8.11.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

Στείλτο Email

 

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

 

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αλλάξει πολιτική και εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ σε κάτι τέτοιο. Αυτή η πολιτική εξαθλιώνει τον κόσμο και τον στέλνει σε τέτοια μορφώματα. Οι εργαζόμενοι από τις 10 εταιρείες που έκλεισαν -1.000 άτομα η κάθε μία – θα οδηγηθούν στα Άκρα- από την εξαθλίωση».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στον ΣΚΑΙ και στον Ν. Ευαγγελάτο.

 

Η ανάδειξη της Χ.Α με στόχο τον Καρατζαφέρη

Αυτά που ακούω σήμερα από όλα τα κανάλια και τα κόμματα, τα έλεγα εγώ πριν 2 χρόνια και κανείς δεν μου έδινε σημασία.

Κάποιοι εξυπηρετούντο με την προώθηση της Χ.Α με στόχο να παραμεριστεί ο Καρατζαφέρης ο οποίος θεωρούνταν απρόβλεπτος. Θυμηθείτε πόσες φορές στελέχη της Χ.Α ήταν καλεσμένοι σε μεγάλα κανάλια και τους έκαναν αφιερώματα, όταν εγώ μιλούσα για την Χ.Α.

Όταν έφερα αντίρρηση στην εφαρμογή του μνημονίου γιατί πίστευα ότι δεν οδηγεί πουθενά –όπως το ομολόγησε η κ. Λαγκάρντ- μου είπαν «νομίζεις ότι το κόμμα είναι δικό σου». Το σύστημα κατασκεύασε το «μόρφωμα Χ.Α» για να με εξοβελίσει.

 

Λάθος ο χειρισμός της κυβέρνησης στο θέμα της Χ.Α

Ακούω διάφορους Νομικούς και Συνταγματολόγους –από την Αριστερά μέχρι την άλλη πλευρά- ότι όλα αυτά κινούνται στην «κόγχη» της νομιμότητας και αυτό με προβληματίζει πολύ. Και η κυβέρνηση θέλει να προσδώσει ένα σόου σε όλη αυτή την διαδικασία. Θα μπορούσε ο κ. Βουρλιώτης να στείλει τη Δευτέρα το αίτημα για άρση της ασυλίας στη Βουλή και το απόγευμα να παρθεί απόφαση από την Ολομέλεια. Και σε αυτή την διαδικασία θα μπορούσε να επιλεγεί κάποιος που να είναι και να φαίνεται τίμιος. Ο κ. Βουρλιώτης ήταν συνεργάτης Υπουργού Δικαιοσύνης. Έτσι δεν θα έδιναν δικαίωμα και στους φανατικούς της Χ.Α να λένε οτιδήποτε. Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζει η δημοκρατία με την διαπόμπευση των βουλευτών της Χ.Α; Αντιθέτως αυτό θυμίζει μια φασίζουσα νοοτροπία τύπου Χ.Α.

 

Ο κ. Σαμαράς τρέμει τις εκλογές

Αυτό που ακούω ότι θα απαγορεύσουν διά νόμου τις εκλογές, είναι πρωτόγνωρο. Έχει συμβεί μια φορά στην Ουγκάντα. Ο κ. Σαμαράς τρέμει τις εκλογές και γι’ αυτό πάει να απαγορεύσει τις επαναληπτικές εκλογές διά νόμου, μετά την δήλωση παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α. Γνώριζε από την Πέμπτη ότι όλοι οι αναπληρωματικοί στις περιφέρειες της Αττικής έχουν καταθέσει αίτηση παραίτησης. Γι’ αυτό και τους συνέλαβε το Σάββατο. Φοβόταν ότι οι κάλπες θα καταγράψουν μηδενικά ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ και μονοψήφια για το κόμμα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ «ρίχνει το γάντι» στην κυβέρνηση για εκλογές και αυτοί κρύβονται. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές του Μαΐου -ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές- όπου τότε όλοι θα «κάνουν ταμείο».

Στοχευόμενη η σύλληψη

Η δράση της Χ.Α είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια. Τι έκανε η Πολιτεία, όταν έδερναν απλούς πολίτες στο Γράμμο, στο Βίτσι και τον Μελιγαλά; Γιατί ξαφνικά τώρα η αντίδραση αυτή; Αλλά τότε εξυπηρετούνταν από την Χ.Α. Γι’ αυτό και οι χρηματοδότες τους, τους ήθελαν μέσα στο παιχνίδι για να αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά δεν τους βγήκε. Τώρα ο κ. Σαμαράς, πηγαίνοντας στην Αμερική, έπρεπε να έχει τελειώσει με την Χ.Α. Αλλά όλα αυτά θα αλλάξουν πολύ σύντομα.

Ο κ. Σαμαράς πανικοβάλλεται από τις καταστάσεις και κάνει λάθος χειρισμούς. Έκανε το λάθος με την ΕΡΤ και τώρα με τον χειρισμό της υπόθεσης της Χ.Α.

 

Για τους χορηγούς της Χ.Α.

Διαρρέουν 4 ονόματα χορηγών της Χ.Α που βρέθηκαν στην οικία του κ. Μιχαλολιάκου, τα οποία είναι πολύ βαρύγδουπα. Θα αποκαλυφθούν ή περιμένουν τον πρωθυπουργό για να δοθεί το κόκκινο, ή το πράσινο φως;

 

Για το ενδεχόμενο να τεθεί η Χ.Α εκτός νόμου

Στο παρελθόν ετέθη εκτός νόμου το ΚΚΕ και μετά από 10 χρόνια έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι ψηφοφόροι της Χ.Α στην πλειοψηφία τους δεν είναι φασίστες, αλλά θυμωμένοι πολίτες.

 

Όποια σύγκριση του ΛΑ.Ο.Σ. με την Χ.Α είναι ουτοπική

Εμείς έχουμε ένα πολιτικό πολιτισμό. Έξι χρόνια μέσα στη Βουλή σαν πολιτικός αρχηγός απευθυνόμουν στους άλλους αρχηγούς με το προσωνύμιο «αξιότιμος». Έπαιζα πάντα τον ρόλο του «γεφυροποιού», όπου ηρεμούσα τα πράγματα όταν πήγαινε να φουντώσει μια έντονη αντιπαράθεση. Και γι’ αυτό ακόμα και κόμματα που κινούνται στον χώρο της Αριστεράς –και αρχηγοί- λένε ότι λείπει ο Καρατζαφέρης από την Βουλή.

Εμείς είμαστε εκφραστές του κ. Φάρατζ και όχι του Λεπέν.