25.4.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Στείλτο Email


 

«Ο ΛΑΟΣ δεν είναι ευκαιριακό Κόμμα, έχει βαθιές ρίζες στον πατριωτικό χώρο σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι.

Έχει τις αρχές και τις αξίες που υπερασπίζεται ο καθένας από εμάς. Στόχος σας και αποστολή σας δεν είναι μόνο να εκλεγείτε, αλλά και το να φροντίσετε να ενημερωθεί ο κόσμος, η κοινωνία, για τις αρχές, τις αξίες και τις αλήθειες που υπερασπίζεται ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός».

 

Για το οικονομικό πρόγραμμα Σαμαρά

Άκουσα σήμερα μία σειρά ωραίων μέτρων και αναρωτήθηκα: “Γιατί δεν τα εφάρμοσε όταν ήταν πανίσχυρος μέχρι χθες στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου;”

Η απάντηση είναι απλή: Γιατί εκχώρησε το δικαίωμά του στον κ. Πωλ Τόμσεν με την υπογραφή στο Μνημόνιο.

Άρα οι εξαγγελίες, το “Ζάππειο 2 ½”, “Ζάππειο3”, -δεν ξέρω κι εγώ τι αριθμός είναι- είναι απλώς ένα κενό γράμμα.

Αν η χώρα δεν απελευθερωθεί από τους δυνάστες της, απλά ματαιοπονούμε. Ακούσαμε την κ. Λαγκάρντ, τον κ. Γιούνκερ, το ψιθυρίζουν οι Γερμανοί…

Εμείς τι θα κάνουμε; Ποια η πρόταση που καταθέτουν οι κ.κ.  Σαμαράς και  Βενιζέλος; «Θα προσπαθήσουμε να τροποποιήσουμε τη συνθήκη».

Ναι! Όπως και όσο προσπάθησαν και εκείνο το βράδυ!  Είπαμε «ΟΧΙ» στην περικοπή μισθών και συντάξεων! Και αφού δεσμευτήκαμε, και αφού συμφωνήσαμε, πήραν τον Τόμσεν και τους είπε εκείνος «όχι». Και κόπηκαν οι συντάξεις, και κόπηκαν πολυτεκνικά επιδόματα. Μην έχουμε ψευδαισθήσεις.

 

Για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Είχα προειδοποιήσει από την αρχή, τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και τους δύο άλλους αρχηγούς, ότι εγώ για να συμμετάσχω στην κυβέρνησή τους, έθετα τις γνωστές τέσσερις προϋποθέσεις:

-ΟΧΙ στο κόψιμο μισθών και συντάξεων,

-ΟΧΙ στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας,

-ΟΧΙ στην εκχώρηση εθνικού πλούτου,

- Να βρεθεί λύση για τους λαθρομετανάστες.

 

Είδα από την αρχή, είδα από τη δεύτερη εβδομάδα ότι το πράγμα ξεστράτιζε. Κατάλαβα ότι είχαν βάλει σε «ράγες» την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό.

Τις «ράγες» που ήθελε η Μέρκελ και οι τροικανοί. Μπορούσαμε εμείς να συμφωνήσουμε σε αυτό; Μπορούσαμε να υπογράψουμε; Αντισταθήκαμε! Είπα «ΟΧΙ»! Χρειάζεται θάρρος, χρειάζεται να έχεις ισχυρά ψυχικά αποθέματα για να πεις: «ΟΧΙ! Δεν προσκυνάω».

Ο κ. Σαμαράς δια της υπογραφής του ψάχνει τώρα να βρει άλλες εξηγήσεις.

 

Γιατί πολεμάται ο ΛΑΟΣ

Ήξερα από την αρχή ότι το «όχι» στα σχέδια της Μέρκελ και των τροϊκανών δεν θα περνούσαν έτσι.  Δεν σας το είπα στις 4 Φεβρουαρίου, εδώ σε αυτήν την αίθουσα, στην κοπή της Βασιλόπιτας, ότι θα μας πάρουν Βουλευτές, ότι θα επιχειρήσουν να μας κόψουν τα ποδάρια; Εμείς όμως έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε.

 Το βράδυ των εκλογών

Την Κυριακή το βράδυ, αυτοί που θα καθίσουν να δώσουν λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας, θα πρέπει να ξέρουν την Ευρώπη και πρώτα απ’ όλα να τους ξέρει και αυτή.

Ξέρουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι ότι εμείς αντιστεκόμαστε. Δεν προσκυνάμε. Το ποιος θα είναι στη Βουλή τη Δευτέρα δεν το αποφασίζουν ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε η τρόικα. Το αποφασίζει ο ελληνικός λαός.

 Δικαιολογημένος ο θυμός των Ελλήνων

Υπάρχει θυμός. Δικαιολογημένος θυμός. Δικαιολογημένη και η πικρία. Γιατί ξαφνικά γίναμε Μπαγκλαντές; Έπαψε ο Έλληνας να δουλεύει; Έπαψε η γη μας να παράγει; Ποιος μας έφερε ως εδώ; Κυβερνήσεις κατώτερες των περιστάσεων μας έφεραν εδώ. Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβέρνησαν τη χώρα τόσα χρόνια. Και αντί να απολογηθούν, προσπαθούν να βάλουν ψευτοδιλήμματα του τύπου “Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρώπης”. Ποιος έθεσε το θέμα; Η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα και όχι η Ελλάδα στην Ευρώπη. Την Κυριακή το βράδυ, πέρα από τα προγράμματα  -που όλα είναι αντίγραφα του προγράμματος του ΛΑΟΣ- το κυρίαρχο είναι να υπάρξει νέα πολιτική βούληση. Να πάμε όλοι οι Νότιοι λαοί και να πούμε στους Βόρειους: «Αυτή η πρόταση δεν περνάει».  Να πάει ο Νότος να διεκδικήσει το Βορρά.

 Για μετεκλογικές συνεργασίες

Αν δεν προκύψει αυτοδυναμία των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τι θα γίνει; Εμείς δεν ανήκουμε στην «αγκύλωση». Όμως, δεν μπορούμε να συζητήσουμε με αυτούς που έχουν δέσει «πισθάγκωνα» τα χέρια τους. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε σε αυτούς να είναι οι οδηγοί. Δεν μπορούν να αναλάβουν την πρωθυπουργία. Πρέπει να υπάρχει ηθική στην πολιτική για να εφαρμοστούν μεγάλα προγράμματα.

Για τη στάση του κ. Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς δεν έχει περίσσευμα πολιτικής ηθικής. Πρόδωσε τον Μητσοτάκη το ’93, συνέχισε με τους δύο δικούς μας πρώην βουλευτές, ενέταξε πριν από λίγες μέρες τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ την κ. Αγάτσα και ολοκλήρωσε με την προσπάθεια επαναφοράς του Συμπιλίδη.

Εμείς λέμε «ΟΧΙ» στην εκχώρηση της Ονομασίας της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Ο κ. Σαμαράς που για το θέμα αυτό έριξε το ’93 την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σήμερα έχει αποδεχθεί τη σύνθετη ονομασία.

Στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, εμείς λέμε «ΟΧΙ». Η ΝΔ λέει «ΝΑΙ».

Στο θέμα της χρηματοδοτικής στήριξης των Τουρκοκυπρίων εμείς λέμε «ΟΧΙ». Ο κ. Σαμαράς λέει «ΝΑΙ».

Προκαλώ και προσκαλώ σε debate τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια για το τι έγινε εκείνο το βράδυ. Δεν έρχονται. Γιατί αν έρθουν, μετά, θα πρέπει να απολογηθούν για πολλά.

 Για τη λαθρομετανάστευση

Σήμερα, διάφοροι, ανακάλυψαν το πρόβλημα των λαθρομεταναστών και δήθεν ασχολούνται με αυτό. Όταν πριν 12 χρόνια το θέσαμε, μας λέγανε “ακραίους”, “ρατσιστές”, “φασίστες”. Ακόμα έχω στα αυτιά μου μέσα στη Βουλή τη φωνή του κ. Π. Παυλόπουλου, πανίσχυρου Υπουργού τότε της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, που -από Βήματος της Βουλής- ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες που επέλεξαν τη χώρα μας.