2.7.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στείλτο Email


 

Κυρίες και κύριο συνάδελφοι, ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή της προσκλήσεως να έλθετε Σάββατο απόγευμα για να ακούσετε τις απόψεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

 

Ο κ. Σαμαράς φοβάται να έλθει να συνομιλήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους

Βέβαια, καλό θα ήταν, να άκουγε ο ελληνικός λαός τις απόψεις όλων των κομμάτων από το εθνικό δίκτυο. Πολύ φοβούμαι όμως, ότι οι φόβοι του κ. Σαμαρά, το κάνουν απαγορευτικό. Ο κ. Σαμαράς φοβάται να έλθει να συνομιλήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Και αυτό είναι εμφανέστατο, γιατί προσπαθεί να βρει προφάσεις, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου που έχει.

Διερωτώμαι και αυτό είναι το ζητούμενο, ότι πέρα από το ότι ο κόσμος θα πάει με μια πλημμελή ενημέρωση, αν κάποιος φοβάται τους πολιτικούς του αντιπάλους, πως θα πάει αύριο να διεκδικήσει από την κα. Λαγκάρντ και την κα. Μέρκελ και όλα αυτά τα «θηρία», όπως παρουσιάζονται;

Έχω την αίσθηση ότι πρέπει να καλυφθεί το κενό. Είμαι από τους ανθρώπους που έχω τη στοιχειώδη εκείνη ευαισθησία να επιτρέπω το φόβο ως συναίσθημα σε κάποιους ανθρώπους.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 1973, όταν λίγο μετά το Πολυτεχνείο με είχαν συλλάβει και με είχαν πάει στο ΕΑΤ – ΕΣΑ, μου είχαν πει ότι ο τάδε καθηγητής, στη πρώτη καρπαζιά, μίλησε. Ουδέποτε κράτησα κακία σε αυτόν τον καθηγητή. Τόσο άντεξε, τόσο κράτησε. Φοβόταν. Το θέμα όμως είναι, αν κάποιος που φοβάται, μπορεί να ηγείται;

 

Πρόταση στον κ. Α. Σαμαρά για debate των Επικεφαλής ψηφοδελτίων Επικρατείας των Κομμάτων

Εν πάση περιπτώσει, από εδώ, από τα Ιωάννινα, έχω να κάνω μια πρόταση στη Νέα Δημοκρατία και στον κ. Σαμαρά.

Εφόσον φοβάται να αναμετρηθεί σε επίπεδο αρχηγών, τότε τον προκαλώ να κάνουν μια συζήτηση, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας. Έχει βάλει τον κ. Αθανασίου, ο έτερος έχει βάλει τον κ. Πύρρο Δήμα.

Εμείς έχουμε βάλει τον κ. Γιώργο Κύρτσο .

Προσκαλώ λοιπόν, εφόσον φοβούνται σε επίπεδο αρχηγών: Ας βάλουμε τους επικεφαλής, τις επιλογές μας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που είναι και ο καθρέπτης του Κόμματος, για να ακούσουμε τις θέσεις των κομμάτων.

Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόσκομμα και σε αυτήν την πρόταση.  Γιατί τότε, νομίζω ότι είναι εμφανής η διάθεση της μη πλήρους ενημερώσεως του ελληνικού λαού. Το βρίσκω εξαιρετικά σημαντικό, για να ξεκαθαριστούν ορισμένες καταστάσεις.

Περιορίζεται το θέμα εάν είναι Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Είναι ένα ψευτοδίλημμα. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο – μαύρο. Υπάρχουν πάρα πολλοί τόνοι του γκρίζου. Δεν υπάρχει μόνο «α και ω». Υπάρχουν και άλλα 22 γράμματα στο ενδιάμεσο. Πιστεύω ότι κάποιοι εξυπηρετούνται με αυτούς τους αποκλεισμούς, οι οποίοι, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι και το ζητούμενο.

 

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος υπέγραψαν την επιστολή Λαγκάρντ

Το ζητούμενο είναι, την επόμενη ημέρα, τι κάνουμε. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος υπέγραψαν την επιστολή Λαγκάρντ. Μια επιστολή εξαιρετικά επαίσχυντη και θα έλεγα προσβλητική. Βέβαια, όταν μου την έφεραν μπροστά μου εκείνη τη νύκτα, ανατρίχιασα! Και διερωτήθηκα αν είναι δυνατόν να υπογράψει άνθρωπος αυτή την επιστολή, η οποία καταλήγει με τη φράση:

“Οι αρχηγοί που υπογράφουν, δεσμεύονται ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ πολιτική. Δεν θα ασκήσουν ποτέ πολιτική ενάντια στις ρυθμίσεις του Μνημονίου”.

Αυτός είναι ουσιαστικά αυτό-ευνουχισμός. Γιατί τους αποκάλεσα πολιτικούς απατεώνες;

Ενώ -γιατί υπάρχει στο Αγγλικό κείμενο αυτή η επιστολή, μπορείτε να την βρείτε αναζητώντας το Μνημόνιο – στην ελληνική μετάφραση έχει εξαφανιστεί.

Μεταφράστηκαν 600 σελίδες και ξέχασαν μια παράγραφο τρεις γραμμές…Κι αυτό καταδεικνύει ότι υπάρχει μια σκοπιμότητα, θα έλεγα.

 

Ο κ. Βενιζέλος δεν λέει τι περιγράφει το Μνημόνιο στη σελίδα 427

Εν πάση περιπτώσει, το ψευτοδίλημμα που θέτει  ο κ. Βενιζέλος που ομνύει στο Μνημόνιο, είναι που θα βρεθούν λεφτά για μισθούς και συντάξεις.

Αυτό όμως που δεν λέει ο καθ΄ έξιν ψεύτης, ο κ. Βενιζέλος, και θα δικαιολογήσω γιατί το λέω αυτό,  είναι το γεγονός ότι δεν λέει τι περιγράφει το Μνημόνιο στη σελίδα 427.

Δεν ξέρω αν το έχετε διαβάσει, ή αν είχατε το χρόνο να το διαβάσετε λεπτομερώς. Στη σελίδα 427 αναφέρεται: “Οι μισθοί και οι συντάξεις θα εναρμονιστούν με εκείνες της Ν.Α. Ευρώπης! Δηλαδή, Ρουμανίας και Βουλγαρίας”. Το περιγράφει ξερά!! Όπως σας το λέω.

 

Ο κ. Βενιζέλος δεν λέει ότι τον Ιούνιο πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα 14,5 δισ. ευρώ

Επιπλέον, δεν σας λέει ότι τον Ιούνιο πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα 11 δισ. ευρώ συν 3,5 δισ. ευρώ από τη μη εφαρμογή του προϋπολογισμού. Δηλαδή, συνολικά περίπου 14,5 δισ. ευρώ με μείωση δαπανών.

Ακούω τον έτερο Καππαδόκη, τον κ. Σαμαρά να υπόσχεται ότι θα δώσει εκείνο και εκείνο και το άλλο…Μου θυμίζει λίγο Γιώργο Παπανδρέου το 2009. Είχα καταγγείλει τότε αυτές τις υποσχέσεις, ότι τα «λεφτά υπάρχουν».

Τώρα αυτό το ίδιο λέει, αλλά με άλλο λεκτικό ο κ. Σαμαράς. Δεν λέει όμως ότι τον Ιούνιο πρέπει να γίνουν εξωφρενικές περικοπές δαπανών. Δηλαδή, μιλάμε ότι οι δικοί σας μισθοί θα είναι στα επίπεδα των 200 – 220 ευρώ.

Και αυτό είναι φυσικό, όπως αντιλαμβάνεστε ότι θα φέρει μια πρόσθετη ύφεση.

Και πέρα από την ύφεση, όποιος και να είναι στη κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να σταματήσει μια έκρηξη και μια διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

 

Χρειάζεται περισσότερο μυαλό το βράδυ των εκλογών και όχι τσαμπουκάς
Μας οδηγούν σε μια «ανθρωποφαγία» χωρίς να υπάρχει λόγος. Εάν θέλετε να το παρουσιάσω λίγο παραστατικά. Υπάρχουν δύο ομόκεντροι κύκλοι, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Αριστερά του κ. Βενιζέλου είναι ο κ. Κουβέλης, πιο αριστερά ο κ. Τσίπρας και πιο αριστερά είναι η κα. Παπαρήγα.

Από την άλλη πλευρά, δεξιότερα του Σαμαρά είναι ο Καρατζαφέρης, δεξιότερα ο κ. Καμμένος και ακόμα δεξιότερα του Καμμένου η Χρυσή Αυγή, ο Μιχαλολιάκος.

 

Αυτοί είναι οι πιθανοί που θα βρίσκονται τη Κυριακή το βράδυ, ενώπιον του αποτελέσματος. Σας ερωτώ να μου πείτε, από αυτούς τους ανθρώπους, ποιοι μπορούν να συνεννοηθούν;

Ο κ. Τσίπρας έχει πει ότι μπορεί να συνεννοηθεί με τον κ. Καμμένο για να κάνουν κυβέρνηση με πρωθυπουργό την κα. Παπαρήγα…

Νομίζω ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπαίνει σε κανένα λογαριασμό.

Αυτοί οι οποίοι μένουν για κάποια κουβέντα, για το αύριο της Ελλάδας είναι πάρα πολλοί  λίγοι. Πιστεύω ότι χρειάζεται περισσότερο μυαλό το βράδυ των εκλογών και όχι τσαμπουκάς. Από τσαμπουκά χορτάσαμε…Μυαλό χρειαζόμαστε για να δούμε τι θα κάνουμε.

 

Να ενωθούμε όλοι οι λαοί του Νότου σε ένα ενιαίο μέτωπο

Η δική μας η πρόταση, η πρόταση του ΛΑΟΣ είναι ξεκάθαρη. Είναι κάτι το οποίο έχω ξεκινήσει εδώ και είκοσι ημέρες. Σε καθημερινή σχεδόν βάση, επικοινωνώ με ευρωβουλευτές της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, και τώρα τελευταία και της Ιρλανδίας.

Βλέπω έτοιμο το έδαφος, πρόσφορο έδαφος για να γίνει μια σύγκληση του Νότου απέναντι στον Βορρά. Πιστεύω ότι είναι λάθος η πολιτική. Εντελώς λάθος η Οικονομική πολιτική. Λάθος! Είναι σαν να έχεις έναν ασθενή με ζάχαρο και να του δίνεις το πρωί μπακλαβά, το μεσημέρι μιλφέιγ και το βράδυ γιαννιώτικα. Είναι σίγουρο ότι είναι θέμα ημερών πότε ο άνθρωπος θα σκάσει. Εγώ πιστεύω αντίθετα, ότι θέλουμε ταχεία κυκλοφορία του χρήματος, ανάπτυξη και τόνωση της ζήτησης για να ανέβει η παραγωγή και δια αυτού του τρόπου να φύγουμε από την κρίση. Εντελώς αντίθετα δηλαδή απ’ ότι προτάσσει η Ευρώπη και «καίει» όλο το Νότο. Στη γραμμή αυτή κινείται, και χαίρομαι εξαιρετικά γιατί αισθάνομαι μια επιβεβαίωση της ανάλυσης της οποίας κάνω, ο άνθρωπος που ξέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση καλύτερα και από το σπίτι του, ο Πρόντι. Όπως και ο τελευταίος νομπελίστας, ο Στίγκλιτς, ο οποίος λέει ότι είναι αδιανόητο να «αυτοκτονεί» η Ευρώπη με την λιτότητα.

 

Αυτό το οποίο θέλω – και είναι η πρότασή μου – και είμαι έτοιμος να το συζητήσω με οποιονδήποτε διατίθεται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η προσπάθεια συμπτύξεως αυτού του μετώπου απέναντι στο Βορρά. Μόνο μια πλήρης αλλαγή του προγράμματος μπορεί να μας σώσει. Διαφορετικά, με την υπογραφή που έχει βάλει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, είμαστε πλέον «πρόβατα προς σφαγή».

Το ερώτημα που τίθεται και το έχω ακούσει σε διάφορες συνεντεύξεις είναι, «πως θα μπορέσετε εσείς ξαφνικά κε Καρατζαφέρη να πετύχετε αυτήν την πλήρη ανατροπή; Δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο»; Δεν είναι η πρώτη φορά. Σας θυμίζω πριν πέντε χρόνια, όταν η Γερμανία ήθελε να επιβάλει το Ευρω-Σύνταγμα όπου Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ψήφισαν άρον-άρον στη Βουλή, εγώ ανήκα στο 2% ως Αντιπρόεδρος τότε των Ευρωσκεπτικιστών. Και με τη «μάχη» που δώσαμε όλοι μαζί οι Ευρωσκεπτικιστές σε Γαλλία και Ολλανδία, υπήρξε το μεγάλο «ΟΧΙ». Σας θυμίζω επίσης ότι τον Φεβρουάριο, όταν έθεσα στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο να πάμε το θέμα του Μνημονίου στο Ευρωκοινοβούλιο, μου είπαν «ΟΧΙ».  Μόνο τη φράση θα σου βάλουμε «πιπέρι στο στόμα» και πήγα μόνος μου. Και έφθασα στη Σύσκεψη των Προέδρων. Έφθασα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – και θυμάστε τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαμε με την αντανάκλαση σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης. Αυτή είναι η μια συνταγή που υπάρχει. Άλλη συνταγή μην ψάχνετε. Εγώ δεν είμαι υπέρ του ανούσιου θορυβώδους «ΟΧΙ» χωρίς καμία πρόταση. Δεν είμαι από αυτούς που λένε να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ, με ξεκάθαρο ή λιγότερο ξεκάθαρο τρόπο. Πιστεύω ότι μπορούμε μέσα εκεί να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Από την στιγμή δε μάλιστα που, κρατήστε το αυτό, ο παρτενέρ της κας Μέρκελ, η Ολλανδία, βρίσκεται σε μια καθίζηση. Έπεσε η κυβέρνηση, για το 1% της λιτότητας που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα! Οι οίκοι αξιολόγησης απειλούν. Έπεσε η κυβέρνηση για απόπειρα εφαρμογής κλάσματος της λιτότητας που βιώνει η Ελλάδα. Άρα λοιπόν, αντιλαμβάνονται και στο πετσί τους, ότι το πράγμα δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

 

Χρειάζεται να υπάρχει πολιτική ηθική

Ηθική. Πολιτική ηθική. Για να μπορέσει κανείς να συνεργαστεί χρειάζεται να υπάρχει μια πολιτική ηθική. Δεν την βλέπω όμως εν επαρκεία. Θεωρώ ότι είναι ένα συστατικό ουσιώδες εν ανεπαρκεία. Ούτε η πολιτική ηθική του κου Σαμαρά με ικανοποιεί. Και βεβαίως, εσχάτως, ούτε η πολιτική του κου Καμμένου, ιδίως μετά από αυτό που έκανε χθες.

Είμαι μάχιμος ρεπόρτερ και παραμένω όπως ξέρετε. Είχα να δω τέτοια άγρια σύλληψη δημοσιογράφου από τη δεκαετία του ’80, με τις συχνές τότε συλλήψεις του Ρίζου και των άλλων. Συνελήφθη χθες ο κος Λιάτσος.  Μεταξύ των αδικημάτων, διάβαζα 15 φορές στην εφημερίδα του, δεν ξέρω αν το έχετε διαβάσει και εσείς. Επειδή είχε μια συνέντευξη του θεωρητικού της επταετίας της 21ης Απριλίου, του κου Γεωργαλά. Ο κος Γεωργαλάς έλεγε ότι: «Είμαι ο Σύμβουλος του κου Καμμένου του έχω φτιάξει το πρόγραμμα, του έχω γράψει ένα βιβλίο, δεν με έχει πληρώσει και είναι μπαταχτσής και λογοκλόπος». Αυτά έγραφε. Κατετέθη μήνυση από το Αγρίνιο και μέσα σε τέσσερις ώρες, σε χρόνο ρεκόρ δηλαδή, δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Εδώ οι κλέφτες τύπου Τσοχατζόπουλου έκαναν πέντε χρόνια να τους πιάσουν. Και τον συνέλαβαν το συνάδελφο και τον πήγαν με χειροπέδες. Του έβαλαν τα δάχτυλα να του πάρουν αποτυπώματα, τον έβγαλαν φωτογραφία ανφάζ και προφίλ, τον υπέβαλαν στο πλήρη ευτελισμό. Ελάτε στη θέση του. Αυτό σας λέω μόνο.

 

Είπα τον κο Βενιζέλο καθ΄ έξιν ψεύτη

Αυτό λοιπόν, δεν είναι πολιτική ηθική. Και αυτό με δυσκολεύει πάρα πολύ για την επόμενη ημέρα. Είπα τον κο Βενιζέλο καθ΄ έξιν ψεύτη. Επτά φορές στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», τις περισσότερες ερχόταν ο Βενιζέλος, είχα ζητήσει να αποσταλεί επιτέλους η πρόσκληση προς τον κ. Μεντβέντεφ, ο οποίος περίμενε με 150 επιχειρηματίες να έρθει στην Ελλάδα για επενδύσεις. Ήταν η διέξοδος από την μονομέρεια της Γερμανίας. Μια από αυτές τις φορές, ο κος Βενιζέλος μου λέει μέσα στη Βουλή: «Η πρόσκληση έχει φύγει, έχει πάει επάνω». Πηγαίνω στη Μόσχα την επόμενη ημέρα. Συναντιέμαι στο Κρεμλίνο και μου λένε «Είναι ψέματα! Δεν έχει έρθει καμία πρόσκληση». Και δεν είχε πάει καμία πρόσκληση! Δεν μπορεί να λέγονται τόσο σοβαρά ψέματα όταν αφορά μια από τις δυο υπερδυνάμεις και τις σχέσεις. Και εν πάση περιπτώσει, προχθές συναντήθηκα και με τον κο Ιβάν Σαββίδη, τον βουλευτή Ελληνικής καταγωγής και στενό συνεργάτη του Πούτιν. Μου είπε ότι εξακολουθεί να είναι ζεστό το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

 

 

 

Το «ΟΧΙ» που είπαμε, δεν άρεσε…

Όλα αυτά βέβαια αντιλαμβάνεστε, ότι δεν ηχούν καλά στα αυτιά των Αμερικανών, οι οποίοι θέλουν να μας έχουν εδώ, στην μικρή τους περιοχή. Να μας ελέγχουν με έναν τρόπο, αλλά «τσοντάροντας» βεβαίως τα Σκόπια με τσαμπουκά ή και την Τουρκία.  Βλέπετε ότι ακόμα κατέχεται το 40% της  Κύπρου. Και μάλιστα, την 1η Ιουλίου λέει ότι δεν αναγνωρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία, επειδή παίρνει την Προεδρεία η Κύπρος. Φανταστείτε δηλαδή σε ποιο βαθμό αυθάδειας έχουμε φθάσει.

Όλα αυτά δεν άρεσαν στους Αμερικανούς. Όπως δεν άρεσε και στους Τροϊκανούς το «ΟΧΙ» το οποίο είπαμε. Θα κλείσω με αυτό, και θα ήθελα ο καθένας και η καθεμία από εσάς, να έρθει λίγο στη θέση που περιγράφω. Φανταστείτε ένα δωμάτιο σαν και αυτό, να είναι μέσα ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντιπρόεδρος της χώρας, οι δυο πολιτικοί αρχηγοί. Σε ζεύξεις συχνές να είναι η κα Μέρκελ, η κα Λαγκάρντ, ο κος Όλι Ρεν, ο κος Ντράγκι, ο κος Πώλ Τόμσεν. Παρακαλώ στην ατμόσφαιρα ελάτε, και να σου λένε «υπόγραψε, υπόγραψε, υπόγραψε». Και τους λέω «Δεν υπογράφω». Θέλω να αντιληφθείτε τα ψυχικά αποθέματα που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος σε αυτή την τεράστια πίεση να πει «Δεν υπογράφω». Και δεν υπέγραψα γιατί θεωρούσα ότι είναι προσβλητικό για την πατρίδα μου.

 

Το αγγλικό Δίκαιο επιτρέπει να μας πάρουν το οτιδήποτε επιβουλεύονται

Πιστεύω ότι το αγγλικό Δίκαιο επιτρέπει να μας πάρουν το οτιδήποτε επιβουλεύονται. Σίγουρα ότι έχουμε στο εξωτερικό από Πρεσβείες. Σίγουρα όποιο πλοίο είναι στο εξωτερικό. Σίγουρα όποιο αεροπλάνο είναι στο εξωτερικό. Σίγουρα τα αποθέματα που έχουμε σε πετρέλαιο και σε αέριο.

 

Τα παιδιά της Βοστώνης δεν μπορούν

Κλείνω με το εξής: Η Αμερική θέλει να τραβήξει την Ευρώπη από τη Ρωσία. Εξού και η αντιπυραυλική Ζώνη, που πρώτη η Ελλάδα, δια της υπουργού κας Μπακογιάννη, υιοθέτησε. Προχθές, ένα βήμα παραπάνω το πήγε ο κος Αβραμόπουλος, πηγαίνοντας στην Ουάσιγκτον. Άλλος ένας ο οποίος προσβλέπει στην «ευχή» των Αμερικανών! Η Αμερική για να τραβήξει την Ευρώπη από τη Ρωσία, πρέπει να της εξασφαλίσει Ενέργεια. Αν δεν εξασφαλίσει Ενέργεια στην Ευρώπη, δεν γίνεται.

Τώρα λοιπόν λέει «ευρήματα έχουμε, πετρέλαιο έχεις, αέριο έχεις δικό σου. Ξέκοψε από τη Ρωσία!». Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ελλάδα έπρεπε να πάει στο «βυθό» για να μπορέσουν να μας πάρουν ό, τι πιο πολύτιμο διαθέτει η χώρα για να βγει από την κρίση. Αυτό σημαίνει αναμέτρηση.

Σημαίνει σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν νομίζω όμως ότι τα παιδιά της Βοστώνης μπορούν να την κάνουν. Απογοητεύτηκα μέσα εκεί όταν τους έλεγα «δεν πτωχεύει η χώρα, μην φοβάστε. Μην το μεταφέρετε στον κόσμο, δεν μας διώχνει από το ευρώ η κα Μέρκελ». Και μου έλεγαν: «Όχι δεν μπορούμε να ρισκάρουμε». Τους είπα μάλιστα κάποια στιγμή «κύριοι ξέρετε από πόκερ»; Και μου απάντησαν «Όχι». Γιατί είχαν μάθει μόνο Μονόπολη στη Βοστώνη να παίζουν οι δυο τους όλα αυτά τα χρόνια.

 

Μπλόφαρε η κ. Μέρκελ

Μέχρι εκεί έμειναν. Τους λέω η κα Μέρκελ έχει πενταράκια και  μπλοφάρει ότι έχει φουλ του Άσσου. Δεν μπορεί να μας διώξει από την Ευρώπη».

Μόλις υπέγραψε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου, έκανε η κα Μέρκελ την περίφημη δήλωση στο BBC που λέει: «Ποιος είπε ότι μπορούσε να φύγει ποτέ η Ελλάδα από την Ευρώπη και το Ευρώ;  Και ποιος είπε ότι ήταν δυνατόν να πτωχεύσει»; Τσίμπησαν και δέσμευσαν τη χώρα για 30 τουλάχιστον χρόνια!

 

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ LIVESTREAM AΠΟ TO laostv.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΖΩΝΤΑΝΑ