11.11.2013,

Συνάντηση εκπρόσωπου της Ν. Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Βάδης-Βυρτεμβέργης με τον Έλληνα αθλητή της ελληνικής εθνικής ομάδας μπέιζμπολ

Στείλτο Email

Εκτός από δυσάρεστα και θλιβερά νέα υπάρχουν και ευχάριστα θέματα, τα οποία τρέφουν τις ελπίδες μας, την πἰστη στον πολιτισμό μας. Στης 22 Μαΐου 2013 είχα την τιμή να συναντήσω τον Ευάγγελο Ορφανάκο, 25 χρονών, δάσκαλος, είναι από την Τορόντο του Καναδά και ενισχύει προς το παρόν την τοπική ομάδα μπέιζμπολ της Στουτγκάρδης, δίνοντας επίσης μαθήματα μοιράζοντας την πείρα του στα παιδιά της περιοχής. Οι ελληνικές ρίζες του, όπως μας είπε, είναι στην Σπάρτη. Ενδιαρφερθήκαμε σαν εκπρόσωποι του μόνου πατριωτικού κινήματος της Ελλάς να ακούσουμε την γνώμη του για τις ελληνικές του ρίζες. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Καναδά, οι γονείς μου μ΄έστειλαν και στο ελληνικό σχολείο, έτσι κατέχω την ελληνική γλώσσα, εξάλλου επισκέπτομαι την πατρίδα μου κάθε χρόνο». Για την κατάσταση στην Ελλάς τόνισε ότι ελπίζει οι τρομακτικές περιστάσεις να βρουν σύντομα ένα τέλος. Με το δεδομένο ότι κατέχει μόνο την ελληνική υπηκοότητα είναι ένας από τους ξένους παίκτες της τοπικής ομάδας αλλά και της ομάδας που άνηκε στον Καναδά, εξάλλου είναι και μόνιμο μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας μπέιζμπολ! Τον περασμένο χρόνο είχε την ευκαιρία να παίξει για την ελληνική εθνική ομάδα στην Ολλανδία. Στη συνέχεια….
θα παίζει την επόμενη χρονιά στην Τσεχία για την ελληνική ομάδα. Για το μέλλον σχεδιάζει να πάει Ελλάδα για κάμποσες μήνες, να αποκτήσει παραπάνω εμπειρίες στην ομιλούμενη ελληνική γλώσσα, και βεβαίως διότι αγαπά την πατρίδα του όπως μου είπε.
Αυτή είναι μια από τις ιστορίες που αρέσουν, άσχετα σε ποιον τόπο του πλανήτη οι Έλληνες ζούνε, υπάρχει μια ενεργή ελληνική κοινότητα και γονείς, οι οποίοι διατηρούν τον ελληνικό πολιτισμό ζωντανό, μεγαλώνοντας τα παιδιά τους με το καλύτερο δυνατό πατριωτικό τρόπο. Αυτό είναι που μας κάνει περήφανους, αυτό είναι που διατηρεί το ελληνικό πνεύμα ζωντανό.

Γεώργιος Αναστασάκης «Ο Μακεδονομάχος»