5.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ 1 97,5 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στείλτο Email

«Το θέμα από μόνο του όπως τίθεται, «ΝΔ ή Τσίπρας» αναδεικνύει την μη πληρότητα του κ. Σαμαρά. Από την άλλη μεριά, δεν δείχνουν την πληρότητα του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό λένε «ο Τσίπρας». Θεωρώ ότι αν έλθει πρώτο κόμμα η ΝΔ, με τη συνδρομή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, θα είναι μια θνησιγενής κατάσταση που θα διαρκέσει λίγους μήνες μόνο. Ο κ. Τσίπρας θα βγάζει συνεχώς τον κόσμο στο δρόμο. Θα είναι ένα χάος. Η ζωή μας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν επιλεχθεί η ΝΔ.

Εάν βγει ο κ. Τσίπρας, θα οδηγηθούμε σε ένα νέο αμφίβολο «πείραμα». Δεν έχει ένα ενιαίο πρόγραμμα, ιδεολογία και ατζέντα. Φοβούμαι ότι θα οδηγηθεί η χώρα μας σε μια μανιώδη και εξίσου χαοτική κατάσταση. Θεωρώ ότι θα πρέπει να αναζητήσει και να επιλέξει ο κόσμος σοβαρές άλλες εναλλακτικές λύσεις και ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αποδείξει στη πράξη ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 Θεσσαλονίκη.

 

Να μην δαιμονοποιούμε τη δραχμή

Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τη δραχμή γιατί είναι πιθανόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να βρεθούμε στη δραχμή. Δεν πρέπει να δημιουργούμε προκαταβολικά πανικό στο κόσμο. Θα είναι καταστροφικό. Σαφώς, επιστροφή στη δραχμή δεν θα είναι περίπατος. Θα πρέπει να σκεφτούμε πλέον και να μελετήσουμε σοβαρά τη προοπτική της χώρας μας στο υπάρχον πλαίσιο του ευρώ. Μέχρι πριν λίγο καιρό βρίζαμε και κατηγορούσαμε την τρόικα. Τώρα την εκλιπαρούμε να παραμείνει! Αυτό βλέπω και διαπιστώνω. Μας διακατέχει το Σύνδρομο της Στοκχόλμης! Αυτό είναι κατάντια!

 

Το «Σχέδιο β » για ένα εναλλακτικό νόμισμα

Η πρότασή του ΛΑ.Ο.Σ για υιοθέτηση της «ευρωδραχμής» μόνο για τις εσωτερικές συναλλαγές της χώρας και η παραμονή του ευρώ για τις εξωτερικές, για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, απολαμβάνει μεγάλη αποδοχή στα διεθνή φόρα. Είναι κάτι που το αποδέχονται πολλοί κεντρικοί τραπεζίτες.

Βρίσκει πολλούς οπαδούς και θετικό έδαφος. Με την υιοθέτηση αυτού το νομίσματος, το οποίο δεν θα έχει καμία αποδοχή εκτός της χώρας, θα παραμένουν τα κεφάλαια εδώ. Δεν θα αιμορραγούμε συναλλαγματικά. Θα έχουμε στα χέρια μας με τον τρόπο αυτό, ένα “εργαλείο” νομισματικής πολιτικής. Με την διολίσθηση, θα μας επιτρέψει μια επάρκεια και ευελιξία. Θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε μια υποδομή. Θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα που έχει μελετήσει και εκπονήσει ένα εναλλακτικό «Σχέδιο β». Να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο της επόμενης ημέρας.

Θα χρειαστούμε μια περίοδο 6 μηνών για την μετάβαση σε ένα νέο νόμισμα. Τι θα γίνει όμως στο διάστημα αυτό; Έχει ποτέ αναλογιστεί κανείς;

 

Είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσουμε μια νέα οικονομική πολιτική για τον τόπο μας. Να αποκαταστήσουμε την αυτάρκειά μας σε γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Αυτή τη στιγμή, η μόνη οργανωμένη μονάδα που μπορεί να αποδώσει, είναι ο Στρατός. Ένα νέο μοντέλο στα πρότυπα της οικονομικής οργάνωσης και λειτουργίας της Τουρκίας. Θα κάνει παραγωγικές εξαγωγικές μονάδες. Έτσι θα απασχολούνται αποκλειστικά Έλληνες εργαζόμενοι. Για ποιο λόγο να μην μπορεί να παράγει, για παράδειγμα γενόσημα φάρμακα η χώρα μας και να τα εισάγουμε από τις χώρες του τρίτου κόσμου;

Έχουμε ένα ρεαλιστικό, καινοτόμο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Ο Στρατός μπορεί να είναι και μοχλός βιομηχανικής ανάπτυξης και παραγωγής.

 

Είναι απαραίτητη η παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή

Θεωρώ ότι ωφέλησα και βοήθησα την χώρα μου. Πρόταξα το Εθνικό συμφέρον πάνω από το στενό κομματικό όφελος. Ουδέποτε είπα ψέματα. Ουδέποτε είπα ότι «λεφτά υπάρχουν». Ουδέποτε υπήρξα προδότης. Ο κόσμος έκρινε με το δικό του μέτρο και κριτήριο, το οποίο εμπεριείχε πολλή οργή και θυμό. Πιστεύω ότι ο κόσμος κατάλαβε και συνειδητοποίησε ότι η απουσία του ΛΑ.Ο.Σ, οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία και σε συνεχείς εκλογές. Θα μπορούσα να τους έχω πείσει να συνεργαστούμε. Δεν θα άφηνα να φύγουν επτά άνθρωποι χωρίς να συγκροτήσουν κυβέρνηση για τον τόπο!

Η επόμενη ημέρα είναι εκ των πραγμάτων πάρα πολύ δύσκολη. Χρειάζονται άνθρωποι με εμπειρία ζωής. Που έχουν δουλέψει και μπορούν να δημιουργήσουν. Ο κόσμος θα πρέπει να ψηφίσει τώρα με περισσότερο λογική και με λιγότερο θυμό. Ο θυμός δεν έχει καλά αποτελέσματα.

Αποκαλύφτηκε η “Χρυσή Αυγή” και ο κόσμος είδε τι πραγματικά είναι και τι πρεσβεύει. Ο δε κ. Καμμένος, παρουσίασε και αποκάλεσε ως «πλαστογράφο» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι άνθρωποι της κ. Μπακογιάννη αισθάνονται προδομένοι με την επιστροφή τους στο κ. Σαμαρά.

Αυτοί, του κ. Σαμαρά, αισθάνονται ενοχλημένοι για την επιστροφή της.

Υπάρχει μια εκλογική πελατεία η οποία αναζητά στέγη.

 

Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ

Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ είναι σοβαρές, ρεαλιστικές και υπεύθυνες. Υπάρχει μια νέα γενιά ανθρώπων που στρατεύονται μαζί μας στον αγώνα αυτό. Χαιρετίζω τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ που έμειναν όρθιοι καθώς και όλους αυτούς που προσχώρησαν από τους άλλους χώρους και φορείς.

 

Θα αποκαταστήσω τους μικροομολογιούχους

Θα διατεθούν σε αυτούς, μέρος των μετοχών που θα λάβουμε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το πρόγραμμα αυτό κοστολογείται περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι τραπεζίτες δεν βάζουν δικά τους λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση και διοικούν τις τράπεζές τους, κατέχοντας μόνο πολύ μικρά ποσοστά τους. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχουν δύο τραπεζικοί πυλώνες: Ένας κρατικός και ένας ιδιωτικός.

Προτείνω να θεσπισθεί η Σεισάχθεια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να χαριστούν τα δάνεια μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ. Εάν δεν προβούμε σε κάτι τέτοιο, δεν θα ξαναπάρει πάλι μπρος η μηχανή της οικονομίας.

Να παρέχουμε άτοκα δάνεια για δύο χρόνια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θα ανασάνουν με αυτό τον τρόπο και θα τις βοηθήσουμε να σταθούν πάλι στα πόδια τους και να μην κλείσουν. Αυτό το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σταδιακά και σε άλλες επιχειρήσεις. Να δώσουμε βοήθεια άμεσης δράσης και ανακούφισης στους μικροεπιχειρηματίες.