15.7.2012,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Στείλτο Email

   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΛΑΟΣ  κ. Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Ο Γραμματέας Συνδικαλισμού κ. Γ. Κανελλόπουλος συναντήθηκε σήμερα με εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Μονάδα τροχαίου-σιδηροδρομικού υλικού).

Οι  160 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από την 1η Μαΐου του 2009.

Ζητήθηκε να συνεχιστεί η λειτουργία της μονάδας παραγωγής και  καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Έγινε ενημέρωση για την παράνομη αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης από την Γερμανική Διοίκηση των  ναυπηγείων, καθώς και για τη συνεχιζόμενη  μη  καταβολή  των  οφειλόμενων  εργοδοτικών εισφορών.

Ζητήθηκε επιτέλους να βρεθεί λύση, για την καταβολή του εποχικού βοηθήματος, για τον ΟΑΕΔ αλλά και για την καταβολή αποζημίωσης με αναγνώριση  της προϋπηρεσίας .

Από την πλευρά του  ΛΑΟΣ ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε ότι «Οι  εργαζόμενοι πρέπει επιτέλους να δικαιωθούν.

Είναι απαράδεκτο να παραμένουν απλήρωτοι, απροστάτευτοι εργασιακά και ασφαλιστικά, χωρίς αναγνώριση των δικαιωμάτων τους που απορρέουν και κατοχυρώνονται από συμβάσεις και την ισχύουσα νομοθεσία.

Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των ναυπηγείων, στηρίζουμε την προσπάθειά τους να υπάρξει λύση εφικτή, σωστή και δίκαιη κόντρα στην σημερινή νεοφιλελεύθερη αντεργατική πολιτική που ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΓΕΡΜΑΝΟΙ θέλουν να επιβάλλουν».