24.4.2012,

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στείλτο Email

Ο Βουλευτής ΛΑΟΣ Λαρίσης κ. Αστ. Ροντούλης, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την «Κατάθεση αρχείου πολεμικών αποζημιώσεων στη Βουλή».
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Ροντούλη έχει ως εξής:

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: « ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ».

Στις 28 Μαρτίου 2012, σε κοινή συνεδρίαση  των Επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε επί λέξει: «Αναζητώ το αρχείο που υπήρχε πριν από δεκαετίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και που αφορούσε ζητήματα πολεμικών αποζημιώσεων. Το αναζητώ και θα θέσω στη διάθεση της Επιτροπής, οποιοδήποτε στοιχείο υπάρξει».

Όμως, το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τάχιστα διέψευσε, με ακλόνητα στοιχεία, τις προαναφερθείσες δηλώσεις του κ. υπουργού, καθώς η Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, στις 30 Μαρτίου 2012, απέστειλε στο Υπουργείο Εξωτερικών έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ότι το εν λόγω Αρχείο όχι μόνο υφίσταται, αλλά και είναι πλήρως οργανωμένο, καταγράφοντας τα ακριβή στοιχεία των δικαιούχων των πολεμικών αποζημιώσεων, τις εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις, τις εντολές πληρωμής που έχουν δοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και, τέλος, τα ποσά των αποζημιώσεων.


Τούτων δοθέντων και επειδή η εξέλιξη της όλης υπόθεσης προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην ελληνική κοινή γνώμη, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πράγματι, ο υπεύθυνος Υπουργός της χώρας αγνοούσε την ύπαρξη του συγκεκριμένου Αρχείου;

2. Αφού το ΓΛΚ επιβεβαιώνει την ύπαρξη Αρχείου πολεμικών αποζημιώσεων, πότε αυτό θα κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να αποκαλυφθεί η ναζιστική θηριωδία σε όλο της το μεγαλείο;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης