5.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ EXTRA 3

Στείλτο Email

«Είμαστε ακριβοί και πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να το σταματήσουμε. Και είμαστε ακριβοί γιατί όλα αυτά τα χρόνια, οι κυβερνώντες, μεταξύ αυτών και ο κ. Καμμένος, ο κ. Σαμαράς και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχουν την ησυχία τους με τις συντεχνίες, έδιναν, δανειζόμενοι ακριβά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ακριβή ζωή και μας λείπουν 20 δισ. ευρώ το χρόνο, πέρα των τοκοχρεολυσίων». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης στο EXTRA 3.

 

Η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ

Πρέπει να βρούμε τρόπο να ζούμε με τα δικά μας λεφτά. Οι τρόποι για να το πετύχω αυτό είναι:

–Διώχνοντας τους λαθρομετανάστες που στέλνουν στις πατρίδες τους 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

–Κλείνοντας την κάνουλα των πολυεθνικών καταστημάτων (Lidl, Carrefour κλπ) που στέλνουν στις μητρικές εταιρείες 27 δις. ευρώ κάθε χρόνο.

Όλα αυτά θα γίνουν με εφαρμογή του δικού μας “σχεδίου β”, που έχουν εγκρίνει ο πρόεδρος της τράπεζας της Πολωνίας και το οικονομικό συμβούλιο της Ε.Ε.

Το σχέδιο μιλάει για ευρωδραχμή. Ένα παράλληλο νόμισμα με το ευρώ που θα χρησιμοποιείται σαν εσωτερικό νόμισμα και το ευρώ θα χρησιμοποιείται για τις διεθνείς συναλλαγές. Όταν ο λαθρομετανάστης θα παίρνει την ευρωδραχμή, δεν θα μπορεί να την βγάλει στη χώρα του, γιατί δεν θα περνάει. Όπως δεν θα μπορεί να την βγάλει στο εξωτερικό και ο μεγάλος επιχειρηματίας, ή ο μεγάλος καναλάρχης. Η ισοτιμία με το ευρώ, θα είναι αρχικά 1 προς1 και θα υπάρξει μια προσαρμογή. Τη διολίσθηση του νομίσματος θα την ρυθμίζω όμως εγώ, αφού θα έχω στα χέρια μου την νομισματική πολιτική που τώρα την έχω απωλέσει. Το επίσημο διεθνές νόμισμα της χώρας θα παραμείνει το ευρώ για κάθε σχέση με το εξωτερικό. Η ευρωδραχμή, θα ισχύσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 2 ετών, μέχρι να βγω από την κρίση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσω να δώσω χρήματα στην αγορά, να ανοίξω μαγαζιά, να υπάρξουν επενδύσεις, να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπρος.

Είμαστε το μόνο Κόμμα που καταθέτει “σχέδιο β”. Και όλοι οι οικονομολόγοι είναι υπέρ της πρότασης αυτής.

 

Η ανάγκη σύμπτυξης ενός Νοτιοευρωπαικού μετώπου

Εγώ δεν πηγαίνω σε «τσάμπα καουμπουλίκια». Αυτά που ακούω από τον Π. Καμμένο, τα ακούω και από τον Α. Τσίπρα. Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική. Γύρισα σήμερα από τις Βρυξέλλες, ένα γνώριμο έδαφος μετά από 4 χρόνια που ήμουν ευρωβουλευτής εκεί. Εκεί είδα πρώτα τον κ. Μπροκ, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που είχα γνωρίσει όταν ήμουν Αντιπρόεδρος της IND/DEM για να δω τι συμβαίνει με τον περίγυρο, μην με βρει καμιά ατυχία αυτές τις μέρες και να επιστήσω την προσοχή. Μετά είδα τον κ. Φάρατζ ο οποίος είναι το “ίνδαλμα” όλης της νεολαίας της Ευρώπης. Είναι αυτός που αντιστέκεται. Τον προσκάλεσα να έρθει εδώ τον Σεπτέμβριο, για να κάνουμε μια ημερίδα με νομπελίστες, υπό την δική του προεδρεία, για να βρούμε την λύση. Του είπα το σχέδιο μου και μου είπε «δεν υπάρχει άλλη λύση, θα βουλιάξετε χωρίς σχέδιο β». Εκεί είδα ακόμα 30 ευρωβουλευτές που μιλούσα μαζί τους τηλεφωνικά και μέσω e-mails. Και τους εξήγησα πως αν δεν κινηθούμε όλοι, θα βουλιάξουμε. Και οι Ισπανοί είναι έτοιμοι. Είναι στα «κάγκελα».Και αν συμβεί αυτό, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ακόμα χειρότερα πράγματα και θα υποστεί μεγάλες ζημιές, μια που η Καταλονία είναι όσο η Ελλάδα. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί πάνω και να πούμε στη Γερμανίδα Καγκελάριο: «Κυρία μου άλλαξε την πολιτική, η ύφεση δεν οδηγεί πουθενά».

 

Λύση για την μείωση των εισαγωγών σε κρέας και γάλα

Εγώ θα λύσω το θέμα σε ένα χρόνο. Όποιος Έλληνας της περιφέρειας –εκτός κέντρου- έχει μία κατσίκα τουλάχιστον και μία αγελάδα, δεν θα πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο. Αν εξασφαλίσω 500.000 αγελάδες και 500.000 κατσίκες, όσος ο αριθμός των αγροτών, τότε θα γλυτώσω τις εισαγωγές σε κρέατα και γάλα που αντιστοιχούν σε χρήματα στο διπλάσιο απ’ ότι δίνω ετησίως για πετρέλαιο. Η Ελλάδα ως κτηνοτροφική χώρα κάνει εισαγωγή κρέατος και γάλακτος από την Ολλανδία που σημαίνει ότι αν η Ολλανδία κλείσει τα σύνορά της, τα παιδιά μας θα πεθάνουν από έλλειψη γάλακτος. Οι αγρότες αυτοί απαλλάσσονται από φόρους γιατί τα λεφτά αυτά θα τα δίναμε στο εξωτερικό για την εισαγωγή του κρέατος και του γάλακτος.

 

Για την διαπραγμάτευση με την τρόικα

Ήταν λάθος η διαπραγμάτευση. Και αυτός ήταν και ο λόγος που τσακώθηκα μαζί τους. Κάποιοι όμως είχαν το θάρρος να πουν «όχι» και στραπατσαρίστηκαν. Και δεν τον παίζουν τα μεγάλα ΜΜΕ γιατί αντιστάθηκε. Και ενόχλησε και κάποιους άλλους. Και είδα το πνεύμα χθες στις Βρυξέλλες. Και γι’ αυτό πήγα.

 

Τρόποι να βγούμε από την κρίση

–Η πρόταση μου είναι για 5 χρόνια δεν θα πληρώνουμε τίποτα. Στη συνέχεια, θα μπορώ να δίνω μια δόση των 10 δισ. ευρώ ετησίως. Σε αυτό το διάστημα θα έχω μείωση της εφορίας στο 15% και μείωση του ΦΠΑ στο 15%.

Θα φτιάξω έτσι την οικονομία της χώρας, να μπορέσω να κάνω επενδύσεις και να σας δώσω από αυτά που θα κερδίσω.

–Θα κάνω βιομηχανία, μια και χωρίς αυτήν, δεν μπορώ να κάνω επενδύσεις. Και γι’ αυτό τον σκοπό, θα βάλω τον στρατό γιατί είναι το μόνο οργανωμένο κομμάτι του Ελληνικού λαού που έμεινε. Την ιδέα την δανείστηκα από την Τουρκία που η μισή βιομηχανία της Τουρκίας είναι στρατιωτική. Και θα παίρνω παιδιά άνεργα, Έλληνες, με 5ετή θητεία και έτσι θα μηδενίσω την ανεργία. Θα δουλεύουν στην παραγωγή και στα δημόσια έργα της ΜΟΜΑ που έχουν αναλάβει τώρα ξένες εταιρείες και δεν θα έχουμε κανένα Υπουργό «μανδαρίνο» να υπογράφει τελευταία ημέρα για διόδια.

Όλα αυτά θα γίνουν αν δεν έχω στη πλάτη μου το “νταβατζιλίκι” των τόκων των δανείων.

 

Δεν μας πετάνε από το ευρώ.

Δεν μας πετάνε από το ευρώ. Ο δικός μου εκβιασμός είναι «θα φύγω» και η Ευρώπη θα έχει τεράστιο κόστος απ’ αυτό. Και η θεωρία μου είναι «ούτε το ευρώ είναι θεός, ούτε η δραχμή είναι διάολος».

 

 

Για τις δημοσκοπήσεις

Δεν με απασχολούν καθόλου οι δημοσκοπήσεις. Εγώ βλέπω την κοινωνία.

 

Γιατί πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει ΛΑ.Ο.Σ

Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει ΛΑΟΣ γιατί με έχουν δοκιμάσει και ξέρουν την ποιότητα της δουλειάς μου. Γιατί δεν τους απογοήτευσα ποτέ, δεν πρόδωσα ποτέ την Ελλάδα.

 

Για την επιλογή να μην συνεργαστεί με την ΝΔ και να κατέβει μόνο στις εκλογές

Άκουσα τον προπάππου μου, ο οποίος έκανε το ίδιο στο Μανιάκι, όταν ήταν υπασπιστής του Νικηταρά, όταν έπεσε με τον Παπαφλέσσα. Φύγανε οι περισσότεροι και εκείνος έμεινε στο Μανιάκι. Όταν έχω αυτά τα διδάγματα, εγώ δεν μπορώ να φύγω. Όσον αφορά σε αυτούς που έφυγαν από το Κόμμα, κανείς δεν πρόδωσε εμένα, πρόδωσαν εκείνους που τους “κουβαλήσανε στη πλάτη”.

 

Για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Δεν μπορεί κανείς να πάει με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί να πάει; Για να εφαρμόσει το Μνημόνιο το οποίο υπογράψανε; Αντιλαμβάνεται ο κόσμος που θα είναι σε 15 μέρες; Αντιλαμβάνεται που θα πάνε οι μισθοί και οι συντάξεις; Όσο ήμουν στη κυβέρνηση δεν άκουσα να πουν ούτε ένα “όχι” στη Μέρκελ και αυτό πιστεύω έγινε από κομματική ιδιοτέλεια.

 

Για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Από το ένα κακό να πάω στο άλλο κακό; Από την μία έχουμε έναν παροχυμένο Σαμαρά και από την άλλη έναν “ανώριμο νεανία” ο οποίος δεν έχει μια συγκροτημένη σκέψη. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Ο κόσμος λέει «θα ψηφίσω ΝΔ», ουδείς λέει «Σαμαρά». Και οι άλλοι, δεν λένε «θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ», αλλά λένε «θα ψηφίσω Τσίπρα». Και αυτό ας το καταλάβουν κάποιοι. Εάν τώρα έρθει η ΝΔ στα πράγματα, ο Τσίπρας δεν θα αφήσει ήσυχη την πρωτεύουσα, θα την διαλύσει μέσα σε 3 μήνες και η ΝΔ θα πέσει. Αν πάλι βγει ο κ. Τσίπρας, δεν θα μπορεί να σταθεί και θα αναζητήσει ο κόσμος μια άλλη Δεξιά, μια άλλη προοπτική στην οποία θα είμαι παρών.

 

Νέες προσχωρήσεις στο ΛΑ.Ο.Σ

Μπορεί κάποια στελέχη μας να έφυγαν και να πήγαν στη ΝΔ, αλλά από την άλλη, 11 στελέχη της ΝΔ ήρθαν σε μας. Ένα από την Κοινωνική Συμφωνία και 4 από την ΔΗ.ΣΥ. Όλο αυτό τον καιρό παρουσιάζουμε καινούργια πρόσωπα. Έχουμε στείλει Δελτία Τύπου, δεν τα ανέφερε κανείς. Στην Ηλεία ήρθε ο κ. Καραδήμας, ο οποίος ακολουθούσε τον κ. Σαμαρά από την Πολιτική Γραμματεία της ΠΟΛ.ΑΝ. Αύριο δημοσιεύονται οι λίστες με τα καινούργια ονόματα. Πήραμε νέα, δυναμικά στελέχη που αυξάνουν τον όγκο και την δυνατότητα που έχει η ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. Στελέχη που μπορούν να σταθούν σε οποιοδήποτε αγώνα.

Οι λόγοι τώρα που έφυγαν κάποιοι από την ΝΔ μπορεί να είναι η αηδία, η απογοήτευση, μπορεί κάποιοι να μην θέλανε την Ντόρα, ή οι Ντορικοί να μην θέλανε τον Σαμαρά κλπ.