21.6.2012,

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Στείλτο Email


 
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε σήμερα το Νομό Ηλείας, όπου συναντήθηκε με φίλους, οπαδούς, ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος, καθώς επίσης και με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του Νομού.
 
Κατά την ομιλία του προς τους φίλους, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ στη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ηλείας στον Πύργο, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
 
Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί. Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μετά τον Ιούνιο, όταν θα τεθούν σε εφαρμογή τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, δεν θα μπορούν όχι να κυβερνήσουν, αλλά ούτε να βγουν από την πόρτα τους εξ αιτίας αυτών που έχουν υπογράψει και κυρίως της ρήτρας που προβλέπει ότι όσο πολιτεύονται δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε ένα “κόμμα”. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν αυτοί, μπορούμε να το κάνουμε εμείς που δεν υπογράψαμε, δεν ενδώσαμε, δεν υποκύψαμε στην κ. Μέρκελ και τους συνεταίρους της.
 
Ψηφίζετε Πρωθυπουργό. Ψηφίζετε εκείνον που είναι αποφασιστικός, που έχει και μπορεί να προτείνει λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Ψηφίζετε Πρωθυπουργό ασυμβίβαστο που δεν υπέγραψε την υποταγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, την υποδούλωση της Ελλάδας στην κ. Μέρκελ και τους συνεργάτες της.
 
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό της αποχώρησής του από την συγκυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά που είδε τον τρόμαξαν και αποφάσισε να αντισταθεί.
 
«Τους φώναξα: Μας χρωστάει η Γερμανία 168 δισ. σε αποζημιώσεις χωρίς να υπολογίζουμε τους τόκους. Δεν άκουγαν τίποτε! Ακόμα και προχτές που έφερα στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων, δεν εμφανίστηκε ούτε ο Πρωθυπουργός, αλλά ούτε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Στ. Δήμας! Εμφανίστηκε ο “δόλιος Δόλλης”…
Και θέλω να σας ρωτήσω, πόσοι βουλευτές από τους 300 νομίζετε ότι ήταν μέσα στη Βουλή όταν συζητούσαμε το θέμα αυτό; Μόνο οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ. Όλοι οι άλλοι δεν ενδιαφερόντουσαν! Κανένας δεν ενδιαφέρεται για ένα τέτοιο θέμα που θα μπορούσε να σώσει την Πατρίδα από την χρεοκοπία».
 
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της απαίτησης εκ μέρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να λάβουν την επιχορήγηση για τις εκλογές.
 
«Όταν μειώνουμε μισθούς, όταν μειώνουμε συντάξεις, όταν μειώνουμε επιδόματα, δεν επιτρέπεται τα κόμματα να παίρνουν λεφτά για εκλογές…
Δεν μπορούμε να πάρουμε κρατικά λεφτά, όταν ο Ελληνικός λαός πεινάει!
Εάν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έδιναν στο κράτος αυτά που χρωστάνε δεν θα κοβόντουσαν οι συντάξεις του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΝΑΤ.
Χρωστάνε 250 εκατ. ευρώ!
Άκουσα πριν από λίγο στο MEGA το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλο, ο οποίος είναι και Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ χρωστάει στο ΙΚΑ 500.000 ευρώ. Και όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος: “Δεν θα πάει κανένας φυλακή;”, εκείνος δεν απάντησε…
Σας ερωτώ, θα εμπιστευθείτε αυτούς που δεν μπορούν να φτιάξουν τα οικονομικά των κομμάτων τους, να φτιάξουν τα οικονομικά της Πατρίδας;».
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στο ψευτοδίλημμα που έθεσαν Σαμαράς και Βενιζέλος “χρεοκοπία ή διάσωση της Ελλάδας”, απάντησε: «Χρεοκοπία; Εμένα με φοβίζει περισσότερο η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής».
 
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το συγκεντρωμένο πλήθος, που είχε κατακλείσει από νωρίς το πρωί την Πλατεία μπροστά από το κτήριο όπου στεγάζονται τα Γραφεία της Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ηλείας στον Πύργο.