29.3.2012,

Καρατζαφέρης βουλή: “Το 40 ο λαός αγωνίστηκε για το “ΟΧΙ” δεν αγωνίστηκε για το “ΝΑΙ”

Στείλτο Email

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ESM, ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ “ΔΙΑΣΩΣΗ”, ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

 

Κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας του Προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση της κύρωσης του Μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (ESM) και του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

Θυμήθηκα σήμερα κάτι που έγινε το Φεβρουάριο του 2005 εντός της Βουλής και δεν αντέδρασε κανείς. Η τότε πρόεδρος της Βουλής, κα Μπενάκη, σε προσφώνηση κατά την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε κάτι για το οποίο δεν αντέδρασε κανένας είτε διότι όλοι ήταν φοβισμένοι είτε γιατί πίστευαν από τότε ότι αυτό ήταν το πεπρωμένο της χώρας. Είχε πει λοιπόν η κα Μπενάκη τότε:

 

 «Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

 

Αυτό ελέχθη στη Βουλή των Ελλήνων και δεν υπήρξαν τα ανάλογα αντανακλαστικά. Τι εννοούσε η κα Μπενάκη τότε; Φυσικά, δεν εννοούσε ότι το 2012 θα έρθει κάποια Χούντα, αλλά με το “άλλες μορφές διακυβέρνησης” εννοούσε αυτό που ζούμε σήμερα. Τι είναι ο ESM; Μία αποικιοκρατική οργάνωση της οποίας έχει τον πλήρη έλεγχο η Γερμανία. Και, βέβαια, στο Ευρωκοινοβούλιο, οι Αρχηγοί των περισσοτέρων κομμάτων ήταν Γερμανοί. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Γερμανός. Είναι Δημοκρατία αυτή στην Ευρώπη;

Πώς ελέγχεται η Ευρώπη σήμερα; Παλιά, για το πώς θα μπεις στην ΕΕ, μετρούσε το μέγεθος. Εάν είχες μικρά σύνορα ήσουν υπό τη “μπότα”. Εάν η Τουρκία είχε καταλάβει το 40% της Γαλλίας και όχι της μικρής Κύπρου, θα συζητούσε κανείς για ένταξή της στην ΕΕ;

Σήμερα μετράει το πορτοφόλι στην ΕΕ. Έχεις αδύνατο πορτοφόλι; Είσαι υπάκουος υπήκοος! Ποια είναι η ΕΕ σήμερα; Αυτή η ΕΕ που οι περισσότεροι από εμάς θέλαμε και είχαμε όνειρο ζωής, είναι η ΕΕ που έχουμε σήμερα; Όχι, βέβαια! Σήμερα δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο μία Ένωση στην οποία αποφασίζει η Γερμανία και, μάλιστα, όχι στις Βρυξέλες, αλλά στον πύργο αυτόν έξω από το Βερολίνο -τον οποίο είχε φωτογραφία και η Καθημερινή- μαζί με Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη μερικοί δημοσιογράφοι που κάνουν σοβαρή έρευνα. Μία τέτοια, συγκλονιστική, έδειξε γερμανικό κανάλι και αναμετάδωσε απόσπασμά της και η ΕΡΤ. Και τι έλεγε το ρεπορτάζ; Για να δούμε, πόσα έχασε η Γερμανία για να ενισχύσει την Ελλάδα; Πόσο της κόστισε αυτό που λέμε “σωτηρία”; Σύμφωνα με ρεπορτάζ το οποίο και ποτέ δεν διαψεύστηκε, η Γερμανία είχε όφελος 45 δις! Από τον ιδρώτα μας, από την αγωνία μας, από την κατάντια μας, η Γερμανία κέρδισε και 45 δις!

Και επιπλέον, έρχεται η κα Μέρκελ στο BBC και ο κ. Γιούνκερ και λένε ότι μπλοφάρανε! Δεν υπήρχε περίπτωση η Ελλάδα να αφεθεί να βγει από το ευρώ. Τώρα λοιπόν, αυτοί που κιότεψαν και παρέδωσαν τη χώρα, αυτοί οι φοβισμένοι και συμβιβασμένοι που υπέγραψαν πρέπει να βρουν λαγούμι να κρυφτούν. Αυτοί μετέδωσαν και αυτόν το φόβο και τον πανικό στον ελληνικό λαό και ο φόβος αυτός, ο οποίος είναι διάχυτος πια, δεν βοηθάει στην ανάπτυξη. Έτσι θα έρθουν οι επενδυτές; Υπό το φόβο αυτόν το διάχυτο παντού;

Και λύση τελικά υπάρχει; Υπάρχει και είναι αυτή που έλεγα μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και δεν έγινε αποδεκτή διότι κάποιοι ήθελαν να δώσουν εξετάσεις στην κα Μέρκελ! Η λύση και αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα μορατόριουμ για 5 χρόνια, για 5 χρόνια δηλαδή να αποφύγουμε τους τόκους και να μπορέσουμε έτσι να μειώσουμε τη φορολογία και να κάνουμε ανάπτυξη. Στη συνέχεια κάνουμε κεφαλαιοποίηση του όλου χρέους αυτών των 370-380 δις και καταβάλλουμε 10 δις το χρόνο που θα τα βγάζουμε από την ανάπτυξη που θα έχουμε δημιουργήσει.

Εσείς τι κάνετε; Έχετε ψηφίσει αυτό το κούρεμα το οποίο έγινε και στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στα Πανεπιστήμια τα οποία διαμαρτύρονται. Όμως, τα 2 ομόλογα του Χριστοδουλάκη και τα 3 του Αλογοσκούφη, τα 5 αυτά ομόλογα της Goldman Sachs δεν κουρεύονται! Και αυτό για το οποίο κατηγορείται ο κ. Προβόπουλος, σήμερα, ότι έβαλε τα αποθεματικά των ταμείων και των πανεπιστημίων σε ομόλογα που κουρεύτηκαν ήταν νόμιμο. Σαφώς ήταν νόμιμη η ενέργεια αυτή διότι το 1997 εδώ στη Βουλή ψήφισε το ΠΑΣΟΚ ένα νόμο με τον οποίο δίνονταν αυτές οι υπερεξουσίες στην ΤτΕ. Η ενέργεια του κ. Προβόπουλου είναι δεμένη νομικά, ηθικά όμως είναι; Παραιτούνται οι Πρυτάνεις..

Τους πρότεινα στη διαπραγμάτευση τις μετοχές που θα πάρει το κράτος από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να δοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία και μου είπαν όχι.

Τι είναι αυτό που ψηφίζετε σήμερα; Μείωση της εθνικής κυριαρχίας! Δεν θα υπάρχει Υπουργείο Οικονομικών. Την αυτοκατάργησή σας ψηφίζετε σήμερα, κ. Σαχινίδη! Ψηφίζετε την παράδοση στην κα Μέρκελ! Το 2009 ο ελληνικός λαός σας παρέδωσε κράτος και εσείς τώρα θα παραδώσετε αποικία!

 

Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Σαχινίδη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

κ. υπουργέ, ψεύδεστε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα. Είπατε ψέματα προχθές, προκαλώντας, μάλιστα, τον εισηγητής μας, τον κ. Ροντούλη, ότι είναι συκοφάντης. Ότι δεν υπήρξε υπογραφή, συμφωνία μεταξύ του κ. Βενιζέλου και της ομολόγου του, της Φινλανδίας. Σας είπαμε, λοιπόν, τη μέρα, την ώρα, σε ποιο όροφο, σε ποιο γραφείο έγινε η συμφωνία. Άρα, λοιπόν, είσαστε ψεύτης. Τώρα λέτε ότι είναι ψαλιδισμένα όλα τα ομόλογα. Είναι ψαλιδισμένα τα πέντε ομόλογα της Goldman Sachs; Αύριο στο γραφείο σας, για να πάμε να σας τα δείξω. Μην ψεύδεστε λοιπόν. Τα δύο του κ. Χριστοδουλάκη και τα τρία του κ. Αλογοσκούφη δεν ψαλιδίστηκαν. Αυτή είναι μία πραγματικότητα, μην ψεύδεστε, επιτέλους, ασυστόλως! Και για τα μαθηματικά σας, είπατε ότι γλυτώσαμε 100 δις ευρώ. Μα φορτωθήκαμε 130! Μία πράξη μαθηματική είναι. 130 φορτωθήκαμε, 100 γλυτώσαμε, είμαστε κερδισμένοι; Και χάσαμε και την εθνική μας κυριαρχία και τον εθνικό μας πλούτο. Επομένως, λοιπόν, προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και κάνετε μεγάλο λάθος. Η αλήθεια είναι ότι εσείς και η ΝΔ συσσωρεύσατε αυτά τα χρέη, αυτά τα ελλείμματα για τα οποία είμαστε αναγκασμένοι σήμερα να κάνουμε αυτές τις κουβέντες. Εάν εσείς οι δύο δεν είχατε κυβερνήσει με τον τρόπο που κυβερνήσατε μετά την μεταπολίτευση, σήμερα η Ελλάδα θα είχε το ισχυρότερο νόμισμα, όπως είχε πριν την έλευση του Καραμανλή!

 

Ύστερα από νέα μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Σαχινίδη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε τα εξής:

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

Θέλετε στοιχεία κ. Υπουργέ. Είστε σίγουρος ότι τα θέλετε τα στοιχεία; Σας παραπέμπω στα πρακτικά, τι είπε εδώ ο προκάτοχος σας, ο κ. Παπακωνσταντίνου, που είπε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας αυτή η συμφωνία. Σας παραπέμπω στα πρακτικά σ΄ αυτά που είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Εκτός εάν ο πρώην Υπουργός Οικονομικών δεν γνωρίζει, άρα μην ζητάτε από εμάς στοιχεία. Εσείς δεν γνωρίζει η δεξιά σας, τι ποιεί η αριστερά σας. Όσο δε αφορά στα στοιχεία τα οποία σας είπα για την Goldman Sachs, θα σας τα φέρω εδώ μέσα στην αίθουσα και θα αναγκαστείτε να φύγετε τρέχοντας!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ PSI

 

Παρεμβαίνοντας πριν τη σημερινή διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΛΑΟΣ επί της κύρωσης του ESM, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ανέφερε τα εξής:

 

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

Μου ζητήσατε να σας πω για τα ομόλογα, έκανα την έρευνα. Είναι τα:

 

-ISIN GR 0138002689,

-ISIN GR 0138001673,

-ISIN GR 0133002155.

Αυτά τα τρία τα εξέδωσε ο Αλογοσκούφης το 2007.

 

Και είναι και του κ. Χριστοδουλάκη τα ομόλογα ISIN GR0133004177 και ISIN GR0133003161.

 

Όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και θα τα καταθέσω βεβαίως. Είναι από το μπλόγκ ενός ανθρώπου που στήριζε το ΠΑΣΟΚ με τα μανίας, μέχρι παρεξηγήσεως, πριν εσείς μπείτε καν στη Βουλή. Του δημοσιογράφου κ. Σπύρου Χατζάρα. Τώρα εάν και ο Χατζάρας έγινε ακραίος, δεν μπορώ να το δεχτώ. Όμως, έχουμε στοιχεία συγκεκριμένα. Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να απαντήσετε επί των στοιχείων αυτών. Επίσης, να σας πω ότι «Τα Νέα», τα οποία δεν στηρίζουν ασφαλώς το ΛΑΟΣ αλλά βεβαίως στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, μιλάνε για τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τη Φινλανδία και πώς έγινε αυτή. Παραπέμπω δε στα πρακτικά του Φινλανδικού κοινοβουλίου, και στην ομιλία που έκανε ο Τίμο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον οποίο επετράπη να δει την συμφωνία την οποία εσείς αρνείστε, μόνο για 40 λεπτά.

Επομένως, παραδεχτείτε ότι ήταν λάθος σας, ομολογήστε ότι είχατε κάποιους λόγους να το κρατήσετε κρυφό και η αλήθεια πρέπει να λάμψει στο Κοινοβούλιο.

Τέλος, εδώ έχουμε μία καταγγελία σημαντική πριν από μία ώρα. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθηνών, ο κ. Νίνος, λέει ότι, 9/3/12, κρατήστε την ημερομηνία, «πήρε ο κ. Προβόπουλος τα αποθεματικά για να τα κάνει ομόλογα στις 12, και να ψαλιδιστούν κατά 68%». Την ίδια ώρα που η Goldman Sachs δεν χάνει ούτε ένα ευρώ! Αυτά, λοιπόν, θέλουν επαρκή εξήγηση γιατί ο ελληνικός λαός και βλέπει και κρίνει και φοβάται. Ψαλίδισμα στα νοσοκομεία, ψαλίδισμα στα ασφαλιστικά ταμεία, ψαλίδισμα ακόμα και στα ΤΕΙ!

Κλείνοντας, άκουσα πριν από λίγο τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής να μιλάει για το μεγάλο έπος του 1940. Ναι, να θυμίσω ότι αγωνίστηκε όλος ο λαός για το «ΟΧΙ», δεν αγωνίστηκε για το «ΝΑΙ» με δικαιολογίες. Κι αυτό το έπος, το ηρωικό, «λερώθηκε» λίγο, είχε μία «κουτσουλιά» από το «ΝΑΙ» του Τσολάκογλου στις 6 Απριλίου. Ε, αυτή η «κουτσουλιά» θα μας συνοδεύει και τώρα.

 

Απαντώντας σε μεσολαβήσασα τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Καρατζαφέρης είπε τα εξής:

 

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑΟΣ):

Ακούστε κ. Σαχινίδη: Εγώ προσήλθα σ’ αυτήν την προσπάθεια για να σώσω την πατρίδα και είπα όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, όχι σε ξεπούλημα του πλούτου. Σε σχέση με όλα αυτά, είδα εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δεν μπορούσα να υπογράψω αυτά τα οποία υπέγραψαν οι προσκυνημένοι. Χρειάζεται δύναμη να πεις το όχι. Το είπα το όχι εν γνώσει των συνεπειών, τις οποίες σήμερα υφίσταται το κόμμα μου. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά και το ξέρετε πάρα πολύ καλά, αλλά εμείς θα αγωνιστούμε για να αποδείξουμε την αλήθεια: Ότι οι προσκυνημένοι δεν μπορεί να είναι η συνέχεια του έθνους αύριο!