29.9.2013,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM ΝΑΞΟΥ

Στείλτο Email

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΣΤΟ Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM ΝΑΞΟΥ

 

«Με αυτή την πολιτική που ακολουθείται δεν υπάρχει καμία σωτηρία και πρέπει να αλλάξει. Αυτό το έχει συνειδητοποιήσει ο κ. Σαμαράς που τώρα ποιεί την ανάγκη φιλότιμου».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM ΝΑΞΟΥ.

 

Για την τρέχουσα πολιτική

Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά. Έχουμε παραχωρήσει το τιμόνι της χώρας σε τρίτους. Πρέπει να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας. Και αν χρειαστούμε και άλλα λεφτά θα βάλουμε και άλλα μνημόνια στη ζωή μας;

 

Για ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΝΔ

Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Μπορώ να συνδράμω όμως σε μια κοινή πολιτική και όχι βέβαια αυτή του μνημονίου που θα είναι πιο αποτελεσματική.

Όλα αυτά τα σενάρια περί συνεργασίας με την ΝΔ δεν ξεκινούν από εμένα και δεν ξέρω αν ξεκινούν και από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά. Απλά νομίζω ότι ο Τύπος εκφράζει την ανάγκη της βάσης της ΝΔ για δική μου συμμετοχή.

 

Για τον κ. Κουβέλη

Ο κ. Κουβέλης βλέπει τις πιέσεις που ασκούνται στο κόμμα του και επιδιώκει να δηλώσει στην άλλη Αριστερά ότι είναι παρών. Και μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κουβέλης ήταν για πολλά χρόνια υπό τον κ Τσίπρα.

 

Φθηνό ευρώ ή έξοδος από αυτό

Η θα φθηνύνει το ευρώ και θα έρθει σε ισοτιμία 1:1 με το δολάριο, ή θα φύγουμε από το ευρώ. Πρέπει η χώρα να γίνει παραγωγική. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει από τους μεγαλοεπενδυτές αλλά από τους μικρομεσαίους.

 

Για τον κ. Στουρνάρα

Ο κ. Στουρνάρας δίνει εξετάσεις για να γίνει επίτροπος.

 

Για την κρίση στην Τουρκία

Ήταν θέμα χρόνου να έρθει και στην Τουρκία η Επαναστατική Άνοιξη. Ο κ. Ερντογάν θα βγει «ματωμένος» από αυτή την διαδικασία και όχι νικητής που έβγαινε εδώ και 10 χρόνια. Αυτό δεν είναι κακό για μας. Το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου μας είχε κοστίσει πολλές υποχωρήσεις. Παρόλα αυτά πρέπει να παρακολουθούμε μην γίνει εκτόνωση της κρίσης προς τα έξω και να είμαστε προσεκτικοί.

 

Για τις παραβιάσεις της Τουρκίας

Δεν υπάρχει κυβέρνηση για να αντιδράσει. Και δεν υπάρχει και στρατός. Δεν υπάρχει πετρέλαιο για να κινηθούν τα καράβια μας.

Για την τουριστική περίοδο

Αυτούς τους πέντε μήνες του τουρισμού, δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο. Nα προσφέρουμε με το καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις πυρκαγιές που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Τουρκία εναντίον μας για αντιπερισπασμό.

 

Για την υγεία και την παιδεία σε μικρά νησιά

Έχουμε ένα ολόκληρο πρόγραμμα που αναφέρεται και σε αυτά τα νησιά. Έχουμε τα περισσότερα νησιά από όλες τις χώρες της Ευρώπης μαζί. Και είχα πει στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι έπρεπε να υπάρξει μια ειδική μέριμνα. Αλλά κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει το θέμα.

 

Για την άδεια του ΑΡΤ

Το μόνο που έγινε τώρα, είναι το ότι μπορούμε εκτός από αναλογικά να εκπέμπουμε και ψηφιακά. Ο σταθμός εξέπεμπε στα ίδια αυτά κανάλια εδώ και 23 χρόνια.