20.2.2012,

O ήρωας του Costa Concordia που έσωσε δεκάδες επιβάτες!

Στείλτο Email

 

Αντί να το κάνει ο καπετάνιος το έκανε αυτός ο 19χρονος!

 

Μπορεί ο καπετάνιος του CostaConcordia να έδειξε εγκληματική αμέλεια ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τον 19χρονο Τζέιμς Τόμας.Ο νεαρός, με απόλυτη ψυχραιμία χρησιμοποίησε το σώμα του σαν «σκάλα» προκειμένου να σώσει τους επιβάτες.

 

Την συγκλονιστική ιστορία του δημοσίευσε σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, όπου περιγράφεται η αυτοθυσία του νεαρού Βρετανού τη στιγμή που το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε στα βράχια.

 

Όταν το πλοίο βρέθηκε στις ξέρες του μικρού ιταλικού νησιού, πολλοί επιβάτες κατευθύνθηκαν προς λάθος πλευρά του καταστρώματος με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ένα όροφο πιο ψηλά από τις λέμβους. Τότε ο νεαρός Βρετανός που δούλευε μόνο έξι μήνες στο κρουαζιερόπλοιο ως χορευτής, χρησιμοποίησε το σώμα του ως «σκάλα» προκειμένου να περάσουν από πάνω του οι εγκλωβισμένοι επιβάτες.

 

«Με το ένα χέρι κρατούσα τη σωσίβια λέμβο και οι επιβάτες πατούσαν πάνω στον ώμο μου και στη συνέχεια κατέβαιναν. Ο κόσμος δεν μπορούσε να κατέβει κι έτσι έπιασα με το ένα μου χέρι τη λέμβο και οι επιβάτες πατούσαν στον ώμο μου και στη συνέχεια κατέβαιναν. Κάποια στιγμή πρέπει να παλέψεις για να επιβιώσεις, όλοι αυτό κάναμε», δηλώνει ο Τόμας. Στη συνέχεια τράβηξαν και τον ίδιο σε μία βάρκα.