9.5.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ “ΚΟΝΤΡΑ” (01/05/2012)

Στείλτο Email


 

«Η Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο μία ημέρα εργατικού πάθους, αλλά και η ημέρα του έρωτα, των προσδοκιών και νομίζω ότι μπορούμε όλοι να αφήσουμε στα χείλη των Ελλήνων το χαμόγελο και όχι περισσότερη απαισιοδοξία και καταχνιά».

«Αυτή η καταχνιά, αυτή η αποδοκιμασία, αυτή η απογοήτευση είναι που επιτρέπει να βγουν στην επιφάνεια, κάποια κατακάθια. Και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τη Δημοκρατία». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του “ΚΟΝΤΡΑ”.

 

Για την άνοδο της Λεπέν στις γαλλικές εκλογές

Την προηγούμενη φορά η Λεπέν είχε πάρει 18% και τους είχα πει “μην με συγκρίνετε”. Αν ήθελα, το 2004, με τη μεσολάβηση τότε του Μάκη Βορίδη, ο οποίος δεν ήταν ακόμα στο κόμμα μας, μου προτάθηκε να γίνω πρόεδρος των Ακροδεξιών και να φτιάξουμε μια ομάδα. Και τους είπα “δεν με ενδιαφέρει, δεν το συζητώ”. Επιστρέφοντας την πρόταση που μου είχε γίνει. Και πήγα με τους Ευρωσκεπτικιστές. Αν ήθελα λοιπόν, θα μπορούσα από τότε να ήμουν και προϊστάμενος της Λεπέν στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά δεν το ήθελα. Δεν μου ταίριαζε, δεν μου πήγαινε, δεν είμαι.

 

Η Χρυσή Αυγή είναι μία οικονομική επιχείρηση

Αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια με κατηγορούσαν για “ακροδεξιό”, μου λένε ότι “έπρεπε να είσαι πιο ακροδεξιός για να μη βγούνε οι άλλοι”. Σχήμα οξύμωρο και αντιφατικό. Νομίζω ότι είναι λίγο αυθαίρετος ο συνειρμός μεταξύ Λεπέν και Χρυσής Αυγής. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Με τους Λεπενιστές μπορείς να μιλήσεις, να συνεννοηθείς για κάποια πράγματα, και από ότι φαίνεται μία συνεννόηση γίνεται τώρα στη Γαλλία με την εκλογή του Ολάντ. Εδώ μιλάμε για μία οργάνωση ναζιστική, παγανιστική, που δεν πιστεύει στην Ορθοδοξία. Διαβάζω τα κείμενα που έχει υπογράψει ο κ. Μιχαλολιάκος και, εν τέλει, μία επιχείρηση. Εγώ νομίζω ότι είναι μία επιχείρηση.

Έχω την αίσθηση ότι όλοι όσοι είναι στο κέντρο, στα μαγαζιά, ξέρουν ότι δεν είναι και τόσο ανιδιοτελής.

Χαίρομαι που οι ανάγκες τους έφεραν κοντά στην Ορθοδοξία. Εγώ τα βιβλία τους διαβάζω, που έχουν υπογράψει. Τι διαβάζω. Αν λοιπόν αυτά τα αποκηρύσσουν, εγώ είμαι έτοιμος -και μακάρι να είμαστε σε ένα στούντιο- θα τους ρωτούσα δύο απλές ερωτήσεις: Αν αποκηρύσσουν τον Χίτλερ και αν αποκηρύσσουν το θεό Πάνα. Αυτά γράφουν στα βιβλία τους. Αν τα αποκηρύσσουν θέμα δικό τους είναι. Μπράβο. Καλώς ήλθαν στη δημοκρατική οικογένεια.

Το όλο πολιτικό σύστημα είναι που οδήγησε έναν κόσμο στην απογοήτευση και στην απελπισία και ως εκ τούτου στην επιλογή της Χρυσής Αυγής. Είναι η “επιλογή Λεβέντη”. Θυμάστε κάποτε με τον Τσοβόλα; Ένας κόσμος απογοητευμένος πήγε με τον Λεβέντη, αλλά αυτό δεν το “κράτησε” ο Λεβέντης. Είναι μία τέτοια ψήφος.

Σας επαναλαμβάνω ακόμα μία φορά: Κάποιοι θέλανε να είμαι σε ένα χώρο που δεν μου ανήκε. Δεν μου ανήκε, τι να κάνω; Εμένα με κατέταξαν εκεί, γιατί πήγα να “ξεπλύνω” τον Βορίδη με τα τσεκούρια ή τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη κ.λπ. και δεν θα απολογηθώ για κάτι που ποτέ δεν ήμουν.

Αυτοί ήταν το πρόβλημα. Αν εγώ δεν είχα πάρει τον Βορίδη δεν θα με λέγανε ακροδεξιό. Εγώ βουλευτής της ΝΔ ήμουν, πολιτεύτηκα οκτώ χρόνια.

Εν πάση περιπτώσει, εσείς τα παλιά σας ρούχα τα πετάτε ή τα πλένετε;

Το θέμα είναι πάμε με θυμό; Αν πάμε με θυμό, η κάλπη θα βγάλει θυμό. Σκοπός είναι να πάμε με μυαλό και λογική.

Γιατί την περιπεπλεγμένη και δύσκολη κατάσταση θα την κάνουμε ακόμα δυσκολότερη. Αυτό συμβαίνει.

Με αυτή τη λογική τότε να επιτρέψουμε την επαναφορά της δικτατορίας. Όχι μπορεί η Δημοκρατία κ. Κουρή. Δεν θα φτάσουμε στα άκρα. Αν η αντίδραση είναι να πάμε στη Χρυσή Αυγή, ή στο άκρο, τότε ας πάμε στη Δικτατορία. Ολισθαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια, κάτι που δεν το θέλει κανένας από την παρέα μας νομίζω.

Είναι πολύ θυμωμένος ο Ελληνικός λαός, αλλά δεν θα τιμωρήσει έτσι του πολιτικούς. Θα τιμωρήσει τον εαυτό του.

Είναι σαν τον Αμερικανό, ο οποίος έπιασε τη γυναίκα του να τσιλιμπουρδίζει και αφαιρεί τα δικά του όργανα, αντί να τιμωρήσει τη γυναίκα του. Αυτό πάει να κάνει τώρα ο Ελληνικός λαός με τη Χρυσή Αυγή.

 

Για το ποιος άφησε το χώρο του για να κατευθυνθεί (δημοσκοπικά) προς τη Χρυσή Αυγή

Ο χώρος είναι η απογοήτευση και η απελπισία. Για αυτό φύγανε από το ΚΚΕ, από το “σκληρό” ΠΑΣΟΚ, φύγανε από τη ΝΔ.

Η αλήθεια είναι μία. Ο κόσμος ψηφίζει με θυμό. Εγώ κάνω έκκληση – και μέσα από το δικό σας δίαυλο – να πάει με λογική. Ο θυμός θα περιπλέξει τα πράγματα. Θα είναι πιο δύσκολη η επόμενη μέρα. Άρα λοιπόν ας πάει με τη λογική να ψηφίσει ανθρώπους που έχουν μυαλό, μήπως και υπάρξει μία στοιχειώδης συνεννόηση και προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για τον τόπο.

 

Για το βράδυ των εκλογών και την επόμενη μέρα

Φοβάμαι ότι το βράδυ εκείνο τα ακραία στοιχεία θα θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Και θα βρουν έδαφος απέναντι στα στοιχεία της άλλης πλευράς, τα δύο άκρα. Και πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε εξελίξεις. Ήδη η Χρυσή Αυγή, μέσα από την ιστοσελίδα της, λέει ότι «αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε θα υπάρξει πειστική απάντηση από τους δικούς μας». Από τους “φουσκωτούς”. Είναι ξεκάθαρο. Διαβάζω από μέσα, μήπως μείνει καμία απορία, ότι κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων θα έχουν κάποιον άνθρωπο εκεί, που υποχρεούνται, όλα τα κόμματα έχουν, ο οποίος θα παρακολουθεί την κατάσταση και αν κριθεί σκόπιμο θα κάνει τις απαιτούμενες “νόμιμες” ενέργειες. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα από αυτές τις ενέργειες, θα αναλάβουν κάποιοι άλλοι να προβούν σε “άλλες ενέργειες” πιο πειστικές. Αυτό γράφτηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

“Πειστικές ενέργειες”, δηλ. «Αν τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλουμε ετοιμαστείτε το βράδυ θα πέσει ξύλο». Αυτόν τον τσαμπουκά φοβάμαι.

Αυτό είναι χειρότερο από τσαμπουκάς.

Είναι εκτροπή κύριοι και μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση. Αν λοιπόν ξεκινάμε με το “αν δεν μας δώσετε τα αποτελέσματα που θέλουμε εμείς θα κάψουμε την Αθήνα”, γιατί έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, οδεύουμε σε λάθος δρόμο. Σας θυμίζω κ. Κουρή ότι το σύνθημά τους σε μία μεγάλη διαδήλωση ήταν “Να καεί, να καεί, το μπ…. η Βουλή”.

 

Παραλογισμός αδιεξόδου

Απευθύνομαι κ. Κουρή σε όλους εκείνους, που με μία στείρα άρνηση είναι οι “εύκολοι αντιστασιακοί”. Από τους “Νενέκους” στο απύθμενο όχι. Χρειάζεται λίγο μυαλό. Είναι πολύ εύκολο. Λες “Όχι σε όλα”. Αυτό το οποίο “κόπτει” τον κ. Τσίπρα και πως τον είπε ο κ. Σαμαράς, “τον κ. Αντιτσίπρα”, έτσι είπε τον κ. Καμμένο; Το “Όχι σε όλα” ή “πρωθυπουργός η κ. Παπαρήγα” με τη σύμπραξη Καμμένου και Τσίπρα, δεν είναι λογικές επεξεργασίες εξόδου της χώρας από την κρίση.

 

Για τη στάση της κ. Παπαρήγας

Η κ. Παπαρήγα είναι τόσο όσο σοβαρή, ώστε γνωρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Από εκεί και πέρα λοιπόν, οι άλλοι δεν είναι και τόσο σοβαροί.

Η κ. Παπαρήγα, θέλει να έχει μία συγκεκριμένη δύναμη για να της εξασφαλίζει τη μακροημέρευσή της στο κόμμα της. Αυτά δεν με απασχολούν και ούτε και με ενδιαφέρουν. Εμένα με ενδιαφέρει ότι το βράδυ, το αποτέλεσμα πρέπει να έχει μερικούς ανθρώπους που να μπορούν να έχουν μία στοιχειώδη συνεννόηση μην τιναχτεί το παν στον αέρα. Αυτό θέλω.

 

Για τη θέση του ΛΑΟΣ το βράδυ των εκλογών.

Θα σας το δώσω γρήγορα και παραστατικά. Είναι δύο κύκλοι που εφάπτονται. Είναι ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς. Δίπλα στον κ. Βενιζέλο είναι ο κ. Κουβέλης. Παραδίπλα είναι ο κ. Τσίπρας και παραδίπλα είναι η κ. Παπαρήγα. Δεξιά του Σαμαρά είμαι εγώ, παραπέρα είναι ο Καμμένος και παραπέρα είναι οι Χρυσαυγίτες.

Ποιο δεξιά από μένα [στους κύκλους του Σαμαρά] είναι ο κ. Καμμένος και ο κ. Μιχαλολιάκος. Αυτοί οι δύο δεν μπαίνουν στη διαδικασία. Το έχουν δηλώσει. Ο Τσίπρας και η Παπαρήγα το ίδιο. Άρα μικραίνει ο κύκλος των πιθανών συνομιλητών. Να μιλήσουμε σοβαρά “τι κάνουμε βρε παιδιά”; Γιατί εγώ πιστεύω ότι οι δύο μεγάλοι θα πάρουν λιγότερο από 45%, αλλά θα πάρουν πάνω από 150 βουλευτές, λόγω του καλπονοθευτικού συστήματος των 50 βουλευτικών εδρών, που παίρνει ο πρώτος. Άρα θα χρειαστεί μία κουβέντα. Μόνοι τους οι δύο δειλιάζουν να πάνε. Φοβούνται να πάνε – είναι ξεκάθαρο αυτό – το γνωρίζουμε όλοι. Άρα θα χρειαστούν κάποιες κουβέντες. Εγώ λοιπόν λέω. «Μπορώ να μιλήσω στο εξής πλαίσιο. Είμαι έτοιμος να μιλήσω.

Πρώτο. ΟΧΙ αποδοχή του Μνημονίου. Ξεκάθαρο. Δεν μπορεί να είναι Πρωθυπουργός ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Φεύγουν από τη μέση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλοι πιο ώριμοι. Εγώ έχω ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες επαφές με τους Ευρωβουλευτές του Νότου. Σας θυμίζω ότι ήμουν Αντιπρόεδρος των Ευρωσκεπτικιστών και υπό την ιδιότητα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου μίλησα με όλη την ομάδα – Ρεν, Αλμούνια και όλους αυτούς – και είχα μεγάλη επαφή με την ομάδα των Ευρωβουλευτών. Συνολικά 45. Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και τώρα – και ευτυχώς – και Γαλλία. Λέω: “Παιδιά ένα Μέτωπο”. Πάμε στην κυρία να της πούμε ότι η μόνιμη λιτότητα είναι ταφόπλακα. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Το λέει ο Νομπελίστας Οικονομολόγος, ο κ. Στίγκλιτς, αν θυμάμαι καλά το όνομά του, και το είπε και ο Πρόντι, ο οποίος ξέρει την Ευρώπη καλύτερα από το σπίτι του. Είναι λάθος αυτή η πολιτική. Και λάθος μεγάλο το ακριβό ευρώ, που εξυπηρετεί την κ. Μέρκελ.

Η δική μου πρόταση είναι: “Ένα προς ένα”. Σταθερή σχέση δολάριο προς ευρώ, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που σημαίνει βγάζω τα golden boys από τη διακυβέρνηση του κόσμου. Δεν έχουν λόγους να υπάρξουν. Και εν συνεχεία μπορώ να κάνω εξαγωγές και μπορώ να έχω τουρίστες Αμερικάνους. Αυτό είναι το πρόγραμμά μου. Με αυτό προχωράω. Και μπορεί να γίνει ανατροπή.

 

Για το λίγο χρόνο που έμεινε ο ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Με 5% “έβγαλα” πρωθυπουργό. Τους “απαγόρευσα” τον Πετσάλνικο.

Εγώ πήγα να σώσω την Ελλάδα αλλά όταν αυτοί ξεστρατήσανε δεν θα τους ακολουθούσα στον γκρεμό.

 

Για τη συμμετοχή μου στην κυβέρνηση

Πήγα να σώσω την Ελλάδα, αλλά όταν είδα ότι ξεστράτιζαν, δεν μπορούσα να τους ακολουθήσω στον γκρεμό. Σας θυμίζω ότι με το Ευρωσύνταγμα πάλι, οι Ευρωσκεπτικιστές που ήταν το 2%, όλα τα κόμματα ψηφίζανε το Ευρωσύνταγμα και εδώ στην Ελλάδα κατορθώσαμε και ανατρέψαμε να περάσει, στη Γαλλία και στην Ολλανδία. Εμείς το 2% το ανατρέψαμε. Άρα λοιπόν έχει γίνει μία φορά, ξέρω ότι μπορώ να το κάνω.

Σας θυμίζω ότι το Φεβρουάριο είχα μεγάλη αντίσταση από Παπαδήμο, Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλο να πάμε στην υπόθεση του Μνημονίου και τον κ. Σαλαβράκο. Και έγινε η συζήτηση στην Ολομέλεια και κάμφθηκε η Γερμανία για πολύ. Άρα αν το αποφασίσεις το κάνεις.

 

Στα όριά της η Ελλάδα

Όχι δεν έχουμε αντοχές, μην κοροϊδευόμαστε. Ναι είναι έτοιμοι στις χώρες του Νότου, γιατί υπάρχει και σε αυτούς η χολέρα. «Πηγαίνει προς τα εκεί. Είναι ήδη στην Ισπανία κ Κουρή, γιατί εσείς και οι συνεργάτες σας διαβάζετε λίγο πιο έξω από τα γράμματα. Η Μέρκελ έχει καταλάβει ότι χάνοντας τη Γαλλία, χάνει κάποια δύναμη. Και προσπαθεί να προσεταιριστεί τον Μόντι. Δεν μπορεί. Δεν μπορεί εκ των πραγμάτων. Υπάρχει ένα ρεύμα στο λαό της Γαλλίας. Μιλάμε λοιπόν για μια μύγα και προσπαθεί να τη βάλει στο ρουθούνι της Γαλλίας». Εγώ φωνάζω και λέω: «Παιδιά η μύγα στο ρουθούνι της Μέρκελ». Εγώ έχω σκοπό από τη Δευτέρα να κάνω ταξίδια σε όλες τις πρωτεύουσες, θα πάω να μαζέψω όλους αυτούς που έχω γνωρίσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Ποιος δεν θέλει τον ΛΑΟΣ στη Βουλή

Το έγραφε μια εφημερίδα προχθές, η “Ελεύθερη Ώρα”. Δεν θέλουν τον Καρατζαφέρη στη Βουλή. Το θέμα είναι ποιοι θα νικήσουν. Αυτοί ή ο Ελληνικός λαός; πιστεύω θα νικήσει ο Ελληνικός λαός. Πρώτα- πρώτα, δεν με θέλουν στα πόδια τους, γιατί σήκωσα ανάστημα. Δεύτερον οι Αμερικάνοι με τα ταξίδια και με την προοπτική που έχω ανοίξει με τη Ρωσία δεν τους αρέσει καθόλου. Το ίδιο που έκαναν στον Καραμανλή. Αυτό τους ενοχλεί περισσότερο. Εγώ θυμάμαι το 1987, η “Αυριανή” είχε γράψει ένα κομμάτι ότι “ο Καρατζαφέρης εκπαιδεύεται στα σχολεία των Αμερικανών, στα ίδια που έχει περάσει ο Αρσένης”. Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι έχω περάσει δύο σχολεία. Αλλά από τη στιγμή που το ’90, που έπεσε ο υπαρκτός- ανύπαρκτος σοσιαλισμός, είδα ότι δεν έχουν καμία παιδεία. Ήταν επικίνδυνοι. Κόσσοβο, Βοσνία, Αφγανιστάν, Ιράκ κ.λπ., και είδα ότι έχουν στην αγκαλιά της Τουρκία και Σκόπια για να αποκλείσουν τη Ρωσία. Εγώ ήμουν “ορφανός” έπρεπε να κάνω κάτι για την Ελλάδα. Και βεβαίως η πρότασή μου είναι η Ρωσία να επενδύσει στην Ελλάδα, και να πάρει και το Νεώριο να έχει μια βάση στο Αιγαίο που θα με εξασφάλιζε εμένα από ότι πλέει στο Αιγαίο. Κανείς δεν έχει τα κότσια εκτός από τον Καρατζαφέρη. Εγώ το τολμώ. Οι άλλοι είναι “His Master Voice” Μάκη Κουρή, τα ξέρετε όλοι. Ότι πάνε να πάρουνε ευλογία όλοι από εκεί.

 

Για τον Κώστα Καραμανλή

Εγγύηση αυτός, που στην ουσία πτώχευσε τη χώρα δεν μπορεί να είναι. Διπλασίασε το χρέος. Περιμένω τον Καραμανλή πρώτα να κάνει μια καλή εξήγηση στον Ελληνικό λαό, να ζητήσει τις συγνώμες του και εν συνεχεία έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει.

Να ακούσω πως διπλασιάστηκε το χρέος. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που έχω μια ευρύτητα καρδιάς. Δεν είμαι απαθής. Μακριά από μένα η απάθεια. Αλλά ο κ Καραμανλής πιστεύω ότι το μυαλό του το έχει στο βράδυ των εκλογών.

Πιστεύω ότι ένα ποσοστό κοντά στο 25% και στο 26% θα άνοιγε ορέξεις και επιθυμίες.

Ακριβώς για να επιβιώσω δεν είμαι απαθής. Στα δύσκολα του είπα: «Κώστα έχεις 152 κι έχω 10, 162. Τους παραχωρώ. Δεν θέλω κανένα οφίτσιο. Αλλάζω πολιτική για να μην ταραχθεί η Ελλάδα και η παράταξη. Κι ενώ του έκανα αυτή την απλόχερη προσφορά, την άλλη μέρα το πρωί εκείνος με έλεγε “ακραίο” μέσα στη Βουλή. Δεν νομίζω ότι χωράει εμπάθεια σε αυτά τα πράγματα. Θα έπρεπε να καταλάβει ο Καραμανλής. Αν είχε ακούσει, σήμερα δε θα ήταν στη Ραφήνα και η Ελλάδα δεν θα ήταν εδώ που είναι.

 

Για τον Αντώνη Σαμαρά

Τώρα θα πρέπει να εξομολογηθώ πικρά πράγματα. Οσάκις με έχει ανάγκη ο Αντώνης είναι μια χαρά. Μόλις πιστέψει ότι δεν με έχει ανάγκη, γυρίζει στα γνωστά του μονοπάτια. Δικαίωμά του είναι. Μπορώ και συγχωρώ τους ανθρώπους. Αλλά από εκεί και πέρα όμως μαθαίνω και δεν επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη.

 

Για το “μοίρασμα” της εκλογικής πίτας

Πολύ απλά. Το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 44%. Τώρα το υπολογίζουμε γύρω στο 20%-22%, έτσι δεν είναι; Χάνει 22%. Το 22% το μοιράζονται. Ο κ Τσίπρας σε μεγάλο ποσοστό, ο Κουβέλης σε λιγότερο και κάτι το ΚΚΕ και κάτι στο 1,5% έρχεται σε εμάς. Αυτό είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ είχε 34%, οδεύει για το 26% απ’ ότι λένε “συν, πλην”. Άρα λοιπόν αυτό το 8% είναι ελεύθερο. Ε, κάτι πάει στη Χρυσή Αυγή, κάτι πάει στον κ Καμμένο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν κάνω ποσοστά, ανάλυση του εκλογικού Σώματος έκανα.

 

Για τη Βάνα Μπάρμπα

Η Βάνα Μπάρμπα, δεν είναι το πρώτο της στοιχείο, ότι είναι μια διεθνούς φήμης πετυχημένη καλλιτέχνης στο εξωτερικό. Ήταν έντονα πολιτικοποιημένη. Ήταν στο “Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”. Έφυγε από το “Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ” και ήρθε κοντά μας. Πολύ ενεργή πολίτης και δυναμική γυναίκα. Το “Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”, όχι το “χλιαρό ΠΑΣΟΚ”.

 

Για την πρόταση οπλοκατοχής

Εάν η Πολιτεία σε εμπιστεύεται και μπορεί να σου δώσει όπλο, τότε σε περίπτωση άμυνας και υπεράσπισης της ζωής και της τιμής της οικογένειάς σου, της ασφάλειάς σου, δεν πας φυλακή. Εάν τώρα, κάποιος τα μεσάνυκτα μου σπάσει τη πόρτα και κινδυνεύσει η ζωή μου και πυροβολήσω, θα πάω φυλακή. Γιατί; Ακόμα και ο αστυνομικός κινδυνεύει να πάει φυλακή, αν πυροβολήσει κάποιον.

Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο. Πότε μπορεί να πυροβολήσει ένας αστυνομικός. Εχθρευόμαστε τον αστυνομικό περισσότερο από το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία. Και του έχουμε δώσει όπλα τρεις γενιές πίσω, παλιά δηλαδή. Να δίνονται οι άδειες με νόμιμη διαδικασία και να επιλέγει το κράτος σε ποιον θα παρέχει άδεια οπλοκατοχής. Δεν δίνεις στον οποιοδήποτε όπλο. Θα υπάρχει μεγαλύτερη νόμιμη οπλοκατοχή, ιδιαίτερα για κάποιους που κατοικούν σε κάποιες ακραίες και απομακρυσμένες γειτονιές.

Πως θα προλάβει να πάει η αστυνομία στο Μαρκόπουλο ή στα Λεγραινά; Είναι απομακρυσμένες περιοχές και δεν μπορεί να αστυνομεύονται επαρκώς.

Άμα μπει κάποιος μέσα στο σπίτι σου τα μεσάνυκτα, τον πυροβολείς. Δεν έρχεται για να σου φέρει “αντίδωρο”. Έχει εγκληματικές προθέσεις. Είναι επικίνδυνος κακοποιός και αποτελεί απειλή για σένα και την οικογένειά σου.

Την επόμενη ημέρα, θα δώσω όπλο σε εκείνον που κινδυνεύει από το λαθρομετανάστη. Ξεκάθαρα πράγματα! Το έχω αποφασίσει και δεν το αλλάζω.

600 καραμπίνες υπάρχουν στα σπίτια, νόμιμες των κυνηγών. Είδατε κανένα κυνηγό να βγάλει την καραμπίνα και να κυνηγάει κανένα στο δρόμο;

 

Για τους λαθρομετανάστες

Είναι δυνατόν να περιοριστούν και να φιλοξενηθούν 2.000 λαθρομετανάστες από τα σχεδόν δύο εκατομμύρια που ζουν στη χώρα μας; Αυτά είναι προεκλογικά κόλπα του κ. Χρυσοχοϊδη! Έχω πει να πάμε στην Ευρώπη και να ξεκαθαρίσουμε το θέμα. Να τους πούμε: «Ή τους παίρνετε – σε εσάς θέλουν να έλθουν αλλά σταμάτησαν και έμειναν σε εμένα λόγω “Δουβλίνου ΙΙ” – ή φεύγουμε από αυτό και τους εκδίδω ταξιδιωτικά έγγραφα να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν»…Και πάνω από όλα, φροντίζω να τους κάνω δύσκολη τη ζωή. Όχι να τους κάνω πιο εύκολη τη ζωή! Θα απαγορεύεται ο επιχειρηματίας να έχει στη δούλεψή του λαθρομετανάστη. Να είναι ποινικό αδίκημα. Να τους δυσκολέψουμε. Θα απασχοληθούν στη θέση τους Έλληνες. Έχουμε άλλωστε 1,2 εκατ. άνεργους. Θα μάθουν να δουλεύουν οι Έλληνες.

Θα εφαρμοστεί επίσης, η πολιτική της ποσόστωσης και θα ληφθούν υπόψη ορισμένα κριτήρια. Τι ειδικότητα έχεις, που μένεις και τι δουλειά κάνεις. Έχουμε ιερόδουλες που είναι οροθετικοί και που φιλοξενούνται σε κάποια κακόφημα ξενοδοχεία ιδιοκτησίας κάποιων αρχηγών κομμάτων. Οι εφημερίδες και συγκεκριμένα το “Έθνος της Δευτέρας”, αναφέρουν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, είναι ιδιοκτήτης ενός “ροζ” ξενοδοχείου στα Πατήσια.

 

Για τη σύλληψη του κ. Λιάτσου

Είναι τρομακτικό. Θυμάμαι πολύ παλιότερα, πριν 30 χρόνια, που με μεγάλη ευκολία συλλαμβάνανε πότε τον Κουρή, πότε τον Ρίζο ή πότε εμένα. Αυτό που έγινε τώρα το 2012, το θεωρώ τρελό. Φιλοξένησε μια συνέντευξη κάποιου που έλεγε κάποια πράγματα. Έγινε μήνυση στο Αγρίνιο και τελικά συνελήφθη στην Αθήνα σε τρεις ώρες!! Το κόμμα του Καμμένου είναι γνωστό ότι έχει μέσα του αρκετούς ανθρώπους που συνεργάζονται με τον έναν, ή άλλο τρόπο, με τις Μυστικές Υπηρεσίες! Είναι βαρύτατος αυτός ο ισχυρισμός, αλλά αληθινός. Όποιος θέλει ψάχνει και βρίσκει.

 

Για τη σχέση Καμμένου – Γεωργαλά

Θεωρώ ότι αυτή η λογοκρισία των δικαστών που απαγορεύουν να αναφέρεται το όνομα κάποιου, είναι ανόητη πράξη. Δεν με ενδιαφέρει ποιος δικαστής ήταν. Τη βρίσκω πολύ ανόητη. Δηλαδή, απαγορεύω με μια απόφαση που βγάζω – δεν ξέρω πως τη βγάζω – ότι ο Κουρής δεν θα αναφέρει ποτέ ξανά το όνομα Καρατζαφέρη. Τότε, για ποια δημοσιογραφία και ελευθερία του Τύπου μιλάμε; Ποια ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που επιτάσσει το Σύνταγμα;

Δηλαδή, λέει ο Γεωργαλάς ότι σου έχω φτιάξει το ιδεολογικό σου μανιφέστο, σου έγραψα και ένα βιβλίο, συμφωνήσαμε κάποια χρήματα για την αμοιβή μου και δεν μου τα έδωσες. Δώσε μου τα λεφτά μου που μου οφείλεις.

Αυτό λέει ο Γεωργαλάς. Δεν λέει δώσε μου πίσω το βιβλίο ή τις ιδέες μου. Τα λεφτά μου θέλω.

Έχουμε κάποιον που κατηγορεί ως λογοκλόπο τον κ. Καμμένο, ότι δηλαδή πήρε και οικειοποιήθηκε το πνευματικό έργο κάποιου άλλου – έτσι έπεσε και ο πρόεδρος της Ουγγαρίας πριν ένα μήνα και κάποιος υπουργός της Γερμανίας – και από την άλλη μεριά, ότι είναι και μπαταχτσής, δεν πληρώνει δηλαδή αυτά που οφείλει και έχει συμφωνήσει. Αυτό έγραψε ο Λιάτσος.

Εν πάση περιπτώσει, να πιάσει τον Γεωργαλά και όχι τον δημοσιογράφο που το έγραψε.

Για να πω τα πράγματα με το όνομά τους. Όταν πριν 15 χρόνια διάβασα εκείνο το βιβλίο, πράγματι, μια στιγμή είπα: «Μπράβο στον Πάνο! Έχει μια πνευματική ανάπτυξη και συγγραφική δεινότητα. Μου έκανε μεγάλη έκπληξη το βιβλίο αυτό». Τώρα βγαίνει ότι το βιβλίο δεν ήταν δικό του!

 

Γιατί να ψηφίσουμε το ΛΑΟΣ

Ας με ψάξουν οι Έλληνες ψηφοφόροι καλά. Πότε έβλαψα εγώ την Πατρίδα; Ποτέ! Δεν έχω βλάψει ποτέ την Πατρίδα. Τον εαυτό μου μπορεί να έβλαψα και το κόμμα. Αλλά, ουδέποτε την Πατρίδα. Και για αυτό και το σύνθημά μου είναι: ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

 

Τι επιλέγουμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου

Είναι ξεκάθαρο. Το βράδυ της Κυριακής, επιλέγει και ψηφίζει ο Έλληνας πολίτης Πρωθυπουργό για την επόμενη ημέρα. Δεν επιλέγει Πρωθυπουργό για την προηγούμενη. Και ο Πρωθυπουργός πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια:

Πρέπει να τον ξέρει η Ευρώπη. Να ξέρει την Ευρώπη. Να μπορεί να λέει “ΟΧΙ” κάποια στιγμή. Εάν λοιπόν αυτά είναι τα κύρια στοιχεία, νομίζω ότι αυτά τα καλύπτω. Δεν ξέρω αν τα καλύπτουν και τα πληρούν όλοι…

Σε όλες τις εκλογές όλοι μας κατεβαίνουμε για να γίνουμε Πρωθυπουργοί. Δεν γινόμαστε κλητήρες.

 

Για τον κ. Τσίπρα

Άκουσα την ομιλία του κ. Τσίπρα και εμμέσως πλην σαφώς, μας έλεγε πως θα κυβερνήσει! Αλλά, δεν είπε τίποτα για Νόμο και την Τάξη. Δεν είπε τίποτα για εγκληματικότητα, για τους λαθρομετανάστες, αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ και τις συμμαχίες. Ορισμένα πράγματα ειπώθηκαν με τέτοιο τρόπο για να μην χάσει τους αστούς του ΠΑΣΟΚ.

Την Κυριακή το βράδυ μας ψηφίζει ο κόσμος για Πρωθυπουργούς. Από κει και πέρα, ο καθένας, βάσει της δυναμικής που αναπτύσσει και των νοηματικών του επεξεργασιών, καταλαμβάνει μια θέση στη πολιτική μας ζωή.

 

Για το κοινωνικό έργο του ΛΑΟΣ

Ο ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστά στο Δημόσιο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν 250 εκατ. ευρώ. Έχουν και το προσωπικό που απασχολείται στα κόμματά τους απλήρωτα. Διερωτώμαι, πως είναι δυνατόν ένας αρχηγός που δεν μπορεί να φτιάξει τα οικονομικά του κόμματός του, θα φτιάξει τα οικονομικά της Ελλάδας; Έδωσα πέρσι 1 εκατ. ευρώ για ενίσχυση στο Ταμείο Φτώχειας. Μας τα έφαγαν τα λεφτά αυτά. Χάθηκαν!

Έδωσα 500.000 ευρώ για να φτιάξω και να στήσω τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο, στη Πέλλα. Αυτά ήταν δουλειά του Κράτους και της Πολιτείας.

Κατασκευάσαμε ένα λυόμενο ιατρείο και το τοποθετήσαμε σε ένα χωριό, τους Στουππαίους, στο Μαρμάρι, στην Εύβοια. Δεν υπήρχε μέρος για να εξετάσει ο γιατρός τον κόσμο. Ένωναν τραπέζια για να κάνουν κρεβάτι και να τους εξετάσουν! Δεν μπορούσα να βγάλω άκρη με τους μανδραρίνους της γραφειοκρατίας. Τελικά, η νύφη μου, η Τζούλια Βομπίρη, μια εξαίρετη αρχιτέκτων, μελέτησε και σχεδίασε το ιατρείο που εγκαταστήσαμε.

Μοιράσαμε, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργούμε, 100 τόνους τρόφιμα, καθώς και πάρα πολλά είδη ένδυσης. Μοιράσαμε περίπου 10.000 παντελόνια και πουκάμισα. Το έκανα. Βοηθούσαμε και τις προηγούμενες χρονιές. Αλλά τώρα είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη και υποφέρει πολύ ο κόσμος.

Τώρα βλέπω αρκετούς νοικοκυραίους να έχουν πραγματική ανάγκη και να καταστρέφονται. Ήταν άνθρωποι που έκαναν το κουμάντο τους, αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν.

 

Για την επόμενη μέρα

Όργωσα με τις περιοδείες μου όλη την Ελλάδα. Παντού διαπιστώνω την ανάγκη του κόσμου να απαντηθεί το ερώτημα, τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Το είπα σε όλους και το ξέρουν. Θα είμαι η εγγύηση της ομαλότητας, της σοβαρότητας και της σταθερότητας για την επόμενη ημέρα. Δεν θα αφήσω τα πράγματα να ξεφύγουν από καμία πλευρά την Κυριακή το βράδυ. Και έτσι θέλω να με ψηφίσουν. Το έχω αποδείξει και θα το κάνω και τώρα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Θέλω να σας θυμίσω, ότι κάποια στιγμή την πολύ δύσκολη βραδιά των συζητήσεων, ήλθαν στα χέρια ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο και μπήκα στη μέση εγώ και ο κ. Παπαδήμος για να τους χωρίσουμε!

Κάποια στιγμή, αυτά τα παιδιά, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να υπάρχει και να συνεχίζεται αυτή η στείρα και άγονη αντιπαλότητα που βλέπω τώρα.

 

Οι κούφιες υποσχέσεις Βενιζέλου

Μας λέει και μας υπόσχεται ο κ. Βενιζέλος ότι σε τρία χρόνια θα φύγουμε από το Μνημόνιο. Καλώ τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, τον Διοικητή της ΤτΕ να βγουν και να μας πουν αν είναι πράγματι έτσι, ή όχι. Η αποσιώπησή τους είναι συνενοχή στη σκοπούμενη πράξη του κ. Βενιζέλου.

 

Φοβάται ο Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει το debate, την τηλεμαχία. Φοβάται να έλθει και να αντιπαραταχθεί. Δεν είναι κακό το συναίσθημα του φόβου. Ανθρώπινο είναι. Αν φοβάται και δεν θέλει αυτός, τότε να πάνε σε ένα debate οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας! Ο κ. Αθανασίου, ο κ. Κύρτσος, ο κ. Δήμας και να κάνουν όλοι μια συζήτηση για να ακούσουμε και να ενημερωθούμε για τις θέσεις των κομμάτων.

Εφόσον φοβάται να έλθει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, προτείνω αυτό το debate.