30.7.2012,

Περικοπές και στα ανώτατα όρια των πιστωτικών καρτών…

Στείλτο Email

Την ίδια ώρα που οι τράπεζες μελετούν τρόπους για να διευκολύνουν όλους όσοι θέλουν να πάρουν στεγαστικό δάνειο μέσα στην κρίση, «δουλεύουν» και διάφορους τρόπους για να κόψουν περιττές πολυτέλειες του παρελθόντος.

Για παράδειγμα, στο μικροσκόπιο τους έχουν μπει για τα καλά τα ανώτατα όρια των καταναλωτικών καρτών. Στους καιρούς των παχέων αγελάδων, έφταναν ακόμα και στις 10.000 ευρώ. Πλέον περιθώρια για τέτοιου είδους προσφορές δεν υπάρχουν, αφού κατά βάση δεν υπάρχει η απαραίτητη ρευστότητα για να τις καλύψει.

Έτσι το τελευταίο διάστημα, η μία μετά την άλλη οι τράπεζες, προχωρούν σε περικοπές που φτάνουν και ξεπερνούν ακόμα και το 50% του αρχικού ορίου των καρτών. Ακόμα και σε πελάτες τους οι οποίοι έχουν μόνιμη εργασία και απολαβές.

Η περικοπή γίνεται τόσο επειδή κανείς δεν γνωρίζει τι …ξημερώνει αύριο με κάθε πελάτη, αλλά και επειδή οι τράπεζες δεν έχουν τα κεφάλαια για να υποστηρίξουν τέτοιες κινήσεις του ένδοξου παρελθόντος. Το πιθανότερο είναι ότι ανάλογες περικοπές θα γίνουν και σε άλλα μέτωπα (εν προκειμένω, προϊόντα) της πιστωτικής δραστηριότητας, σύντομα.

parapolitika.gr

voria.gr