1.8.2012,

Χρηματοδοτικό κενό 30 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

Στείλτο Email

Χρηματοδοτικό κενό ύψους 30 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδος έχει εντοπίσει το ΔΝΤ, το οποίο θέτει ως προϋπόθεση για την συνέχιση της συμμετοχής του στον μηχανισμό διασώσεως την διασφάλιση της χρηματοδοτήσεως της Ελλάδος από την ΕΕ.
 
Εσωτερική έκθεση του ΔΝΤ η οποία έχει δοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει πως απαιτούνται πρόσθετες προσαρμογές στο ελληνικό πρόγραμμα με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και την συνέχιση της χρηματοδοτήσεως.
 
Τα στοιχεία καταδεικνύουν πως η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας έχει θέσει εκτός στόχων την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που συντάχθηκε μόλις προ 4 μηνών και σύμφωνα με το ΔΝΤ απαιτείται η ανάγκη πρόσθετης απομείωσης του χρέους που διαθέτει ο επίσημος τομέας για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό των 30 δισ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τρόικα το δημόσιο χρέος της Ελλάδος την περίοδο αναφοράς θα είναι έως και 15% του ΑΕΠ υψηλότερο σε σχέση με το αρχικά υπολογιζόμενο, δηλαδή 135% του ΑΕΠ το 2020, αντί 120% του ΑΕΠ.