12.11.2013,

Ολόκληρη η Ομιλία Γιώργου Καρατζαφέρη στην Κεντρική Επιτροπή του ΛΑ.Ο.Σ – 19 Μαΐου 2013

Στείλτο Email

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. στην ομιλία του τόνισε τα εξής:”Σύνορκοι του τίμιου αγώνα. Είμαστε εδώ νικητές και όχι ηττημένοι. Ηττημένοι ήμασταν πέρυσι στις κάλπες, μέσα από διαδικασίες, όχι πάντα καθαρές. Νικητές είμαστε φέτος, αφού αντέξαμε σε όλη αυτήν την επίθεση που έγινε εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ. Κάποιοι που δεν μας ήθελαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, πίστεψαν πέρυσι ότι μας εξουδετέρωσαν. Ότι τελειώσαμε.Ίσως γιατί ήξεραν ότι όλα τα κόμματα μετά την μεταπολίτευση, που έχαναν μια εκλογική αναμέτρηση, παραμερίζονταν και πηγαίναν στην άκρη, όπως έγινε με την ΠΟΛ.ΑΝ, ή την ΔΗ.ΑΝΑ, αλλά και το ΔΗ.Κ.ΚΙ κ.α.
Λάθεψαν όμως, λάθος μεγάλο….Το ότι επιβιώσαμε ήταν η μεγαλύτερη νίκη και τώρα είμαστε έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο. Οι επιθέσεις που δεχόμαστε μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους.
Τόσο οι επιθέσεις μίσους πέρυσι, όσο και οι επιθέσεις αγάπης φέτος μας αφήνουν αδιάφορους.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει μόνο ένα σύνθημα που συνοδεύει τις εργασίες της Κ.Ε: «Είμαστε ΛΑ.Ο.Σ. τραβάμε μπρος».
Δεν μας προβληματίζουν οι σχεδιασμοί που κάνουν τρίτοι για λογαριασμό του ΛΑ.Ο.Σ. Ο ορίζοντας ξεκαθάρισε γρήγορα. Και έχουμε μεγάλη υποχρέωση –όσοι είμαστε σε αυτή την αίθουσα και όσοι είναι έξω απ’ αυτήν και πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες του ΛΑ.Ο.Σ.
Μας πήρε σχεδόν 13 ολόκληρα χρόνια να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Πατριωτισμός και ο Φασισμός δεν είναι ταυτόσημες έννοιες. Ο Πατριωτισμός είναι η πεμπτουσία και η αξία της Δημοκρατίας.
Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν σε κάποια υποσύνολα που μέσα από συγκυρίες προσπαθούν να αλλοιώσουν το νόημα του Πατριωτισμού, να τον ταυτίσουν με τον Φασισμό.
Να γνωρίζουν ότι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε και να κρατήσουμε αυτά που πρεσβεύουμε, αυτά τα οποία αγωνισθήκαμε.
Ο Πατριωτισμός ανήκει στο τόξο της Δημοκρατίας.
Ο ελληνικός δεν μπορεί να είναι -κατά καμία έννοια- περήφανος για τις επιλογές του. Σεβαστές οι επιλογές αλλά εν τοις πράγμασι αναποτελεσματικές. Ο λαός ψήφισε πέρυσι με οργή και αγανάκτηση.
Και το έλεγα τότε να μην οδηγήσουν τον λαό στις κάλπες κάτω από την σκέπη της αγανάκτησης, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αγανάκτηση.
Και σήμερα, ένα χρόνο μετά, επιβεβαιωνόμαστε όπως και για μια σειρά άλλων μεγάλων πολιτικών θεμάτων.
Κανείς ψηφοφόρος σήμερα δεν είναι ικανοποιημένος από εκείνη την επιλογή του είτε είναι ψηφοφόρος της ΝΔ, ή του ΣΥΡΙΖΑ, ή των άλλων κομμάτων.
Όλοι διακατέχονται από μία δυσαρέσκεια που φτάνει μέχρι την ανησυχία.
Ο διάλογος μέσα στην Βουλή έχει αντικατασταθεί από ύβρεις. Από απαξίωση και από συκοφαντίες.
Ικανοποιεί κανέναν αυτή η Βουλή;
Στα 5,5 χρόνια που ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ. στο Κοινοβούλιο, υπήρξε έστω και ένα παρόμοιο περιστατικό;
Αυτή ήταν η δύναμη του κόμματός μας.
Μπορούσαμε με εκείνη την δύναμη που είχαμε να είμαστε οι εγγυητές του κοινοβουλευτικού έργου.
Μπορούσαμε να έχουμε μέσα στη Βουλή τάξη, ευπρέπεια και διάλογο.Από τότε που φύγαμε ακούμε εκφράσεις του τύπου «γίδια», «κάτσε κάτω μωρή» και άλλες τέτοιες εκφράσεις που δεν εκφέρονται καν.
Αυτό είναι το επίπεδο της σημερινής Βουλής.

Για την κυβέρνηση Σαμαρά
Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, στην ουσία κυβέρνηση τριών κομμάτων, έχει κάνει τόσα βήματα υποχώρησης, που νομίζω ότι έχει καλύψει πλήρως την διαδρομή από το ανεξάρτητο κράτος, από την εθνική κυριαρχία, στην πλήρη υποταγή και υποδούλωση.
Σήμερα, τίποτα δεν εκκινείται από τον κυρίαρχο λαό. Όλα κινούνται από τις επισημάνσεις, την βούληση, την θέληση και τις αποφάσεις της κ. Μέρκελ.
Ουδέποτε η Ελλάδα, από την ανεξαρτησία μέχρι σήμερα –αν εξαιρέσει κανείς τα χρόνια της κατοχής- δεν είχε τόσο μεγάλη εξάρτηση.
Σήμερα, το Κοινοβούλιο λειτουργεί υποτυπωδώς.
Λειτουργεί μόνο για να επικυρώνει τις “νόρμες” της καγκελαρίου.
Η πολιτική είναι ατελέσφορη. Δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο μια ελάχιστη μερίδα Ελλήνων εξυπηρετείται σήμερα. Είναι οι ολιγάρχες, οι οποίοι θέλουν την ησυχία τους για να συνεχίσουν το “θεάρεστο έργο” της συγκομιδής πλούτου εις βάρος του ελληνικού λαού. Αυτοί εκτελούν και στηρίζουν την κυβέρνηση. Και έχουν δυνατά όπλα στα χέρια τους. Έχουν τα ΜΜΕ τα οποία δυστυχώς ελέγχουν το σύνολο του ελληνικού λαού.
Όπως και πέρυσι, έτσι και τώρα, δεν μιλάει η συνείδηση του Έλληνα πολίτη. Μιλάει εν πολλοίς η επιχειρηματολογία των μεγάλων καναλιών. Οι ειδήσεις των 20:00 είναι το χειρότερο ναρκωτικό. Πλήρης παραποίηση των γεγονότων.
Παρακολουθώντας λοιπόν, τα συστημικά μέσα –εφημερίδες και τηλεοράσεις- μιλάνε για θρίαμβο του κ. Σαμαρά στην Κίνα.
Τα αποτελέσματα του ταξιδιού, είναι πιο πενιχρά και από πενιχρά. Παραποιούν την αλήθεια και δίνουν ψευδαισθήσεις ελπίδας στον ελληνικό λαό. Μηδενικό όμως το αποτέλεσμα. Το κακό δεν είναι ότι δεν έχουμε μια επαρκή κυβέρνηση, αλλά το ότι αυτή δεν κάνει τίποτα για να αποκτήσει μια στοιχειώδη επάρκεια.Πηγαίνουν απροετοίμαστοι στην Κίνα και στην ουσία «τρώνε πόρτα». Όταν το ίδιο ακριβώς έγινε πριν από ένα μήνα στο Κατάρ. Και ταυτόχρονα με μια πολιτική –λίγο άκομψη- “τρώνε πόρτα” και από τον κ. Ομπάμα. Ο οποίος υποδέχεται τον Τούρκο ηγέτη με πρωτόγνωρες τιμές και έξω από το πρωτόκολλο.

Για τον ρόλο της Τουρκίας
Οι συμφωνίες οι οποίες έγιναν θα τις βρούμε μπροστά μας. Κατάφερε να κάνει ο κ. Ερντογάν αυτά που χρόνια ανέλυε ο πρέσβης κ. Γ. Γεωργίου που έλεγε ότι ο Ερντογάν θα γίνει ο νέος Νάσερ. Η πλήρης αναφορά του αραβικού κόσμου. Θα είναι ο άνθρωπος που θα εκτελεί όλα τα συμβόλαια των Αμερικάνων. Έγινε.
Το τελευταίο συμβόλαιο είναι η επίλυση της υπόθεσης της Συρίας η οποία δεν αφορά μόνο την ίδια. Μέσα στην Συρία δρουν τα δυο «μακρυά χέρια» του Ιράν. Η Χαμάς και η Χεσμπολάχ.

Για τον πόλεμο στη Συρία
Αν ολοκληρωθεί η σκέψη των Αμερικανών, τότε πολύ φοβάμαι ότι είναι μονόδρομος ένας ευρύτερος πόλεμος τοπικών μεγεθών, στον οποίο η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί.

Και όμως θα εμπλακεί.
Όχι γιατί θα είναι απόφαση της κυβέρνησης, αλλά γιατί κανείς δεν μπορεί να αντιδράσει και να μείνει απ’ έξω απ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Ηχούν ακόμα στα αυτιά μου αυτό που είπε Ιρανός αξιωματούχος στα γραφεία μας στην Ερατοσθένους, ότι «το βεληνεκές των πυραύλων μας καλύπτουν μέχρι την Σούδα».
Δεν έχουμε κανένα λόγο (ωφελήματα, αντιπαροχές) να εμπλακούμε σε κάτι που δεν μας εξυπηρετεί.
Κι όμως η ανυπαρξία της εξωτερικής πολιτικής οδηγεί τα πράγματά σε μία στενωπό απ’ όπου είναι σίγουρο ότι για μια ακόμα φορά, δεν θα βγούμε ωφελημένοι αλλά μάλλον “γδαρμένοι”.
Οι περιστάσεις και τα γεγονότα είναι εξαιρετικά δυσμενή για την χώρα.

Για τις εξελίξεις στην Κύπρο
Ο Τούρκος χθες πήρε την αντιπαροχή. Και είχαμε πει εμείς σε ανύποπτο χρόνο, ότι όταν ο Τούρκος θα είναι απαραίτητος για τη δράση των Αμερικάνων, θα παίρνει αντιπαροχή.
Η αντιπαροχή είναι ότι ζήτησε και επέβαλλε να γίνει επίλυση του Κυπριακού μέσα σε τρεις μήνες (από Οκτώβριο μέχρι τα Χριστούγεννα). Αντιλαμβάνεστε για άλλη μια φορά, πόσο επικίνδυνη είναι θηλιά των Αμερικανών στον ελληνισμό είτε πρόκειται για την Ελλάδα ή την Κύπρο.
Σήκωσε ανάστημα η Κύπρος και είπε εκείνο το μεγαλειώδες ΟΧΙ –του Τάσου Παπαδόπουλου- το 2004 και την υλοποίησαν ανερυθρίαστα με το «θα δεις τι θα πάθεις».
Δεν πέρασε μια δεκαετία και είδατε τι έπαθε η Κύπρος από τον Γερμανό Επίτροπο. Όταν η Κύπρος έμπαινε στο ευρώ, ήταν η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, ταυτόσημη σχεδόν με εκείνη της Ελβετίας και σήμερα συνετρίβη μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Επιβάλλουν οι Αμερικανοί αυτό το οποίο θέλουν.
Ένα νέο σχέδιο Ανάν που πρωτίστως θα εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα. Το σφίξιμο της θηλιάς επιτάχυνε η ανακάλυψη των κοιτασμάτων. Απαγορεύεται σε ένα μικρό να κρατάει τέτοιο πλούτο. Ο μικρός “καρπαζώνεται”. Εκτός και αν θεριέψει.
Γι’ αυτό δεν μας αφήνουν να θεριέψουμε. Υπάρχει δόλος. Και βρήκαν πρόθυμους γι΄ αυτό το “αγώγι”. Και είναι οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης. Ένα “αγώγι” που δεν οδηγεί πουθενά, χωρίς καμιά ελπίδα.
Λένε κάποιοι ότι βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ. Είναι όμως η φωτιά της κόλασης.

Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ
Εμείς ως ΛΑ.Ο.Σ. επιμένουμε και εμμένουμε ότι η συνταγή αυτή είναι λάθος. Προσπαθήσαμε πέρυσι –ίσως υποτιμώντας τις δυνάμεις του κακού και υπερτιμώντας το φρόνημα και το φιλότιμό μας- να τους δείξουμε σε εκείνη την περίοδο των 8, 9 εβδομάδων, ότι ο δρόμος είναι λάθος και να κινηθούμε λίγο διαφορετικά.
Αλλά όσο εμείς τους λέγαμε να αλλάξουν πορεία, τόσο πιο πολύ θεωρούσαν ότι έπρεπε να βγούμε εκτός Κοινοβουλίου. Εκτός Κοινοβουλίου δεν μας έφεραν οι πράξεις μας, αλλά οι δυνάμεις εκείνες οι οποίες δεν ήθελαν να είμαστε μέσα και μας απαγόρευσαν την επικοινωνία με τον λαό, με την κοινή γνώμη, με το εκλογικό σώμα. Μας έκλεισαν την πρόσβαση στα μικρόφωνα, μας αφαίρεσαν από τις γραφίδες. Και μας έβγαλαν από το Κοινοβούλιο γιατί κάποιες ψήφοι έπρεπε να βγουν από την κάλπη.
Υπήρξε μια λεηλασία. Και δεν με ενδιαφέρει τόσο η λεηλασία σε πρόσωπα. Αυτό ίσως είναι και μια χάρη για να ξεκαθαρίσουμε τους αγωνιστές από τους προδότες. Μας λεηλάτησαν ιδέες, σκέψεις, προτάσεις και τις περιφέρουν σήμερα όλα τα κόμματα ως δικές τους.
Παραπλανούν και περιπλανούν τις ιδέες και δεν γνωρίζουν το βάθος της σύλληψης αυτής της ιδέας. Αυτό συμβαίνει και με την ιδέα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, χωρίς να έχουν μελετήσει, χωρίς να γνωρίζουν την πληρότητα της δικής μας ιδέας. Είναι αμύητοι στην δική μας σκέψη.
Η πλήρης έκθεση για την έξοδο από το ευρώ και την υιοθέτηση του εθνικού νομίσματος έχει γίνει από τα στελέχη του κόμματός μας, υπό την εποπτεία του Γραμματέα Ιδεολογικού και του Γραμματέα Οικονομίας, των κ. Μ. Βάρδα και Μαν. Στειακάκη.
Εμείς που έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα και κάνουμε μια ημερίδα επιστημονική σε αυτό το αμφιθέατρο, ουδείς το γνωρίζει, γιατί πουθενά δεν έχουμε προβληθεί.
Άρα ο αγώνας είναι σκληρός, ανηφορικός και πρέπει για να τον τρέξουμε να είμαστε όλοι μια γροθιά.
Δεν χωρούν πλέον μεμψιμοιρίες και γκρίνιες. Οι “λαγουμιτζήδες” δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας.
Τον περασμένο χειμώνα, δείξαμε τον δρόμο σε κάποιους οι οποίοι όντας διαδρομιστές, πήγαν να τινάξουν το κόμμα στον αέρα. Και βρήκαμε την δύναμη και τους δείξαμε το δρόμο της εξόδου.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα περπατήσει με τους ψυχωμένους, με εκείνους οι οποίοι πιστεύουν στην ιδέα, στο πρόγραμμα, στις σκέψεις και δεν ταυτίζουν την οποιαδήποτε προσπάθεια με «γαλόνια» και αξιώματα που μας αφήνουν αδιάφορους.

Η οργάνωση του κόμματος σε όλη την Ελλάδα είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Γ. Ζαφειρόπουλο για την πολύ καλή δουλειά που έκανε και να του ζητήσω να έχει την εποπτεία τώρα που -όπως μου είπε- το “νερό μπήκε στ΄ αυλάκι”.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και την ομάδα της Θεσσαλονίκης για τον τίμιο και καλό αγώνα που κάνανε έτσι ώστε η Β. Ελλάδα να κάνει μεγαλύτερες συγκεντρώσεις απ’ αυτές που γίνονταν στο παρελθόν. Και είμαι σίγουρος ότι το ερχόμενο Σάββατο ο Η. Πολατίδης –που θα μας υποδεχθεί στις Σέρρες- να μας έχει την μεγάλη έκπληξη, όπως μου λέει.

Το “ξαφνικό” ενδιαφέρον για τον ΛΑ.Ο.Σ
Αναρωτιέμαι πως γίνεται πέρυσι “νεκρός” και φέτος “γαμπρός…”.
Και όλοι αυτοί που κυκλοφορούν διάφορα σενάρια με διαφόρους σχεδιασμούς, δεν κατάλαβαν το δώρο που μας έκαναν.
Όση δημοσιότητα δεν είχαμε έναν ολόκληρο χρόνο, την αποκτήσαμε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας ξαναέκαναν πρωτοσέλιδο και πρώτο θέμα στα δελτία των 20:00. Πρέπει να τους πούμε, ότι απ’ αυτό το οποίο ξεκίνησαν πρέπει ο πολιτικός σχεδιασμός τους να σκεφθεί τα αποτελέσματα. Και να σκεφθεί ότι όταν πέρυσι, ένα άλλο πρόσωπο, επέστεψε στην ΝΔ, δεν ασχολήθηκε κανείς.
Ενώ εμείς, χωρίς να έχουμε επιστρέψει στην ΝΔ, είμαστε το θέμα συζήτησης σε όλα τα καφενεία της Ελλάδας και σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία. Αυτή είναι η δύναμη του κόμματός μας και το εκτόπισμα όλων ημών.
Από αύριο Δευτέρα, ξεκινά η προσπάθεια. Δεν υπάρχει μέλος της Κ.Ε. και από τα εκλεγμένα αλλά και από εκείνα που βάσει του καταστατικού του κόμματος προτάσσει ο Πρόεδρος, που να μην μπει σε ομάδα εργασίας.
Ο πολιτικός σχεδιασμός –ένα από τα σοβαρότερα εργαλεία του κόμματος- που είναι στα χέρια του Α. Οικονόμου -και τον ευχαριστούμε για την δουλειά που έχει κάνει- λέει ότι πρέπει να ενταχθούν σε ομάδες εργασίας. Δεν αρκεί μόνο ο τίτλος του μέλους. Πρέπει να υπάρξει και ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα σε κάθε μέρα δράσης. Και κάθε μέρα χωρίς δράση, είναι μια χαμένη μέρα. Στην Αθήνα είναι δυνατόν να υπάρχει καθημερινή δράση. Στην περιφέρεια όπου υπάρχει κέφι. Ο Θωμάς Τουσιάδης «βομβαρδίζει» τα ΜΜΕ της περιοχής του, αλλά και των Αθηνών, με την καθημερινή δράση και παρουσία του.
Ο καθένας από σας μπορεί να αναλαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Παρέμβαση στην τοπική κοινωνία. Να δείξουμε ότι είμαστε παρόντες.Υπάρχουν άνθρωποι που συνδέουν την δυναμική της παρουσίας ενός κόμματος με το πόσες φορές βγαίνει ο αρχηγός του σε ένα κανάλι. Δεν έχουν δει τον οργασμό εργασίας που έχει γίνει όλο αυτό τον χρόνο. Γιατί η επίθεση εναντίον μας δεν ολοκληρώθηκε στις εκλογές, αλλά συνεχίσθηκε όλο τον χειμώνα.
Εμείς για να μείνουμε όρθιοι και να οργανώσουμε εξαρχής το κόμμα και να υπάρχουν τόσα εξαιρετικά στελέχη στην Κ.Ε –που θα ζήλευαν πολλά άλλα κόμματα- υπήρξε κόπος, δουλειά, συνεχής μελέτη.
Εμείς λοιπόν ζητάμε από όλους δράση στα πόστα που βρίσκεστε. Δεν είναι δυνατόν να τα περιμένουμε όλα από την εκπομπή το μεσημέρι που για πρώτη φορά είμαι ευχαριστημένος από μετρήσεις. Έχουμε τηλεθέαση οκτώ φορές μεγαλύτερη απ’ ότι είχαμε τον Οκτώβριο. Τον Οκτώβριο είχαμε περίπου 100.000 τηλεθεατές και τώρα έχουμε πλέον 800.000.
Και είμαι σίγουρος ότι με την έναρξη της νέας περιόδου θα ξεπεράσουμε το 1 εκατ. Αυτό είναι ένα υπερόπλο. Έχουμε πλησιάσει τον κόσμο.

Ο Η. Πολατίδης μου είπε ότι την μεσημεριανή εκπομπή την βλέπει όλος ο Νομός. Αλλά δεν φτάνει ένα εργαλείο. Χρειάζεται η δουλειά όλων. Πρέπει όλοι να επιστρατευτούν. Και δεν είναι δουλειά μόνο το να βγαίνει κάποιος στην τηλεόραση. Εμείς θα αναδεικνύουμε τα στελέχη μας όσο μπορούμε στην τηλεόραση, αλλά δεν είναι η πρώτη δουλειά αυτή.
Δουλειά είναι η δράση και το αποτέλεσμα.Και πάνω απ’ όλα είναι η σύμπνοια.
Δεν έχουμε περιθώρια να επιτρέψουμε “βανδαλισμούς” εις βάρος της κοινής προσπάθειας. Δεν είναι δυνατόν, παραμονές των κρισίμων εκλογών, τον περασμένο Φεβρουάριο, να ξέρουν οι αντίπαλοί μας τους απόκρυφους σχεδιασμούς μας, γιατί κάποιοι έπαιζαν έναν ρόλο μέσα σ’ αυτό τον χώρο.
Δεν είναι δυνατόν όταν ζητάγαμε ορμή και επανεκκίνηση της νέας προσπάθειας, κάποιοι να μας “περνάνε κρίκους στα πόδια” για να μην τρέξουμε.
Θέλω να πιστεύω ότι η πολύ δουλειά έγινε και έχουν απομακρυνθεί όλοι εκείνοι που εξαρτούσαν την παρουσία τους στο κόμμα για πεντοχίλιαρα.

Για τις επικείμενες εκλογές
To κόμμα θα πάει μπροστά.
Το κόμμα έχει μεγαλύτερες νίκες από ότι στο παρελθόν.
Πρώτη νίκη θα είναι στις Ευρωεκλογές. Θυμηθείτε το, θα είμαστε ξανά μέσα, θα είμαστε πάλι στο ευρωκοινοβούλιο και θα είμαστε με το ίδιο αριθμό ευρωβουλευτών.
Οι εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν, τώρα πια, μας βρίσκουν έτοιμους. Εκλογές που μπορούν να γίνουν μόνο από το απρόοπτο και το απρόβλεπτο.
Ο σχεδιασμός των τριών κομμάτων της κυβέρνησης -γνωρίζοντας ότι αν πέσουν θα χαθούν- είναι να κρατηθούν, μέχρι τη τελευταία Συνταγματική ημέρα.
Αλλά στην πολιτική υπάρχουν τα “απρόοπτα” και τα “απρόβλεπτα”.
Εμείς ετοιμάζουμε το κόμμα για εκλογές. Θ’ αρχίσουμε από τώρα να χτίζουμε τα ψηφοδέλτια με αυστηρές επιλογές.
Όπου αφήσαμε το ανθρώπινο συναίσθημα να υπερισχύσει της πολιτικής σκοπιμότητας, κάναμε λάθη.Τέτοια λάθη δεν θα επιτρέψουμε ξανά.
Στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι μόνο αγωνιστές με παρουσία στο κόμμα.
Τα Όργανα θα λειτουργούν σε τακτική βάση. Η Κεντρική Επιτροπή με την συχνότητα που είχαμε, το Εκτελεστικό, μια φορά το μήνα και όποτε αυτό κρίνει αναγκαίο, όπως επίσης και η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου εκτός από το δικαστικό και εισαγγελικό της ρόλο, θα αναλάβει και το ρόλο αξιολογήσεως των νέων μελών του κόμματος. Θέλω όλοι να είναι “αχθοφόροι της ευθύνης”. Ο καθένας να προσφέρει όσο μπορεί και μπορείτε πολλά.

Καθημερινά νέες προσχωρήσεις στον ΛΑ.Ο.Σ
Είδα πολλούς ανθρώπους, τους οποίους δεν είχαμε αξιολογήσει, μέσα στο «σκουπιδοφάγο» της καθημερινότητας, όπως έπρεπε.
Κάθε μέρα έρχονται νέα στελέχη. Έρχονται νέα στελέχη από όλα τα κόμματα.
Δεν είναι μόνο από τη Ν.Δ όπου μόλις χθες μας ήρθε Γενικός Διευθυντής μεγάλου υπουργείου από τη Νέα Δημοκρατία.
Έρχονται και από την Χρυσή Αυγή. Είναι στη πόρτα μας δυο αδέλφια και ένας ξάδελφος, οι οποίοι βγήκαν πρώτοι στα ψηφοδέλτια της σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας. Πολιτευτές από τη Χρυσή Αυγή, καθημερνώς, έρχονται στο γραφείο. Κάθε μέρα στο γραφείο έχουμε νέα πρόσωπα.Πέρασε η εποχή, που κάποιοι έβαζαν βενζίνη στη φυγόκεντρο μηχανή. Τώρα εμείς βάλαμε δυνατή ενέργεια στο μαγνήτη της έλξεως του ΛΑ.Ο.Σ.
Αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια είναι το ίδρυμα -και ευχαριστώ δημόσια τον Γεώργιο Γεωργίου- που έχει αναλάβει ως Πρόεδρος του Ιδρύματος.
Το ίδρυμα έχει δικά του γραφεία (Βασιλέως Κωνσταντίνου 24) για να κάνει τη δική του προσπάθεια, με εκδηλώσεις, εδώ, στο αμφιθέατρα Γρίβας Διγενής, ή όπου αλλού χρειαστεί.
Θα έχουμε μια σειρά τέτοιων κοινών παρεμβάσεων και εκδηλώσεων οι οποίες θα φέρουν πιο κοντά μας ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν ενταγμένοι στο κόμμα αλλά διέπονται από αρχές, αξίες και ιδανικά, σαν κι αυτά που συγκεντρώνουν όλοι που βρίσκονται εδώ.
Θα γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να υπάρξει μια ταχύτατη όσμωση των παλαιών πιστών με τους νέους που είναι κοντά μας.
Οι μεν να δώσουν πείρα, οι δε να δώσουν την ορμή.
Όλοι μαζί συντεταγμένοι στον καλό αγώνα. Έχουμε κάθε λόγο να ατενίζουμε αισιόδοξα το αύριο. Δεν είναι μόνο ότι αυτοί που πέρυσι ήταν η επιλογή της κοινής γνώμης έχουν πέσει σε κρίση δυσαρέσκειας, διαλύεται η Χρυσή Αυγή, έχει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα μια εφημερίδα η οποία μέχρι τώρα τους συμπεριφέρετο ευγενώς μέχρι που και τους διευκόλυνε μέχρι ενός σημείου.
Διάβαζα στη πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» τι συμβαίνει ακριβώς. Διαλύονται. Από την άλλη πλευρά, είναι η ΑΝ.ΕΛ, το δεύτερο κόμμα το οποίο πριμοδοτήθηκε ακριβώς για να είμαστε εκτός βουλής εμείς, σήμερα διαλύεται.
Ένα από τα κορυφαία στελέχη, ήδη συζητάει με τη Νέα Δημοκρατία. Ένα άλλο στέλεχος, από τη Μαγνησία, μου λένε ότι βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο.Υπάρχει μια κόντρα η οποία ομολογείται. Ο ΛΑ.Ο.Σ δικαιούται να πάρει αυτά που του ανήκει, είναι στη πόρτα μας.
Αυτή η πόρτα όμως είναι ανοικτή για οποιονδήποτε θέλει να φύγει. Είναι όμως ανοικτή για όλους τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων που μένουν ανικανοποίητοι από τις επιλογές τους για να έρθουν σε αυτό που ευδοκιμεί και θα ευδοκιμήσει στη χώρα, τον ΛΑ.Ο.Σ.Υποδεχτείτε τους. Δώστε τους μια ευκαιρία, δώστε τους το χέρι.
Ο καθένας από εμάς πρέπει να καταλάβει ότι για να μπορέσουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές του γίγνεσθαι, πρέπει να έρθουν και άλλοι στη παρέα.
Εάν δεν έρθουν και άλλοι στη παρέα, τότε μοιραίως θα είμαστε στην “άγονη γραμμή”. Αυτά τα οποία γίνονταν στο παρελθόν, “μη βάλουμε τους καλούς στη περιφέρεια” είναι θανατηφόρο. Αυτά τα: “μη βάζεις τον τάδε, μην βάζεις τα τάδε”, μας άφησε εκτός. Είμαστε εκτός για 2000 ψήφους.
Άρα λοιπόν ο καθένας από εσάς θα πρέπει να αποδέχεται το καινούργιο που έρχεται, να αποδέχεται όλους, εκτός από εκείνους που πρόδωσαν.
Αυτοί που πρόδωσαν δεν έχουν θέση στο ΛΑ.Ο.Σ.
Για να υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, όλοι αυτοί οι οποίοι στριφογυρίζουν διάφορα στελέχη του κόμματος, με τη φράση «πες κάτι στον Πρόεδρο», αφού περιπλανήθηκαν αριστερά και δεξιά και συνάντησαν την άρνηση.
Εάν θέλουν, ας καταθέσουν αίτηση και μετά θα αποφασίσει η Εκτελεστική Γραμματεία.Αυστηρή διαδικασία για να καταλάβουν ότι οι παροιμίες έχουν αξία: «το μοναστήρι να είναι καλά και από καλόγερους βρίσκει».
Το “μοναστήρι” είναι καλά και αντέχει, έχει “ευλογία το μοναστήρι”.
Σύνορκοι, σας ευχαριστώ που είστε μαζί συνοδοιπόροι σε αυτή τη νέα δεύτερη ευκαιρία που δίδεται στο ΛΑ.Ο.Σ.
Αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε καλύτερα, με περισσότερη εμπειρία.Ωριμότεροι, σοφότεροι, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας, που σίγουρα θα μας δώσει ο τόπος, οι ανάγκες και σίγουρα ο Λαός.