27.3.2012,

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Στείλτο Email


 

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα εξής:

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα είπατε κ. Πρόεδρε; Ημερομηνία εκλογών βρήκατε;

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Τούτοι εδώ, στο Μέγαρο Μαξίμου, Βενιζέλος και Σαμαράς έπεσαν θύματα –και μαζί τους και ο ελληνικός λαός– του παιχνιδιού της κ. Μέρκελ. Τους έλεγα κατ’ επανάληψη, κάθε βράδυ στις συναντήσεις μας, ότι μπλοφάρει. Δεν με πίστεψαν. Ομολόγησε σήμερα η κ. Μέρκελ ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει και καμία περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Δυστυχώς, όμως, οι αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν κάτω από την πίεσή της, είναι εξαιρετικά δυσμενείς για τον ελληνικό λαό και θα μεγιστοποιηθούν τον Ιούνιο με κίνδυνο την έκρηξη της κοινωνικής συνοχής».

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, επ’ αυτού: Εάν πράγματι η κ. Μέρκελ δεν μπλόφαρε στο δεύτερο μνημόνιο, πόσο μάλλον στο πρώτο, το οποίο και εσείς ψηφίσατε.

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Η κ. Μέρκελ πρωταγωνίστησε στο δεύτερο μνημόνιο, το οποίο αλλάζει τη ζωή όλων μας. Αυτά τα οποία έρχονται τον Ιούνιο είναι εντελώς αποκρουστικά και ευθύνονται εκείνοι οι οποίοι δεν είχαν την ωριμότητα και την εμπειρία να τα αντικρούσουν».

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άμεσα ή αργότερα σε εκλογές, κύριε Πρόεδρε;

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Αυτό που ζήτησα εγώ είναι ότι δεν πρέπει να διαταράξουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και να το καταστήσουμε παιχνίδι πολιτικών διεκδικήσεων. Μετά το Πάσχα, μπορεί να διαλυθεί η Βουλή».

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένα σχόλιο, κύριε Πρόεδρε, για τα ταξί. Συμφωνείτε ή όχι έτσι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή;

 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Αυτή η κωλυσιεργία είναι πρόβλημα μεγάλο. Το θέμα είχε λυθεί από το Νοέμβριο μήνα, στην πρώτη συνάντηση με την τρόικα. Είχαν δοθεί και οι κατευθύνσεις. Αυτό που συμβαίνει σήμερα, υπόκειται στη δουλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολύ φοβούμαι ότι δεν θα είναι ήρεμες οι ημέρες. Αυτή η κυβέρνηση απέτυχε και με την τάξη και με τα ταξί. Σας ευχαριστώ».