27.10.2013,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ REAL FM

Στείλτο Email

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Τ/Σ REAL FM

 

«Ο κόσμος, ενίοτε και ο Τύπος, προτιμά την εξαλότητα από την σωφροσύνη. Εγώ πάντα επέμενα σε μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, παρότι κάποιοι επέμεναν να με χαρακτηρίζουν «Ακροδεξιό».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ REAL FM και στον Δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.

 

Αθέτησαν τους όρους που αρχικά είχα θέσει

Με κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε πρωθυπουργό και να συγκροτήσουν κυβέρνηση, ενώ η Ελλάδα ήταν σε κρίσιμη καμπή.

Έθεσα 3 όρους προκειμένου να μπω στην κυβέρνηση:

-Όχι σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων

-Όχι σε ξεπούλημα εθνικής περιουσίας και

-Όχι σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας

Ενώ αρχικά δέχτηκαν, μετά αθέτησαν την υπόσχεσή τους γιατί ο καθένας είχε συνάψει την δική του συμφωνία. Γι’ αυτό και αποχώρησα.

 

Για την αντιμετώπιση της Χ.Α από την κυβέρνηση

Όταν η Αριστερά -προεξάρχοντος του κ. Αλαβάνου και κάποιων άλλων- με φώναζαν «φασίστα» και «ρατσιστή» και ο κόσμος έβλεπε την πολιτική μου ευπρέπεια και τις προτάσεις που κατέθετα στη Βουλή, διαμόρφωσε μια θετική άποψη για την Ακροδεξιά. Αλλά εγώ έβγαζα τις απόψεις του πατριωτικού κόμματος. Τώρα τα ΜΜΕ και τα κόμματα που τους έβαλαν στη Βουλή, κατάλαβαν την οικτρή πραγματικότητα που εγώ περιέγραφα τον Φεβρουάριο.

Είναι φασίστες αλλά δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με φασίζουσα νοοτροπία και πρακτική. Πώς λέει ο κ. Δένδιας ότι δεν απαντά σε εγκληματική οργάνωση, την ώρα που δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο με τελεσίδικη απόφαση; Ο λόγος που θέλουν να κόψουν την χρηματοδότηση στη Χ.Α, είναι γιατί έχουν ανάγκη τα λεφτά αυτά. Δεν θεωρώ σωστή την εσπευσμένη σύλληψη των βουλευτών της Χ.Α το Σάββατο το πρωί. Θα μπορούσαν να ψηφίσουν στην Βουλή οι βουλευτές για άρση της ασυλίας της Χ.Α. Σε τι χρειαζόταν η διαπόμπευση και το σόου; Αυτά είναι κινήσεις που αλλοιώνουν την δημοκρατία και την μετατρέπουν σε φασισμό.

 

Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αλλάξει πολιτική

Ο κ. Σαμαράς έχει αντιληφθεί ότι η τρόικα δεν εξυπηρετεί σε κανένα επίπεδο (οικονομικό, κοινωνικό και προσωπικό) και αν συνεχίσει να παίρνει μέτρα, θα μπει σε μεγάλους κινδύνους.

Έχουν αρχίσει εσωτερικά παιχνίδια μέσα στη ΝΔ. Και μιλώ για την κόντρα Αβραμόπουλου-Βενιζέλου. Ο κ. Αβραμόπουλος συλλειτούργησε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει πάντα παρών στις εξελίξεις. Σκέπτεται: «αν φύγουν από τον Αβραμόπουλο 32 βουλευτές – που είναι έτοιμοι να πάνε στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α- τότε πέφτει η κυβέρνηση και θα είναι παρών για τις θέσεις του πρωθυπουργού ή και του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όλα αυτά φθείρουν το κόμμα της ΝΔ που κυβερνά. Άρα για να συνεχίσει ο κ. Σαμαράς στην εξουσία πρέπει να σηκώσει ανάστημα στην τρόικα. Πρέπει να αλλάξει πολιτική. Να στηριχθεί στα λεγόμενα της κ. Λαγκάρντ ότι το πράγμα δεν βγαίνει και να προχωρήσει αλλιώς.

Πρέπει το κέντρο αποφάσεων να επιστρέψει στην Αθήνα. Πρέπει να σώσουμε την αστική τάξη που διαλύεται. Και όσο διαλύεται, τόσο θα οδηγείται στα Άκρα.

 

Αυτοί που με εξοβέλισαν κατάλαβαν το λάθος τους και τώρα με προβάλλουν

Αν ισχύει αυτό που λένε κάποιοι ότι τα ΜΜΕ με προβάλλουν τελευταία για να μαζέψω τις ψήφους από την Χ.Α, αυτό σημαίνει ότι ομολογούν το λάθος τους να με απομονώσουν και ήρθε το κακό. Και μην ξεχνάμε ότι τα ίδια ΜΜΕ που με εξοβέλισαν επειδή σήκωσα ανάστημα και εναντιώθηκα στην τρόικα, είναι αυτά που τώρα με προβάλλουν.