20.7.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ REAL FM

Στείλτο Email

 

«Επειδή έχω μια πολιτική που πηγαίνει ενάντια στα συμφέροντά τους, ενοχλούνται. Όμως δεν είμαι από εκείνα τα παιδάκια τα οποία θα μπορέσουν να τα προσπεράσουν και αυτή τη στιγμή διαβεβαιώνω ότι το Κόμμα είναι πολύ υψηλότερα απ΄ ότι ήταν στις εκλογές του 2009». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣκ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον REAL FM.

 

Έπρεπε να έχει “συντροφιά” ο Άκης

Δεν ήταν μόνο η υπογραφή του Άκη. Ήταν πολλές υπογραφές. Το περίεργο της υποθέσεως είναι ότι δεν έχει παρέα. Δεν υπέγραψε μόνος του ο κ. Τσοχατζόπουλος. Ήταν και όλο το ΚΥΣΕΑ! Η άποψη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ήταν ότι έπρεπε να υπάρχει “συντροφιά”. Ο Εισαγγελέας ζήτησε όλους μαζί σε ένα τσουβάλι, αλλά τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα διαχώρισαν την υπόθεση. Από τη μια πλευρά ο Τσοχατζόπουλος από την άλλη μεριά τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ που υπέγραψαν το σκάνδαλο. Και εν συνεχεία όλοι οι άλλοι, όσοι ήταν επί Ν.Δ. Αυτό για εμένα αποτελεί σκάνδαλο. Το ότι ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος είχε βάλει βαθειά το χέρι στο μέλι μέχρι τον αγκώνα, δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Αλλά, αμφισβήτηση χωράει γιατί όλοι οι άλλοι την γλύτωσαν! Δεν ήταν μόνο μια υπογραφή. Ήταν πολλές υπογραφές.

 

Έχουν και άλλοι ευθύνη για τα σκάνδαλα

Τέτοιες μεγάλες προμήθειες δεν γίνονται με την υπογραφή ενός ανθρώπου. Λοιπόν υπάρχει το ΚΥΣΕΑ το οποίο κάθισε κάτω και τα μελέτησε. Άρα λοιπόν έχουν όλοι ευθύνη. Από εκεί και πέρα, τι είδους ευθύνη και τι μεγέθους ευθύνη δεν το διερευνήσαμε επαρκώς. Άρα λοιπόν υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα.

 

Προμήθειες πήγαιναν και στα μεγάλα κόμματα

Σαφέστατα πήγαιναν λεφτά και στα κόμματα, αλλά δεν διερευνώνται αυτά τα πράγματα. Υπάρχει απαγορευτικό επειδή και οι δυο τους είναι μπλεγμένοι σε τέτοια θέματα. Όταν για τη Siemens εμείς θέσαμε θέμα όχι μια, όχι δυο, αλλά δεκαεννιά φορές για να γίνει έλεγχος των Ταμείων και των ταμιών, δεν το δέχθηκαν. Υπάρχει η Πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου του Μονάχου που τεκμηριώνει ότι καταβλήθηκαν 100 εκατομμύρια ευρώ σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα. Να ελέγξουμε τα Ταμεία και τους ταμίες. Θα βρίσκαμε εκπληκτικά πράγματα μέσα εκεί! Αυτά που σας λέω, δεν τα λέω στην τύχη. Έχω και τις επαφές και τις διασυνδέσεις που μου επιτρέπουν να έχω πρόσβαση σε αλήθειες τις οποίες δεν ήθελε να διερευνήσει η Επιτροπή.

 

Εμπλέκεται και όλο το ΚΥΣΕΑ

Ήταν πάρα πολύ βολικό να γίνει η σύλληψή του την ημέρα που θα διαλυόταν η Βουλή! Εάν αυτό γινόταν έστω και μια εβδομάδα πριν, θα χάλαγα τον κόσμο. Θα σας έλεγα τα ονοματάκια, ποιοι ήταν στο ΚΥΣΕΑ. Ο κ. Σημίτης, ο κ. Βενιζέλος, η κ. Βάσω Παπανδρέου και μια σειρά άλλοι. Γιατί να μην ψάξουμε και τους άλλους; Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί όχι; Εφόσον ο Εισαγγελέας τους είχε συμπεριλάβει… Ο Εισαγγελέας που μελέτησε την υπόθεση, μας έστειλε να διερευνήσουμε τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, το ΚΥΣΕΑ και μια σειρά άλλους ανθρώπους. Γιατί δεν έγινε αυτός ο έλεγχος όπως έπρεπε να γίνει; Μην κοροϊδευόμαστε. Όταν μιλάμε για Γερμανία μιλάμε για διαφθορά. Το σύνολο της διαφθοράς ξεκινάει από εκεί. Λέοπαρντ, Siemens, υποβρύχια, λεωφορεία MAN. Ότι έχουμε κάνει, έχει λάδωμα. Εκεί λοιπόν υπήρχε ένας “μπάρμπας στην Κορώνη”, ο οποίος μπορούσε όλα αυτά τα πράγματα και τα λειτουργούσε μέσα από ένα πλαίσιο επαφών. Αυτό δεν το αγγίξαμε καθόλου γιατί τύγχανε αυτός ο άνθρωπος να έχει στενότατες σχέσεις με τον τότε Πρωθυπουργό! Δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι συγγενικές σχέσεις. Με ενδιαφέρει να ψάξω σε βάθος γιατί εκεί κρύβονται συνήθως τα μυστήρια. Κρύβονται σε αδελφούς οι οποίοι μπορούν και ελίσσονται ευκολότερα από τους Πρωθυπουργούς. Αναφέρομαι στον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού, του κ. Σημίτη, τον κ. Σπύρο Σημίτη και τον αδελφό του διαδόχου του.

 

Κάποιοι ενοχλούνται από την πολιτική μου

Οι δημοσκοπήσεις πάλι στις Ευρωεκλογές έδιναν στο ΛΑΟΣ χαμηλά ποσοστά. Μας έδιναν 3% και τελικά πήρα 7,5%. Δεν με απασχολούν καθόλου οι δημοσκοπήσεις. Είτε δεν με πιάνουν, είτε υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο το έχω διερευνήσει. Έχω ενοχλήσει και κάποιους. Υπάρχουν κάποιοι βέβαια, που δεν θέλουν τον Καρατζαφέρη μέσα στη Βουλή. Είναι αυτοί οι οποίοι θέλουν τον μονόδρομο της Δύσης και εναντιώνονται στην πρόθεση μου για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Πιστεύω ότι εάν η Ρωσία κατέβει στο Αιγαίο, η χώρα μας εξασφαλίζει τα σύνορά της. Αυτό ενοχλεί κάποιους έντονα. Είναι εκείνοι οι ίδιοι άνθρωποι που έβγαλαν, με τον τρόπο που έβγαλαν, τον κ. Καραμανλή από το παιχνίδι. Επειδή εγώ έχω μια πολιτική ενάντια στα συμφέροντά τους, ενοχλούνται.

 

Όλα για την Ελλάδα

Δεν έχω κάνει καμιά αλλαγή στάσης. Κατ΄ αρχήν κυκλοφορήσαμε τη “Λευκή Βίβλο” που εξηγεί επαρκέστατα την πολιτική μας. Εμείς είπαμε τότε στον κ. Παπανδρέου – της “λαοπρόβλητης” κυβέρνησης του 45% – ότι αφού ξαφνικά δεν υπάρχουν λεφτά και κλείνουν τα πάντα, θα βοηθήσουμε μια που μας έλεγαν ότι αυτή η κρίση θα διαρκέσει 2 χρόνια και μετά θα ξαναμπούμε στις αγορές. Εγώ κέρδισα τίποτα τότε; Δεν ήξερα ότι θα έχω πολιτικό κόστος; Αλλά το σύνθημά μου είναι “Όλα για την Ελλάδα”.

Αυτοί ήταν τελείως ανεπαρκείς. Διέλυσαν τα πράγματα. Μετά, ήρθε ο κ. Σαμαράς και έκανε την μεγάλη του κωλοτούμπα να στηρίξει τα πλέον απίστευτα πράγματα και απαιτήσεις των τροικανών. Εγώ ήμουν σταθερός. “Όχι” στο Μεσοπρόθεσμο, “όχι” στον Εφαρμοστικό Νόμο που ψήφισε η ΝΔ. Δεν έστειλα επιστολή, ενώ οι άλλοι έστειλαν και μάλιστα ντροπιαστικές.

Είχα γράψει άρθρο στην Α1, αλλά όχι επιστολή. Άλλο να γράφεις επιστολή υποταγής στη κ. Λαγκάρντ και στην κ. Μέρκελ και άλλο να γράφεις ένα άρθρο που ανέλυα την πολιτική μου θεώρηση στα πράγματα.

Εγώ είχα πει και τότε ότι δεν στέλνω επιστολή.

 

Εθνική προσφορά η επιλογή Παπαδήμου

Μπήκα στην κυβέρνηση με σκοπό να βοηθήσω. Αν το 2009 δεν είχα μπει στη Βουλή, η Ελλάδα θα ήταν στη δραχμή. Όταν πρότειναν τότε για πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο, μου έκανε εντύπωση πως ο κ. Σαμαράς είχε συμφωνήσει στο Νο. 2 του ΠΑΣΟΚ, το “υποκατάστατο” του Γ. Παπανδρέου. Στο Μέγαρο Μαξίμου αρνήθηκα και τους πρότεινα τον Λ. Παπαδήμο. Ο Λ. Παπαδήμος μπορεί να μην πέτυχε το “άριστα” αλλά δεν διάλυσε την χώρα όπως θα διαλυόταν με τον κ. Πετσάλνικο. Άρα η προσφορά μου αυτή είναι μια εθνική προσφορά, η οποία πρέπει να μου αναγνωρισθεί. Το δικό μου 5,6% πήγε κόντρα στο 80% που είχε αποφασίσει Πρωθυπουργό και νίκησε.

 

Για τις υποψηφιότητες

Το κλωνοποιημένο πολιτικό σύστημα με το σκούρο κουστούμι και τη γραβάτα είναι αποτυχημένο. Είναι ένα μονόχνωτο πράγμα που μας έριξε στα μπάζα. Η κοινωνία θέλει την εκπροσώπησή της. Εγώ θα έχω 48 υποψηφίους στη Β΄ Αθηνών. Μεταξύ αυτών καθηγητές Πανεπιστημίων, στρατηγούς κλπ. Υπάρχουν και οι καλλιτέχνες. Ο καθένας ψηφίζει αυτόν που τον εκφράζει.

Η υποψηφιότητα της κ. Μπάρμπα ήταν μια εκπληκτική μεταγραφή και μου άρεσε πολύ. Την παρακολουθούσα χρόνια και μου άρεσε για την λεβεντιά της. Όταν το 2002 σε ένα ντοκιμαντέρ που γύριζε στην Κωνσταντινούπουλη την ρώτησαν γιατί δεν μπήκε μέσα στην Αγ. Σοφιά, απάντησε: «έτσι όπως έχουν καταντήσει οι Τούρκοι την Αγ. Σοφιά με όλα αυτά που έχουν βάλει μέσα, εγώ δεν μπορώ να μπω μέσα, είμαι Ελληνίδα». Και από τότε είχα εστιάσει. Ήταν στο ΠΑΣΟΚ όπου μέσα σ΄ αυτό έκανε τις δικές της πολιτικές παρουσίες. Τώρα λοιπόν συναντηθήκαμε και κατάλαβε πως η Πατριωτική έκφραση είναι ο ΛΑΟΣ.

 

Για την υποψηφιότητα της Άλικης Αρβανιτίδη

Η κ. Αρβανιτίδη είναι μια μάχιμη δικηγόρος. Ήταν εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος της ΝΔ στην Γλυφάδα και είναι μια γυναίκα η οποία έδωσε μάχη για το σπίτι της και έχει ένα ακροατήριο που έχει δεινοπαθήσει μέσα από οικογενειακές καταστάσεις.

Εξάλλου δεν είμαστε το μόνο Κόμμα που βάζουμε υποψηφιότητες από την show biz. Και πρέπει να μπαίνουν τέτοιες υποψηφιότητες όπως αθλητές κ.α. Δεν είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που επιλέγει αυστηρά ποιους θα βάλεις υποψήφιους. Ο κόσμος θα επιλέξει ποιους απ΄ αυτούς θα ψηφίσει και θα τους κάνει βουλευτές. Αλλά δεν εστίασε κανείς από τους δημοσιογράφους όταν ήρθε κοντά μου ο καθηγητής της Ιατρικής, ο κ. Παπαγεωργίου, ο μοναδικός Τουρκολόγος που έχουμε στην Ελλάδα, με σπουδές 5 ετών στο Αμβούργο. Ή όταν ήρθε ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, το καμάρι της ΝΔ, ο στρατηγός γιατρός ο κ. Παπαγιανόπουλος. Ήρθε ο στρατηγός κ. Πετρούλιας, ο οποίος είναι το “κόσμημα” των καταδρομών. Ο στρατηγός που ακόμα πέφτει με αλεξίπτωτο 2 φορές το μήνα. Ένας μοναδικός και αξιόλογος άνθρωπος. Ουδείς έδωσε σημασία, αλλά εγώ έθεσα την υποψηφιότητά του για να τιμήσω τον στρατό στο πρόσωπό του. Εγώ έφερα κόσμο από όλα τα κοινωνικά στρώματα, καθηγητές, στρατηγούς .

 

Για την επόμενη των εκλογών

Αν πείσουμε τον Έλληνα να ψηφίσει με την νόηση και την λογική του χωρίς θυμό, υπάρχουν περιθώρια αλλαγών την επόμενη μέρα. Αν όμως ο κόσμος ψηφίσει με τον θυμό του, πολύ φοβάμαι ότι η επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά πιο δύσκολη από την σημερινή. Καταλαβαίνω το δίκιο του κόσμου να είναι θυμωμένος. Όμως, αν στο Κοινοβούλιο μπουν οι Ναζιστές, ή ευκαιριακά σχήματα χωρίς υποδομή, αυτά θα δυσκολέψουν την οποιαδήποτε διαδικασία αναγκαίου διαλόγου που πρέπει να αναπτυχθεί εκείνο το βράδυ. Θέλω να κρατάω την σοβαρότητα που έδειξα στο παρελθόν. Η εξαλότητα δεν νομίζω ότι είναι καλός σύμβουλος σήμερα. Πρέπει το βράδυ των εκλογών, με εντολή του εκλογικού Σώματος, να βρούμε λύσεις. Και οι λύσεις αυτές είναι συγκεκριμένες.