16.6.2012,

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στείλτο Email

 
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης επισκέφθηκε πρώτα την Κεντρική Αγορά των Χανίων, στην οποία έγινε δεκτός με μαντινάδες, από πλήθος κόσμου.
Η μαντινάδα έλεγε:
“Η Κρήτη όλη σ’ αγαπά και θέλει να σε βάλει
 Μέσα στο κοινοβούλιο με δύναμη μεγάλη
 Η Κρήτη όλη σ’ αγαπά και θέλει να σου δώσει
 Γιατί είσαι ο μόνος που μπορεί τους Έλληνες να σώσει
 Όλοι μαζί οι Κρητικοί να βγούμε χέρι-χέρι
 Όλοι μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ και τον Καρατζαφέρη”
 
Ερώτηση: Πρόεδρε, σηματοδοτεί κάτι η επίσκεψή σας στη Κρήτη, δεδομένου ότι η Κρήτη ήταν από τις «πληγείσες» περιοχές στις προηγούμενες εκλογές.
 
Απάντηση: «Η Κρήτη είναι πάντα ευλογία για όλους τους Έλληνες. Αν εμείς δεν πήραμε τα ποσοστά που θέλαμε στην Κρήτη, ίσως φταίμε εμείς που δεν μιλήσαμε πιο βαθιά στην καρδιά των Κρητικών.
Το θέμα όμως είναι τι κάνει η Ελλάδα για την Κρήτη. Η Κρήτη είναι ο κύριος τροφοδότης ζωής και οικονομίας της χώρας. Αν η Ελλάδα επενδύσει στην Κρήτη, τότε θα μπορεί να περιμένει περισσότερα από την Μεγαλόνησο. Πολύ φοβάμαι ότι ήταν και αυτή ξεχασμένη. Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα πλήρες πρόγραμμα για την Κρήτη. Δεν μπορεί να έχει ένα οδικό δίκτυο, εδώ και 40 χρόνια. Δεν μπορεί να μην εξοπλιστεί η Κρήτη με όσα χρειάζεται η παραγωγή και το μέλλον και όχι βεβαίως μόνο σε αρτηρίες και αεροδρόμια, αλλά και σε άλλες προσεγγίσεις. Εμείς έχουμε ένα πλήρες σχέδιο για την Κρήτη, το οποίο θα δώσουμε στην δημοσιότητα, την επομένη των εκλογών».
 
Ερώτηση: Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα αυξάνεται η αντιπαράθεση και θα κορυφώνεται η πόλωση. Θεωρείτε ότι αυτό θα έχει συνέπειες και στα μικρότερα Κόμματα;
 
Απάντηση: Αυτά είναι ψευτοδιλλήμματα. Δεν τα πιστεύω. Είαι πιεστικά διλλήματα εκείνων που δεν έχουν επιχειρήματα να πείσουν τον κόσμο. Κάθε φορά κατασκευάζουν ένα μπαμπούλα. Θυμάμαι το ’81, τον μπαμπούλα Παπανδρέου που έλεγε “απόψε πεθαίνει η Δεξιά”, ή το ‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, έξω οι βάσεις του θανάτου”. Ούτε η Δεξιά πέθανε και οι βάσεις είναι εδώ στη Σούδα, δεν έχουν φύγει. Όλα αυτά είναι κατασκευάσματα.
Είτε ο κ. Σαμαράς, είτε ο κ. Τσίπρας  βγουν στη κυβέρνηση, τα ίδια προβλήματα θα έχουμε. Αν βγει ο κ. Τσίπρας, θα έχουμε εκλογές σε 2 μήνες. Αν βγει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας θα έρθει με μια πλειοψηφία που θα κυβερνήσει 2 τετραετίες. Άρα ή είμαστε υπέρ του πρόσκαιρου ή υπέρ του μόνιμου. Εγώ είμαι πάντα υπέρ των μονίμων λύσεων.
 
Ερώτηση: Γιατί πρέπει ο λαός να στείλει το ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή;
 
Απάντηση: Για την σοβαρότητα, την συνέπεια και το έργο του μέσα στο κοινοβούλιο.  Γιατί είμαστε υπέρ της σύνθεσης και όχι της απόρριψης. Γιατί έχουμε επιχειρήματα-γροθιά και όχι την γροθιά για επιχείρημα.
 
Επίλογος: «Είμαι σίγουρος ότι ο θυμός και η οργή έχουν φύγει από τον κόσμο σε μεγάλο ποσοστό. Αν υπάρξει λογική επεξεργασία της ψήφου, τότε είμαστε από τις πρώτες προτιμήσεις του λαού. Εμείς θα είμαστε παρόντες στην επόμενη Βουλή γιατί οι 7 προηγούμενοι της 6Ης Μαΐου δεν μπόρεσαν να δώσουν κυβέρνηση. Το βρίσκω τραγικό και κατώτερο των αναγκών της χώρας. Αν εμείς ήμασταν στη Βουλή για 1000 ψήφους. Σήμερα θα υπήρχε κυβέρνηση και όχι ταλαιπωρία».