7.7.2012,

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στείλτο Email

Ο Ελληνικός λαός ξέρει και γνωρίζει. Έχει ένστικτο και ξέρει ότι τη Δευτέρα στα ηνία της χώρας πρέπει να είναι οι σοβαροί, οι υπεύθυνοι, οι αποτελεσματικοί. Εκείνοι οι οποίοι μπορούν να φωνάξουν το «ΟΧΙ», όταν το επιβάλει η Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλος ο Τύπος, ο ηλεκτρονικός, όλες οι εφημερίδες της Ευρώπης ασχολούνται -όχι με εκείνους που πιστεύουν ότι θα είναι στη πρώτη σειρά των συζητήσεων την Δευτέρα. Αλλά, ασχολούνται με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και το τι θα κάνει ο αρχηγός του Γιώργος Καρατζαφέρης.

 

Μου λένε τι διακυβεύεται την Κυριακή. Δεν λέω τα ακραία τα οποία πιπιλίζουν οι μόνιμοι εκβιαστές της συνείδησης των Ελλήνων. Δεν πρόκειται περί ευρώ και δραχμής που αρέσκεται ο κος Βενιζέλος και ακολουθεί ο κος Σαμαράς. Πρόκειται για το εάν θα μείνουμε μια αξιοπρεπής χώρα ή θα εκχωρήσουμε για πάντα την αξιοπρέπειά μας στους δανειστές μας, στους δυνάστες δανειστές μας. Εκείνη τη στιγμή πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το εθνικό φιλότιμο. Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντα η Θεσσαλονίκη μάς πήγαινε αντάμα με τη νίκη και αυτό θα γίνει και τώρα. Αυτό θα γίνει τώρα.

 

Μου λένε πώς πρέπει να ψηφίσει ο υπεύθυνος Έλληνας εκλογέας. Το πρώτο που ζητάω από τους Έλληνες είναι, να συνειδητοποιήσουν την τραγικότητα και την κρισιμότητα των στιγμών. Και να καταλάβουν, ότι τώρα πια μας έχουν αφαιρέσει και το δικαίωμα να είμαστε θυμωμένοι. Δεν μπορούμε εκεί που έφεραν τη χώρα να είμαστε θυμωμένοι και να πάμε στις κάλπες θυμωμένοι. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Θα πάμε στις κάλπες με λογική, με μυαλό, για να αποδείξουμε ότι ακόμα δεν έχουμε απωλέσει όλες εκείνες τις απαραίτητες νοητικές διαδρομές που θα επιβάλουν στην Ελλάδα μια άλλη ελπίδα, μια άλλη προσδοκία την επόμενη ημέρα.

 

Μπροστά στις κάλπες υπάρχει ένα μεγάλο δίλημμα. Βάλτε με το μυαλό σας μια οριζόντια γραμμή. Από την πάνω πλευρά είναι οι σοβαροί και οι υπεύθυνοι. Από την κάτω πλευρά είναι οι λιγότερο σοβαροί και οι λιγότερο υπεύθυνοι. Τώρα κάντε μια κάθετη γραμμή, ένα σταυρό. Από την μια πλευρά είναι οι λογικοί και από την άλλη πλευρά είναι οι έξαλλοι. Εάν κάνει ο οποιοσδήποτε εχέφρον πολίτης, ο οποιοσδήποτε ελεύθερος πολίτης αυτό το σχήμα στους λογικούς και σοβαρούς θα βάλει τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, τους συνεργάτες και τον αρχηγό.

 

Προσέξτε λίγο την προεκλογική περίοδο. Ουδείς τόλμησε μέσα σε τόση εμπάθεια, σε τόσο έντονο πολεμικό κλίμα, -κανένας δεν τόλμησε- να τα βάλει μαζί μας. Όχι γιατί είμαστε οι δυνατότεροι, ισχυρότεροι με τα μεγαλύτερα ποσοστά, αλλά κατάλαβαν και ο ένας και ο άλλος και οι λοιποί μικρότεροι, ότι είμαστε το κόμμα της ευθύνης που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τη σοβαρότητα, την αποφασιστικότητα και τη στιβαρότητα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

 

Τι μπορεί να περιμένει η χώρα την Κυριακή το βράδυ; Ο καθένας τάζει πολλά. Ακούω τον κο Αντώνη Σαμαρά μπροστά σε αυτόν τον διάχυτο πανικό που τον έχει καταβάλει να τάζει τα πάντα. Μου θύμισε τη στρατηγική του Παπανδρέου το 2009 που έλεγε «Λεφτά υπάρχουν». Το ίδιο πράγμα λέει. Θα δώσω αυτό, θα δώσω εκείνο, θα δώσω το άλλο και κοροϊδεύει εαυτόν και οπαδούς του. Ακούω τον κο Βενιζέλο με αυτόν τον εξαιρετικά έντονο βερμπαλισμό που διαθέτει να λέει ότι σε τρία χρόνια η χώρα θα βγει από τα δεσμά. Τα δεσμά του Μνημονίου. Οποιασδήποτε άλλης απαντήσεως που θα μπορούσα ευχερέστατα να του δώσω, έκανα την εξής έκκληση, προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προς τον κο Παπαδήμο και τον κο Προβόπουλο, να βγουν πριν ανοίξουν οι κάλπες και να διαβεβαιώσουν τον ελληνικό λαό αν αυτά που λέει ο κος Βενιζέλος είναι εφαρμόσιμα. Εάν βγούμε δηλαδή από το Μνημόνιο στα τρία χρόνια.

Εάν δεν απαντήσει ο Παπαδήμος, εάν δεν απαντήσει ο Προβόπουλος, τότε θα είναι ένοχοι στη σκοπούμενη διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών. Η χώρα δεν θα βγει από το Μνημόνιο ούτε σε τριάντα χρόνια. Μας έχουν «δέσει» και φάνηκε από την υπογραφή την οποία έβαλε ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος. Όχι στο Μνημόνιο, αλλά στην επαίσχυντη επιστολή προς την κα Λαγκάρντ. Υπόγραψαν οι άνθρωποι όπως δεν ταιριάζει σε κανέναν Έλληνα ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφώσεως ή φύλου, ότι όσα χρόνια πολιτεύονται δεν θα ασκήσουν ποτέ πολιτική ενάντια στις ρυθμίσεις του Μνημονίου. Τι μπορούν λοιπόν αυτοί να πράξουν; Πως μπορεί λοιπόν ο κος Σαμαράς να τάζει δεξιά και αριστερά ότι μπορεί να κάνει εκείνο και το άλλο; Όταν όλα αυτά περιγράφονται σε 600 σελίδες του Μνημονίου. Κοροϊδεύουν, και το λέω άλλη μια φορά, τον εαυτό τους και προσπαθούν να κοροϊδέψουν και τους Έλληνες. Τους διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο σε όλες αυτές τις απόπειρες, ότι δήθεν μπορούν, ο προϊστάμενος της Τρόικα ο κος Ματίας Μορς. Η Ελληνική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο πριν κλείσει, νομοθέτησαν ότι στον ΕΟΠΥΥ -τον φορέα αυτό Υγείας- θα μπουν “αυτό, αυτό, αυτό και αυτό το Ταμείο”. Εμείς το καταψηφίσαμε. Δεν έχει σημασία όμως. Έγινε Νόμος του Κράτους, εννοείται ενός κυρίαρχου Κράτους. Και πριν «στεγνώσει το μελάνι», και ενώ είχε αρχίσει η προεκλογική περίοδος άκουσον-άκουσον, αυτός ο κύριος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε μια επιστολή και λέει σε αυτούς τους κυρίους: «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να το σκεφτείτε αυτό; Σας το απαγορεύω, ανακαλέστε την απόφαση του Κοινοβουλίου πάραυτα». Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα. Δεν κάνει κουμάντο η Κυβέρνηση. Δεν κάνει κουμάντο το Κοινοβούλιο. Δεν θα κάνει κουμάντο η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί την Κυριακή.

 

Δεν μπορώ να πω ψέματα και δεν μπορώ να κοροϊδέψω τον ελληνικό λαό. Και έχω ένα μεγάλο προνόμιο. Ένα εξαιρετικό προνόμιο που δεν το έχουν όλοι. Ουδέποτε πρόδωσα, όπως πρόδωσαν άλλοι, ουδέποτε είπα ψέματα στον ελληνικό λαό, ουδέποτε έβλαψα την Ελλάδα. Η ρήξη και η ανατροπή θα έρθει την Δευτέρα. Εάν και εφόσον ο ελληνικός λαός ζυγίσει και μετρήσει και μας δώσει τη δύναμη που πρέπει να έχουμε για να κάνουμε όλα εκείνα τα μεγάλα βήματα που θα μας βγάλουν από την κατάθλιψη και την καταχνιά. Δεν έχουν κανένα σχέδιο. Τους ακούσατε τον καθένα σποραδικά στην τηλεόραση να μιλάνε, εκτός από αυτό που έγινε στη Γαλλία τέσσερις φορές και δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Το περίφημο debate.

 

Φοβήθηκε ο κ. Σαμαράς να έρθει. Και όλοι οι δημοσιογράφοι και πολύς κόσμος γνωρίζει τι και ποιον φοβόταν. Έπρεπε να έρθει. Μου έλεγαν οι στενοί συνεργάτες το Πάσχα, ότι θα καμφθεί και θα έρθει. Τους απάντησα ότι “2,5 χρόνια που είναι αρχηγός της ΝΔ, έμεινε ποτέ στην αίθουσα, όταν μιλούσε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ;” Όπως τότε έφευγε, έτσι θα «λακίσει» και τώρα από το debate. Εγώ ακόμα ζητώ, έστω και την τελευταία ώρα, να βρεθεί ένας τρόπος και να κάνουμε μία συζήτηση, αν όχι όλοι, οι τρεις που ήμασταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Kαι να πει ο καθένας τι έγινε εκεί μέσα. Τι υπερασπιζόταν ο Σαμαράς και τι ο Βενιζέλος και ποιες ήταν οι δικές μου αρνήσεις. Να μάθει ο λαός ότι είχαν εκχωρήσει το μυαλό και τη βούλησή τους στην κ. Μέρκελ. Από την πρώτη εβδομάδα κατάλαβα, ότι όλα αυτά τα όνειρα και οι προσδοκίες που είχα να βοηθήσω τη χώρα μου, που βοήθησα από το πρώτο λεπτό όταν απέκρουσα να γίνει πρωθυπουργός Ελλάδος το Νο. 2 του ΠΑΣΟΚ, που είχαν συμφωνήσει Σαμαράς και Παπανδρέου. Φανταστείτε εκείνη τη μέρα να είχα κάνει πίσω και να είχε γίνει πρωθυπουργός ο κ. Πετσάλνικος. Σήμερα θα είχατε δραχμές και όχι ευρώ στην τσέπη σας. Θα είχε καταστραφεί η χώρα. Και καλά, ο κ. Παπανδρέου ήθελε το υποκατάστατό του. Ο κ. Σαμαράς, ο Πρόεδρος της ΝΔ, πώς το δέχθηκε; Η δική μας παρέμβαση, του 5,66% άλλαξε τα πράγματα και έδωσε ένα χρόνο αναμονή στην Ελλάδα. Από την πρώτη εβδομάδα, όταν μπήκαμε μέσα τους είπα ευθέως –δεσμευόμενος στον Ελληνικό λαό: «Έρχομαι να στηρίξω με τις εξής προϋποθέσεις:

Όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων,

Όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας,

Όχι ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και αυστηρό έλεγχο της λαθρομετανάστευσης».

 

Μιας λαθρομετανάστευσης την οποία αποτελούν Σομαλοί, Αλβανοί, Πακιστανοί και όλοι αυτοί που μας κουβάλησε εδώ ο κ. Σαμαράς, ανοίγοντας τα σύνορα το 1991 και ουδέποτε έχει απολογηθεί γι’ αυτό στον Ελληνικό λαό. Όταν με ρωτάνε τι θα γίνει με τους λαθρομετανάστες, τους λέω αυτό που λέω εδώ και 12 χρόνια. Και όταν το έλεγα εγώ αυτό, στη “γέννηση” του Κόμματος, με λέγανε “ακραίο” και “φασίστα”. Και τώρα όλοι αυτοί που με έβριζαν έτσι, έχουν υιοθετήσει το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να συνυπάρξει με λαθρομετανάστες. Εμείς είμαστε απολύτως ρεαλιστές. Η χώρα με 2 εκατ. λαθρομετανάστες, δεν μπορεί να σηκωθεί και πρέπει να απαλλαγεί απ’ αυτό το βάρος. Πέρα από την εγκληματικότητα, πέρα του ότι έχουμε χάσει την ασφάλειά μας, πέρα του ότι δεν μπορεί να βγει γυναίκα έξω μετά τη δύση του ήλιου, το κράτος χάνει 12 δισ. ευρώ που βγαίνουν έξω στις χώρες τους με έναν εξευτελιστικό τρόπο εις βάρος των Ελλήνων. Όσοι από σας έχετε συναλλαγές με τις τράπεζες, γνωρίζετε πολύ καλά ότι πρέπει να δώσετε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Καμιά τράπεζα όμως, δεν ζητά το πόθεν έσχες από το λαθρομετανάστη για να βγάλει λεφτά στη πατρίδα του. Αυτά τα 12 δισ. ευρώ τα χρειάζεται η Ελλάδα. Αν δεν είχα αυτή τη διαρροή, δεν θα είχα αυτό το έλλειμμα και δεν θα ήμουν σήμερα στο στόχαστρο όλων των αγορών. Θα απαλλαγούμε. Και χαίρομαι που και άλλοι υιοθέτησαν τις προτάσεις μας. Έχουμε το θάρρος και την δύναμη, τη στιβαρότητα και την αποφασιστικότητα να βγούμε από το Δουβλίνο ΙΙ –εκεί που μας έβαλε ο Σημίτης- να σφραγίσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα και να τους διώξουμε από τη χώρα μας. Θα ποινικοποιήσουμε με αυστηρότατες ποινές εκείνον που χρησιμοποιεί στη δουλειά του λαθρομετανάστες. Όταν τους κόψουμε την πρόσβαση στη δουλειά, θα φύγουν μόνοι τους. Σήμερα τους έχουμε και τους περιποιούμαστε. Θα σας διαβάσω ανατριχιαστικά στοιχεία του 2008, που μετά από 5 χρόνια έχουν πολλαπλασιασθεί εις βάρος της Ελλάδας. Στο 22ο δημοτικό σχολείο στη πλατεία Κολιάτσου με 191 μαθητές, μόνο οι 52 ήταν Έλληνες. Στο 26ο δημοτικό σχολείο στη πλατεία Αμερικής με 256 μαθητές, μόνο οι 106 ήταν Έλληνες. Οι υπόλοιποι ήταν λαθρομετανάστες. Έχω στη λίστα 20 περίπου σχολεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το δικό μας παιδί να καθυστερεί την εκμάθησή του, γιατί τα παιδιά των λαθρομεταναστών δεν μπορούν να παρακολουθήσουν, μιας που δεν ξέρουν επαρκώς την γλώσσα. Και δεν μαθαίνει τα γράμματα που πρέπει το δικό μας παιδί γιατί πρέπει να πάει με το ρυθμό μάθησης των λαθρομεταναστών. Και όταν αύριο πάνε τα παιδιά μας στα πανεπιστήμια και πάνε να συναγωνιστούν φοιτητές άλλων πανεπιστημίων, εκεί έχουμε ένα έλλειμμα. Και τρυπάει η καρδιά μου όταν βλέπω τον ανθό της Ελληνικής κοινωνίας, τα παιδιά με πτυχία, με μπάτσελορ, μάστερ, με διδακτορικά, να φεύγουν στο εξωτερικό. Φεύγει στο εξωτερικό ότι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα, για να πάρουν τη θέση τους Σομαλοί και Πακιστανοί, ο κατιμάς των χωρών. Αλλά, δεν είμαστε εδώ το αποχωρητήριο της παγκόσμιας κοινωνίας. Αν αυτό δεν αλλάξει, ματαιοπονούμε. Πρέπει να απαλλαγούμε πάση θυσία απ’ αυτό το βρόγχο και αυτό είναι ευθύνη της Ευρώπης να το κάνει. Μπορεί να κάνει η κ. Μέρκελ ότι δεν καταλαβαίνει, αλλά υπάρχει ο τρόπος να καταλάβει. Και θα καταλάβει, γιατί κανένας σ’ αυτό τον κόσμο δεν είναι αήττητος και οσάκις υπήρξε αυτός ο καισαρισμός, υπήρξε και απάντηση από την ιστορία.Ακούω κάποιους να το παίζουν «τσάμπα» μάγκες και καουμπόηδες. Ότι μονομερώς θα πούμε αύριο «δεν πληρώνουμε».

 

Σας έχω πει, σε αυτά τα 12 χρόνια, αυτού του ωραίου ταξιδιού, που μαζί έχουμε ξεκινήσει, δεν είμαι του Αχιλλέα γιατί πάντα υπάρχει μία «πτέρνα Αχίλλειος», είμαι του Οδυσσέα, και η Τροία έπεσε από μέσα. Και για αυτό το λόγο έχω ενώσει τις δυνάμεις και την κοινή αντίληψη με τις χώρες του Νότου.

Ενθυμείστε, όταν με την ψήφο σας με στείλατε, στο Ευρωκοινοβούλιο. Έγινα από την πρώτη μέρα που πήγα εκεί Αντιπρόεδρος της IΝDEM, των Ευρωσκεπτικιστών, της πιο δυναμικής ομάδας. Γνώρισα όλους τους Επιτρόπους, με όλους αυτούς μιλώ με το μικρό τους όνομα και με αποκαλούν με το μικρό μου όνομα. Γνώρισα και πάρα πολλούς Ευρωβουλευτές. Έχω μιλήσει από το Πάσχα μέχρι σήμερα – αφήνοντας κενά στην προεκλογική μου καμπάνια – με περίπου 50 Ευρωβουλευτές του Νότου και τους λέω: «Έρχεται και σε σας το “τσουνάμι”. Η λιτότητα θα πλήξει τη χώρα και είναι μία “ταφόπλακα” για όλο το Νότο». Και βρίσκω «ευήκοον ους». Και το σχέδιό μου είναι να νικήσουμε τη Μέρκελ, αν όλος ο Νότος πάει μαζί. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και τώρα η Γαλλία που αλλάζει. Έχω κάνει ένα ξεσηκωμό σε όλο το Νότο. Και θα αρχίσω ταξίδια από την επομένη των εκλογών. Να πάω εκεί δια της παρουσίας μου, να ξεσηκώσω και να πω: «Πάμε πάνω να αλλάξει η πολιτική της λιτότητας». Και σε αυτό το πλαίσιο έρχεται και ταυτίζεται μια μεγάλη προσωπικότητα. Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΕ, ο Πρόντι. Και λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Και λέει ο μεγάλος οικονομολόγος, ο Νομπελίστας Στίγκλιτς, ότι: «Η λιτότητα είναι η “ταφόπλακα” της Ευρώπης». Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε να βάλουμε τα πιστεύω μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τις προσδοκίες μας, τις ελπίδες μας, κάτω από την “ταφόπλακα” της κ. Μέρκελ. Δεν το δεχόμαστε.

 

Την Πρωτομαγιά επιβεβαιώθηκε η πολιτική μου θέση. Εμείς πιστεύουμε ότι η λιτότητα ήταν θάνατος αυτή τη στιγμή. Ακριβώς το αντίθετο. Χρειαζόταν πιο γρήγορη κυκλοφορία του χρήματος. Χρειαζόταν να ρίξουμε λεφτά στην αγορά, γιατί αν κάποιος έχει ένα πενηντάρικο στην τσέπη και ξυπνάει το πρωί και πάει στη δουλειά του, στο καφενείο, πάει κάπου, και γυρίζει το βράδυ και το πενηντάρικο είναι στην τσέπη του, η Ελλάδα χάνει. Εάν με αυτό το πενηντάρικο αγοράσει μία τσίχλα, ένα τσιγάρο, μία γραβάτα, τότε η Ελλάδα παίρνει το 23%. Άρα τι χρειάζομαι; Γρήγορη κυκλοφορία του χρήματος. Δεν το καταλαβαίνουν. Και περάσαμε ένα Πάσχα της δυστυχίας όλοι. Και βλέπαμε νεκρούς στους δρόμους, αλλά την Πρωτομαγιά βλέπαμε πολλά αυτοκίνητα. Μου έλεγε κορυφαίος δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Λασκαρέλιας, ότι έκανε περίπου 2,5 ώρες για να γυρίσει από τη Χαλκιδική. Και του εξήγησα και του είπα: «Κατάλαβες γιατί;». Γιατί λόγω των εκλογών κυκλοφόρησε χρήμα στην αγορά. «Ζεστάθηκαν» καρδιές και πορτοφόλια και βγήκε έξω ο κόσμος και χάλασε λεφτά. Εμείς αυτό θέλουμε. Γρήγορη κυκλοφορία του χρήματος και όχι να σαπίζει σε σεντούκια και σε θησαυροφυλάκια.

 

 

Κυρίες και Κύριοι,

Εμείς δεν είμαστε το Κόμμα της εξαλλότητας. Είμαστε το κόμμα της εργατικότητας. Οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είχαμε ένα εκπληκτικό ρεκόρ και είμαστε μόλις 16. Είχαμε περισσότερες ερωτήσεις από όλα τα κόμματα. Περισσότερες ομιλίες από όλα τα κόμματα. Περισσότερες παρουσίες στις επιτροπές από όλα τα άλλα κόμματα. Αυτή ήταν η εργατικότητα και η αποδοτικότητα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Και μια και είπα για εργατικότητα, γιατί η απόδοση στο Κοινοβούλιο είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων. Γνώσεων και εργατικότητας. Ανέβηκα πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος, στο διαδίκτυο και μπήκα στη γνώριμη σελίδα του Ευρωκοινοβουλίου. Και «ψάρεψα» κάποια στοιχεία στατιστικά. Με το Σαμαρά γίναμε την ίδια μέρα Ευρωβουλευτές και φύγαμε την ίδια μέρα για το Κοινοβούλιο. Σχεδόν τέσσερα χρόνια. Κρατηθείτε. Ομιλίες στην Ολομέλεια. Εκεί που είναι 732 Ευρωβουλευτές και γίνεται η ζύμωση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σαμαράς: Ομιλίες 8. Καρατζαφέρης: Κάτι παραπάνω, 101!

Και εάν περιλαμβάνονται οι εργατοώρες, τότε θα ήμουν σίγουρα πρωθυπουργός.

Πάμε στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δηλαδή ερωτήσεις που κάνεις στον κ. Αλμούνια, στον κ. Όλι Ρεν κ.λπ., να τους κάνεις τη ζωή δύσκολη και να πάρεις και κάτι για την Πατρίδα. Σαμαράς: 8. Καρατζαφέρης: Κάτι παραπάνω, 663!

Ο κ. Σαμαράς σε αυτό το δύσκολο Ευρωπαϊκό περιβάλλον ήταν ένας Ευρωβουλευτής. Ο Καρατζαφέρης έγινε Αντιπρόεδρος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που εντάχθηκε το Κόμμα του. Ο κ. Σαμαράς ήταν σε κάποια Επιτροπή αλλά στην κύρια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου ήταν ο Καρατζαφέρης. Παρότι αυτός είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών.

Τώρα βέβαια υπάρχουν και κάποια άλλα συνοδά στοιχεία που μπορεί να ενοχλούν κάποιους, αλλά νομίζω ότι το έχουν διαπιστώσει αυτό και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ότι το 2005 η Ευρωπαϊκή Λίγκα στη Γενεύη, με επέλεξε ως τον καλύτερο ρήτορα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

“Αν κάποια μέρα” – μου το έλεγε ο Η. Πολατίδης – “Πρόεδρε απαγορευτούν τα χειρόγραφα στη Βουλή, ο μόνος που θα μιλάς θα είσαι εσύ και εμείς”.

Να φανταστείτε, ότι – και αυτά είναι τα ωραία που ήθελα, τα λεγόμενα και «παραπολιτικά» – να μιλήσουμε για το τι γινόταν εκείνες τις νύχτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπου ξαφνικά υπήρχε μία ασυνεννοησία – εν πάση περιπτώσει – αλλά ταυτόχρονα ήταν και κάποιοι οι οποίοι είχαν φέρει γραπτά από το σπίτι τους και διαβάζανε από μέσα κάθε λέξη. Και αυτό, κυρίες και κύριοι, δείχνει τις νοητικές διαδρομές ενός εκάστου. Όταν λοιπόν μπήκαμε μέσα μία εβδομάδα – και ξαναενώνω την κουβέντα – διαπιστώνω ότι αυτά που είχαμε βάλλει ως όρους εμείς, «ξεστράτιζαν». Και αποφάσισα κάθε φορά που πήγαινα, να καταθέτω μία επιστολή με τις θέσεις μας, γιατί ήξερα ότι την επόμενη μέρα θα μου χρειαστούν. Είναι η λεγόμενη «Λευκή Βίβλος», που έχετε διαβάσει όλοι. Όποιος διαβάσει «Λευκή Βίβλο» ψηφίζει ΛΑΟΣ. Και για αυτό πρέπει να τις μοιράσουμε στον κόσμο, πόρτα-πόρτα, αύριο. Θα πάτε να αφήσετε μία «Λευκή Βίβλο».

 

Ήταν να φύγουμε τα Χριστούγεννα. Αλλά, όλο και κάποια Νομοσχέδια καθυστερούσε κάποιος, οπότε ξαφνικά φτάσαμε στο Φεβρουάριο. Έφεραν το δείγμα. Τους είπα εκείνη την ημέρα ότι «Αυτό το κείμενο που βλέπω φέρνει στη χώρα μια επονείδιστη κηδεμονία. Μια εξωσυνταγματική δικτατορία. Μια υπερτάτη Αρχή εις βάρος των Ελλήνων. Είναι αδιανόητα αυτά που κάνετε». Και βεβαίως το άκουγαν, αλλά χωρίς να κοκκινίζουν. Γιατί ήταν προδιαγεγραμμένη η “πτήση” σε βάρος της Ελλάδας. Όταν λοιπόν ήταν η τελευταία ημέρα πριν φέρουν το επίσημο Μνημόνιο, έστειλα μια επιστολή στο κ. Παπαδήμο και του έλεγα: “Επειδή τα κεφάλια κάποιων θα πάνε στη καρμανιόλα – και θα πάνε – το δικό μου θέλω να είναι εκεί στη θέση του. Για να έλθω και να ψηφίσω, θέλω τις εξής τρεις ρητές διαβεβαιώσεις.

• Διαβεβαίωση από την Τράπεζα Ελλάδος και τον κ. Προβόπουλο, η οποία να μας λέει σίγουρα ότι με τη συγκεκριμένη Σύμβαση η Ελλάδα εξασφαλίζει την πορεία της και δεν πρόκειται ποτέ να πάθει καμία ζημιά.

• Θέλω σύμφωνή γνώμη, ρητή-γραπτή από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ότι είναι σύννομο με το Σύνταγμα.

• Θέλω μια ρητή διαβεβαίωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι δεν πάσχει.

 

Την επόμενη ημέρα, ζήτησα από τον κ. Πρωθυπουργό αυτές τις ρητές διαβεβαιώσεις. Μου απάντησε: “Oχι”. Δεν τις δίνω. Δηλαδή, οι Θεσμικοί Φορείς έλεγαν «ΟΧΙ» και εγώ να πω «ΝΑΙ». Αυτό περίμεναν.

Όταν λοιπόν ξεκίνησαν και τους είπα ότι δεν μπορούμε να πάμε με το Αγγλικό Δίκαιο, και πρέπει να πάμε όλοι στην κα. Μέρκελ και να της πούμε ; “Δικά σου είναι τα λεφτά. Πάμε με το Γερμανικό Δίκαιο”. Με αυτό, όλοι ξέρουμε ότι δεν κάνει κατασχέσεις. Τουναντίον, με το Αγγλικό αρκεί μια απόφαση σε ένα Περιφερειακό Δικαστήριο του Λονδίνου και μπορεί να μας κατάσχουν οποιαδήποτε περιουσία έχουμε στο εξωτερικό. Και με μια πιο δύσκολη για να εκδοθεί απόφαση, ό,τι έχουμε στην Ελλάδα. Μου είπαν: «ΟΧΙ».

Τους είπα ότι δεν μπορεί να έχουμε σε κάθε υπουργείο έναν Επίτροπο για να επίσταται. Μου είπαν «ΟΧΙ». Τους είπα ότι δεν μπορεί να κόψουμε τις συντάξεις. Δεν μπορούμε να κόψουμε το κουλούρι του συνταξιούχου. Έγινε μια μάχη μέσα εκεί που διήρκεσε έξι ώρες. Και στο τέλος τους έπεισα ότι δεν έπρεπε να γίνει. Και αφού λοιπόν είχε γυρίσει και πειστεί όλη η ομάδα στη δική μου επιχειρηματολογία και συμφωνήσαμε, πετάγεται ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ανερυθρίαστα τώρα ζητά και την ψήφο του ελληνικού λαού – και λέει;

“Ωραία. Συμφωνήσαμε”. Ποιοι συμφωνήσαμε. Ο Πρωθυπουργός, ο Αντιπρόεδρος και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Οι πέντε πιο ισχυροί πολιτικοί άνδρες της χώρας. Και τότε λέει ο κ. Βενιζέλος: «Να πάρουμε τηλέφωνο τον κ. Πωλ Τόμσεν της τρόικα και να τον παρακαλέσουμε να δεχτεί».

Τους μίλησα με άπταιστα «Γαλλικά» και σηκώθηκα και έφυγα από κει μέσα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να εκχωρήσω και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας σε κανέναν. Δεν θα μπορούσα να κόψω τη σύνταξη της τρίτης ηλικίας. Δεν θα μπορούσα ποτέ να δεχτώ το Αγγλικό Δίκαιο.

 

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Γιατί είμαι αποφασισμένος να πω όλες τις αλήθειες. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το αγαπημένο παιδί των Αμερικάνων. Η Αμερική έχοντας συμφέροντα στο Αφγανιστάν και στο Κόσσοβο, προκειμένου να συγκρατήσουν το βάρος της Κόκκινης Αρκούδας, της Ρωσίας, διέλυσαν μια χώρα. Τη Σερβία. Για να φτιάξουν τη βάση εκεί. Και όταν λέμε στρατιωτική βάση, μιλάμε ότι είναι το μόνο γήϊνο έργο που φαίνεται από την σελήνη. Τέτοιο μέγεθος έχει. Και έχουν το Αφγανιστάν σε μια περιπέτεια 20 ετών για τον ίδιο λόγο. Για να έχουν όμως το Αφγανιστάν, πρέπει να έχουν την Τουρκία. Εμείς είμαστε «ορφανοί» και δεχόμαστε διπλωματικούς προπηλακισμούς από την Τουρκία.

Ήδη κατέχουν το 40% της Κύπρου. Ήδη κάνουν ό, τι θέλουν στο Αιγαίο. Ήδη οι κορβέτες περνούν έξω από το Σούνιο. Και η απειλή είναι τεράστια για την Ελλάδα.

Σκέφτηκα ότι πρέπει να βρούμε νέες δυναμικές συμμαχίες ώστε να έχει ουσία η συνεργασία. Διακόσια χρόνια τώρα η ομόδοξη Ρωσία θέλει να βγει στις θερμές θάλασσες, στο Αιγαίο. Από την εποχή του Λάμπρου Κατσώνη και δεν μπορούσε. Δεν έχουν αγκυροβόλιο στη Μεσόγειο. Έχουν ένα μικρό στη Συρία που λόγω των καταστάσεων θα το χάσουν. Πήγα στο Κρεμλίνο και θέλω να ευχαριστήσω για την προσπάθειά του τον κ. Αποστόλη Χατζηκαπετάνη.

Αποστόλη σε ευχαριστώ. Πήγα στο Κρεμλίνο και τους είπα ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις στην Ελλάδα. Και μου είπαν ότι ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ, ήταν έτοιμος με 150 επιχειρηματίες να έλθουν να επενδύσουν μεγάλα ποσά που θα μας έβγαζαν τελείως από τα «λιμνάζοντα νερά» που είμαστε μέσα.

Τους είπα επίσης ότι μπορώ να μεσολαβήσω να πάρει η Ρωσία το Νεώριο στη Σύρο και να αποκτήσουν ένα αγκυροβόλιο. Ήλθα σε επαφές με τον ιδιοκτήτη και του εξήγησα τα οφέλη και του ίδιου αλλά και της Ελλάδας.

Εάν οι Ρώσοι κάνουν αγκυροβόλιο του στόλου τους στη Σύρο, δεν πρόκειται τουρκικά πλοία να κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και δεν πρόκειται αμερικανικά αεροπλάνα να πετάνε στους ελληνικούς αιθέρες.

Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι αυτό δεν ενθουσίασε καθόλου τους Αμερικάνους! Πριν καν προσγειωθώ στην Αθήνα, μου εξήγησαν δεόντως ότι αυτά είναι απαγορευτικά. Και εμμέσως πλην σαφώς, μου θύμισαν ότι έτσι ο Καραμανλής την «κοπάνισε» και πήγε στη Ραφήνα.

Δεν ξέρουν οι ανόητοι ότι δεν είμαστε όλοι από το ίδιο φύραμα φτιαγμένοι!!

 

Λένε ανοήτως κάποιοι εδώ και τριάντα χρόνια «η Ελλάδα ανήκει στη Δύση». Λάθος. Η Ελλάδα ανήκει εκεί που είναι το συμφέρον της. Και για το συμφέρον της Ελλάδας, θα αναζητήσω συμμάχους παντού σε όλο τον κόσμο.

«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Εμείς αυτό το σύνθημα που το πρωτοείπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το φωνάζουμε στις συγκεντρώσεις μας. Ο γιος του ο Γιωργάκης και ο Βενιζέλος, δεν μπορούν να φωνάξουν «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»! Φοβόνται να το φωνάξουν αυτό το σύνθημα.

 

Και για αυτό δεν τολμούν να έλθουν να μιλήσουμε στη τηλεόραση. Ακριβώς γιατί δεν έχουν μούτρα.

Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ να δώσω λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.

Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ να διώξω τους λαθρομετανάστες.

Τολμώ να δεσμευτώ ότι μπορώ να εξασφαλίσω στην Ελλάδα μια αυτάρκεια και μια επάρκεια. Έχουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου. Πώς τον χρησιμοποίησε η Ελλάδα; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι, ενώ εμείς έχουμε ένα ολόκληρο στόλο, η Κίνα ψάχνει μεταφορικά μέσα για να εξαγάγει στο εξωτερικό τις τεράστιες ποσότητες αγαθών που παράγει;

 

Γιατί δεν έγινε ένας συνδυασμός αυτών των δύο δυνατοτήτων; Αυτοί να παράγουν και εμείς να μεταφέρουμε; Να κάνουμε έτσι μια συμφέρουσα συμφωνία;

Έχουμε το πλουσιότερο ορυκτό πλούτο από κάθε άλλη γωνιά της Ευρώπης.

Θυμάστε το σύνθημα που σας πρωτοείπα το 2002; Πρέπει να φωνάζουμε στον Έλληνα να σκάβει το έδαφος και το υπέδαφός του, γιατί θα βρει ή αρχαία, ή ορυκτό πλούτο, ή πετρέλαια…

Μετά από δέκα χρόνια κατάλαβαν οι ανόητοι τι εννοούσε ο Καρατζαφέρης. Όταν πριν από πέντε χρόνια στη Βουλή – στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» είχα τον Καραμανλή απέναντί μου, και το θυμούνται οι βουλευτές- του μίλησα για ΑΟΖ. Ήταν η πρώτη φορά που στο ελληνικό Κοινοβούλιο ακουγόταν η λέξη ΑΟΖ. Και ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν ήξερε τι ήταν αυτό. Και γύρισε και ρώτησε τον Βαληνάκη να του εξηγήσει αυτός τι ήταν αυτό που έλεγα!

 

Με αυτούς θα πάμε μπροστά κυρίες και κύριοι; Πίεζα πρόπερσι τον κ. Παπανδρέου για να υιοθετήσει την ΑΟΖ γρήγορα. Και του έλεγα «σήμερα, όχι αύριο». Αυτό του έλεγα στη Βουλή συνεχώς. Και δεν έγινε τίποτα.

Όταν κάποια στιγμή με φώναξε στο Προεδρικό Μέγαρο, τότε με τις ανάγκες του, μου είπε γιατί φώναζα συνεχώς «σήμερα και όχι αύριο»; Γιατί έβλεπα τι ερχόταν στην Αίγυπτο! Φαινόταν ότι ερχόταν η αντάρα και αν έφευγε ο Μουμπάρακ, μετά από δέκα χρόνια θα βρίσκαμε ασφαλή ηγεσία για να συνυπογράψει όπως πρέπει για την υιοθέτηση της ΑΟΖ.

Και δεν το έκαναν. Σήμερα θα βγάζαμε το πρώτο αέριο και το πρώτο πετρέλαιο όπως έκανε η Κύπρος που ξεκίνησε την ίδια εποχή.

Και μπόρεσε η Κύπρος να σηκώσει ανάστημα και φοβάται η Ελλάδα. Φοβόνται οι Έλληνες; Όχι. Φοβούνται κάποιες ηγεσίες.

Να ξέρουν όλοι, ότι την επόμενη ημέρα, όταν εμείς θα είμαστε οι ρυθμιστές της κατάστασης, η Ελλάδα θα πάρει πρωτοβουλίες που θα την οδηγήσουν σε ασφαλή έξοδο από την κρίση, μη φοβούμενοι τους δήθεν συμμάχους εδώ στη γειτονιά.

 

Λένε ότι δεν έχουμε λεφτά. Λεφτά έχουμε, αλλά δεν ξέρουν να τα μαζέψουν. Και τι εννοώ; Έχει υπολογιστεί, γιατί είμαστε το κόμμα που έχει κάνει σωρεία ερωτήσεων για τις γερμανικές επανορθώσεις. Είναι περίπου ένα τρις. Αυτά που χρωστάμε είναι το ένα τρίτο. Και μου λένε: “Πως θα τα διεκδικήσεις; Θα κηρύξεις τον πόλεμο στην Γερμανία;” Δεν χρειάζεται. Αυτό που τους λείπει χρειάζεται. Μυαλό. Εμείς τη Δευτέρα θα κάνουμε μια πολύ απλή κίνηση. Θα πάρουμε το καλύτερο Δικηγορικό γραφείο του Ισραήλ που ξέρει πώς να τα παίρνει και θα κάνουμε συμφωνία μαζί του να πάει να πάρει και τα δικά μας. Απλά είναι τα πράγματα. Πώς αυτοί τα πήραν; Πάρτε το ποσοστό και φέρτε μας τα υπόλοιπα. Και βεβαίως θα διεκδικήσουμε και το επαχθές χρέος, μια έννοια την οποία λανσάραμε εμείς και την υιοθέτησαν και άλλα κόμματα και χαίρομαι γι’ αυτό.

 

Γιατί κυρίες και κύριοι πήραμε τα Λέοπαρντ, πήραμε τα MAN, πήραμε τη Siemens, πήραμε αεροπλάνα και τα πήραμε δυο και δυόμιση φορές παραπάνω απ’ ότι τα προμηθεύτηκαν τα άλλα κράτη. Και τα πήραμε ακριβά όπως και τα υποβρύχια. Γιατί κάποιοι έκλεβαν και δεν είναι ένας είναι πολλοί. Είναι πολλοί. Εγώ λοιπόν δεσμεύομαι απέναντι στον κο Άκη Τσοχατζόπουλο: “Άκη θα σου στείλω σύντομα παρέα να έχεις εκεί που είσαι”. Θα σου στείλω τους συντρόφους σου. Γιατί έρχεται ο εισαγγελέας και λέει, θέλω να ελεγχθεί ο Τσοχατζόπουλος, τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ και οι υπουργοί μετέπειτα της Ν.Δ. Φωνάξαμε όλοι εμείς και λέγαμε “όλους όσοι ζήτησε ο εισαγγελέας όχι μόνο το πολιτικό πτώμα”. Και συμφώνησε η Ν.Δ. με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα αγγίξουμε το ΚΥΣΕΑ, δεν θα αγγίξετε τον Μεϊμαράκη και τον Σπηλιωτόπουλο. Και τα «έκαναν πλακάκια». Και είναι απ’ έξω γιατί στο ΚΥΣΕΑ τότε είχαν συνυπογράψει μαζί με τον Άκη, ο Σημίτης, ο Βενιζέλος, ο Σκανδαλίδης, όλοι αυτοί που σήμερα διεκδικούν τη ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν πήγαν όμως στον Εισαγγελέα. Και ρωτώ πόσες τέτοιες υποθέσεις εκκρεμείς υπήρχαν την ημέρα που έκλεισε η Βουλή; Μια; Πόσες εισαγγελικές παραγγελίες υπήρξαν; Μια; Δυο; Τρεις; Πέντε; Επτά; Δέκα; Πόσα σκάνδαλα βρήκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ζητούσε από τη Βουλή να του ελευθερώσει τα χέρια; Δεκαπέντε; Είκοσι; Ογδόντα έξη περιπτώσεις απάτης ανακάλυψε ο Εισαγγελέας και τις κουκούλωσαν και τις ογδόντα έξη. Αυτές θα ανοίξουμε την Δευτέρα το πρωί γιατί δεν το δέχομαι να βλέπω μανάδες και πατεράδες στην ανεργία, παιδιά πεινασμένα και οι κλέφτες να απολαμβάνουν τα κλεμμένα.

Δεν το αντέχουμε!

Για να μπορέσουμε και μόνο να συνεισφέρουμε ένα ψίχουλο δύναμης στο φιλότιμο των Ελλήνων πρέπει να κλείσουμε φυλακή τους επίορκους κλέφτες που ζεμάτισαν την ελληνική κοινωνία. Το πολιτικό σκάκι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το πολιτικό σκάκι θέλει μεγάλο δάσκαλο. Οδεύοντας προς τις εκλογές ήθελα να τους στριμώξω: Ή να έρθουν σε δημόσιο διάλογο οπότε θα καιγόντουσαν, ή να αποδείξω πόσο δειλοί είναι. Ζήτησα από την κα Τσακάλου την γραμματέα του Χριστοφοράκου να έρθει να είναι υποψήφια μαζί μας και δέχτηκε. Από εκείνη την στιγμή έτρεμαν τι «χαρτιά» έχει βάλει ο Καρατζαφέρης στα χέρια του, τρέμανε τι θα τους έδειχνα στο debate, έτρεμαν μην αποκαλυφθεί ποιο είναι το μικρό κόμμα που τα πήρε, έτρεμαν ποια κόμματα και τι λεφτά πήραν, όπως λέει η απόφαση του Δικαστηρίου του Μονάχου. Εκατό εκατομμύρια ευρώ μοίρασαν στα κόμματα. Το κουκούλωσαν. Όταν λοιπόν αυτοί κατάλαβαν ότι ο Καρατζαφέρης έχει άφθονη πληροφόρηση έφεραν στη Βουλή την τελευταία ημέρα που κλείναμε ένα νόμο για άφεση αμαρτιών της Siemens.

 

Για να γλυτώσουν τις φυλακές, έφεραν νόμο. Αλλά θα μας πουν οι κ. Σαμαράς και. Βενιζέλος -θέλουν δεν θέλουν- πόσα λεφτά μπήκαν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens.

Κυρίες και κύριοι, γνωρίζετε το πρόγραμμά μας. Θα μπορούσα να σας το πω όλο -εξάλλου το έχουμε πει και στο Βελλίδειο- αλλά δεν μπορώ να σας κοροϊδέψω. Κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν λύσουμε τα δεσμά που έβαλε στην Ελλάδα, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος με την υπογραφή τους στη κ. Λαγκάρντ. Ξέρουμε πως θα περπατήσουμε και τι πρέπει να κάνουμε. Το πρώτο όμως που πρέπει να γίνει είναι να απαλλαγούμε από τα δεσμά της κ. Λαγκάρντ και της κ. Μέρκελ. Και σας είπα πριν ότι έχω συγκεκριμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο που όταν πετύχει, θα αλλάξει η Ελλάδα. Με ρωτάνε που θα βρω τόσα δισ. να δώσω και τους απαντώ ότι ένα πράγμα που έχω μάθει στη ζωή μου είναι να αβγατίζω την περιουσία. Ξεκίνησα σαν γιος σανοπώλη, από μια φτωχή γειτονιά της Αμφιθέας και είμαι ο μόνος πολιτικός που μένω εκεί που γεννήθηκα. Και όχι στα ευγενή προάστια. Ο πατέρας μου δεν ήταν πρωθυπουργός, ούτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν ήταν μεγαλογιατρός στα Ανάκτορα. Ήταν ένας εργατικός σανοπώλης. Αισθάνομαι υπερήφανος για τον πατέρα μου, γιατί μου έμαθε κάτι που δεν έμαθαν οι άλλοι. Να δουλεύω σκληρά, να διεκδικώ και να κερδίζω.

 

Θα σας πω για μια χρονιά από την ιστορία μου. Ήταν το 1971, όταν ήμουν παιδί, μου ζήτησαν να πάω στην Αμερική –τότε έκανα εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση- να παρουσιάσω τα διεθνή καλλιστεία Ελληνίδων από όλο τον κόσμο. Πήγα, και μόλις προσγειώθηκα, έβλεπα κάτω στο δρόμο δολάρια. Ακούστε τι έκανε ο πανούργος ο Έλληνας. Πρώτα πήγα στο Μόντρεαλ, σε ένα νυχτερινό κέντρο, τον Όλυμπο, και συμφώνησα κάθε Παρασκευή και Σάββατο να κάνω τον κονφερασιέ. Κάθε Κυριακή πρωί στις 7:00, ανέβαινα σε ένα ελικόπτερο μεγάλου τοπικού καναλιού και μάθαινα πως γίνεται η εκπομπή της οδικής κυκλοφορίας. Κατέβαινα στις 12:00 και έκανα την Ελληνική εκπομπή, το Hellenic Hour. Στις 15:00 έπαιρνα το αεροπλάνο και ερχόμουν Αθήνα, όπου δούλευα τις υπόλοιπες μέρες. Αυτό το έκανα για ένα χρόνο. Έχετε ακούσει κανέναν άνθρωπο, να είναι το σπίτι του στην Αμφιθέα και η δουλειά του στο Μόντρεαλ; Έτσι έχω μάθει να δουλεύω. Και θέλω να εργαστώ για την Ελλάδα.

 

Και θέλω να κάνω για την Ελλάδα, αυτό που έκανα για τον εαυτό μου, αυτό που έχω κάνει για το ΤΗΛΕΑΣΤΥ που είναι το μόνο Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα που δεν χρωστάει ένα ευρώ σε εφορία, ΦΠΑ, σε ΙΚΑ, σε εργαζόμενους. Είμαστε το μόνο κανάλι που δεν έκανε μείωση ούτε ένα ευρώ στους μισθούς, που δεν απέλυσε ούτε έναν άνθρωπο. Όταν ο 902 του ΚΚΕ -του Κόμματος των εργατών- απέλυσε το μισό προσωπικό και έκανε μειώσεις μέχρι και 40%. Αυτή είναι η διαφορά μας. Και είμαστε το μόνο Κόμμα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, τη στιγμή που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστάνε 250 εκατ. ευρώ. Είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτό. Και ρωτώ: Ένας που δεν μπορεί να φτιάξει τα οικονομικά του Κόμματός του και έχει κάθε μέρα κατασχέσεις και διαταγές πληρωμών, πως μπορεί να φτιάξει τα οικονομικά της Ελλάδας; Μπορεί όμως να το κάνει ο νοικοκύρης, που δεν χρωστάει πουθενά και μπορεί και δίνει -από το περίσσευμα του- 1 εκατ. ευρώ στο Ταμείο της Φτώχιας. Αυτό έγινε πέρυσι, αλλά τα λεφτά εξαφανίσθηκαν. Αλλά θα τα βρούμε.

 

Και πέρσι κάναμε το καθήκον μας, που δεν μπόρεσε να κάνει η Ελληνική Πολιτεία.

Όταν βλέπω, ότι ο κ. Γκρουέφσκι έχει κάνει 40 αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σκέφτηκα ότι είναι αδιανόητο η Πατρίδα για 40 χρόνια να μην μπορεί να αναγείρει έναν ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πήγα και βρήκα τον καθηγητή, κ. Παλαιολόγο, και του λέω: «Θέλω να μου κάνεις το ίδιο άγαλμα που υπάρχει στην Αλεξάνδρεια». Και μου λέει: «Ναι». Το πληρώσαμε σχεδόν μισό εκατομμύριο. Και σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος, στην Εθνική οδό, στο Δίον, ατενίζει την Ανατολή. Και μας δείχνει την πορεία του Έλληνα. Την πορεία της Ελλάδος.

Και αυτό το αυτονόητο που λένε τα παιδιά «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», δεν είναι αυτονόητο για τον κ. Σαμαρά, για τον κ. Βενιζέλο δεν το συζητώ καθόλου. Ο κ. Σαμαράς έχει δεχτεί τη θέση του προηγούμενου αρχηγού και της υπουργού Εξωτερικών – τότε – της κ. Μπακογιάννη, ότι για τα Σκόπια θα ισχύσει σύνθετη ονομασία με πρώτο παράγωγο τη Μακεδονία. Για μας αυτό είναι απαγορευτικό.

 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

 

Όταν το Γενάρη ετέθη θέμα συναντήσεως και ανταλλαγής επιστολών του κ. Παπαδήμου με τον κ. Γκρουέφσκι και μου είπε: «Τι κάνω;», του λέω στην επιστολή μέσα «δεν θα αναφέρεις περί συνθέτου ονομασίας, γιατί σκοτωθήκαμε». Και ήταν το πρώτο έγγραφο, μετά από πολλά χρόνια, που έφυγε χωρίς «σύνθετη ονομασία». Και μου λέει: «Τι θα κάνουμε;». Του λέω: «Τη θέση μου την ξέρετε. Αν όμως εσείς προκρίνετε ένα άλλο όνομα, που έχει μέσα τη λέξη Μακεδονία, ή παράγωγο, πάμε σε δημοψήφισμα και να δείτε τι θα κάνει ο Ελληνικός λαός και αν το δεχτεί». Πάμε λοιπόν σε δημοψήφισμα.

 

Είμαστε το μόνο κόμμα που λέμε όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, αλλά ειδική σχέση. Δεν μπορούμε να βάλουμε την Τουρκία στην Ευρώπη και όλα αυτά που λέει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί θα μπει με 99 Ευρωβουλευτές και εμείς από τους 22 θα πέσουμε στους 20. Και στην πανίσχυρη Επιτροπή Εξωτερικών που σας είπα από τρεις που έχουμε τώρα, θα πάμε στους δύο. Και αυτοί θα έχουν 17. Πηγαίνετε μετά να πάρετε απόφαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτά είναι ο άκρατος και ο έσχατος ενδοτισμός. Και θα τα βρούμε μπροστά μας. Είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι στα κοινωνικά. Αλλά είμαστε πολλαπλάσια ευαίσθητοι στα εθνικά θέματα. Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί η αρτιμέλεια της Ελλάδος.

Και βεβαίως αυτός είναι ο μήνας για τους Ποντίους. Αυτός είναι ο μήνας, είναι ο Μάϊος. Θυμίζω στον κ. Σαμαρά και στην παρέα του όταν πήρα την πρωτοβουλία να φέρω το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο για αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας με αφήσανε μόνο μου. Με αφήσανε μόνο μου! Και μετά μιλάγανε για δήθεν ευαισθησίες. Το Ποντιακό κομμάτι του Έθνους μας είναι το πιο ισχυρό κομμάτι. Και δεν είναι γιατί άντεξαν οκτώ χρόνια παραπάνω και δεν έπεσαν στους Τούρκους. Το 1453 έπεσε η Κωνσταντινούπολη. Το 1461 έπεσε ο Πόντος. Αλλά γιατί επέζησαν του Κεμάλ Ατατούρκ και του Στάλιν. Από δύο αιμοδιψείς δικτάτορες. Και άντεξαν. Και αυτή τη στιγμή με θλίψη διαπίστωσα στο ταξίδι μου στη Θράκη, ότι αυτούς τους Έλληνες τους έχουμε σε πολύ κατώτερη μοίρα από τους λαθρομετανάστες. Είναι άδικο να μη στηρίζουμε τους Έλληνες του Πόντου και να στηρίζουμε τους λαθρομετανάστες.

 

Τον ίδιο πόνο διέκρινα και στα μάτια ενός μεγάλου πολιτικού, Ελληνικής καταγωγής, που συνάντησα εδώ στη Θεσσαλονίκη, πριν από δύο εβδομάδες. Τον Ιβάν Σαββίδη. Εκείνο τον μεγάλο Πόντιο, που έφτασε ψηλά, κοντά στον Πούτιν. Εκείνο τον μεγάλο Πόντιο βουλευτή που έφτασε ψηλά στο πλευρό του Πούτιν, του Ρώσου Προέδρου. Ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι από τέτοιες επαφές μπορούν να βγουν νικημένοι. Είναι μεγάλη η διαφορά μας στον τρόπο που σκεπτόμαστε και εντελώς άλλος ο κώδικας επικοινωνίας. Το λέω για άλλη μια φορά: «Μπορώ να βρω λεφτά». Το έκανα πριν ακριβώς δύο χρόνια και το ξέρουν οι βουλευτές του Κόμματος. Όταν μας είπαν με εκείνο το διάγγελμα από το Καστελόριζο ότι «τελειώσαμε» και αιφνιδιαστήκαμε όλοι, στο Κοινοβούλιο μετά ρώτησα αν υπάρχει κάποιος να δώσει καμιά ιδέα για το πώς θα βρούμε τα 10 δισ. ευρώ που μας χρειάζονται για να μην πάμε στο ΔΝΤ. Κανείς δεν απάντησε. Τότε εγώ επικοινώνησα με την κυβέρνηση μεγάλης πετρελαιοπαραγωγού χώρας, της οποίας με εξαιρετικό θάρρος εξυπηρετούσα τις ανάγκες που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιατί έχει μεγάλη κόντρα με την Αμερική. Και ζήτησα και ήρθε αυθημερόν στην Ελλάδα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Του κάναμε ένα τραπέζι και του είπα ότι χρειαζόμαστε 10 δισ. ευρώ για 10 χρόνια με 3%. Και μου είπε: «Η κυβέρνησή μου το συζητά». Και μέσα στην Αθηναϊκή Λέσχη, στις 22:00 το βράδυ που τρώγαμε, πήρα τηλέφωνο στο Μέγαρο Μαξίμου και τους εξήγησα την κατάσταση.

Μου είπαν να έρθει στις 12:00. Ήμουν όλο χαρά και είπα στον Γ. Γεωργίου ότι “τα καταφέραμε. Σώσαμε την Ελλάδα”. Την άλλη μέρα με παίρνει ο Αναπληρωτής Υπουργός στο τηλέφωνο στις 16:00 και μου είπε ότι συζητήσανε τα πάντα με τον κ. Παπανδρέου –του είπε ακόμα και για το κανό του- αλλά λεφτά δεν του ζήτησε. Αυτές είναι εθνικές μειοδοσίες. Και το λάθος είναι δικό μου, γιατί εγώ τον πίστεψα σαν Γιώργο και εκείνος συμπεριφέρθηκε σαν «Τζέφρυ». Και ίσως αυτή η αποστροφή να λέει πολλά. Όσο ο πατέρας του – που ενώ είχε μια εντονότατη επιφυλακτική στάση απέναντι στον Αμερικάνο- τόσο ο γιος του λειτουργούσε ως Αμερικανός και όχι ως Έλληνας.

 

Και έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά τα οποία συνέβησαν δεν ήταν απλώς προϊόν ελαφρών νοητικών διαδρομών. Ίσως ήταν κάτι περισσότερο. Η Αμερική, όπως σας είπα και πριν, θέλει να απομονώσει τη Ρωσία. Ξέρει η Αμερική, ότι όποιος έχει την Ευρώπη, κυβερνάει τον κόσμο. Η Ευρώπη, όμως, δεν μπορεί δεν έχει Ενέργεια. Χρειάζεται Ενέργεια και εξαρτάται από τη Ρωσία. Η Αμερική που ήξερε ότι εδώ πέρα έχουμε κοιτάσματα πλούσια σε αέριο και πετρέλαιο έπρεπε να μας «κοντύνει» για να μπορέσει να μας τα πάρει. Και τώρα λέει στη Μέρκελ: «Ενέργεια έχεις δικιά σου στο Αιγαίο, δεν χρειάζεσαι τους Ρώσους». Αυτό συνέβη. Αυτό είδα στο Μαξίμου. Γι’ αυτό επαναστάτησα, γι’ αυτό είπα «ΟΧΙ». Δεν θα υποχωρήσω, δεν θα υποκύψω, δεν θα προδώσω την Ελλάδα.

 

Ας έρθουν και οι άλλοι σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική. Φανταστείτε ένα δωμάτιο έξη επί έξη να έχεις απέναντί σου Πρωθυπουργό και Αντιπρόεδρο και τους αρχηγούς δυο κομμάτων και σε ζεύξεις να έχεις Μέρκελ, Λαγκάρντ, Όλι Ρεν, Πωλ Τόμσεν, Ντράγκι της Κεντρικής Τράπεζας και να σου λένε “υπόγραψε”. Και εσύ να βρίσκεις το ανάστημα να παίρνεις ότι ψυχικά αποθέματα έχει μέσα η καρδιά σου και να λες “δεν θα προδώσω την Ελλάδα, δεν θα την προδώσω κε Σαμαρά, δεν θα την προδώσω κε Βενιζέλο, γιατί εμείς είμαστε η καρδιά του Ελληνισμού”. Αυτοί εδώ είναι οι Έλληνες που θα σηκώσουν το βάρος των άλλων. Όλοι μαζί είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι και θα είμαστε όρθιοι την Κυριακή στις εκλογές. Προσπαθούν να μας σπάσουν τα πόδια. Έκαναν προδοσίες, έκαναν εξαγορές, αλλά το φρόνημά μας, το φιλότιμό μας μάς οδηγούν για την Ελλάδα.

Και για την Ελλάδα δεν θα υποκύψουμε.

 

Για την Ελλάδα δεν φοβόμαστε.

Είμαστε απαραίτητοι για την Ελλάδα.

Την Κυριακή θα είμαστε οι ρυθμιστές της κατάστασης.

 

Όλοι μαζί από ψυχή και από καρδιά θα φωνάξουμε: «Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων», «Ζήτω η Ελληνική Σημαία», «Ζήτω η Ορθοδοξία», «Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις», «Ζήτω τα Σώματα Ασφαλείας», «Ζήτω ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός».

 

Μαζί σας στον αγώνα θα προσπαθήσουμε! Θα τολμήσουμε! Θα νικήσουμε.

Ζήτω η Ελλάδα!!!