3.6.2012,

ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ

Στείλτο Email

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σαλαβράκος μίλησε στην Ολομέλεια των Βρυξελλών για την έκθεση της ενταξιακής προόδου της Τουρκίας και τη διεύρυνση της Ε.Ε.

 

«Κύριε Πρόεδρε, αναμφισβήτητα η Τουρκία, όπως τονίζεται και μέσα στην έκθεση, αποτελεί μια αναπτυσσόμενη οικονομία, είναι πολυπληθής χώρα και έχει στρατηγικό ρόλο στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη Ανατολή.

Ευχόμαστε η Τουρκία να πάρει τα μηνύματα της εκθέσεως τα οποία χαρακτηρίζονται από πλήρη αντικειμενικότητα. Ωστόσο, θεωρώ ότι η Τουρκία δεν καταφέρνει να λύσει τα προβλήματά της με τον αρμόζοντα τρόπο και τη δυτική νοοτροπία, παρά την Ευρωπαϊκή πορεία την οποία επιθυμεί.

 

Ενδεικτικά αναφέρω: Διατηρεί στρατεύματα εισβολής και κατοχής σε τμήμα της Κύπρου, χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, απειλεί με ανοίκειο ύφος ότι αν δεν λυθεί το Κυπριακό όπως αυτή θέλει, θα διακόψει κάθε επικοινωνία, επίσημη ή ανεπίσημη, με την Κυπριακή Προεδρία που θα αρχίσει το επόμενο εξάμηνο.

Θεωρώ ότι αυτό είναι καταφρόνηση κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, αν το πράξει αυτό η Τουρκία, θα πρέπει να σταματήσουν οι περαιτέρω ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

 

 

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ  ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ  2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ 

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Σαλαβράκος μίλησε  σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την ετήσια  έκθεση της ευρωπαϊκής ιθαγένειας

 

«Κύριε Πρόεδρε, εξ υπαρχής συγχαίρω την συνάδελφο Vălean για την πολύ καλή έκθεσή της. Η έκθεση βασίζεται στην αρχή, ότι κάθε άτομο με ιθαγένεια κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και Ευρωπαίος πολίτης. Είναι ορθή. Επομένως, η ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπληρώνει, χωρίς να αντικαθιστά, την εθνική ιθαγένεια. Γι’ αυτό και τα δικαιώματα των πολιτών αποτελούν κύριο γνώμονα της έκθεσης και το δικαίωμα προσφυγής στον Διαμεσολαβητή, το δικαίωμα υποβολής νομοθετικών προτάσεων με πρωτοβουλία πολιτών, καθώς και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις δημοτικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές, αποτελούν αναπόσπαστα δικαιώματα των πολιτών.

 

Ως μέλος της Επιτροπής Αναφορών, σας πληροφορώ ότι δεχόμαστε πληθώρα αναφορών από τους Ευρωπαίους πολίτες για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους. Είναι σημαντικό λοιπόν, τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών να κατοχυρώνονται και να περιγράφονται σαφώς από τις νομικές προβλέψεις της Ένωσης και να εφαρμόζονται έτσι ώστε οι πολίτες να νιώθουν εμπιστοσύνη στην Ένωση. Η Επιτροπή Αναφορών προσπαθεί να διορθώσει αυτά τα προβλήματα θέτοντας τους πολίτες στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο όλης της φιλοσοφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ευελπιστώ ότι θα κατορθώσουμε να εφαρμόσουμε την αρχή αυτή».

 

 

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ

 

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σαλαβράκος μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη διαδικασία του ενός λεπτού, για τη συζήτηση των Ευρωβουλευτών με τους εκπροσώπους της Τρόικα για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

 

«Κύριε Πρόεδρε, πριν λίγες ημέρες μερικοί πανηγύρισαν τη σωτηρία της Ελλάδος και της Ευρωζώνης. Η Τρόικα που επιτηρεί την Ελλάδα -ναι, αυτό συμβαίνει- όταν ήλθε, στο Κοινοβούλιο εμφανίστηκε επιφυλακτική για το μέλλον της χώρας, προανήγγειλε καταιγίδα για τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών και υπαινίχθηκε ότι τα επίπεδα αμοιβών πρέπει να φτάσουν τα 150 έως 200 ευρώ το μήνα. Βούτυρο στο ψωμί της αριστεράς. Ασαφείς οι αναφορές για την ανάπτυξη και κανένα μέτρο σχετικά με τη στήριξη των μικρομεσαίων που θρηνούν στην Ελλάδα 68.000 λουκέτα το 2011 και την αντιμετώπιση της ανεργίας που ανέρχεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα. Προφανώς, η ανάλγητη προσέγγιση παραβλέπει τη διάλυση του κοινωνικού ιστού στη χώρα και τη φτώχεια που έφερε η οικονομική συνταγή. Οι αναταράξεις στην κοινωνία της Ελλάδας και των άλλων χωρών του Νότου που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα δεν ενδιαφέρει κανέναν -δυστυχώς- σ’ αυτήν την Ένωση.

 

Συμπεράσματα: Αποτύχαμε στη διαχείριση της κρίσης κύριε Πρόεδρε. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η κρίση δεν αφορά σε μερικές μόνο χώρες και πρέπει επομένως να αντιμετωπιστεί ως παγκόσμιο και ευρωπαϊκό φαινόμενο».