22.1.2013,

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. «NΕΦΟΣ ΑΙΘΑΛΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»

Στείλτο Email

Στην πληγωμένη και παγωμένη οικονομικά Ελλάδα του 2013 το μόνο στήριγμα που μας απομένει είναι οι συνάνθρωποι μας! Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζετε το γνωμικό που λέει «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Αυτό και μόνο, μας λέει ότι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη μας σε τούτο εδώ τον ευλογημένο τόπο.
Η παρούσα Τριχρωματική Κυβέρνηση του Μπλε, Πράσινου και Κόκκινου που κυβερνά χωρίς περιβαλλοντολογική και ενεργειακή πολιτική έφερε τον σύγχρονο Έλληνα στην εποχή της καύσης του ξύλου.
Το φαινόμενο του νέφους αιθάλης που έχει παρουσιαστεί εδώ και τέσσερις εβδομάδες από την συνεχή καύση τζακιών στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον καθιστούν τις πόλεις μας κέντρα εξόντωσης ατόμων «Γερμανικού Χαρακτήρα».
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και οι υποτιθέμενες Γραμματείες Περιβάλλοντος των κομμάτων της συγκυβέρνησης θα έπρεπε να είχαν προβλέψει το ενδεχόμενο του φαινόμενου αυτού, και να είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους στον πρωθυπουργό της χώρας. Αντί’ αυτού έκαναν μία υπηρεσιακή σύσκεψη – μόλις πριν λίγες ημέρες – για να συζητήσουν το θέμα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ με ευθύνη, συνέπεια και λύσεις για τούς Έλληνες πολίτες προτείνει:
1. Την άμεση μείωση της τιμής του Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου Θέρμανσης για το 2013.
2. Την μη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ .
3. Την ενεργοποίηση μόνιμης διακομματικής επιτροπής ενεργειακής πολιτικής υπό τον παρόντα Πρωθυπουργό που σκοπό θα έχει να προλαμβάνει λανθασμένες πολιτικές.
Η Υγεία μας δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης, ούτε όρος που μπορεί να μπει σε κάποιο μνημόνιο. Επιτέλους, ας σεβαστούμε τουλάχιστον την Υγεία των Ελλήνων πολιτών.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΛΑ.Ο.Σ.