7.7.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH

Στείλτο Email

«Χρειάζομαι και την τελευταία ψήφο του Έλληνα ψηφοφόρου. Και κάνω έκκληση στον Ελληνικό λαό για να την έχω. Δεν την θέλω για να καλύψω την πολιτική μου αυταρέσκεια, αλλά γιατί πιστεύω ότι την Κυριακή το βράδυ θα χρειαστούν φωνές λογικής. Ακούω για πολύ τσαμπουκά, αλλά δεν βλέπω να καταθέτει κανείς μυαλό. Αυτό θα χρειαστεί την Κυριακή το βράδυ, γιατί το διακύβευμα των εκλογών είναι εξαιρετικά σοβαρό». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του FLASH στο δημοσιογράφο Αντ. Κοκορίκο.

 

Γιατί είναι απαραίτητη η παρουσία του κ. Κύρτσου στη Βουλή

Νομίζω ότι ένα σημαντικό κίνητρο για να πάει καλά ο ΛΑΟΣ εκλογικά, είναι να γίνει βουλευτής ο Γ. Κύρτσος. Είναι μια ήρεμη δύναμη και νομίζω η οικουμενικότητά του, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολλούς να επανέλθουν στο χώρο της λογικής, από την οποία έχουν αποδράσει.

 

Για τις αναφορές του ξένου Τύπου και των αναλυτών περί θετικής εμπλοκής του ΛΑΟΣ στην επόμενη συγκυβέρνηση

Το Σύστημα μου επιτίθεται αγρίως από την ημέρα που σήκωσα ανάστημα και είπα “ΟΧΙ” στις “ράγες” που είχε στήσει η κ. Μέρκελ στην κυβέρνηση. Τώρα, αν ξαφνικά διαπίστωσαν την αναγκαιότητα της παρουσίας μου, αυτό είναι άλλο θέμα.

Αυτό που εγώ, λέω ξεκάθαρα είναι ότι χρειάζεται απαραιτήτως μια σύμπτυξη ενός Μετώπου του Νότου, κάτι που προσπαθώ εντόνως. Έχω μιλήσει με 45 ευρωβουλευτές του Νότου, τους οποίους γνώριζα από την εποχή που ήμουν Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της ομάδας των Ευρωσκεπτικιστών. Υπάρχει “ευήκοον ους”. Όλοι καταλαβαίνουν ότι η λιτότητα θα είναι η “ταφόπλακα” και για την δική τους κοινωνία. Ακόμα και η Γαλλία φαίνεται τώρα να αποδρά από το “φουρό” της κ. Μέρκελ. Όλοι μαζί πρέπει να πάμε στον Βορρά και να πούμε ότι η συνταγή είναι λάθος και να αλλάξουμε πλεύση.

 

Για την επιρροή της κ. Μέρκελ στις χώρες που έχουν προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας, αλλά έχουν συντηρητικές κυβερνήσεις.

Τώρα, έχει πάψει η επιρροή των συγγενών Κομμάτων και είναι πιο έντονη η επιρροή από την ανάγκη εξυπηρέτησης του λαού. Αυτό το ξέρουν όλοι. Οι λαοί “βράζουν”. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Και υπάρχει περίπτωση, οι λαοί να προσπεράσουν τις ηγεσίες τους. Η λιτότητα είναι θάνατος. Και ο Πρόντι ο οποίος ξέρει τις Βρυξέλλες καλύτερα και από το σπίτι του, είπε ότι η λιτότητα είναι “θανατηφόρο είδος” θεραπείας. Το είπε και ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Στίγκλιτς, ότι η λιτότητα είναι “ταφόπλακα”. Και θα σας πω ένα παράδειγμα:

Το Πάσχα, ο κόσμος ήταν κουρασμένος, απελπισμένος, δεν βγήκε από την Αθήνα. Την Πρωτομαγιά, όταν γύριζα από Τρίπολη, είδα πολύ κίνηση στο δρόμο, είδα δουλειά στα μαγαζιά της περιφέρειας. Αυτό συνέβη λόγω της κυκλοφορίας του χρήματος στις εκλογές. Όταν το χρήμα κυκλοφορεί, δημιουργεί μια οικονομική ευρυχωρία. Και το κράτος θα κερδίσει από αυτή τη κυκλοφορία του περιστασιακού χρήματος, από τις οικονομικές συναλλαγές μέσω του ΦΠΑ (23%). Είμαι υπέρ της κινητικότητας του χρήματος και ενός μικρού πληθωρισμού, ο οποίος δεν με απασχολεί σε πρώτη φάση. Αρκεί να κινηθεί το χρήμα και αυτό θα φέρει αυτομάτως νέες θέσεις εργασίας. Θα αλλάξει το κλίμα και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Γι’ αυτό δεν μπορώ να παρακολουθήσω το Μνημόνιο και γι’ αυτό έφυγα και από την κυβέρνηση.

Ένα άλλο θέμα είναι η απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Αποφασίζει το Κοινοβούλιο για ρύθμιση σε 60 δόσεις, σε όσους χρωστάνε στην Εφορία. Ψηφίζουν την Τρίτη όλοι οι βουλευτές και την Παρασκευή ξαναψηφίζουν γιατί ο κ. Π. Τόμσεν είπε “δεν το γουστάρω αυτό, κόψτε το”. Ψηφίζει το Κοινοβούλιο, ποια Ταμεία θα συγχωνευθούν στον ΕΟΠΥΥ και έρχεται ο κ. Μ. Μορς και καταργεί το Κοινοβούλιο λέγοντας: “Δεν θα κάνετε του κεφαλιού σας. Μαζέψτε το”. Και ότι και να λένε οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, δεν γίνεται τίποτα αν δεν συμφωνούν αυτοί. Κάτω απ’ αυτή την επικυριαρχία, δεν μπορούμε να “ανθίσουμε” ως χώρα.

 

Ξέρω πως είναι ο αδύνατος να πολεμά τον δυνατό! Το έχω ξανακάνει.

Άλλα και αρνήσεις και “τσάμπα” μαγκιές τύπου Τσίπρα και Καμμένου, μακριά από μας. Πρέπει λοιπόν να γίνει μια μεθοδικότερη δουλειά. Η σύμπτυξη ενός Μετώπου του Νότου είναι ότι καλύτερο. Από Δευτέρα βράδυ, εγώ θα κάνω πιο συντονισμένες και συγκροτημένες τις προσπάθειες προς αυτό τον στόχο. Πριν 6 χρόνια, εγώ και ο Φάρατζ ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και πήραμε το “όχι” στο Ευρωσύνταγμα από Γαλλία και Ολλανδία και δεν έγινε ποτέ το Ευρωσύνταγμα ο καταστατικός χάρτης της Ευρώπης. Εγώ το πέτυχα αυτό, όταν ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το είχαν ψηφίσει άρον – άρον!

Ξέρω πως είναι ο αδύνατος να πολεμά τον δυνατό! Το έχω ξανακάνει.

 

Δεν αντιστάθηκε ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς στην Μέρκελ

Πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος διαφυγής από τη “μέγγενη” που έχουμε εγκλωβιστεί. Αλλά ήταν πολύ εύκολοι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Μέσα εκεί στις συζητήσεις που κάναμε, είδα ότι δεν υπήρχε καμία όρεξη για να αντισταθούν στις προσταγές και τις απαιτήσεις της κα. Μέρκελ. Αυτό που συνειδητοποίησα με το μάτι και την εμπειρία του δημοσιογράφου, είναι ότι «πιστεύουν και θεωρούν ότι οι “ράγες” της κας. Μέρκελ θα τους οδηγήσουν στην εξουσία». Συνεπώς, δεν πάνε κόντρα στις απόψεις της και δεν την κοντράρουν, γιατί θεωρούν ότι θα τους κάνει “ξεπαρεού”.

Αυτό το γεγονός και αυτή η διαπίστωση με ενόχλησε πάρα πολύ.

 

Με πολέμησαν γιατί είμαι αυτόνομος και αυτοδύναμος ρυθμιστικός παράγων

Επειδή δεν διεκδικώ την πρωθυπουργία μέσω τέτοιων καταστάσεων, αλλά προσπαθώ να είμαι ένας αυτόνομος και αυτοδύναμος ρυθμιστικός παράγοντας, χωρίς τις ορέξεις της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου, για αυτό το λόγο πολεμήθηκα σε ακραίο βαθμό. Πράγματι, κουράστηκα πάρα πολύ, όπως και οι συνεργάτες μου, για να αλλάξουμε και να γυρίσουμε αυτό το κλίμα.

 

Οι επαναληπτικές εκλογές είναι μεγάλο ρίσκο

Εάν επαναληφθούν οι εκλογές, τότε οι κάλπες θα γίνουν στο Α΄ Νεκροταφείο! Δεν θα υπάρχει Ελλάδα! Μην κοροϊδευόμαστε. Η χώρα και ο τόπος μας δεν αντέχει δεύτερες εκλογές. Εάν ζητήσει επαναληπτικές εκλογές ο κ. Σαμαράς, που απ΄ ό, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις το κόμμα του θα βγει πρώτο, δεν θα πάει αυτός σε εκλογές. Θα τον αλλάξουν αμέσως στο κόμμα του.

Επομένως λοιπόν, είναι μεγάλο τα ρίσκο.

 

Για τον επόμενο Πρωθυπουργό

Θεωρώ ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Θα πρέπει αυτός να αναλάβει και τις πολιτικές ευθύνες των αποφάσεων του. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να είναι Πρωθυπουργοί λόγω της υπογραφής που έβαλαν με τις επιστολές τους προς την κα. Λαγκάρντ και με τις οποίες δεσμεύτηκαν να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη και δεδομένη πολιτική.

Έχουν δηλώσει ουσιαστικά την πλήρη υποταγή τους. Θεωρώ ότι θα βρούμε ικανές προσωπικότητες για αυτή τη θέση.

Από την ημέρα που ξεκίνησα την διαδικασία για τη σύσταση και δημιουργία του ενιαίου μετώπου των λαών του Νότου, δέχομαι καθημερινά τηλεφωνήματα από εξέχουσες προσωπικότητες και από τα δύο μεγάλα κόμματα, που με παροτρύνουν να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια και την επιδίωξή μου, γιατί αυτοί δεν μπορούν.

Μου λένε να διατηρήσω αυτό το θέμα “ζεστό”, γιατί θα το χρειαστούμε την Κυριακή το βράδυ. Βρίσκω ανθρώπους που είναι πρόθυμοι και έχουν όρεξη να συνεννοηθούμε σε αυτή την πλατφόρμα.

 

Ο τόπος θα κυβερνηθεί

Εκτιμώ ότι ο τόπος θα έχει κυβέρνηση την Δευτέρα, ανεξαρτήτως του καμώματος του κ. Σαμαρά αλλά και του κ. Βενιζέλου. Η χημεία μεταξύ τους είναι εξαιρετικά δύσκολή. Καταλαβαίνω ότι θα ψάχνουν για να βρουν “καταλύτη” που θα τους ενώνει. Την τελευταία μάλιστα ημέρα στη συγκυβέρνηση, κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια. Χρειάστηκε να παρέμβουμε για να τους χωρίσουμε, ο κ. Παπαδήμος και εγώ! Ζήσαμε σκηνές απείρου κάλλους!! Είναι λίγο δύσκολο να συνυπάρξουν αυτοί οι δύο. Χρειάζεται ο “καταλύτης”. Τον ψάχνουν. Δυστυχώς, έχουμε πολύ μεγάλη εξαλλότητα.

Οι δυο τους τελευταία, επιδίδονται σε επιθέσεις εναντίον του κ. Καμμένου και του κ. Τσίπρα. Δεν επιτίθενται στο ΛΑΟΣ. Πιστεύω ότι πρυτάνευσε κάποια λογική τις τελευταίες ημέρες. Εάν μελετήσετε και αναλύσετε το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί, θα δείτε ότι εκ των πραγμάτων, είναι περιορισμένος ο αριθμός αυτών που θα μπορούσαν να συζητήσουν σε ένα πλαίσιο. Πρέπει να βρούμε τη λύση την Κυριακή το βράδυ.

 

Μεγάλες εκπλήξεις την Κυριακή το βράδυ

Σε περιόδους κρίσης τα κόμματα πολλαπλασιάζονται. Γίνεται ένας κατακερματισμός. Πιστεύω ότι την Κυριακή το βράδυ θα έχουμε εκπλήξεις.

Εκεί που πρέπει να δηλώσω μια εντονότατη επιφύλαξη είναι η περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Διαβάζω στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα” κείμενά τους όπου αυτοπροσδιορίζονται ως “Χιτλερικοί” και ως “Παγανιστές”. Πραγματικά δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι το χειρότερο.

Είναι μερικά πράγματα τα οποία τα φοβάμαι πάρα πολύ. Σε χθεσινή τους ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος τους, λένε ξεκάθαρα ότι θα έχουν κόσμο για να επιθεωρεί τα αποτελέσματα την ημέρα των εκλογών. Στη περίπτωση δε που δεν θα τους αρέσουν, ή δεν τους ικανοποιούν, τότε θα υπάρχουν και οι “πιεστικές” δυνάμεις και προσεγγίσεις… Αυτές είναι απειλές κατά της Δημοκρατίας μας. Δεδομένου ότι και από την άλλη πλευρά, οι αντιεξουσιαστές θα τείνουν “ευήκοον ους”, θεωρώ ότι αυτό θα είναι κακό “φυτίλι”.

 

Έκκληση για να επικρατήσει η λογική

Φοβάμαι πάρα πολύ για την Κυριακή το βράδυ. Εάν ξημερώσουμε τη Δευτέρα και πάνε όλα καλά, νομίζω ότι θα μπορέσει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Φοβάμαι την Κυριακή το βράδυ, μήπως θελήσουν κάποιοι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Κάνω έκκληση προς κάθε λογικό και σώφρονα πολίτη να έχει τεταμένη την προσοχή του.