28.6.2012,

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (video)

Στείλτο Email

 

Αυτές οι εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Κρίσιμες για την χώρα αλλά ιδιαίτερα κρίσιμες για την Δημοκρατία.

Τα όποια διλήμματα της Δημοκρατίας επέτρεψαν να διοικούν τη χώρα τα δυο κατεστημένα κόμματα που κυβέρνησαν από το 1974. Είναι εξαιρετικά κρίσιμες αυτές οι εκλογές. Την Κυριακή το βράδυ οι κάλπες θα βγάλουν ένα αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να περιπλέξει την ήδη βαριά περιπλεγμένη κατάσταση.

Και αυτό θα συμβεί εάν επιτρέψουμε ο κόσμος να πάει στην κάλπη με θυμό. Ένα δικαιολογημένο θυμό. Πιστεύω όμως ότι προϊόντος του χρόνου και πλησιάζοντας στην 6η Μαΐου, αυτός ο θυμός θα υποχωρήσει και θα δώσει την θέση του στη λογική. Στη λογική ερμηνεία των πραγμάτων, που σημαίνει ότι την επόμενη μέρα η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί ασφαλώς. Εάν πετύχουμε και πείσουμε όσο μπορούμε περισσότερους Έλληνες ότι ο δικαιολογημένος θυμός δεν έχει θέση μέσα στην κάλπη, τότε είναι σίγουρο ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, θα μπορεί να αισιοδοξεί για εξαιρετικά καλύτερα αποτελέσματα από εκείνα που είχε ο καθένας στο μυαλό του.

Είμαστε το κόμμα της επιλογής και της ευθύνης. Δεν είμαστε το κόμμα της διαμαρτυρίας. Δεν είμαστε το ακραίο κόμμα της κατεδάφισης. Είμαστε ένα κόμμα τολμηρό, ένα κόμμα που ξέρει να λέει “ΟΧΙ” όταν βλάπτονται τα Εθνικά συμφέροντα. Ταυτοχρόνως όμως, αποδείξαμε εν τοις πράγμασι ότι ξέρουμε να κάνουμε επωφελείς προτάσεις για την χώρα. Επομένως εμείς τι ζητάμε από τον Ελληνικό λαό ξεκάθαρα. Ότι το βράδυ των εκλογών δεν χρειάζεται τσαμπουκάς. Το βράδυ των εκλογών χρειάζεται μυαλό. Να σκεφθεί και να αποφασίσει. Εάν σκεφθεί και αποφασίσει με ηρεμία και λογική, τότε είναι σίγουρο ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα είναι η πρώτη προτίμησή του.

 

Μεθοδευμένα και με έναν άρτιο επαγγελματισμό, το κόμμα έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από φυλλάδια. Κάθε φυλλάδιο έχει μια στόχευση. Είναι τα πεπραγμένα του κόμματός μας, είναι οι σκέψεις μας, οι ιδέες μας και η τοποθέτησή μας απέναντι στα γεγονότα.

 

Ιδιαίτερα πολύ θα ήθελα την προσοχή σας στη “Λευκή Βίβλο”. Όποιος διαβάζει τη “Λευκή Βίβλο”, έχει την απόλυτη γνώση των γεγονότων τα τελευταία δυο χρόνια. Δεν μπορεί να διαβάσει τη “Λευκή Βίβλο” και να μην είναι υποψήφιος να ψηφίσει Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

 

Ένα φυλλάδιο που έχει επίσης μεγάλη αξία, είναι αυτό που έχει τις επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας. Την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, του κ. Ιερώνυμου, που συγχαίρει το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό για τη στάση που τηρήσαμε πριν από ένα μήνα, όταν όλα τα άλλα κόμματα γύρισαν την πλάτη τους στην Εκκλησία.

Η ερώτηση που κάναμε στον πρωθυπουργό και ήταν η τελευταία που κατατέθηκε, για τις πληροφορίες που είχαμε από τις Βρυξέλλες ότι πρόκειται να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων, πράγμα που αντιλαμβάνεστε τι θα δημιουργήσει στη χώρα.

Εάν το διαβάστε στον πιο δύσπιστο – δεν θέλω να το διαβάσετε σε δικό σας άνθρωπο – αλλά σε έναν δύσπιστο, θα δείτε τι θα σας πει, ποιον πρέπει να ψηφίσει.

Έχουμε επίσης έντυπα για τη δουλειά που κάναμε στο Κοινοβούλιο για τη λαθρομετανάστευση. Μια σειρά πραγμάτων να θυμάστε πάντα, ότι είμαστε το κόμμα που μάζεψε 600.000 υπογραφές για τους λαθρομετανάστες, χωρίς βεβαίως η Πολιτεία να μπει στον κόπο να αξιοποιήσει τη συλλογή αυτή των υπογραφών.

Ένα έντυπο εξαιρετικής σημασίας, είναι αυτό που δείχνει ακριβώς την πολιτική δράση του κ. Σαμαρά και του ομιλούντος, όταν είμαστε και οι δύο στο Ευρωκοινοβούλιο. Είμαστε ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα. Εκείνος έμεινε Ευρωβουλευτής, εγώ από την πρώτη μέρα έγινα Αντιπρόεδρος των Ευρωσκεπτικιστών. Από την πρώτη μέρα. Πέρα από τις προσωπικές – αν θέλετε – επιτυχίες, σας θυμίζω ότι τη μία χρονιά εξελέγην από την Ευρωπαϊκή Λίγκα της Γενεύης, ως ο καλύτερος ρήτορας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την επόμενη χρονιά, ως ο πιο χρήσιμος Ευρωβουλευτής για τη χώρα του. Εδώ όμως είναι η ουσία. Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Γιώργος Καρατζαφέρης πήρε το λόγο και μίλησε για τα συμφέροντα της Ελλάδος 101 φορές. Ο κ. Σαμαράς μόλις 15. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε Κοινοβουλευτικό Έλεγχο στους Επιτρόπους υπηρετώντας τα συμφέροντα της Ελλάδος και της Κύπρου 663 φορές! Ο κ. Σαμαράς οκτώ! Αυτή είναι η διαφορά.