1.4.2012,

ΕΡΩΤΗΣΗ Ν. ΤΖΑΒΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ (video)

Στείλτο Email

Επίκαιρη ερώτηση εκ μέρους της πολιτικής ομάδας “Ευρώπη της Ελευθερίας και Δημοκρατίας” έκανε η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλα στους εκπροσώπους της Τρόικα που κλήθηκαν να συζητήσουν σε κοινή ακρόαση των επιτροπών Απασχόλησης και Οικονομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις πολιτικές που προωθούν στα κράτη μέλη που επλήγησαν από την δημοσιονομική κρίση.

Η κ. Τζαβέλα αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις της κας Μέρκελ επισημαίνοντας πως, “Τα τελευταία 2 χρόνια είχαμε συνεχείς δηλώσεις – ακόμη και απειλές – Ευρωπαίων αξιωματούχων για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Οι δηλώσεις αυτές έπληξαν καίρια το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας και των Ελλήνων διεθνώς επιτείνοντας  το οικονομικό μας πρόβλημα. Ποιος επενδυτής θα επένδυε σε χώρα που είναι στα πρόθυρα εξόδου από το Ευρώ; Κάποιοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέστρεψαν τον Ευρωπαϊσμό, την αξιοπρέπεια και το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνικού λαού. Από χθες όμως, έχουμε δηλώσεις της κ. Μέρκελ, του κ. Γιούνκερ και Σόιμπλε, ότι αυτό το σενάριο θα ήταν καταστροφικό – ότι μάλιστα ούτε η νομοθεσία δεν το επιτρέπει. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η παρωδία που στήθηκε με πιέσεις αφόρητες για να αναγκαστούμε να υπογράψουμε δεσμευτικά κείμενα που η Ελληνική Βουλή δεν είχε καν το χρόνο να εξετάσει;”

Στην απάντησή του ο κ. Άσμουσεν εκ μέρους της ΕΚΤ τόνισε ότι ο σαφής σκοπός της Ένωσης είναι η παραμονή της Ελλάδας εντός του Ευρώ. Διευκρίνισε ότι θα συμβούλευε τους πάντες να είναι πολύ προσεκτικοί με το θέμα “Ελλάδα και ευρώ”.

Πρόσθεσε επίσης ότι “Στους Έλληνες όμως εναπόκειται αυτό το επίτευγμα” τονίζοντας ότι μια περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση, θα διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδος στο Ευρώ.