι παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του. Χρειάζεται να βρεθεί η χρυσή τομή, η χρυσή λύση με την ποία θα προχωρήσουμε. Ούτε η οσφυοκαμψία απέναντι στον κ. Πωλ Τόμσεν, λες και ο κ. Τόμσεν είναι νόμος του Κράτους, αλλά ούτε και η εξαλλότητα κάποιων άλλων μπορεί να είναι η πολιτική «περπατησιά» μας. Χρειάζεται να βρούμε λύσεις και προτάσεις. Εμείς έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και το λέμε προς κάθε κατεύθυνση και πιστεύω ότι εξυπηρετεί πάρα πολύ να «παίζουμε» το θέμα της δραχμής για λόγους που δεν μπορώ ευθέως να εξηγήσω, αλλά θα μπορούσε να θορυβήσει την άλλη πλευρά. Όταν λοιπόν όλοι λέμε ότι δεν θέλουμε τη δραχμή προεξάρχοντος, εσχάτως του κ. Τσίπρα τότε λέει ο ξένος δανειστής: «κάτσε να πιέσουμε»

 

Ανούσια λόγια

Ο λαγός καθόταν στη πηγή και καυχιόταν σε βάρος του λιονταριού… Τι είναι αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Στουρνάρας και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης; Αν θέλεις λεφτά θα έχεις μέτρα. Δεν σου δίνει κανείς λεφτά χωρίς μέτρα. Όλα αυτά έχουν προϋπογραφεί από τον Φεβρουάριο που έφυγα. Δεν είναι πράγματα που ζητάει τώρα η Τρόικα γιατί τρελάθηκε. Έχουν υπογραφεί και ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να φάει την υπογραφή του. Την υπογραφή και τη μύτη μας ξέρουμε που τη βάζουμε.