5.7.2012,

Γιώργος Καρατζαφέρης “ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” :

Στείλτο Email

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βέννυ, εγκαινίασαν σήμερα τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΛΑΟΣ.  Μιλώντας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ “Καλημέρα” με τον Γ. Αυτιά, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι μία εξαιρετική ημέρα για μάς, για το Κόμμα, για την οικογένειά μου. Μαζί με την Βέννυ, είπαμε φέτος, να κάνουμε κάτι πιο οργανωμένο για τις γιορτές.

Όπως κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, δίνουμε γαλοπούλες, δίνουμε αρνιά. Φέτος είπαμε να λειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Έχουμε συγκεντρώσει περισσότερο από 10 τόνους σε αλεύρι, σε ρύζι, σε μακαρόνια, σε λάδι.

Ανοίξαμε τις πόρτες και όποιος θέλει, όποιος είναι άπορος, όποιος είναι άνεργος, όποιος δεν μπορεί να εξασφαλίσει σήμερα όπως είναι τα πράγματα, για την  επιβίωσή του, έρχεται και παίρνει δύο πράγματα. Μπορεί να πάρει λάδι και μακαρόνια ή μπορεί να πάρει αλεύρι και ρούχα.

Εμείς έχουμε σκεφτεί, να μην αφήσουμε κάποιον πεινασμένο, όσο μπορούμε βέβαια. Είναι μία ανάγκη της εποχής.

Είναι μία χαρά να βλέπεις ανθρώπους να αισθάνονται μία, μικρή έστω, ανακούφιση αυτές τις ημέρες.

Επειδή από τότε εμείς έχουμε ξεκινήσει, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, και ξέραμε ότι θα αυξανόταν ο αριθμός, σήμερα έχουμε μοιράσει 500 χαρτάκια-κάρτες για σειρά προτεραιότητας. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν τι ανάγκη έχει ο κόσμος. Και πώς να μην έχει ανάγκη; Όταν έχεις 1 ½ εκατ. ανέργους, όταν οι άποροι αυξάνουν, έχουμε 2 ½ εκατ., κάτι πρέπει να κάνουμε. Κι εφόσον δεν κάνει το κράτος, πήραμε εμείς μία πρωτοβουλία για μία ανακούφιση για τις Άγιες ημέρες. Και πιστεύω, να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον κόσμο. Να έχουμε εμπόρευμα.

 

Έχουμε αποφασίσει επίσης, να παίρνουμε μόνο ελληνικά προϊόντα. Ταυτοχρόνως, να δώσουμε και ένα πετραδάκι ανακούφισης και στον Έλληνα παραγωγό.

Είμαι εξαιρετικά συγκινημένος».

 

Έρχονται σκληρότερα μέτρα

Έρχεται λαίλαπα τον Ιούνιο. Τον Ιούνιο νομίζω ότι η ανάγκη θα πολλαπλασιαστεί. Μιλάμε για μειώσεις που θα είναι διπλάσιες από αυτές που έχουν γίνει. Δηλαδή, οι μισθοί θα κατέβουν κάτω από τα 300 ευρώ. Και όταν προκάλεσα το Πρωθυπουργό να δεσμευτεί, μου είπε «Όχι, θα δούμε. Αναλόγως των αναγκών».

 

Όταν ακούω πάλι από την Τρόικα να λέει στο Ευρωκοινοβούλιο, που με δική μου πρωτοβουλία και προσπάθεια πήγαν, ότι θα χρειαστεί και νέο Μνημόνιο, αντιλαμβάνεστε τι έρχεται. Είναι λάθος η συνταγή. Το φώναξα. Τους το είπα. Δεν καταλάβαιναν εκεί μέσα ότι δεν βγαίνει.

Άκουσα τον Τόμσεν να λέει: “10 χρόνια θα είμαστε σε αυτή την κατάσταση”.

Χαμένες γενιές. Είναι λάθος η συνταγή!

Εμείς έχουμε ένα πρόβλημα εντελώς διαφορετικό: Να βγούμε από την κρίση. Το καταθέσαμε στο Μαξίμου. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Είχαν αποφασίσει.

Είχαν δεσμευτεί να κάνουν αυτά που λέει η Τρόικα. Αυτή η προσβολή που γίνεται εις βάρος του Έλληνα πολίτη νομίζω ότι είναι εξαιρετική και μοναδική.

 

Βέννυ Καρατζαφέρη: Ο άνθρωπος πίσω από την προσπάθεια 

Η Βέννυ είναι ο άνθρωπος πίσω από την προσπάθεια. Σήμερα την παρακάλεσα να έρθει να βοηθήσει τις γυναίκες του Κόμματος. Ξέρει και αυτή από φτώχια. Ξεκινήσαμε μαζί το ’69, ήμαστε δύο πολύ φτωχά παιδιά. Εκείνη από το Λιτόχωρο, εγώ από την Αμφιθέα και ενώσαμε τις γροθιές μας.

Ξέρουμε τι σημαίνει να κοιμάσαι πεινασμένος.

 

Από την πλευρά της, η σύζυγος του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Β. Καρατζαφέρη, δήλωσε: «Είμαι κι εγώ εδώ να βοηθήσω, όπως βοηθάμε πάντα χωρίς να φαίνεται. Αλλά το παράπονό μου είναι: Πού είναι οι άλλοι πολιτικοί, πού είναι η Αριστερά, να κάνουν το ίδιο;».

 

Για ενδεχόμενη συνεργασία μετά τις εκλογές

Δεν μπορώ να πάω μαζί τους. Δεν μπορώ να πάω. Γιατί την  πρώτη φορά που τους ένωσα, είδα ότι οι άνθρωποι δεν έχουν δική τους αυτάρκεια. Δεν είναι αυτοδύναμοι. Είναι ελεγχόμενοι από την τρόικα. Δεν μπορώ να κάνω χωριό μαζί τους. Ουαί και αλίμονο στην Ελλάδα, εάν δώσει πλειοψηφία σε αυτούς τους δύο ανθρώπους, που συμφώνησαν, αν είναι δυνατόν, να εκχωρήσουν τον Πατριωτισμό τους.

Δηλαδή, τι λέει η επιστολή που υπέγραψαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος: «Όσα χρόνια πολιτευόμαστε, δεν θα έχουμε δικαίωμα να ασκήσουμε πολιτική ενάντια στο Μνημόνιο», επομένως είναι αυτοευνουχισμένοι πολιτικά.

Δεν μπορώ. Και να θέλω, δεν μπορώ.

 

Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί ποιον θα ψηφίσει

Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί ποιον θα ψηφίσει. Θα ψηφίσει αυτούς οι οποίοι είπαν «ναι» σε όλα, ή εκείνους οι οποίοι σήκωναν ανάστημα και αντιστάθηκαν, γνωρίζοντας την καταιγίδα η οποία έρχεται;

Ήξερα την επίθεση την οποία θα δεχθώ και την οποία δέχομαι τώρα.

Θα δείξουμε το βράδυ της κάλπης ότι ο κόσμος θέλει λαϊκή αυτοδυναμία και όχι κομματική αυτοδυναμία.

Αυτά τα λέω γιατί διαβλέπω ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί εναντίον μας.

Δεν έπρεπε να σηκώσω κεφάλι. Με ήθελαν κι εμένα ταπεινωμένο και προσκυνημένο. Δεν μπορούσα να το κάνω, από σεβασμό στην κοινωνία, από σεβασμό σε εκείνους που με υποστηρίζουν, από σεβασμό στο παιδί μου και στα εγγόνια μου.