12.11.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ALPHA 9.89

Στείλτο Email

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Ρ/Σ ALPHA 9.89

 

«Ο κ. Κουβέλης έριχνε εδώ και αρκετούς μήνες το βλέμμα του προς τον κ. Τσίπρα. Εγώ όταν είπα το ΟΧΙ, έγινα αυτομάτως σε μια ώρα ο «κωλοτούμπας» από κάποιους που ενοχλήθηκαν, επειδή είπα ότι «δεν θέλω να ξεπουληθεί η Ελλάδα και να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία».

Για τον κ. Κουβέλη ακούω να λένε τη λέξη «υπαναχώρηση».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ALPHA 9.89 και στον δημοσιογράφο Σπ. Χαριτάτο.

 

Διαφορετικοί οι λόγοι αποχώρησής μου συγκριτικά με αυτούς του Κουβέλη

Εγώ έφυγα από την κυβέρνηση γιατί διαφώνησα για την μείωση των μισθών και των συντάξεων, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, όροι που είχα συμφωνήσει αρχικά με τους κυβερνητικούς εταίρους και που αθετήθηκαν.

Η φυγή του κ. Κουβέλη τώρα είναι για το πώς θα πληρώνεται ο κ Παπαδόπουλος στην εκπομπή του όπως και για κάποια άλλα πράγματα. Εγώ έφυγα αποδεχόμενος τις συνέπειες. Αυτό το «μένω-φεύγω» του κ. Κουβέλη δεν δηλώνει αποφασιστικότητα και σοβαρότητα. Ο κ. Κουβέλης την «έκανε με ελαφρά πηδηματάκια». Είδε την αντίδραση από μια σειρά ανθρώπων στο κόμμα του (όπως των κ. Ψαριανού και Χατζησωκράτη) και θέλησε να μαζέψει τα πράγματα, αν μαζεύονται. Εξ ου και οι θέσεις του πρωθυπουργού και του κ. Βενιζέλου που νομίζω χθες τον «στόλισαν», αφήνοντας να εννοηθεί σαν να του λένε: «Αντε ρε μας παράτησες».

 

Ο ηττημένος, ο χαμένος και ο μεγάλος κερδισμένος

Ο ηττημένος στην παρούσα φάση είναι ο Σαμαράς. Χαμένος είναι ο κ. Κουβέλης, και ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Βενιζέλος που από το πουθενά γύρισε στο παιχνίδι. Τώρα έχουμε κυβέρνηση Σαμαρά με πρωθυπουργό Βενιζέλο. Όταν χθες άκουσα τον κ Βενιζέλο μετά την σύσκεψη να επιβάλλει νόμους, ήταν σαν να θέτει τον κ. Σαμαρά σε απόλυτη ομηρία.

Ο μέχρι χθες μη υπάρχων, μη έχων κόμμα Βενιζέλος, κατόρθωσε να είναι ο επικυρίαρχος του παιχνιδιού και ο Σαμαράς να λέει σε όλα ΝΑΙ προκειμένου να μην χάσει την καρέκλα του.

 

Είχα προβλέψει τα μελλούμενα

Πέρυσι τον Ιούνιο είχα πει ότι «καλύτερα να ψηφιστεί ο Τσίπρας ώστε να φανεί η πολιτική του ανυπαρξία, να πέσει μετά από έξι μήνες και να έρθει κατόπιν μια ευρεία αστική δημοκρατία αποτελούμενη από όλα τα κόμματα (από την Αριστερά μέχρι την συμμετοχή των μη εξάλλων στις παρυφές της Χ.Α), ώστε να κρατηθεί στην εξουσία για 8 χρόνια. Τώρα που θα πέσει ο Σαμαράς και θα έρθει ο Τσίπρας, είναι καλύτερα; Και εννοείται πως αυτή η αναιμική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ και της κυβέρνησης

Πιστεύω πως η ΔΗΜΑΡ διαλύθηκε. Κάποιοι απ’ αυτούς θα πάνε σαν συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βενιζέλος με τους παλιούς αποχωρήσαντες υπουργούς του ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά το μεγάλο ευρωπαϊκό τόξο. Αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα, θα σηκώσουν τώρα την σημαία της Ανάστασης.

 

Πολιτικό μήνυμα

Αισθάνομαι δικαιωμένος, με αναπτερωμένο το πολιτικό ηθικό και λέω «Παραμερίστε».