8.5.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΥΡΤΣΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Στείλτο Email

Για την ανάγκη σύστασης ενός εθνικού, κοινωνικού μετώπου, με οδηγό τις προτάσεις του ΛΑΟΣ

Σε αυτή τη φάση θέλουμε μια σύνθεση δυνάμεων και σύγκλιση απόψεων. Εμείς προσφέρουμε μια πολιτική πλατφόρμα που μακάρι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να την ενστερνιστεί, αν και οι ηγεσίες τους είναι δεσμευμένες στο νέο Μνημόνιο. Εμείς όμως θεωρούμε ότι σε 3, 6, 9 μήνες, εφαρμόζοντας το νέο Μνημόνιο, θα βρεθεί η χώρα σε δραματικό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, οπότε οι προτάσεις που διατυπώνουμε από τώρα, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία. Αυτές οι προτάσεις προετοιμάζουν το μέλλον, γιατί οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής –ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος- έχουν υπογράψει απίθανα πράγματα τα οποία θα μετατραπούν σε μια σειρά μέτρων της τάξης των 20 δισ. ευρώ τους αμέσως επόμενους μήνες. Θα πληρώσουμε ένα λογαριασμό που θα μπορούσαμε να τον αποφύγουμε, αν είχαν θέσεις ανάλογες με τις δικές μας. Αλλά αυτές δεν είναι θέσεις που θα τις εφαρμόσουμε αύριο το πρωί, γιατί προφανώς ο συσχετισμός δυνάμεων δεν το επιτρέπει. Είναι θέσεις όμως που κατά την άποψή μας θα αποτελέσουν την πολιτική ατζέντα του άμεσου μέλλοντος και προσφέρονται για μια πολιτική «ζύμωση», ώστε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και να υπάρξει πια ένα εθνικό, κοινωνικό μέτωπο για την αντιμετώπιση της κρίσης σε διαφορετικές βάσεις. Γιατί αν συνεχίσουμε με το νέο Μνημόνιο θα φτάσουμε σε ρεκόρ ύφεσης και ανεργίας σε 3 με 6 μήνες. Εμείς λέμε πως όσο πιο γρήγορα κάνουμε αυτή τη συζήτηση και όσο περισσότεροι συμμετάσχουν σε αυτή, τόσο καλύτερα θα είναι για την χώρα. Θα είμαστε συμπαραστάτες και πρωταγωνιστές στην αναζήτηση της νέας λύσης που δίνουμε, διατυπώνοντας βασικές θέσεις αλλά και επιμέρους, ειδικά στο τομέα της οικονομίας. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί που κάνουν μοιρασιά των θέσεων, αλλά κοιτάμε τις ανάγκες του λαού και της πατρίδας. Εμείς έχουμε ανοιχτά μυαλά και ορίζοντες. Μας ενδιαφέρει το λεωφορείο της εξουσίας να έχει σωστή πορεία και στο τιμόνι να είναι κάποιος αξιόπιστος και αποτελεσματικός. Τα άλλα κόμματα τώρα, που έχουν τον κομματικό τους στρατό και τους ενδιαφέρουν τα κρατικά κονδύλια, προσπαθούν να φτιάξουν το σχήμα, χωρίς να εξηγήσουν την πολιτική τους. Και η πολιτική που έχουν υπογράψει δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που περιγράφουν προεκλογικά. Άρα, ψάχνουν τη ψήφο στη βάση μιας εικονικής πολιτικής και μετά τις εκλογές θα εφαρμόσουν μια εντελώς διαφορετική πολιτική. Αυτή είναι η πολιτική στην Ελλάδα.

 

Για τη δράση μας μέσα στη κυβέρνηση Παπαδήμου

Πιστεύουμε ότι έπρεπε να στηρίξουμε την επιλογή Παπαδήμου, που στην ουσία εμείς επιβάλαμε, γιατί διαφορετικά θα είχαμε πάει σε πρωθυπουργό Πετσάλνικο, στην οικονομική κατάρρευση και στην δραχμή. Άρα δείξαμε ότι είμαστε εθνικά και κοινωνικά υπεύθυνοι. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήγαν στραβά, ο δικομματισμός «καπέλωσε» αγρίως τον Παπαδήμο και στην τελική φάση, έφτασε να «ξεπλένει» το σκάνδαλο της Siemens, να προχωρά σε ρυθμίσεις προεκλογικού χαρακτήρα και να κάνει ρεσάλτο στο δημόσιο ταμείο για να χρηματοδοτηθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χωρίς μάλιστα να ξεπληρώσουν τα χρέη των 230 εκατ. ευρώ που έχουν στην ΑΤΕ. Επομένως είμαστε υπερήφανοι για τις επιλογές μας -που αποτρέψαμε την λύση Πετσάλνικου- για τις διαφωνίες μας και για την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση.

 

Για την Χρυσή Αυγή και την παράνομη μετανάστευση

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί μια άγρια αντίδραση σε μια άγρια κατάσταση. Εμείς εδώ και χρόνια προτείνουμε την άμεση αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης η οποία πρέπει να γίνει σε επίπεδο κράτους και όχι παρακράτους. Αν διαβάσετε τις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής, προτείνουν να συνεισφέρουμε τον όβολόν μας για να δημιουργήσουν μια παρακρατική οργάνωση που θα προστατεύει –υποτίθεται- τους πολίτες. Έχουμε 60.000 αστυνομικούς -και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς- 9.000 συνοριοφύλακες, έχουμε στρατό, πυροσβέστες, βοηθητικά Σώματα και όλοι αυτοί είναι μέρος του κράτους. Και επειδή είμαστε πλέον αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα –με εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες- μόνο το κράτος μπορεί να δώσει μια πολιτισμένη, Ευρωπαϊκή λύση και να τους απομακρύνει με δραστικό τρόπο. Αν τώρα πάμε σε λύση όπου επιδοτούνται 300 ή 400 άνθρωποι για να κάνουν το παρακράτος, τότε θα πάμε σε μια ζούγκλα, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο και αυτό δεν θα είναι κίνδυνος για το ΛΑΟΣ αλλά θα είναι πολύ άδικο για την οικονομία μας και κυρίως για την κοινωνία μας γιατί αυτή η ζούγκλα του παρακράτους θα φέρει τρελές αντιδράσεις από τους λαθρομετανάστες που είναι συγκεντρωμένοι στα μεγάλα αστικά κέντρα και προέρχονται από πολύ σκληρές χώρες (Αφγανιστάν, Ιράκ, Πακιστάν). Εμείς δεν εμπιστευόμαστε το υπό δημιουργία παρακράτος της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, ζητάμε από το Ελληνικό κράτος, βάσει πολιτικών οδηγιών, να αρχίσει την επίλυση αυτού του προβλήματος που είναι και αστυνομικό, κοινωνικό και διπλωματικό γιατί πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις. Είναι ένα θέμα που έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί εδώ και χρόνια. Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την εγκληματική τους αδράνεια, όπως και τα Κόμματα της Αριστεράς γιατί εμποδίζουν το κράτος να παρέμβει και εμφανίζονται ως φίλοι των μεταναστών και ταυτόχρονα είναι «ψεύτικοι» φίλοι των μη προνομιούχων Ελλήνων οι οποίοι πληρώνουν το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της παράνομης μετανάστευσης. Και καταγγέλλουμε επίσης τους «επαγγελματίες» της ανωμαλίας, δηλαδή την Χρυσή Αυγή και την μεθόδευση που επιχειρεί. Η Ελλάδα αποτελεί το 2% του συνολικού πληθυσμού της Ε.Ε. των 27 και δέχεται το 90% των παράνομων μεταναστών. Είναι σαν να πάνε 12 εκατ. παράνομοι μετανάστες στην Γερμανία. Θα έχει μετά η Γερμανία την ίδια οικονομική άνθηση, την ίδια ανταγωνιστικότητα, την ίδια κοινωνική πειθαρχεία, θα είναι το ίδιο τουριστικά ελκυστική; Άρα αυτά που θεωρούμε αδιανόητα για τους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους, πως μπορούμε εμείς να τα ανεχόμαστε; Εμείς θέλουμε μια παρέμβαση στη βάση ενός εθνικού συμβολαίου και στη βάση της δραστηριοποίησης των κατάλληλων κρατικών μηχανισμών.

 

Για τα στελέχη στα Χανιά

Τα στελέχη που γνώρισα στα Χανιά με ικανοποίησαν πλήρως. Είμαι ένας άνθρωπος που δύσκολα εμπιστεύεται νέους πολιτικούς και αφού τους εμπιστεύομαι εγώ, μπορείτε να τους εμπιστευθείτε και εσείς και να τους δώσετε μια ευκαιρία.