12.11.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 984

Στείλτο Email

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Ρ/Σ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 984

 

«Ο κ. Κουβέλης έχει δίκιο σε πολλά πράγματα και τον θεωρώ τον πιο σοβαρό από τους τρεις πολιτικούς που συμμετείχαν στην κυβέρνηση».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 984.

 

Αθέτησαν τους όρους που είχα θέσει

Εγώ έφυγα από την κυβέρνηση μετά από 7 με 8 εβδομάδες, αφού είδα ότι αθέτησαν τους όρους που είχα θέσει πριν μπω σ’ αυτήν και ήταν:

-Όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων

-Όχι σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας και

-Όχι στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας.

Όταν αρνήθηκαν να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε με την κ. Μέρκελ, όπως επίσης αδιαφόρησαν στο να ζητήσουμε την έγκριση των μνημονίων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τότε έφυγα από την κυβέρνηση.

Η διαφορά με εμένα είναι ότι ο κ. Κουβέλης τηρούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μια τακτική «ήξεις -αφήξεις». Με όλα αυτά κακοποιείται η Δημοκρατία και αυτή η κακοποίηση έχει φυσικούς ενόχους που είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ηθικός αυτουργός είναι τα μεγάλα ΜΜΕ που προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, δημιουργούν καταστάσεις, «αδειάζουν» κόμματα και προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα που τους εξυπηρετούν.

 

Για το προσκλητήριο που έθεσε ο κ. Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ

Ο κ. Σαμαράς δεν είναι σοβαρός άνθρωπος. Έστησε κάτι, προκειμένου να μην προσκυνήσει τον κ. Μαρκόπουλο και τον κ. Σολδάτο για να γυρίσουν πίσω. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τους φιλοευρωπαϊστές. Ανήκω στους Ευρωσκεπτικιστές και μάλιστα ήμουν αντιπρόεδρος της ομάδας. Δεν μπορώ να «γλύφω» την κ. Μέρκελ.

Θα δεχόμουν να συνεργαστώ με τον κ. Σαμαρά, μόνο αν καταλάβαινε το λάθος του, έδινε ημερομηνία λήξης στα μνημόνια και οδηγούμασταν ίσως και σε εθνικό νόμισμα.

 

Για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας

Το πράγμα δεν βγαίνει. Το 2001 όταν όλοι πανηγύριζαν για το ευρώ, εγώ έλεγα πως θα μας φέρει πείνα, φτώχια και πίεση. Δεν με άκουσε κανείς. Όταν τα έξοδα είναι περισσότερα απ’ όσα μπορούμε να βγάλουμε, θα παίρνουμε συνεχώς λεφτά και θα έχουμε συνεχώς νέα μνημόνια. Από την άλλη, η υγεία και η παιδεία συνεχώς υποβαθμίζονται, επειδή πληρώνουμε τα δάνεια. Αν αλλάξει η τρέχουσα πολιτική, εγώ είμαι έτοιμος να κουβαλήσω στην πλάτη μου όλο το βάρος. Στο πρώτο μνημόνιο, ρώτησα όλους μέσα στη Βουλή αν έχουν κάποια εναλλακτική λύση προκειμένου να βρεθούν τα 10 δισ. ευρώ. αλλά κανείς δεν έδωσε απάντηση. Ήξερα ότι δεν υπάρχει διέξοδος με Παπανδρέου στην εξουσία και πρότεινα στον κ. Σαμαρά να βρούμε μια λύση. Τους έλεγα να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, μια που πήραμε τη δόση και δεν είχαμε μπλέξει με τους αυστηρούς και εξουθενωτικούς ορούς που μπήκαν στο δεύτερο και τρίτο μνημόνιο. Αλλά ο κ. Σαμαράς κρυβόταν, με σκοπό να διαλυθεί η κυβέρνηση και να πάρει την πρωθυπουργία. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο καιροσκοπισμό και υστεροβουλία.

 

Για τους κ.κ Βορίδη και Γεωργιάδη

Αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τον πατριωτισμό και να προσεγγίσουν τον νεοφιλελευθερισμό. Διαφωνήσαμε και έτσι έφυγαν. Καλό δρόμο τους εύχομαι, αλλά μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Ξέρω όμως ότι έπλασα δυο καλούς πολιτικούς που ο καθένας χαράζει σήμερα μια δική του πορεία. Ο ένας έγινε υπουργός, ο άλλος «διαφωνών» του Σαμαρά. Την μέρα προσχώρησης του κ. Βορίδη στην ΝΔ, είχα πει στον κ. Σαμαρά ότι απέκτησε «δελφίνο» μετά υπασπιστού. Τώρα βέβαια ο υπασπιστής ξεπέρασε τον προϊστάμενο και πήγε πιο ψηλά σε ένα μεγάλο και καίριο υπουργείο.

 

Θυσίασα ένα ολόκληρο κόμμα για να σώσω την πατρίδα

Επί κυβέρνησης Καραμανλή, σε προσκλητήριο του τελευταίου προς τους πολιτικούς αρχηγούς, του είπα να αλλάξει πολιτική γιατί αυτή οδηγεί στα βράχια την πατρίδα. Του πρότεινα σύμπραξη με την ΝΔ, δίνοντάς του τους 10 βουλευτές μου, χωρίς καμία αντιπαροχή, αρκεί να αλλάξει πολιτική. Θυσίασα ένα ολόκληρο κόμμα για να σώσω την πατρίδα. Το ίδιο έκανα και με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αποδείχθηκαν πόσο αστείοι ήταν αυτοί οι χαρακτηρισμοί περί «Άκρων».

 

Για τον κ. Β. Πολύδωρα

Ο κ. Πολύδωρας είναι ένας πολύ σοβαρός πολιτικός, υπήρξε και πρόεδρος της Βουλής. Αν κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ Πολύδωρα και Σαμαρά, ο τελευταίος δεν έχει ούτε το πνεύμα, ούτε την παιδεία, ούτε τις πολιτικές περγαμηνές του κ. Πολύδωρα.

 

Δέχθηκα μεγάλη επίθεση από τους Αμερικανούς

Είμαι ο πολιτικός που πολεμούμαι περισσότερο από κάθε άλλον από τους Αμερικάνους, γιατί πιστεύω ότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία του έθνους μας. Προσπάθησα με αλλεπάλληλα ταξίδια να φέρω τους Ρώσους, δίνοντας του βάση στη Σύρο, ώστε να ελέγχουν το Αιγαίο. Όπως τους ενόχλησε το ότι εγώ δεν υπέγραψα την επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ –όπως έκαναν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί- που έλεγε πως όσο πολιτεύονται δεν θα ασκήσουν άλλη πολιτική απ’ αυτή του μνημονίου. Κατόπιν, ένας ολόκληρος μηχανισμός με την σύμπραξη γραφίδων και μικροφώνων μου έριξαν τόνους λάσπη. Ο ξένος παράγοντας καθορίζει την πορεία του ελληνικού λαού και όχι ο ίδιος.

 

Ο ΛΑ.Ο.Σ σε νέα πορεία

Δέχθηκα επίθεση και απαξίωση από τους Αμερικάνους, όταν κατάλαβαν ότι πήγα να βοηθήσω τον ελληνικό λαό. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω αλλά τώρα έχω αλλάξει όλο το κόμμα. Στα 130 πρόσωπα της Κ.Ε, τα 110 είναι καινούργια. Έχουμε «χτίσει» ένα καινούργιο Εκτελεστικό Γραφείο. Είμαι έτοιμος για έναν δεύτερο γύρο, μόνο και μόνο για να προσφέρω στην πατρίδα. «Οργώνω» όλη την Ελλάδα. Είμαι ο πολιτικός αρχηγός με τις περισσότερες περιοδείες αυτή την χρονιά. Και λέω τον λόγο της αληθείας.

 

 

 

Για πιθανό προσκλητήριο από την Χ.Α

Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας. Αυτό το προσκλητήριο το είχα κάνει εγώ, όταν ήμουν στην ΝΔ –το ’97- και είχα πει τότε να πάρουμε κάποια παιδιά από την Χ.Α, τα οποία ήταν παιδιά της ΟΝΝΕΔ που είχαν πάει εκεί και ακόμα δεν είχαν «μπολιαστεί» τόσο πολύ με τις ναζιστικές αντιλήψεις. Τότε δεν με άκουσαν και τώρα έχουν «μπολιαστεί» με αυτές τις ιδέες. Δεν έχω καμία σχέση μαζί τους. Αλλά έχω σχέση με αυτούς που τους ψηφίζουν οι οποίοι είναι πολύ αγανακτισμένοι και στεναχωρημένοι και ψηφίζουν την Χ.Α για να «χαστουκίσουν» το σύστημα και όχι για να βγάλουν πρωθυπουργό τον Μιχαλολιάκο. Τους θέλουν ως τιμωρό του πολιτικού συστήματος.

 

Για την διάρκεια αυτής της κυβέρνησης

Η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» -που εκδότες της είναι οι κ. Βορίδης και Φιλιππάκης- και είχε σαν στόχο να κάνει πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα έχει τετράμηνη διάρκεια.

 

Τα εθνικά θέματα ο μεγαλύτερος μου φόβος

Ιστορικά αποδεικνύεται ότι ο Τούρκος επεμβαίνει όταν η Ελλάδα είναι αδύναμη στο εσωτερικό της.

Το ’55 με τον Παπάγο, το ’74 που πήραν τη μισή Κύπρο και το ’96 με τον Σημίτη και τα Ίμια. Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο τώρα. Γι’ αυτό ήθελα να πάρουν την βάση οι Ρώσοι στην Σύρο, για να τους έχω εδώ «τροχονόμους» σε ότι πλέει και ότι πετάει. Φοβάμαι τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Έχω έναν Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση για το θέμα των Σκοπίων και τον βλέπω τώρα να υποχωρεί όχι μόνο προς το παράγωγο αλλά και να δέχεται σαν κύριο όνομα το «Μακεδονία». Όπως επίσης με φοβίσει μην πυροδοτηθούν οι κοινωνικές εκρήξεις από κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ή κάποιες άλλες έξαλλες ομάδες, όπως την περίοδο Γρηγορόπουλου που για 10 μέρες καιγόταν η Αθήνα. Αυτό είναι πολύ βατό, με την απελπισία που υπάρχει σήμερα.