14.10.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ALPHA 98,9

Στείλτο Email

Αθήνα,30 Ιουλίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Ρ/Σ ALPHA 98,9

 

«Θα υπάρξουν και άλλες απολύσεις. Δεν το πολέμησαν όσο έπρεπε. Ξεκινάει από μία βασική αρχή. Ότι σε όλα όσα προτείνει η τρόικα λένε «ΝΑΙ». Δεν έχουν αντοχές να πούνε ένα «ΟΧΙ» και αυτό οφείλεται στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά ο οποίος πιστεύει ότι όσο τα έχει καλά με την κ. Μέρκελ, θα βρίσκεται στην καρέκλα της πρωθυπουργίας, άμα διαταραχθούν οι σχέσεις θα φύγει την άλλη ημέρα.».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ALPHA 98,9.

 

Για τους δημοσιογράφους και τα φερέφωνα

Υπάρχει ουσία δημοσιογραφικής αναφοράς στα περιφερειακά μέσα και στους νέους δημοσιογράφους. Πολύ φοβάμαι ότι η μεταδοτική αυτή ασθένεια που ξεκίνησε από τους «πρίγκιπες» και τους «γαλαζοαίματους» του επαγγέλματος και σιγά σιγά πιάνει όλους μας, είναι εξαιρετικά βλαπτική.

Όμως αισιοδοξώ ότι τα νέα παιδιά αλλά και οι συνάδελφοι της περιφέρειας δεν έχουν μολυνθεί ακόμα από αυτό τον ιό και αυτό ίσως είναι το μόνο παρήγορο. Εάν δούμε κάποια δελτία των οκτώ και όχι όλα, θέλω να εξαιρέσω κάποια, βλέπεις ότι είναι η παραποίηση της πραγματικότητας, της αλήθειας, της σοβαρότητας και του λειτουργήματος.

Ο κόσμος, προϊόντος του χρόνου, ανακαλύπτει ποιος του έλεγε «μπαρούφες» και «μπούρδες». Αρχίζουν μεγάλες ανατροπές στα κεντρικά δελτία των οκτώ, τεράστιες ανατροπές. Ο κόσμος αρχίζει και βλέπει κάποια πράγματα, όπως επίσης ακούει και ξεχωρίζει το «στείρο» φανατισμό κάποιων δημοσιογράφων οι οποίοι δεν λένε την είδηση, αλλά προσπαθούν να «φιλτράρουν» αυτά που θέλουν από την είδηση. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο γιατί τα όρια μεταξύ είδησης και σχολιασμού είναι πολύ ασταθή. Πράγματι πιστεύω ότι γίνεται ένα μεγάλο κακό από κάποιους επώνυμους δημοσιογράφους. Όμως ο κόσμος αντέδρασε μετά από πάρα πολύ καιρό σε αυτό το «Μιθριδατισμό» και έχει αρχίσει και παρακολουθεί συγκεκριμένα πρόσωπα και φωνές.

 

Για τις απολύσεις στο δημόσιο

Θα υπάρξουν και άλλες απολύσεις. Δεν το πολέμησαν όσο έπρεπε. Ξεκινάει από μία βασική αρχή. Ότι σε όλα όσα προτείνει η τρόικα λένε «ΝΑΙ». Δεν έχουν αντοχές να πούνε ένα «ΟΧΙ» και αυτό οφείλεται στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά ο οποίος πιστεύει ότι όσο τα έχει καλά με την κ. Μέρκελ, θα βρίσκεται στην καρέκλα της πρωθυπουργίας, άμα διαταραχθούν οι σχέσεις θα φύγει την άλλη ημέρα. Ως εκ τούτου πάρα πολύ εύκολα παραδίδονται. Αυτό μπορούσε να αντιμετωπισθεί με την επίκληση της συνταξιοδότησης.

Κάποιοι μάλιστα, βιάζονται και φεύγουν όσο πιο νωρίς μπορούν, ώστε να εξασφαλίσουν το εφάπαξ. Άρα λοιπόν η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα γινόταν αυτόματα και προ πάντων, ομαλά.

Τώρα, δημιουργεί ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα. Όταν λέμε 15.000 που σημαίνει το διπλάσιο σε αριθμούς γιατί έτσι μεθοδεύεται, ο καθένας από αυτούς έχει τουλάχιστον 3 προστατευόμενα μέλη, ένα ή δύο παιδία, μια γυναίκα, μια πεθερά, άρα εκατό χιλιάδες καταναλωτές λιγότεροι στην αγορά. Ερμηνεύστε το έτσι. Εκατό χιλιάδες άνθρωποι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά, που σημαίνει ότι η αγορά θα πληγεί ακόμα περισσότερο.

Θα απολυθούν υπάλληλοι, θα έχουμε αύξηση ανεργίας. Κάθε ένας δημόσιος υπάλληλος που απολύεται να υπολογίζετε ότι απολύονται και δύο από μία ιδιωτική επιχείρηση. Ύφεση στη ύφεση, δεν βγαίνει τίποτα. Διαφωνώ ριζικότατα με την πολιτική όπως ασκείται.

 

Για τον κ. Σαμαρά

Ο Σαμαράς είναι έξυπνος άνθρωπος και δεν έχει καμία σχέση με τον Παπανδρέου. Αυτό που με ενοχλεί με τον κ. Σαμαρά, είναι ότι γνωρίζει ότι είναι λάθος και υπηρετεί το λάθος, προκειμένου να μείνει στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Εάν είχα συνειδητοποιήσει ότι ο άνθρωπος τόσα καταλαβαίνει τόσα κάνει θα έλεγα εντάξει αυτός έτυχε αυτός βγήκε. Ξέρω ότι δεν το πιστεύει. Ξέρω ότι θα ήθελε να κάνει αυτό που κάνουμε κάποιοι σαν εμάς που λέμε όχι. Το ξέρει το λάθος και το υπηρετεί για να είναι πρωθυπουργός. Αυτό λοιπόν κατεβαίνει σε όλη τη δημόσια διοίκηση και αυτό είναι το πρόβλημα. Άρα πρέπει λοιπόν, πάση θυσία, ή ο κ. Σαμαράς να αλλάξει νοοτροπία, ή η χώρα να αλλάξει πρωθυπουργό.

 

Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ο «χαβαλεδισμός» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι γνωστός. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει γίνει ένα αστικό κόμμα, πολύ δεξιότερα από εκεί που ήταν ο Παπανδρέου την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ το ‘81. Τα έχει βρει με τον Αμερικάνο και ο Αμερικανός πρέσβης λέει τα καλύτερα για τον κ. Τσίπρα. Όταν είχε έρθει ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα είχε μια τεράστια «ξινίλα» για αυτόν τον άνθρωπο. Έχει προσαρμοστεί το πράμα. Τώρα σου λέει ο Τσίπρας: «έχω κερδίσει τον Αμερικάνο να κερδίσω λίγο και την κ. Μέρκελ θα είμαι καλό παιδί».

Αυτό εγκυμονεί ένα κίνδυνο. Κάποιες αριστερές συνιστώσες-δυνάμεις να αρχίσουν να τον βλέπουν με επιφυλακτικότητα. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας μπήκε πολύ ταχύτερα από ότι όλοι υπολογίζαμε στο σύστημα. Ο κ. Τσίπρας δημοσκοπικά είναι κυβέρνηση και θα είναι και ουσιαστικά κυβέρνηση αν δεν προσέξει ο κ. Σαμαράς που πάει το πράγμα. Ουδέν χειρότερο μπορεί να συμβεί από αυτό που συμβαίνει σήμερα. Θα υπηρετεί την ίδια πραγματικότητα. Δεν πρόκειται να αντιδράσει σε τίποτα από όλα αυτά. Μην περιμένουμε αντίδραση. Θα εναρμονιστεί πλήρως. Απλώς έχουμε μία στροφή επί το «αμερικανικότερον…»

 

Για την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στον Λευκό Οίκο

Αυτό που πάει να προλάβει τώρα ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αφού έπλυνε τις σκάλες της Καγκελαρίας πάει να πλύνει και του Λευκού Οίκου, είναι να δείξει ότι είναι πρόθυμος για όλα. «Μην με αλλάξετε γιατί εγώ είμαι το παιδί σας». Αυτό πάει να κάνει.

Τώρα το πόσο έξυπνα θα κάνει ξανά αυτή τη «προσαρμογή» στην «πολιτική στροφή» ο κ. Σαμαράς για να βρεθεί στην αγκαλιά των Αμερικανών από αυτή των Γερμανών εξαρτάται και η μακροημέρευση του. Διαφορετικά έχω την αίσθηση ότι θα πάει να συναντήσει την τύχη του κ. Ρέστη. Εννοώντας βέβαια ότι ο Αμερικανός τον είχε στο στόχαστρο, επειδή πήγε να παίξει παιχνίδι με τους Ιρανούς για να «σπάσει» το εμπάργκο. Επομένως λοιπόν δεν ξέρω πως θα το χειριστούν με το Σαμαρά γιατί ενώ αυτός έπαιζε το παιχνίδι της Μέρκελ για αρκετό διάστημα η Αμερική είχε «μουδιάσει» στα θέματα του νότου της Ευρώπης. Έχει προηγηθεί και ο κ. Αβραμόπουλος που αυτή τη στιγμή τους λέει στην Ουάσινγκτον «εγώ είμαι ο άνθρωπος σας μην ψάχνετε άλλο».

Αυτό είναι το ταξίδι, το ένα μπροστά από το άλλο. Αυτό είναι το νόημα του ταξιδιού. Σιγά το θέμα που προέκυψε δηλαδή να πάει να ενημερωθεί για τους πεζοναύτες της Αμερικής.

 

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Η συνεργασία μου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από πού πρόεκυψε; Καινούριο είναι; Πολλά από αυτά που έχουμε εμείς σαν άξονα στο πρακτικό της ιδεολογίας και της πολιτικής μας, τα έχει υιοθετήσει ο κ. Καμμένος. Ένα κομμάτι ο κ. Καμμένος, ένα κομμάτι η Χρυσή Αυγή και κάποιο κομμάτι, αυτό για το Νότο, ο κ. Τσίπρας.

Πολύ φοβάμαι ότι σήμερα παρατηρείται έλλειμμα σοβαρότητας στο χώρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο κόμμα αυτό δεν υπάρχουν και υπεύθυνες φωνές με τις οποίες θα μπορούσε κανείς να οριοθετήσει ένα ενιαίο πλαίσιο μίας πιο υπεύθυνης αντιπολιτευτικής τακτικής. Όμως επί του πρακτέου ουδέν.

Εκεί μέσα υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν την ανάλογη εκπροσώπηση σε επίπεδο ηγεσίας σε πλευρά σοβαρότητας. Πρέπει ο κ. Καμμένος να ασχοληθεί με την σοβαρή εικόνα του κόμματος προς τα έξω γιατί υπάρχει έλλειμμα.