13.1.2014,

ΛΑ.Ο.Σ.: Κατεδάφιση του ΣΥΡΙΖΑ (της άλλης «Χ.Α.»–Χύμα Αριστεράς…), σκληρή «Προγραμματική Κριτική» στη ΝΔ… Toυ Αλέξη Οικονόμου

Στείλτο Email

Τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι ξαναανακάλυψαν τον ΛΑ.Ο.Σ.!

«Νόστος Καρατζαφέρη;…», αναρωτήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε συνέντευξή του στο MEGA.

Ή μήπως η συγκυβέρνηση μιας συνιστώσας της ΝΔ με τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ δεν τα βγάζει πέρα –όπως φάνηκε από τις προχειρότητες με τη «Χ.Α.» και από τους σκυλοκαβγάδες με τον (τ)ΣΥΡΙΖΑ– και χρειάζεται άλλο υπεύθυνο πολιτικό λόγο και άλλα είδη πρακτικών και εφαρμόσιμων προτάσεων (έστω κι από «τιμωρημένους»);

Αυτό κάνει απαραίτητο, αλλά και δυσκολότατο, το ρόλο του ΛΑ.Ο.Σ…

Γιατί το καθήκον του σήμερα είναι διπλό:

Αφενός, να επωμιστεί την κατεδάφιση της πολιτικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που εάν ποτέ, κατά μεγάλη ατυχία μας, γίνει Κυβέρνηση, θα προκαλέσει στη χώρα όλεθρο αντίστοιχο με της Μικρασιατικής Καταστροφής…

Και αφετέρου, να ασκήσει σκληρότατη κριτική/πίεση προς την κυβερνώσα Ομάδα (να πούμε «φράξια»;) της ΝΔ, που έχει παραδώσει τα όπλα στην Τρόικα αρκούμενη να υλοποιεί αδέξια, καθυστερημένα και ελλιπώς τις (κάποιες φορές αυτονόητες…) προτάσεις της, χωρίς να διαπραγματεύεται τίποτε.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει αυτό το καθήκον του καταλύτη, γιατί:…

  • Η κριτική της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ έχει την αναιμική, άχρωμη σφραγίδα του δίδυμου Κεδίκογλου / Μιχελάκη, ενώ κανείς δεν λαμβάνει υπόψη τις σε προσωπικό, αλαζονικό επίπεδο μανιοκαταθλιπτικές εκρήξεις του ανεξ«ήγητου» ψευτοηγέτη του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου, που ιδρώνει να πείσει ότι «είναι κι αυτός εδω» με διάφορες «Ελιές» των 58…

  • Ενώ οι αντίστοιχες κριτικές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Σαμαρά, αλλά και η συνεχής υπονόμευσή του από τον χλωροπράσινο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης «του», μάλλον τον ενισχύουν, παρέχοντας του έδαφος για να αγνοεί αμφοτέρους, πορευόμενος ένδοξα από λάθος σε λάθος…

Αναγκαία η οριζόντια και κάθετη «κατεδάφιση» του ΣΥΡΙΖΑ…


Που μπορεί και πρέπει να εστιαστεί σε τρία θεμελιακά σημεία–πυλώνες:

  • Με τι πόρους, με τι υπηρεσίες, και σε τι χρόνο θα εφαρμόσετε αυτά που υπόσχεστε; (Μήπως με την περίφημη «μπαρούφα» του λησταρχοπατέρα Βούτση («Θα κάτσουμε μαζί με το λαό και θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε»;…)

  • Πως θα στήσετε –έτσι χιλιοδιασπασμένοι (Ζωές, Λαφαζάνηδες, Γλέζοι, κλπ, κλπ)…– οποιοδήποτε Κυβερνητικό σχήμα;

  • Ποιο είναι το περίφημο μέτωπο συμμάχων Κομμάτων και Κινημάτων της (πλήρως ενσωματωμένης στο Σύστημα πλέον…) Ευρωπαϊκής Αριστεράς («κενό γράμμα» –Γιώργος Ρακκάς, «Άρδην» Ιουλίου), που θα σας βοηθήσει τάχα να εφαρμόσετε το Πρόγραμμα σας; Που φάνηκε να βοηθάει εσάς και την Ελλάδα και πότε;

Αλλά και η αυστηρή «Προγραμματική Κριτική» στη ΝΔ…


Στον αντίποδα της «Προγραμματικής Συμφωνίας» που υπογράφηκε –κατόπιν εορτής– μεταξύ ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας τον Σαμαρά δέσμιο των Βενιζέλειων φληναφημάτων και μικρόψυχων υπονομεύσεων, ο ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να προσφέρει στην ανεπαρκή ηγετική ομάδα της ΝΔ, πατριωτικά και ανιδιοτελώς, μια αυστηρή αλλά αξιόπιστη «Προγραμματική Κριτική» για αλλαγή Πολιτικής, καταθέτοντας μια δέσμη συγκεκριμένων ερωτήσεων/προτάσεων που ΝΔ θα δυσκολευτεί να αρνηθεί, ή να επικαλεστεί αδυναμία υλοποίησής τους.


Τέτοιες προτάσεις, επανειλημμένα διατυπωμένες από το ΛΑ.Ο.Σ., μπορεί να αφορούν, ενδεικτικά:

  • Διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων ύψους 560 δις€ (155% του τεχνητά διογκωμένου Ελληνικού χρέους των 360 δις.)

  • Απαίτηση συνυπολογισμού αφαιρετικά για τα χρέη μας των επιβαρύνσεων από το λανθασμένο πολλαπλασιαστή (που παραδέχτηκε η Λαγκάρντ) και επαναπροσδιορισμού του πραγματικού επιπέδου του χρέους από ανεξάρτητο Διεθνή Φορέα.

  • Καταβολή ειδικής επιδότησης από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας (που αποτελεί Ευρωπαϊκό σύνορο), και παράλληλα επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών με ρυθμούς πολλαπλάσιους των χαμηλότατων σημερινών.

  • Σύσταση πλέγματος Κρατικών Εργοστασίων (τύπου ΜΟΜΑ) με εδικό καθεστώς ιδιωτικοοικονομικής διοίκησης, για την παραγωγή φτηνών ειδών λαϊκής ανάγκης.

  • Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ και άμεσες συμφωνίες για αξιοποίηση –όχι ξεπούλημα– του ορυκτού μας πλούτου.

  • Διατήρηση ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, Ναυπηγείων υπό Κρατικό Έλεγχο, με αυστηρή ανασυγκρότηση.

  • Έκδοση και κυκλοφορία Ειδικού Ομολόγου ως Εσωτερικού Νομίσματος, σε συνδυασμό με την ετοιμασία Σχεδίου Β για επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα.

  • Εθνική, βιώσιμη σύνταξη για όλους, με επιπλέον μπόνους αναλόγως των φορολογικών δηλώσεων.

  • Αντικατάσταση των ενσήμων με ειδικό τέλος επί της κατανάλωσης και χορήγηση ισόποσης με την εισφορά του εργαζόμενου αύξησης στους μισθούς (οπότε θα τονωθεί και η κατανάλωση…).

  • Κοινωνικά μέτρα ενίσχυσης των ασθενέστερων (απαλλαγές για πληρωμή ΔΕΗ μέχρι τα 100 πρώτα κιλοβάτ, κατάργηση ειδικού τέλους ΕΡΤ, κλπ).

  • Κατάργηση Τειρεσία, πλην περιπτώσεων δικαστικής απόφασης για δόλο και μεγάλης συχνότητας αστοχίες.

  • Πάταξη της φοροδιαφυγής –εκκαθάριση φοροδιαφυγής «Λίστας Λαγκάρντ».

  • Ταχεία εφαρμογή των Νόμων με αυτεπάγγελτη δράση εισαγγελέων για την αντιμετώπιση παράνομων πράξεων (γιατί χρονίζει, π.χ., η κατάληψη του Ραδιομεγάρου στην Αγ. Παρασκευή;).

  • Υιοθέτηση λογικής «Κρατικού Υπαλλήλου» στη διάθεση της Πολιτείας, όπου αυτή τον χρειάζεται, για όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους.

  • Σκλήρυνση στάσης στα Εθνικά θέματα και στα πέντε μέτωπα (Β. Ήπειρος, Σκόπια, Δυτική Θράκη, Αιγαίο, Κυπριακό), με παράλληλη άμεση προώθηση Ανεξάρτητης Εξωτερικής και Αμυντικής Εξοπλιστικής Πολιτικής.

  • Ψήφος στους Απόδημους Έλληνες –ενίσχυση λειτουργικών σχέσεων με Απόδημο Ελληνισμό.

Αν η ΝΔ αποδεχόταν να αλλάξει πολιτική στις παραπάνω συγκεκριμένες κατευθύνσεις, θα άνοιγε ο δρόμος για ευρύτερες συνεργασίες –ελκυστικές και για άλλες Πατριωτικές Δυνάμεις, όχι μόνο από το Συντηρητικό Χώρο– που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια Κυβερνητική Συμμαχία Εθνικής Σωτηρίας…


Συμμαχία, που είναι πλέον η μόνη λύση για την έρημη και παραπαίουσα Χώρα μας και τον εξαντλημένο Λαό μας…