8.5.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΥΡΤΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Στείλτο Email

Ο Εκπρόσωπος Τύπου, Επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας ΛΑΟΣ κ. Γ. Κύρτσος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ» και στην Π. Τσαπανίδου, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για την επόμενη μέρα

Εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας και μετά από τις σχετικές διαδικασίες, σε μερικές εβδομάδες, θα έχουμε μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει όλα αυτά που έχουν υπογράψει οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς.

Οι βασικές θέσεις του ΛΑΟΣ

Επειδή είμαι άνθρωπος της αγοράς, η προσέγγισή η δική μου και του ΛΑΟΣ είναι κεντροδεξιά, γιατί έχω συμμετάσχει και στη σύναψη του οικονομικού προγράμματος. Εγώ βλέπω ένα οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Αυτά που πρέπει να αλλάξουν για να πάει μπροστά η χώρα είναι:

1. Πρέπει να μειωθεί δραστικά η παράνομη μετανάστευση που είναι και βασική μας θέση. Ο τουρισμός έπεσε 30% τον Φεβρουάριο και ένα κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει με διαλυμένη την πρωτεύουσα του. Και η Αθήνα δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν είναι διαλυμένο το ιστορικό της κέντρο.

Επισκέφθηκα πάνω από 10 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και οι συμπολίτες μας παντού μου έλεγαν ότι τους διώχνουν οι εργοδότες και παίρνουν στη θέση τους λαθρομετανάστες ανασφάλιστους, με καμιά διαπραγματευτική ισχύ. Δεν υπάρχει αγορά εργασίας, υπάρχει μόνο μια ζούγκλα.

2. Το χρέος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, αποκλείεται να αποπληρωθεί. Δεν λέω να κάνουμε επανάσταση ή να γίνουμε αντι-Ευρωπαίοι, αλλά επειδή προγραμματίζεται ήδη το επόμενο κούρεμα, οι αγορές ήδη προεξοφλούν τα νέα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου να είναι στο 20% της ονομαστικής τους αξίας, τότε καλύτερα να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και να κάνουμε μια σοβαρή διαπραγμάτευση για να κουρέψουμε με δική μας πρωτοβουλία το χρέος, παρά να περιμένουμε τον “κουρέα των Βρυξελλών” ο οποίος θα έρθει σε 3 με 6 μήνες να μας το επιβάλλει.

3. Το νέο Μνημόνιο που έχουν υπογράψει τα δύο πρώην μεγάλα Κόμματα δεν οδηγεί σε οικονομικές λύσεις. Ξεκινήσαμε το 2012 με προγραμματισμένη ύφεση 2.5% όπως ψηφίστηκε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2011, μετά ψήφισαν ένα συμπληρωματικό προϋπολογισμό που ήθελε την ύφεση στο 4 με 4.5% και ο κ. Προβόπουλος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η ύφεση θα είναι τουλάχιστον 5%. Και η πτώση του τουρισμού θα επιφέρει περαιτέρω μείωση 2 μονάδες.

Ας αναλογιστούν τα λάθη τους και να ανοίξουν τα μυαλά και τους ορίζοντες τους

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως οι κυβερνήσεις που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση –ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- θα είναι αυτές που θα μας σώσουν. Λένε ότι ξέρουν τι να κάνουν για να μας σώσουν και κινδυνολογούν ότι αν δεν τους ψηφίσουμε το αύριο θα είναι χειρότερο. Εγώ πιστεύω ότι έχουν δεσμευθεί σε μια πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά, η ανεργία θα πάει στο 25%, η ύφεση θα αυξηθεί στο 7% και η οικονομία δεν θα ανακάμψει το 2013. Στο τέλος θα βρεθούμε και εκτός ευρώ. Επομένως ας αναλογιστούν τα λάθη τους και να ανοίξουν τα μυαλά και τους ορίζοντες τους.