13.11.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ REAL FM

Στείλτο Email

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ REAL FM

 

«To θέμα δεν είναι να υπάρξει μια απλή συνάντηση πολιτικών προσώπων αλλά μια συνάντηση πολιτικών σχεδιασμών που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ REAL FM.

 

Για την επιστροφή του στην ΝΔ

Αυτοί που φρόντισαν να είμαι εκτός Κοινοβουλίου πέρυσι, και μιλώ για κάποια δυνατά μέσα ενημέρωσης –με χρήση γραφίδων και μικροφώνων- τώρα με θέλουν μέσα στο παιχνίδι, γιατί διαπιστώνουν την ατελέσφορο πολιτική. Είναι μια ανάγκη που εκφράζεται και από την κοινωνία, γιατί είναι ένα θέμα που συζητιέται παντού. Αυτό με κολακεύει, αλλά δεν υπήρξε καμιά πρόσκληση μεταξύ των δύο κομμάτων.

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται να θέλει να φύγει από το μνημόνιο. Σε ομιλίες του θέτει ημερομηνίες απεγκλωβισμού από το μνημόνιο. Είμαι έτοιμος να τον βοηθήσω σε αυτό προκειμένου να υπάρξει μια άλλη εναλλακτική πολιτική.

 

Για ενδεχόμενο εκλογών

Δεν χρειάζονται πειραματισμοί. Δεν συμφέρουν την χώρα οι εκλογές γιατί δεν υπάρχει η εναλλακτική πολιτική που θα βοηθήσει την χώρα. Και πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι η πολιτική του δεν οδηγεί πουθενά. Ίσως το γνωρίζει αυτό και ο κ. Στουρνάρας. Αν συμμετείχα σε ένα σχήμα που θα ασκούσε μια ευνοϊκή πολιτική για την χώρα, τότε δεν θα με ενδιέφερε τι θέση θα έχω σε αυτό. Απόδειξη ότι έφυγα από μια κυβέρνηση όπου είχα 4 υπουργεία. Θα μπορούσα επίσης να είμαι αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν το επιδίωξα.

 

Για την Χρυσή Αυγή

Η Χ.Α δεν αντιμετωπίζεται με νόμους. Το είχε δοκιμάσει η πατρίδα αυτό και στο παρελθόν και αποδείχθηκε ατελέσφορο. Το ΚΚΕ είχε τεθεί εκτός Βουλής, βρήκε την λύση της ΕΔΑ και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση το 1958. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αν δεν θέλουμε να δούμε τα ίδια εκφυλιστικά φαινόμενα. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο, ότι η επιλογή της Χ.Α για να αντικρούσει την όποια λάθος πολιτική, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραδώσουμε την χώρα σε μη δημοκρατικές δυνάμεις. Ξέρω πολύ σοβαρούς ανθρώπους που ψήφισαν την Χ.Α, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έγιναν ξαφνικά φασίστες.

Από την άλλη, δεν έχω δει καμία πολιτική πρόταση από τη Χ.Α. Εγώ έχω καταθέσει πολλές προτάσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου, όπως για την ΑΟΖ, την ΜΟΜΑ κ.α. Πιστεύω ότι πίσω από την Χ.Α κρύβονται κάποιοι που χρειάζονται ένα τέτοιο κόμμα για να λειτουργήσει ως «μαριονέτα» την κατάλληλη στιγμή. Οι Αμερικανοί έχουν «δέσει το γάιδαρο τους» με την Χ.Α και τα άλλα δύο κόμματα, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να κάνουν την παρέμβασή τους. Μιλάω για τον κ. Τσίπρα ο οποίος με το «προσκύνημα» στην Ουάσινγκτον, τον υποδέχθηκαν οι κ.κ Μίλερ και Σπέκχαρντ που δεν ήταν απλοί πρέσβεις στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας έδωσε εξετάσεις και πήρε προαγωγή. Τέλος, σε τηλεγράφημα του κ. Σπέκχαρντ προς την Ουάσινγκτον, φαίνεται ότι ο κ. Καμμένος πήγαινε καθημερινά στον κ. Σπέκχαρντ και του ζητούσε να γίνει υπουργός εθνικής άμυνας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αδέσμευτος για να πολεμάει τα δίκαια της Ελλάδας όπως είμαι εγώ.

 

Για την τελευταία δήλωση Καμμένου ενάντια στο ΛΑ.Ο.Σ.

Μόνο ένας «καμένος» εγκέφαλος μπορεί να σκεφθεί έτσι. Ξέχασε ότι έφυγα από μια κυβέρνηση με 4 υπουργούς, το ότι δεν έβαλα την υπογραφή μου στην κ. Λαγκάρντ και το ότι κινητοποίησα μόνος μου όλο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς να έχω υποστήριξη από άλλο κόμμα.