12.4.2012,

Στο “ψυγείο” η χώρα

Στείλτο Email

Οι ασθενείς χιονοπτώσεις, το τσουχτερό κρύο και ο παγετός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, το θερμόμετρο έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, στις 9 το πρωί, σημειώθηκαν στο Νευροκόπι -11, στη Φλώρινα -10, στην Πτολεμαΐδα και στην Ορεστιάδα -7, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο έδειχνε -1 βαθμό Κελσίου.

Λόγω έντονης χιονόπτωσης, αποκλεισμένα παραμένουν έξι δημοτικά διαμερίσματα στο δήμο Πύλης των Τρικάλων. Στο νομό Καρδίτσας, από τη χιονόπτωση σημειώνονται διακοπές ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας στο δήμο Αργιθέας και σε ορεινούς οικισμούς του νομού. Προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης καταγράφονται σε ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής.

Στο μεταξύ, κλειστοί παραμένουν οι επαρχιακοί δρόμοι Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης, Ευρώπου-Πολυπέτρου, Καμποχωρίου-Αξιούπολης, Μικροκάμπου-Νέου Αγιονερίου, στο νομό Κιλκίς, Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου και Βίγλας) και Φλώρινας-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου). Ακόμα, η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στους δρόμους Δολίχης-Λιβαδίου Λάρισας, Κλοκοτού-Προαστίου και Τρικάλων-’Αρτας (από το 56ο έως το 75ο χλμ.), στο νομό Τρικάλων, Δράκειας-Χανίων, Κουκουράβας-Μακρυνίτσας και Ζαγοράς-Πουρίου, στο νομό Μαγνησίας, Μουζακίου-’Αρτας, Μουζακίου-Ανατολικής Αργιθέας και Μουζακίου-Ανθοχωρίου- Κερασιάς, στο νομό Καρδίτσας.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και στην Πελοπόννησο. Ωστόσο, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο και σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας και της Αρκαδίας, καθώς επίσης στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης και Τρίπολης Καλαβρύτων.

Επίσης, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Κλειστή παραμένει μόνο η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.