16.5.2012,

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

Στείλτο Email

 

Το ότι η γυναίκα σήμερα πρέπει να τύχει πραγματικής ισότητας και όχι να αποτελεί μέρος μιας κάποιας «ποσόστωσης συμμετοχής» της, ή η τύχη της να εξαρτάται από το που στον κόσμο γεννήθηκε, τόνισε η Βουλευτής του ΛΑΟΣ Ευβοίας κα Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, στην ομιλία της στη Βουλή για την «Ημέρα της Γυναίκας».

Στην Ελλάδα, η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και είναι αναντίστοιχη με την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στους τομείς της εκπαίδευσης (περίπου 60% των φοιτητών ΑΕΙ είναι γυναίκες), της επαγγελτικής απασχόλησης και της νομοθεσίας.

Το “άνδρες η πόλις εστίν” του Θουκυδίδη, δυστυχώς εξακολουθεί 2.500 χρόνια μετά, να αποτελεί βασικό αξίωμα της δομής και της λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος.

Η βουλευτής του ΛΑΟΣ, επεσήμανε επίσης ότι μια από τις βασικές αρχές της Χριστιανοσύνης ανά τους αιώνες είναι η ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο. Παρά τις πιέσεις και τους πολέμους που δέχτηκε η Ορθοδοξία όλους αυτούς τους αιώνες, αυτή η βασική αρχή δεν αλλοιώθηκε. Γι΄ αυτό λοιπόν η Χριστιανική Ελλάδα, θα έπρεπε να βοηθά το θεσμό της οικογένειας και να ενισχύει, αντί να περικόπτει, το πενιχρό πολυτεκνικό επίδομα.

 

Τέλος, η βουλευτής ανέφερε: «Η Ελληνίδα ξέρει να αγωνίζεται, να απαιτεί αλλά και να διεκδικεί το σεβασμό. Συμπαραστάτες και φρουρούς, ας έχει όλους εμάς. Το αξίζει!».