28.6.2012,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Στείλτο Email

 

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

Για τους Βορίδη-Γεωργιάδη

Εγώ πήρα δυο παιδιά τα οποία δεν ήξερε κανείς. Αυτά τα παιδιά τα μεγάλωσα. Γι’ αυτά τα παιδιά ταλαιπωρήθηκα πολλά χρόνια. Γι’ αυτά τα παιδιά μου κόλλησαν ετικέτες που δεν είχα, που δεν μου πήγαιναν. Αυτά τα παιδιά τα έκανα υπουργούς.

Ε, αυτά τα παιδιά δεν άντεξαν παραπάνω. Ήθελαν να ακολουθήσουν το Φιλελευθερισμό. Πρόδωσαν τις αρχές τους και τις αξίες τους. Άρα λοιπόν πρέπει να απολογηθούν στη συνείδησή τους. Είχαμε απώλεια δυο ατόμων. Στο ψηφοδέλτιο που είναι μπροστά σας έχουμε 210 νέα πρόσωπα, που ήρθαν μετά από εκείνη την ημέρα στο κόμμα και είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή των ψηφοδελτίων.

 

Για την αυτοδυναμία που επιδιώκουν τα δυο μεγάλα κόμματα

Θα τη διαβάσετε τη «Λευκή Βίβλο» θα μου το υποσχεθείτε. Θα σας πάρει μόλις 20 λεπτά. Είναι όλες οι εξηγήσεις. Εμείς δεν αλλάξαμε στάση. Εξ αρχής είπαμε όταν το λαοπρόβλητο κόμμα του 45%, έξη μηνών κόμμα τότε, λαοπρόβλητο, διότι ο Καραμανλής έτσι το επέλεξε με το να στέλνει ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ, έρχεται και μας λέει ότι σε εννέα ημέρες πτωχεύουμε και αιφνιδιάστηκαν οι πάντες.

Έπρεπε κάτι να κάνουμε. Το κάθε κόμμα έλαβε θέση ή κάποιοι φώναζαν αορίστως κτλ. Εγώ έφερα τον υπουργό Εξωτερικών μεγάλης πετρελαιοπαραγωγού χώρας και βρήκα 10 δισεκατομμύρια, τα οποία δεν τα πήρε ο Παπανδρέου, για να αποφύγουμε τον «πνιγμό» της 19ης Μαΐου θυμίζω τότε. Εν συνεχεία όταν μας λένε πτωχεύει η χώρα, εγώ είπα: «Εντάξει, Άρθρο 1 το ψηφίζω να πάρουμε τα λεφτά δεν ψηφίζω τα άλλα άρθρα. Τα επώδυνα». Το αρνήθηκα. Στη Βουλή υπάρχουν τα πρακτικά. Είπα όμως τότε ότι, αυτό το οποίο υποσχέθηκαν, δεσμεύτηκαν και περιγράφεται ότι θα διαρκούσε δυο χρόνια, όσο μια στρατιωτική θητεία -και τώρα θα ήμασταν πάλι ελεύθεροι στις αγορές- ότι θα ήταν δουλειά μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

 

Για το Μνημόνιο

Ο Σαμαράς με την γνωστή τακτική του, τα γινάτια του δεν εδέχθη. Αφήσαμε την τύχη στον Παπανδρέου και ο Παπανδρέου με το μυαλό που είχε μας πήγε στα βράχια. Έφθασε να παραδίδεται η εξουσία κάθε έξη μήνες. Το Νοέμβριο η κυβέρνηση θύμιζε κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου του ’74. Περιφέραμε την πρωθυπουργία στον Διαμαντούρο, στον Σκουρή, στον Ρουμελιώτη, στον Κακλαμάνη. Όποιος ήθελε του δίναμε την πρωθυπουργία, δεν την έπαιρνε κανείς. Αυτό ήταν η συνεννόηση Σαμαρά-Παπανδρέου Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα. Όταν δεν μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση με κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πήγα και είπα θα έρθω με κάποιες προϋποθέσεις.

Με φωνάξανε και πήγα στο Προεδρικό Μέγαρο, το θυμάστε τώρα. Τη φράση την έχετε δει πολλές φορές στην τηλεόραση.

«ΟΧΙ» μειώσεις μισθών και συντάξεων.

«ΟΧΙ» απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

«ΟΧΙ» ξεπούλημα.

«ΟΧΙ» λαθρομετανάστες.

Εγώ έτσι έρχομαι να βοηθήσω. Εντάξει. Με φωνάζουν λοιπόν την Τετάρτη στην κυρίαρχη σύσκεψη και μου λέει ο Παπανδρέου, Γιώργο έχουμε συμφωνήσει με τον Αντώνη στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής. Δηλαδή του λέω, δεν κατάλαβα, Πετσάλνικο. Συμφώνησε ο Σαμαράς Πετσάλνικο; Ναι να το ρυθμίσουμε. Του λέω, έρχομαι με «σηκωμένο το χειρόφρενο». Πηγαίνω και το χαλάω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε να συνεχίσει ο Νο.2 του ΠΑΣΟΚ. Ήταν τρελό για εμένα στους καταστροφείς να αφήσουμε…

Και πρότεινα τον Παπαδήμο. Την άλλη μέρα όταν πήγαμε στο Προεδρικό Μέγαρο πήγαν να το χαλάσουν οι δυο τους. Και τότε ο Παπανδρέου, μετά από δυο ώρες διαβουλεύσεων, γύρισε και είπε: «Υπάρχει και άλλη εναλλακτική λύση, η κυρία Έλσα». Στο «Έλσα» επάνω εγώ τους είπα «γεια χαρά ξαναφεύγω». Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά.

 

Για να γίνει debate των τριών αρχηγών

Και τους ζητάω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι να γίνει ένα debate επιτέλους. Οι τρεις μας. Να δούμε τι ακριβώς έγινε. Τι ελέχθη και τι έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Το φοβούνται. Δεν το συζητάνε καν γιατί ξέρουν ότι η ουρά τους είναι πάρα πολύ βρεγμένη. Επέμεναν να μπω στην κυβέρνηση. Δεν ήθελα να μπω στην κυβέρνηση. Και λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Γιώργο εάν δεν μπεις δεν θα κολλήσει το πράγμα». Απλά. Και με παρακαλούσε και ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου. Και μάλιστα εκείνη την στιγμή γέλασα πάρα πολύ κάτω από την έννοια ότι αυτοί οι δυο που με έλεγαν ακραίο μέχρι πριν έξη μήνες παρακαλούσαν τον ακραίο να μπει να κάνει κυβέρνηση. Και αυτό ήταν μια μεγάλη νίκη. Προχωρήσαμε.

 

Για τους λόγους που ο ΛΑΟΣ αποχώρησε από την κυβέρνηση

Όταν ξεκινήσαμε είχαμε κάνει αυτή την συμφωνία. Τα χαλάσανε, τα πηγαίνανε αλλού. Αυτοί έφυγαν από αυτά που συμφωνήσαμε. Εγώ τους είχα πει: «Μη μου πείτε μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν τα ακολουθώ». Ξαφνικά πήγαν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων που διέταξε η Μέρκελ. Σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας-επίτροπο σε κάθε υπουργείο. Αυτά δεν τα είχαμε συμφωνήσει. Άρα λοιπόν αυτοί χάλασαν την συμφωνία. Απλώς, θα ήθελα να μεταφέρω και θα ήθελα να σας παρακαλέσω ένα λεπτό μόνο ένα λεπτό να σκεφθείτε την σκηνή που σε ένα δωμάτιο λίγο πιο μεγάλο από αυτό είναι ο Παπανδρέου είναι ο Σαμαράς είναι ο Παπαδήμος είναι ο Βενιζέλος σε ζεύξη είναι η κυρία Μέρκελ, ξέραμε ότι κάθε ένα λεπτό θα χτυπήσει το τηλέφωνο, η κυρία Λαγκάρντ, ο κ. Ντράγκι, ο κ. Όλι Ρεν μιλούσανε όλη την ώρα, εκείνη την ώρα να βρεις το θάρρος και να πεις «ΟΧΙ». Αντιλαμβάνεστε τι δύναμη θέλει εκείνη την στιγμή να πεις το «ΟΧΙ»; Εγώ τους το είπα το «ΟΧΙ». Εν τοις πράγμασι. Αυτοί πήγαν και υπέγραψαν την υποταγή τους. Άρα λοιπόν αυτοί θα απολογηθούν όχι εγώ.

 

Για τα σκάνδαλα και την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Καταρχήν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών περιέρχεται και είναι απότοκος του Συντάγματος τον οποίο έφτιαξε η Νέα Δημοκρατία από κοινού με το ΠΑΣΟΚ. Θα θυμάστε ο Βενιζέλος με τον Βαρβιτσιώτη. Άρα λοιπόν αυτοί το έκαναν «κοστούμι στα μέτρα τους».

Ο Άκης έπρεπε να πάει «μέσα» με όλο το ΚΥΣΕΑ. Όλοι υπέγραψαν δια περιφοράς. Ούτε με σύσκεψη. Δια περιφοράς. Άρα λοιπόν κοινή η ευθύνη. Εάν επρόκειτο να βάλουμε όσους έβαλαν το χέρι βαθειά εις την τσέπη της Ελλάδος θα έπρεπε να χτίσουμε καινούρια πτέρυγα στον Κορυδαλλό. Πιστεύω λοιπόν ότι το θέμα αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα με την αλλαγή του Συντάγματος και ο πολιτικός να έχει την ίδια ευθύνη που έχει και ο πολίτης για όσα χρόνια έχει και ο πολίτης.

 

Για τους λόγους που επέλεξα να είμαι υποψήφιος και στο νομό Ξάνθης

Γιατί την προηγούμενη φορά είχα επιλέξει τη Ροδόπη. Ήθελα να δώσω ένα μήνυμα ότι η ακριτική Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη στοργή και περισσότερη φροντίδα. Έτσι πήγα Ροδόπη και τώρα θα είμαι Ξάνθη.

 

Για την υποτιθέμενη σχέση του ΛΑΟΣ με τον κ.Καμμένο

Τι σχέση έχει ο κ. Καμμένος μαζί μου; Αν είναι δυνατόν. Είναι το γνήσιο με την φωτοτυπία. Πάντα το γνήσιο έχει μεγαλύτερη αξία. Μην βάζετε στο μυαλό σας τέτοια πράγματα.

 

Για τις δημοσκοπήσεις

Να σας θυμίσω ότι πριν από τρία χρόνια τέτοια ημέρα οι ίδιες εταιρείες μου έδιναν ένα 3%. Να σας θυμίσω ότι πήρα 7,5% στις Ευρωεκλογές. Άρα δεν με ανησυχεί καθόλου. Δεύτερον, ήξερα – νομίζω να έχετε διαπιστώσει ότι έχω κάποια ευφυΐα – ότι θα πάω κόντρα στην Τρόικα και σηκώνω το ανάστημα θα με τιμωρήσουν. Μην κοιτάτε εδώ που εις την περιφέρεια έχετε μια αγνότητα οι δημοσιογράφοι. Κάτω στο Κέντρο υπάρχουν δημοσιογράφοι που είχαν εκχωρήσει την γραφίδα τους, τα μικρόφωνά τους, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για πολύ λίγα χρήματα αλλάζουν, φανταστείτε στα πολλά.

Και το είπα μάλιστα στην ομιλία μου, παραπέμπω στο διαδίκτυο, της 4ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Είπα θα κάνω αυτό και θα προσπαθήσουν να μου κόψουν τα πόδια. Ήξερα ότι θα προσπαθήσουν να μου πάρουν στελέχη. Ήξερα ότι θα με πολεμήσουν. Ήξερα. Υπάρχει μια διαφορά, ότι εγώ έχω μάθει στη ζωή και πολεμάω. Και άντεξα αυτόν τον πόλεμο. Και τους είδα ότι αναγκάστηκαν να ανακρούσουν πρύμνα τις τελευταίες ημέρες και να μας δίνουν άλλα ποσοστά. Θα πολεμήσω. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που βρίσκουν καταφύγιο στη Ραφήνα.