12.11.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ EXTRA3

Στείλτο Email

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Τ/Σ EXTRA3

 

«Είναι επιλογή του κ. Σαμαρά αν θα πάει αντάμα με το ΠΑΣΟΚ. Εγώ προσωπικά διαφωνώ. Είναι ένας ανιαρός γάμος. Πέρυσι, στις 7/04, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνύπαρξη- συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αναλύοντας τους λόγους.

Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, διαφωνώ με την τακτική του κ. Σαμαρά που νεκρανασταίνει για τρίτη φορά το ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη το ’93 με την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η δεύτερη το ’95 με την πρόταση του Κ. Στεφανόπουλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μία τώρα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο T/Σ EXTRA3.

 

Για την μη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στο συνέδριο της ΝΔ

Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;

 

Για τη δήλωση Βορίδη κατά Α. Παπανδρέου στο συνέδριο της ΝΔ

Νομίζω ότι είχε προδιαφημιστεί η θέση του κ. Βορίδη από την εφημερίδα «Δημοκρατία» όλη την εβδομάδα. Εξαπέλυσε μια έντονη επίθεση προς τον κ. Σαμαρά, συνοδευόμενη από μια ειρωνεία απέναντι στον κ. Γεωργιάδη και μια αναφορά για την κυβέρνηση ότι θα είναι διάρκειας τετραμήνου. Η «Ελεύθερη Ώρα», αποκαλύπτει ότι ο κ. Βορίδης είναι συνεταίρος με τον κ. Φιλιππάκη και είναι μέτοχοι στα Διοικητικά Συμβούλια μιας σειράς εταιρειών. Οι φωτοτυπίες που δείχνει η εφημερίδα, δεν μπορεί να είναι παραχάραξη της αλήθειας.

Γιατί να μην πάει αντίθετα στην κομματική γραμμή ο κ. Βορίδης; Δεν είναι ο μόνος. Και ο κ. Κακλαμάνης ήταν υπουργός και βουλευτής της ΝΔ και έκανε μια πραγματικά σκληρή τοποθέτηση. Κάποιοι που διεκδικούν για το αύριο μια καλύτερη «καρέκλα», πιστεύουν ότι μέσω της διαφωνίας, θα έχουν μια ανέλιξη. Είχε γίνει και παλαιότερα. Όποιος πήγαινε αντίθετα στον αρχηγό του, γινόταν μετά πρωθυπουργός, όπως συνέβη και στην περίπτωση του κ. Σημίτη.

Ο κ. Βορίδης, φαίνεται και από την ιστορία του, έβαζε πάντα τρικλοποδιές σε ότι στήριζε. Ήταν ο διάδοχος του Μιχαλολιάκου στην ΕΠΕΝ. Αλλά μηδένα προ του τέλους μακάριζε… Εγώ μετά την προσχώρηση του κ. Βορίδη στην ΝΔ, είχα προειδοποιήσει τον κ. Σαμαρά ότι παίρνει «δελφίνο μετά υπασπιστού». Έχει στηθεί παγίδα εις βάρος του Σαμαρά. Είναι θέμα του κ. Σαμαρά αν θα πέσει μέσα. Ο κ. Βορίδης δεν είναι ένας απλός βουλευτής. Διεκδικεί την θέση του κ. Σαμαρά και καλύπτει και αποκαλύπτει το ρόλο του αρχηγού του.

Όταν είσαι ενταγμένος σε ένα κόμμα, αποφασίζεις: Ή κάνεις αντάρτικο στην απόφαση του αρχηγού σου, ή συμβαδίζεις μαζί του. Αν ο κ. Βορίδης αισθάνθηκε τόσο θιγμένος και πήρε αυτή την πρωτοβουλία, καλώς την πήρε και από ΄κει και πέρα είναι απόφαση του αρχηγού του, τι θα κάνει.

Ο κ. Βορίδης αποφάσισε να βάλει απέναντι τον κ. Σαμαρά και ο κ. Σαμαράς δεν είναι ένα παιδάκι που συγχωρεί εύκολα.

Όλοι οι πρωθυπουργοί μετά την ΟΝΕ συνέβαλλαν στην καταστροφή της Ελλάδας

Είναι αλήθεια ότι ο Α. Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα και συνετέλεσε σε αυτό και η πολιτική του κ. Καραμανλή όλα αυτά τα χρόνια. Όπως επίσης και όλοι οι πρωθυπουργοί που ακολούθησαν μετά την ΟΝΕ βάλανε την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στην ύφεση. Και οι κ. Σημίτης, Καραμανλής, Σαμαράς και Παπανδρέου δεν βοήθησαν την Ελλάδα όσο θα έπρεπε.

 

Για το μέλλον της κυβέρνησης

Συμφωνώ με την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ότι η κυβέρνηση θα έχει τετράμηνη διάρκεια.