31.3.2012,

Ο ΟΕΚ βάζει λουκέτο

Στείλτο Email

Έκλεισε σήμερα ο ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) το κτίριο πλέον είναι κενό και υπάρχει μόνο προσωπικό ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, παρουσιάστηκαν στον ΟΑΕΔ 710 υπάλληλοι για να ξεκινήσουν εργασία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατου στελέχους του ΟΕΚ, η επιτροπή η οποία είχε σταλεί από τον κ. Κουτρουμάνη για ελέγχους και επίλυση προβλημάτων, εδώ και μέρες είναι άφαντη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στον ΟΑΕΔ θα επιλυθεί κυρίως το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών και οι εκκρεμότητες οι οποίες υπάρχουν στις κατασκευές, στα δάνεια και στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Επίσης, επισημαίνει ότι οι ρυθμοί «χελώνας» που ακολουθούνται δεν λύνουν τα προβλήματα. Σε συνάντηση που είχε χθες ο κ Κουτρουμάνης με τους κοινωνικούς εταίρους, παρόλο που του έγινε πρόταση να διατηρηθούν οι παροχές των υπηρεσιών του Οργανισμού, το στέλεχος του ΟΕΚ πιστεύει ότι ναι μεν ο υπουργούς εργασίας συμφώνησε, αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι δεν θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι την προηγούμενη Δευτέρα, παρουσιάστηκαν 300 άτομα από την εργατική εστία στον ΟΑΕΔ για να αναλάβουν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΕΚ, ενώ άλλοι 340 παρουσιάστηκαν στα μέσα της εβδομάδας με πράξη ανάληψης καθηκόντων.

 

Πηγή: metrogreece.gr